Kitinää Näläkämaasta ..mitäpä se hyvejää..

Kaikki blogit puheenaiheesta Sofi Oksanen

Viha-naiset "rauhanmarssilla" !

Vihreiden Heidi Hautala ja kirjailija Sofi Oksanen ja kohutoimittaja Aro ovat päättäneet järjestää mielenosoituksen 16.7. kun Putin ja Trump tapaavat toisensa Helsingissä.

Suomen vihaisimmat naiset kertovat saavansa tuekseen myöskin muuta porukkaa joiden joukossa on entinen Vassareiden puheenjphtaja Paavo Arhinmäki. Paavo siis palaa juurilleen -kadulle.

Hautala ja Oksanen ovat tulleet kuuluisaksi jakaessaan vihaa Venäjää ja sen nykyjohtoa vastaan. Nyt Yhdysvaltain presidentti Trump näyttää kuuluvan samaan sakkiin, eikä ihme, sillä onhan hän Putinin valitsema presidentti.

Trumpin ja Putinin vastainen Helsinki Calling -mielenosoitus

En ymmärrä mistä tällainen Suomen maineen pilaava vihapuhe ja mustamaalaaminen juontaa juurensa vielä tänä päivänäkin. Yleensä sivistyneet yhteiskunnat ottaisivat tällaisen maailman päämiesten kohtaamisen omalla maaperällään kunnianosoituksena sille, että yleensäkkin on vielä olemassa sivistysvaltioita, joissa arvostetaan näinkin vaikutusvaltaisten päämiehien valitsemaa maata kohtaamismaaksi. On kovin vaikeaa tänä päivänä mainita muita valtioita, jotka olisivat parempia kansainvälisesti kohtaamispaikaksi näinkin arvovaltaisille johtajille. 

Sofi Oksasen feministinen karrikatyyri Melania Trumpista

Sofi Oksanen kehottaa Melania Trumpia murtamaan itätytön stereotypiaa: Hiljaisuutesi ei ole yksityisasia, uutisoi YLE.

Sofi Oksanen: Suomipinssit itsenäisyyttä/kulttuuria arvostaville ei-rasisteille

Kirjailija Sofi Oksanen korostaa Suomen Kuvalehdessä, että Suomen kansalliset symbolit kuuluvat kaikille, jotka pitävät Suomen itsenäisyyttä ja kulttuuria arvossa ja lisää: "Ehkäpä rasismia vastustavien pitäisi käydä vastarintaan ja käyttää maan tunnusmerkkejä..." http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/200235-sofi-oksanen-en-pistaisi-rintaani-lippupinssia-mutta-ehka-juuri-niin-pitaisi-tehda  

"Suomettumisleikki"

Pirkkalan koulukokeilusta alkanut keskustelu suomettumisajan kouluista ja Sofi Oksasen esittämä väite siitä, että sen ajan koulukirjatkin hyväksyttiin Moskovassa, on saanut HS:n liitepäällillö Lauri Malkavaaran avaamaan sanaisen arkkunsa muistelemalla omaa kouluaikaansa, osallistumistaan Suomi-Neuvostoliittoseuran kilpakirjoitukseen ja sitä, kuinka hän voitti kilpailun pääpalkinnon.

Suomettuva Suomi kirjallisuuskeskustelun kohteena

Venäläinen – nykyisin Yhdysvalloissa asuva – journalisti ja kirjailija Masha Gessen on kirjoittanut New York Review of Booksin kesäkuun alun numeroon (10/2015) kiinnostavan arvion Sofi Oksasen Mihin kyyhkyset ovat kadonneet –romaanin englanninkielisestä laitoksesta. Gessen tuo esiin viime vuosisadan Viroon sijoittuvan romaanin kaikkien keskeisten henkilökohtaloiden traagisuuden ja niiden taustalla vaikuttavan totalitarismin armottoman logiikan.

SOFI OKSANEN - SUOMETTUMISEN JUMALA

 

Esko Seppänen on arvostellut Sofi Oksasen kirjoja ja kirjoituksia Uudessa Suomessa.

Arvostelun voi tiivistää sanomalla, että Sofi on sekottanut Neuvosto-Eestin todellisuuden ja faabelit. Seppäsen mukaan hän on känkkäränkkä ja oman pesän likaaja.

Viron historiahan poikkeaa suuresti Suomen historiasta. Me säilyimme toisessa maailmansodassa itsenäisinä – heistä tuli osa Neuvostoliittoa. Suomettuminen sodan jälkeen oli se keino, jolla Suomi pysyi suhteellisen itsenäisenä.

Tätä ei Sofi Oksanen (eikä myöskään presidentti Ilves) tunnu käsittävän.

Suomettumisesta päävientituote - nimeksi Vaeyrynenization?


Sofi Oksasella taitaa olla meille suomalaisille ja vähän muillekin taas ihan täyttä asiaa kansakuntamme nimeä kantavasta ilmiöstä, jota ollaan jo kovasti suosittelemassa keskeisimmäksi vientituotteeksemme kännykkäviennin hiivuttua: http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/sofi%20axess%20oksanen%20suomettamin...

Sofi Oksasen asiavirheet Venäjästä

Kesäkuun 15. päivänä Iltalehti julkaisi Sofi Oksasen kirjoituksen Venäjän käymästä informaatiosodasta. Olen samaa mieltä Oksasen suurista linjoista: kehitys kulkee autoritaarisempaan suuntaan, Venäjän ulkopolitiikka on aikaisempaa aggressiivisempaa ja siitä on syytä olla huolissaan. Kirjoituksessa on kuitenkin paljon asiavirheitä, ja niiden levittäminen heikentää Vladimir Putinin kriitikoiden uskottavuutta ja haittaa Venäjän kehityksen ymmärtämistä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä