Kitinää Näläkämaasta ..mitäpä se hyvejää..

Kaikki blogit puheenaiheesta Rakennesäästöt

Kaksi kukkaroa

Suomen nykyisellä hallituksella on kaksi kukkaroa: toisesta kukkarosta ei raha lopu ikinä. Sieltä riittää riihikuivaa kasvaviin jäsenmaksuihin EU:lle ja roskapankkien pelastustalkoisiin. Toisesta kukkarosta ei tipu roposia edes kunnollisiin vanhusten palveluihin.

Hallituksen rakennepoliittisessa ohjelmassa halutaan säästää vanhustenhoidosta 300 miljoonaa.

Poliittinen lastenmurha

5 päivää, 70 kuoroa, 1800 esiintyjää, 6 maata. Vaasan Kuorofestivaalit tarjoavat jo 22. kerran upean paletin kotimaisia ja kansainvälisiä kuoroja ja lauluyhtyeitä. Kaupunkimme on jälleen täyttynyt iloisesta ja yhteisöllisestä musiikin meiningistä. Tänään illalla pääsin festarin puitteissa mukaan paikallisen taiteilijan 40-vuotisjuhlaan. 'Tuon monta kukkaa sulle', 'Ilta skanssissa' ja monen muun koskettavan kappaleen päätteeksi kolme kuoroa ja melkein satapäinen yleisö lauloi Finlandia-hymnin.

Hallitus tekee vaikeita päätöksiä, miksi ei helppoja?

Muista maista tulevien opiskelijoiden aiheuttama kustannus vuositasolla on 200.000.000€. Mielestäni suomalaisen veronmaksajan tehtävä ei ole kustantaa esim.intialaisen korkeakouluopiskelua kun samaan aikaan monet perusasiat ovat retuperällä omassa perusopetuksessamme.

Mussolinin jakopolitiikkaa ei pidä jatkaa

Toteanpa taustaksi, että kertoman mukaan 1920- luvun alun Italiassa Benito Mussolinin agitaattorit kiersivät etelän maaseutua. Alueen ongelmana oli riippuvuus maataloudesta ja maatalouden ongelmana kuivuus ja veden saanti. Vuorien jokien vesi oli tarkkaan säännöstelty ja käyttöosuudet jaettiin maanviljelijöiden kesken prosenttiosuuksin.

Pakkoliitoksia eläkeyhtiöille

Lakisääteiset velvollisuudet ovat ns. pakollisia. Ihmettelen, miksi Varma, Ilmarinen etc. eivät yhdistä TYEL-toimiaan, kun siitä koituisi n.miljardin säästö. Eläkeikää ei tarvitsisi nostaa ainakaan niin kuin oikealta laidalta on ehdotettu.  Jos sama tilanne olisi oikeasti kilpaillulla sektorilla, olisi yhtiöt fuusioitu jo ajat sitten.  Kyllä pitää olla hyvä selittäjä entisen paperimies Ahosen tapaan, joka kertoo maahan tarvittavan edelleen "kilpailusyistä" useita TYEL-eläkeyhtiöitä ja heidän palkkioiden korotuksiaan.

Hallitus pliis…pelastakaa edes lapset!

Puut ja rakennukset eivät kasvata ihmisiä vaan ihmiset kasvattavat puita…”

Kyseinen lause on sijoitettu ateenalaisen valtiomiehen Perikleen suuhun kun tämä aikoinaan lohdutteli maanmiehiään Peloponnesolaissodan aiheuttamien sodan tuhojen vuoksi. Ajatus oli siinä, että ihmisten menetys merkitsee valtiolle pahempaa turmaa kuin tavaroiden menetys.

Ajatus oli tässä hieno: ihmisen menettäminen on yhteiskunnalle pahin vaihtoehto eikä ihmishenkeä tai terveyttä voi ostaa mammonalla tai rahalla.

Ihminen on korvaamaton.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä