Kitinää Näläkämaasta ..mitäpä se hyvejää..

Kaikki blogit puheenaiheesta Pelot

Ilmastoahdistus on turhaa suomessa!

SINISIÄ ILMASTOAJATUKSIA

 

Vihreät haluavat eduskuntavaaleista ilmastovaalit. Haluan tuoda esille joitakin asioita, joista lukija ja äänestäjäkin voi päätellä mikä on ilmastonmuutoksen todellisuus nimenomaan Suomessa.

 

Maailma on täydellinen

Maailma on täydellinen koko ajan. Jokainen tekee omasta näkökulmastaan, jokaisella hetkellä, niin hyviä valintoja kuin osaa ja kykenee. 

 

Vaikka maailma on täydellinen, miksi ei tunnu siltä, että se on paras mahdollinen? Koska toisen valinta ei jonkun toisen mielestä olekaan hyvä. Joku olisi — sen toisen sijassa — valinnut eri tavalla, eikä pysty unohtamaan, vaan puuttuu asiaan ja alkaa muokata sitä omaan parempaansa. Ja mitä siitä syntyy? Kaikenlaista, politiikkaakin. 

 

Mutta maailma on täydellinen koko ajan.

Mielipidemittaukset Saksin osavaltiossa (entinen DDR:n osa)

Saksassa puolueiden kannatuksista tehdään mielipidetutkimuksia myös osavaltioittain. Saksin osavaltion uusin mittaus kertoo seuraavaa. CDU 38%, die Linke 17%, sekä SPD ja AfD molemmat 13%, vihreät 7%, FDP 3% ja uusnatsipuolue NPD 5%. Saksassa on 5%:n äänikynnys, näin myös NPD nousisi osavaltioparlamenttiin, jos vaalit pidettäisiin nyt. Tämä tarkoittaa sitä, että  hajoamisensa jälkeen muukalaisvastaisuuteen siirtyneen AfD:n ja NPD:n kannatus on yhteensä 18%, eli lähes joka viides Saksissa äänestäisi äärioikeistoa.

Tärkeintä on.. niin mikä? No vapaus

Ihminen ei synny vapaana. Hän on kehityksensä, vanhempiensa/huoltajiensa, synnyinalueensa sitoma. Ainoa, mikä mahdollistaa vapauden myöhemmin, on oma havainnointikyky ja siltä perustalta tehtävät omat ratkaisut. 

Vapaan ihmisen on siedettävä tieto, että hän on yksin. Kukaan ei koskaan pääse selville toisen ihmisen tekemistä havainnoista ja niistä syntyvistä motiiveista. Tuosta syntyy suuri osa kollektiivisesta toiminnasta, jossa määräävinä ovat pelot.

Sosiaalinen pisteytys rikkoisi ihmisoikeuksia

Suomalaisessa arkitodellisuudessa on viimeisten 100 -vuoden aikana nähty ja koettu monia yhteiskunnallisia arvotuksia. Omistamisen ja varattomuuden välinen kuilu on saatu kurotuksi lähes umpeen 70-80 -lukujen aikana. Erityisesti kaupunkiyhteisöiden työntekijöiden toimeentuloa on turvattu vuokra-asunnoin, jotka ovat tarjonneet heikommin toimeentuleville mahdollisuuden  kohtuuhintaiseen asumiseen.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä