Kitinää Näläkämaasta ..mitäpä se hyvejää..

Kaikki blogit puheenaiheesta Kulttuurikritiikki

Minun räppini Cheekistä

Joukkokäyttäytymistä analysoivan sosiologian piirissä on ajateltu, ettei ihmisyksilö fanita suosikkiaan välttämättä siksi, että tähtönen olisi hänen omasta mielestään kovin hyvä, vaan siksi, että suosikin perään kiljuminen lisää hänen omaa arvostustaan suosiota osoittavassa ryhmässä.

Sivilisaatiokritiikkiä kulttuuriharhan näkökulmasta

Kulttuuri on jaettu ja yksityinen kokemus ihmisyydestä. Se on yhteinen ja yksityinen ajatusten summa, joka muodostaa jokaisen ihmisen tajuntaan kuvan paitsi hänestä itsestään, myös kaikesta muusta. Tässä mielessä kulttuuri ei ole vain taidetta, traditioita, tai muuta jatkuvuuden kokemusta. Se on nimi kaikelle inhimilliselle kokemukselle. Myös puhtaasti ruumiillinen on enemmän kuin biologiaa, sillä kaikki kokemuksemme suodattuvat kulttuurilinssin läpi. Yksi esimerkki tästä on vaikkapa se miten eri maissa diagnosoidaan sairauksia.

20 000€:n bileet - Lillukanvarsia!

Mediassa on viime päivinä kirjoitettu ahkeraan siitä, miten Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri maksoi johtajansa Olli-Pekka Lehtosen 60-vuotisjuhlat. Päätöksen maksuista teki sairaanhoitopiirin hallituksen puheenjohtaja  Piia Elo (SD) yksinään. Ihmiset ovat syystäkin raivoissaan ja hienoa medialta, että näitä asioita tuodaan esille.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä