Kitinää Näläkämaasta ..mitäpä se hyvejää..

Kaikki blogit puheenaiheesta köyhyys

Lasten köyhyys ja hyväksikäyttö

Olen ollut jo pitempään ärsyyntynyt ja sitten nämä lastenhyväksikäyttöuutiset eivät ollenkaan helpottaneet oloa. Eikä kärkkäät kommenttinikaan ole tuoneet isompaa iloa. Yritän nyt kuitenkin lähestyä tätä lastenhyväksikäyttöä sellaisesta näkökulmasta, jota en ole vielä havainnut Puheenvuorossa. Nimittäin täällä on näkynyt runsaasti kirjoituksia, mitä raiskaajille ja maahanmuuttajille pitäisi tehdä ja miten viestintävälineiden käyttöä tulisi opettaa, mutta varsinaisesti uhrikeskeistä lähestymistä ei ole niinkään näkynyt.

Köyhyys itsemurhien syynä on lisääntynyt.

Minnan politiikkosohvan soraäänet köyhyydestä.

 

Mediassa uutisoidaan ihmisten päättävän päiviään köyhyyden takia. Nälkä on ja masennus sen mukana. Rahaongelmat ja taakka painaa, vatsa kurnii... elämä ei tunnu enää mielekkäältä- ja elämänhalu sammuu.Yhteiskunta ja päättäjät eivät välitä ihmisten ahdingosta ja ovat sulkeneet sydämensä ja silmänsä. Moraalisesti käsittämätöntä- eettisesti rikos ihmisyyttä kohtaan.

Sosiaaliseen pahoinvointiin puututtava

Helsingin Sanomien hiljattain julkaisema kysely niukkuudessa elävistä on lohdutonta luettavaa. Lehti sai kyselyynsä yli 4000 vastausta, joita se kuvasi järkyttäväksi luettavaksi. Vastauksista paljastui toivottomuutta, vihaa päättäjiä kohtaan ja niin suurta ahdinkoa, että itsemurha nähtiin ainoaksi vaihtoehdoksi. Joukossa oli muun muassa yksinhuoltajia, ulosottokierteessä olevia yrittäjiä, pienituloisia ja työttömiä.

Köyhyys seurauksineen ahdistaa ja tappaa

Helsingin Sanomien juttu köyhyydestä on poikinut julkista pohdintaa erilaisista näkökulmista. Samalla se on paljastanut sen millaisissa elintasokuplissa maassamme eletään. Tutkija kertoi yllättyneensä köyhyyden aiheuttamista reaktioista mikä taas ei yllätä tavan tallaajaa, mutta yllättyivätkö poliittiset päätöksentekijät, joiden tontille vastuu kansamme hyvinvoinnista ensisijaisesti kuuluu?

Mitä Suomi voi oppia USA:lta? - "Hyvä tästä tulee"

"It's gonna be fine", kansankielisesti vaikkapa "Hyvä tästä tulee", on lause, jolta kukaan USA:ssa asunut ei ole voinut välttyä. Oikein lausuttuna noihin muutamaan sanaan typistyy kaikki toivo, positiivisuus ja omanarvontunto, joista meillä suomalaisilla on mielestäni paljon opittavaa Amerikan serkuiltamme.

Törkeästä köyhyysartikkelista

Artikkeli näyttää fasistisen gettoyhteiskunnan karut kasvot. Jo otsikossa ihmetellään osattomien tunteita, ei päättäjien vihatekoja ja -puheita työttömiä ja köyhiä kohtaan eikä jokamiehen ja toimittajien sitkeää pahantahtoista välinpitämättömyyttä.

Yhtäläistä sikanautaa on päivittely tutkijoitten järkytyksestä. Jokainen jolla on silmät päässä ja sydäntä rinnassa, on jo 10–20 vuotta tiennyt tilanteen tarkasti.

Vaalirahat köyhille

Lähes kaikki ehdokkaat ja puolueet väittävät puolustavansa pienituloisia. Vaalitouhujen ympärillä pyörii miljoonia euroja. Puolueet sijoittavat oman osansa, ehdokkaat osan ja sitten vielä ay-liikkeet antavat vaalitukea tietyille puolueille. Lisäksi jotkut yritykset ja yksityishenkilöt antavat lahjoituksia.

Uskaltaako yksikään puolue tai ehdokas jättää mainostamatta? Kuinka monen köyhän/pienituloisen elämä helpottuisikaan, jos vaaleihin käytettävät rahat lahjoitettaisiin heille, esim. tuhat euroa/talous?

IHMISRYHMIEN LEIMAAMINEN JA KÖYHYYS

 

Hyvää Uutta Vuotta 2019 jokaiselle suomalaiselle ja erityisesti jokaiselle köyhyyteen tuomitulle!

Presidentti Niinistön Uudenvuoden puhe sisälsi kliseitä, kuten oikeudenmukaisuus, demokratia, turvallisuus, luottamus viranomaisiin, tasavertaisuus. Korostetusti hän toi esiin myös sen, että ihmisryhmiä ei saa leimata....On hurkastelua puhua edellä mainituista arvoista, joita Suomessa ei ole noudatettu 30 vuoteen.

Nyt selvisi: Hallituksen politiikka kasvattanut varallisuus-ja myös tuloeroja.

Sipilän hallituksen eriarvoisuutta luovan politiikan tulokset näkyvät nyt myös karulla tavalla tilastoista. Asiaa yritettiin kiistää pitkään mutta valmistuneet tilastokeskuksen tilastot kertovat totuuden. Viime kesän jälkeen oli selvää, että varallisuuserot olivat kasvaneet Sipilän hallituksen aikana. Vuoden 2017 tietoa varallisuuden kehityksestä ei ole vielä saatavilla mutta ei ole mitään syytä olettaa suunnan kääntyneen.

http://www.stat.fi/tietotrendit/artikkelit/2018/varallisuuserot-kasvussa...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä