Kitinää Näläkämaasta ..mitäpä se hyvejää..

Kaikki blogit puheenaiheesta Itsetuhoisuus

Kiusaaminen jättää ikuiset arvet

 

 

Miksi kiusataan? Miksi sitä ei saada loppumaan? Tajuavatko kiusaajat edes kiusaavansa? Miksi kiusaajat eivät ymmärrä tekojensa vakavia seurauksia?

Kiusaamista on ollut aina kaikissa yhteiskuntaluokissa sekä ikäryhmissä. Kiusaamisen muodot vaihtelevat eri ikä- ja elämänvaiheissa ja tulevat iän myötä yhä monipuolisemmiksi sekä vaikeammiksi tunnistaa.Kuka tahansa, joka on vähän erilainen kuin toiset tai menestyy koulussa, urheilussa ym. joutuu helposti kiusaamisen kohteeksi.

Nettisivut itsemurhan tekijöille. (Ei kukaan itseään huvikseen tapa)

www.itsemurhantehneet.net

En tiedä mistä päähäni pälkähti jälleen kerran mielestäni hyvä idea! Pitäisi perustaa itsemurha-sivusto. Itsemurhien määrä on Suomessa vähentynyt jo pitkään. Vuonna 2015 Itsemurhiin kuoli kuitenkin lähes kolminkertainen määrä liikenneonnettomuuksiin verrattuna. 

Tyttö, olet arvokas!

Seksi mielletään monien nuorten naisten ja lapsien (jo 12/13-vuotiaista eteenpäin) maailmassa merkityksettömäksi vastikkeeksi. On liian monia tyttöjä, jotka harrastavat seksiä sitä sen kummemmin ajattelematta tai siitä nauttimatta. He kokevat, että ”antamalla” he huijaavat vastapuolelta palkkion. Päihteitä, tavaroita, suhteen, läheisyyttä jne.  Tämä ilmiö on todellinen ja julkinen salaisuus. Tähän ilmiöön olen törmännyt omassa nuoruudessani, töissäni ja vapaaehtoistyössäni lukuisia ja lukuisia kertoja.

Ilmastonmuutoksesta ja hyväksyttävästä riskienotosta

Suomessa onneksi hyvin harvat väittävät, ettei  ilmastonmuutos  ole vakava ongelma. Kaikesta muusta huolimatta tässä maassa on kohtuulliselta osin tieteellisen maailmankuvan mukaista ajattelua, vaikkakin tosiasia onkin, että se on valitettavan rajoittunutta ja sinänsä täysin riittämätöntä.

Me emme ole kovin hyviä sisäistämään ja todella omaksumaan asioita, joita me opimme tiedon tasolla. Jokainen tietää, että Afrikassa lapsia kuolee nälkään, mutta eipä se meistä kovinkaan monen päivää tunnu pilaavan.

Epätoivoinen ja itsetuhoinen nuoriso

Syrjäytymisestä, nuorisotyöttömyydestä ja näiden aiheuttamista ongelmista on puhuttu jo pitkään. Brittiläinen hyväntekeväisyysjärjestö Prince's Trust on tehnyt tutkimuksen, jonka kohderyhmänä olivat erityisesti työelämän ja koulutuksen ulkopuolella olevat nuoret.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä