Kitinää Näläkämaasta ..mitäpä se hyvejää..

Kaikki blogit puheenaiheesta Vaalipiirit

Vuosi sitten en päässyt Posiolle

Olen huomenna, lauantaina 20.2., menossa Posion koulukeskuksessa pidettäville Posion messuille, ja olen siellä koko päivän. Messuilla on erilaisten järjestöjen ja yhteisöjen väkeä kertomassa toiminnastaan, myymässä tuotteitaan jne. – myös Keskustalla on siellä oma pöytä. Toivon tapaavani mahdollisimman paljon posiolaisia ja saavani hyviä evästyksiä työhöni.

LAPIN JA OULUN VAALIPIIRIT YHTEEN

Lapin vaalipiiri on tunnetusti pinta-alaltaan suurin, mutta väkiluvultaan pienin. Itse asiassa Lapin vaalipiirin väkiluku on niin alhainen, ettei edes henkilökohtainen yli 6 200 äänen ja puolueen yli 10 000 (10,1 % kaikista äänistä) äänimäärä riittänyt näissä vaaleissa eduskuntapaikkaan. Tämän kohtalon sai kokea Heikki Autto ja Kansallinen Kokoomus, koska Lapista valitaan ainoastaan seitsemän edustajaa parlamenttiin. Vastaavasti esimerkiksi Helsingissä Suomen keskusta sai 7,2 % kannatuksella edustajansa Arkadianmäelle (joka tosin nyt on huollossa).

Vaalipiirien purkaminen kehittäisi demokratiaamme

Vaikka vaalipiirien olemassaoloa perustellaankin muun muassa alueellisella edunvalvonnalla, tarkoittaa se käytännössä sitä, että piilevä äänikynnys voi olla vaalipiirin sisällä varsin korkea.

Wannabe omaishoitaja

”Itkevä, uhriutuva Perussuomalainen,  yrittää vain Omaishoitaja-tittelillä kerätä ääniä”. Siinä muutamia kommentteja lehtiartikkelin alta koskien vaalipiirilautakunnan päätöstä evätä minulta omaishoitajan tittelin käyttäminen virallisissa vaalilistoissa.

Kehitysblogi: Eduskuntavaalit ja vaalipiirit (+ vähän blogisi lukijamääristä)

Eduskuntavaalien lähestyessä olemme lisänneet pieniä parannuksia Puheenvuoron ominaisuuksiin.

Ehdokkaat voivat nyt lisätä bloginsa tietoihin merkinnän vaalipiiristään. Vaalipiiri näytetään ehdokkuusmerkinnän yhteydessä etusivulla, blogipostauksessa ja muissa listauksissa. Lisäksi vaalipiiri näkyy bloggaajan profiilitiedoissa.

Malliksi olen merkinnyt itseni väliaikaisesti ehdolle Helsingin vaalipiiristä (mitä en siis ole).

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä