Kitinää Näläkämaasta ..mitäpä se hyvejää..

Kaikki blogit puheenaiheesta Säästöohjelma

Tulevaisuutta on lähes mahdotonta ennustaa

Ehdotus Kreikan lainaohjelmasta oli trkoituksella tehty niin kovaksi, että Kreikka sanoisi sille ei. Mutta Tsipras ei ollutkaan varautunut vaihtoehtoon kaksi ja siitä syystä muiden EU maiden yllätykseksi, Kreikka hyväksyikin esitetyn lainaohjelman. Suunnilleen näin kuvaa Kreikka tilanteen viimeisiä käänteitä tämän päivän Helsingin Sanomissa ollut ansiokas analyysi Kreikan tilanteesta.

Työelämän laadullisella kehittämisellä heti 200 milj. säästöt

Sairauspoissaolojen hillitsemistä on lähdetty pohtimaan isoveljen eli Ruotsin esimerkin mukaan kielteisemmästä päästä. On haluttu poistaa sairausajan palkka 1-3 ensimmäiseltä sairauspäivältä. Tämä saattaa vaikuttaa joihinkin maanantaipoissaoloihin. Yleisempää vaikuttavuutta sillä ei laajemmin ole. 

Huvittavaa ja hassunkurista on ollut huomata, että yhä useammat Ruotsissa edellisen hallituksen aikana erinomaisiksi osoittautuneet ratkaisut ovat lopulta lopulta olleet pannukakkuja.

Suomi tarvitsee luottamustalkoot

Uusi hallitus on aloittanut työnsä Suomen puolesta. Jo heti kauden alussa koko kansa sai niskaansa ”kylmän suihkun”. Hallitus on alusta pitäen pitänyt tärkeänä tavoitteena velkataakan pienentämistä ja työmarkkinoiden jaloille nostamista. Hallituksen linja on tiukka ja asianmukainen.

 

Miksi tyytyä 10 miljardin leikkauksiin?

- Nyt tulee kyllä kiire hoitaa nämä hallitusneuvottelut alta pois, kun on niin paljon muutakin mietittävää, Juha Sipilä sanoi. - Kymmenen miljardia tavoitteena!

Säästöni: 5 626 167 000€

Nopea ylen laskurin kokeilu toi reilun 5 miljardin säästöt ilman että kotimaan kulutusta tarvitsee leikata.

  • Maksut Euroopan unionille 2 047 000 000 €

  • Valtiovarainministeriön hallinnonalan arvonlisäveromenot 103 780 000 €

  • Valtiovarainministeriön toimintamenot 29 534 000 €

  • Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen toimintamenot 3 391 000 €

  • Puolustusvoimien toimintamenot 1 840 901 000 €

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä