Kitinää Näläkämaasta ..mitäpä se hyvejää..

Kaikki blogit puheenaiheesta Pörssisähkö

Sähkön hinta voi pomppia

Jos ostat sähkösi pitkäaikaissopimuksella vakiohintaan, et ehkä tiedä, että tunneittain hinnoiteltuna sähkö voi olla välillä kallistakin. Eräältä toimittajalta saa tänään ostettua sähköä jopa 25 sentin kilowattiituntihinnalla. Hintaan ei sisälly siirtomaksu.

Tuulisähkönhän pitäisi olla halpaa, mutta kun sitä ei juurikaan ole silloin, kun sähkön tarve on suurimmillaan.

Lux Ylä-Kainuu

Samanaikaisesti kun mustassa Helsingissä vietetään Lux Helsinki-valojuhlat täällä valkoisessa Ylä-Kainuussa eletään ilman valoa ja sähköä. Jo pitkään jatkunut poikkeustilanne on varmaankin pahinta maaseudun ikäihmisille ja omalta kohdaltamme olemmekin käyneet moikkaamassa ne lähiseudun vanhukset, joita tiedettiin. Annoimme vaimon kanssa puhelinnumerot mikäli hädästä tulee ylivoimainen.

Ydinvoima pysyy osana pohjoismaista energiaratkaisua tulevaisuudessakin

Ruotsi ei aiokaan korvata ydinvoimaloitaan ainakaan tuulivoimalla, aurinkokennojen lisääminen kotitalouksissa ja sähköautojen käyttöönotto taas pysähtyy akkuteknologiaan. https://www.technologyreview.com/s/601757/tesla-solarcity-success-depends-on-battery-technology-that-doesnt-yet-exist/

 

Ympäristöaiheisesta sähkön ostosta

Ympäristöomaatuntoaan rauhoittaakseen monet ostavat erilaisilla eko-, vesi-, tuuli- jne.- attribuuteilla varustettua sähköä. Tapahtuma on hieman samanlainen kuin anekaupassa: Omatunto rauhoittui, mutta ympäristösynnit jäivät jäljelle. Ympärivuotisella, ehkä alle viiden sentin, kilowattitunnin hinnalla sähköä ostavat eivät maksa sähköstään lähellekään tarpeeksi talvikauden runsaspäästöisimmillä arkipäivinä ja maksavat esimerkiksi kesäkauden tuuli-, aurinko- ja vesisähköstään aivan liian korkeata hintaa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä