*

Kitinää Näläkämaasta ..mitäpä se hyvejää..

Nälänhätä

Taas yksi turha A-Studio Afrikasta ja Välimeren tilanteesta

Taas yksi tulokseton A-Studio Välimeren / Afrikan tilanteesta, osallistuja suolsivat puolueensa kantoja ilman mitään lopputulosta, yhteisymmärrystä - ei vaan ymmärretä, että Puhuvat päät näköradiossa -menetelmä nyt ei vaan toimi.
Aihepiirin jäsentäminen ei ole ylivoimaista, on vaan katsottava pipertämisen sijaan kaukaa ja kauas:
Vaihtoehdot

Voisimmeko lievittää nälänhätää?

Vuonna 1984 Etiopiassa oli ennätyskuivaa ja maa kärsii nälänhädästä. Silloin noin miljoona ihmistä kuoli nälkään. Muistamme vielä kuvat kuolevista lapsista. Maailma reagoi. Etiopialaiset pääsivät pois nälänhädästä.

Maailman katsoessa muualle Jemen kulkee kohti katastrofia

Länsimaiden siunauksella ihmisten huomion kiinnittyessä toisaalle, Jemen kulkee kohti katastrofia, joka voi saavuttaa mittasuhteet, jollaisia ei olla aikoihin nähty. Erityisen surullista tilanteessa on se, että se on suurelta osin  länsimaiden liittolaisten ja länsimaiden itsensä tekosia. Eikä tällä kertaa Suomikaan ole viaton sivustaseuraaja. Olisi jo korkea aika herätä siihen mitä on tapahtumassa, sillä kyse on tuhansista ihmishengistä ja se, ettemme tienneet ei ole tekosyy aikakautena, jolloin maailma on pienempi kuin koskaan.

Syytä pysähtyä ajattelemaan, kun heität ruokaa roskiin.

Taas pieni pysäyttävä uutinen aamun lahdestä. Eurooppalaiset heittää haaskuun kolmasosan ruoastaan eli 173 kiloa henkeä kohti vuodessa.

Sitten valitetaan ja vatuloidaan joka asiasta ja kerrotaan miten kurjaa on.

Onko esim. meillä suomalaisilla todellista köyhyyttä olemassakaan?  Ruokahävikki jo meillä on kaikkiaan 62-86 kiloa vuodessa henkeä kohti.

En  minä ihan niin lapsellinen ole, että tuon noin yksi oikoisesti ymmärtäisin.  Joku syö hyvin, toinen joutuu pihistämään, kolmannella on varaa nirsoilla ja heittää sapuskaansa roskiin.

Ihmisen surkeat ihmiskeskeiset traditiot

”Valtatie sen ja sen liikenne on pahoin ruuhkaantunut, lomalle matkaavia kehoitetaan käyttämään vaihtoehtoisia reittejä ja varaamaan matkantekoon reilusti aikaa.” Pian taas tämä sama virsi, nykyjoulun tunnelmaan ihmisiä virittelevä ilosanoman julistus heläjää kuultavaksi kaikista tiedotusvälineistä.
   

Pohjois-Korea varoittaa kansalaisiaan nälänhädästä

Pohjois-Korea kehottaa kansalaisiaan varautumaan tulevaan nälänhätään ja taloudellisesti vaikeisiin vuosiin. Kuitenkaan kansalaisten ei ole syytä vaipua epätoivoon, sillä tie "vallankumoukseen on pitkä ja vaivalloinen". Näin varoittaa pääkirjoituksessaan  Rodong Sunmun-lehti. Joudumme ehkä  lähtemään "vaivalloiselle marssille" ja joudumme taas pureksimaan kasvien juuria, kirjoittaa lehti. "Vaivalloisella marssilla" tarkoitetaan Pohjois-Koreaa 90-luvulla koetellutta nälänhätää, jolloin 22-miljoonaisesta kansasta 3,5 miljoonaa kuoli nälkään.

Jemenistä tulossa uusi Syyria

"Raportin mukaan Suomen tärkein asekauppakumppani oli viime vuonna Ruotsi, mutta sen jälkeen suurimmat asekaupat tehtiin Saudi-Arabian, Arabiemiirikuntien ja Turkin kanssa. Esimerkiksi Saudi-Arabiaan Suomi on vienyt Patrian Nemo-kranaatinheittimiä noin 50 miljoonan euron arvosta. Maa tunnetaan heikosta ihmisoikeustilanteestaan. Se myös tekee ilmaiskuja Jemeniin liittolaistensa avustuksella."

Tuhat ja yksi tapaa kokata ihminen

YK julkaisi taannoin tuoreen raporttinsa maailman väestönkasvusta. Uusien laskelmien mukaan maapallon väkiluku kasvaa odotettua nopeampaa, vaikka jatkossa se keskittyykiin täysin uudella tavalla vain muutamaan valtioon. Tutkijat uskovat, että yhdeksän maata tulisivat muodostamaan yli puolet koko maailman väestönkasvusta.

2000 miljardia euroa

Ilmastonmuutoksen torjunnan liiketoiminnan koko on 2000 miljardia euroa Kaisa Hernbergin esittelytekstin mukaan.

Cleantechin maailmanlaajuinen liikevaihto on jo noin 2000 miljardia euroa, Sanni Grahn-Laasosen kirjoituksen mukaan. Siis sisältää muutakin, kuin pelkän ilmastonmuutoksen torjunnan.

Jopa miljoonia ihmishenkiä pelastava keksintöni halpa ja yksinkertainen

Jotta keksinnöt otettaisiin todesta ja jopa pääsisivät tuotantoon, tarvitaan keksinnön keksijäksi vähintäänkin mies. Naisen tai jopa  blondin esittämänä keksintöä ei edes noteerata, koska ajatellaan, että se nyt vain on naisten logiikkaa tai pahimmillaan blondilogiikkaa, tai, että noin yksinkertainen keksintö olisi kyllä keksitty jo aikoja sitten, jos se vain toimisi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä