Kitinää Näläkämaasta ..mitäpä se hyvejää..

Kaikki blogit puheenaiheesta Järjestöt

Järjestöt paikkaamaan julkisen sektorin leikkauksia?

Suuri yhteiskunta eli Big Society on uusliberalistien suosima malli, jossa vastuu itsestä ja lähiympäristöstä siirretään kansalaisille itselleen. Idea on lähtöisin Britanniasta, missä ex-pääministeri Thatcher ideoi mallin ja ex-pääministeri Cameron toteutti sen.  Idea realisoitui mittavina julkisten palvelujen leikkauksina.

Jääkö järjestöille tilaa sotessa?

Maakunta- ja sote-uudistusta on moitittu pitkin matkaa heikosta valmistelusta ja asiantuntijoiden näkemysten sivuuttamisesta; eikä syyttä. Jopa aivan perustavaa laatua olevien asioiden selvittäminen on jäänyt kalkkiviivoille.

Simon Elo selittelee ruoka-aputyrmäystään

 

Sinisten ryhmyri Simon Elo yrittää selitellä hallituspuolueiden kylmää suhtautumista ruoka-apuun.

Ei kukaan ole väittänyt, että hallitus antaisi ruokaa.  Se tulee kaupoista ja mm. leipomoista.

Mutta on vanha viisaus se, että "vesi on ilmaista, mutta pumppaus maksaa".  Näihin "pumppauskuluihin" tukea on annettu kahtena edellisvuonna, mutta ei anneta enää. Kiitos tyrmäyksestä Kepulle, Kokoomukselle ja Sinisille!

Kaikille hyvä Lahti tehdään yhdessä

Olin eilen Lahden kaupungin järjestämässä yhdistystapaamisessa, joka keräsi paikalle noin sata järjestöaktiivia. Tämä oli hyvä alku yhteistyölle kaupungin ja kolmannen sekä neljännen sektorin välille. Esiin nousseita asioita oli monia. Kävi ilmi, että kaupunki on veloittanut jopa puistojumpan pitämisestä ja maksuttomia tiloja ei tunnu löytyvän kaupungista. Tähän on saatava ehdottomasti muutos. Järjestöt, jotka tekevät ei-kaupallista toimintaa, niin tarvitsevat maksuttomia tai edullisia tiloja ja heillä tulee olla oikeus tiedottaa näistä tapahtumista esimerkiksi kaupungin sivuilla.

Yhteistyötä, NYT!

Yhteistyössä on voimaa! Tehdään maakunnasta parempi, yhdessä. Yhdistetään voimamme! Mutta miten? Yi kymmenen vuotta elinkeino- ja yrittäjäkenttää monelta kantilta seuranneena olen huolissani tilanteestamme.  Etenkin Keski-Suomessa vaikuttaa olevan ilmapiiri, jossa lähes joka taho on kuppikuntaantunut omiin poteroihinsa. Yhteistyöstä puhutaan kyllä jokaisessa juhlapuheessa, mutta todellinen yhteistyö on aivan lapsen kengissä. ­Ihmiset ovat luovuttaneet molemmilla puolilla, kun ei jaksa päätään seinään aina hakata.

Patmoksen puutteelliset rekisterimerkinnät ja tilinpäätöstiedot

Patmoksen Lähetyssäätiön sr (säätiö) rekisteritiedot ovat puutteelliset. Tämä Puheenvuoro käsittelee Patmoksen kyseenalaista mainetta jälleen vastuullisuuden näkökulmasta. Hankin viittaamani dokumentit Suomen Asiakastiedolta, Kaupparekisteristä ja muista erikseen kussakin yhteydessä mainituista lähteistä.

 Tässä analyysini Patmos Lähetyssäätiön julkisista rekisterimerkinnöistä:

 

Yrityksen nimi: Patmos Lähetyssäätiö

Y-tunnus: 10525839

Osoite: Pajuniityntie 1, 00320 Helsinki

Postiosoite: PL 86 00381

Patmos sabotoi Plan International Suomea

”Vastuullista lahjoittamista? Patmos häärää mukana” oli 29.1.2016 täällä Uudessa Suomessa käyttämäni Puheenvuoron otsikko.

 

Ihmisoikeustyö - kellä on isoin ääni?

Olin eilen Säätytalolla Oikeusministeriön ja Ihmisoikeuskeskuksen järjestämässä perus-ja ihmisoikeustilaisuudessa- seminaari ja kuulemistilaisuudessa - jonka perusteella osin valmistellaan kansallista perus-ja ihmisoikeustoimintaohjelmaa tälle vaalikaudelle.

Vastuuttomuutta Kansanlähetyksen vaikutuspiirissä

Uuden Suomen Puheenvuoro-palstalla 29.1.2016 käsittelin Patmos Lähetyssäätiön osuutta Vastuullinen Lahjoittaminen ry:ssä. Tässä sarjan toisessa osassa raportoin Suomen Evankelisluterilaisen Kansanlähetys ry:n ja sen vaikutuspiirissä olevien yhteisöjen vastuuttomuudesta. Toisin kuin Patmos, Kansanlähetys ei osallistu Hyvä Testamentti – kampanjaan. Kansanlähetyksen tekee mielenkiintoiseksi monipolvinen organisaatio, jonka pääpiirteenä on kunkin alaorganisaation etäännyttäminen muista alaorganisaatioista.

Mikä suomessa nyt vaikuttaa

 

Suomessa on jätetty huomioimatta että,

meilläkin edustetettuna oleva vähemmistö islam liittyy elimellisesti juuri tähän samaan kansainväliseen

islamiin, jota OIC:n uskontulkinta ja arvomaailma edustaa.

Suomen Islamilaisen Neuvoston

suomalaisten muslimiorganisaatioiden yhteityöelin ja joka usein edustaa ulospäin suomalaista islamia.

jäsenjärjestöihin lukeutuu myös Helsingin Islam Keskus niminen järjestö jonkanetti sivuiltavoi klikata linkkejä

muualle ja otsikon alta Islam Question & Answer linkkiä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä