Kitinää Näläkämaasta ..mitäpä se hyvejää..

Kaikki blogit puheenaiheesta Ammattitrollit

Jussi Niinistö myönsi olevansa trolli

Suomessa paljon puhutaan ns. venäjäntrolleista. Mutta entäs nämä amerikantrollit?

Onko vain amerikantrollien, trollaus hyväksyttävää ja venäjäntrollien trollaus, epähyväksyttävää?

Miksi politiikka toimii nykyään: trollauksella? Mielestäni sellainen ei kuulu Suomeen.

Miksi edes pitäisi valita idän ja lännen välillä? Eikö voisi vain palita pohjolan.

Valitettavasti, valtio on jo asettanut panoksensa tulevassa maailmansodassa ja liittynyt länsirintamaan sotilaallisesti.

Wikipedian mukaan trollaus tarkoittaa seuraavaa:

Älä ruoki trollia

Tapasin keväällä Neuvosto-Eestin aikaisen vanhan tuttavani KGB:n majurin. Muistelimme sitten menneitä koko  illan hänen datsallaan.
 
Menneet voi unohtaa mutta sain uutta tietoa joka liittyy nykyiseen informaatiosotaan. Hän kertoi Suomessa olevien trollien värväämisestä, heitä koulutetaan Eestissä. Hän kertoi myös miten heidän palkkiot määräytyvät. Palkkio kannustaa työskentelemään lähes yötä päivää. Lipposet ja Ahot ja Bäckmannit ovat eri kategoriaa.

Stalinismin "hullut koirat"

Neuvostoliiton 1930-luvun näytösoikeudenkäyntien ehdoton tähti Andrei Januarevitš Vyšinsky oli neuvostolainsäädännön sankari. Hänen kuuluisan diktaattinsa mukaan ”tunnustus on todisteiden kuningatar”.

Alpakkatapahtuma paljastui poliittiseksi kampanjaksi

Alkuviikon uutisointia ja sosiaalista mediaa dominoi tarina, jossa äärioikeiston itsenäisyyspäivänä järjestämä 612-marssi olisi syrjäyttänyt paikalta ihanan lastentapahtuman, jossa olisi ollut alpakoita, pupuja ja jumppadisko.  Eikö Helsingissä ole enää turvallista järjestää lastentapahtumia? Miksi äärioikeiston tapahtuma on tärkeämpi kuin asukkaiden järjestämä lastentapahtuma? Sosiaalisessa mediassa asiaan tarttuivat erityisesti vasemmistopoliitikot, jotka pöyristelivät lehtiartikkelien tahdissa, kuinka on uskomatonta, ettei lastentapahtumaa voida järjestää.

Venäjän nettitrollitko syypäitä brexitiin?

YLE:n mukaan The Times väittää että Venäjän nettitrollit kampesivat Britanniaa ulos EU:sta brexit vaalikamppanjan yhteydessä.   Mitä etua Venäjälle olisi ollut, tai mitä etua Venäjälle on tulevasta brexitistä?  Mitä etua Venäjälle on siitä että USA:ssa on nyt presidenttinä epävarma ja ailahteleva Trump, jonka todellisesta politiikasta ei tiedä mitään Trump itsekään?

Trump vetää mediaa kuin metrin mittaa

Taas on noussut esille esimerkki siitä tyylistä, miten Trump on vedättänyt mediaa jo kohta vuoden.

Kaikkihan tietävät miten Trump kielsi maahantulon niiden maiden kansalaisilta, joissa on jo Obaman kaudella todettu olevan valtavat määrät terrorismia ja anti-länsimaalaista ideologiaa.

Tästä ei tietenkään melkein kukaan (varsinkaan media) tykännyt ja jopa oikeuslaitoksen toimesta heiteltiin kapuloita rattaisiin.

Pseudosuomalais-ugrilainen sivu netissä


Ilahdun aina kun sosiaaliseen mediaan ilmestyy mitä tahansa suomalais-ugrilaisuuteen viittaavaa. Liityn heti. Tähän asti meno on ollut melko asiallista ja leppoisaa. 


Suurelle sivulle Finno-Ugric Peoples Unite alkoivat juuri muutamat henkilöt suoltamaan omituista propagandaa. Toisen mukaan kaikki paha on juutalaisista, jotka ovat tuhonneet kaikki alkuperäiskansat ja ovat siksi uhka myös suomalais-ugrilaisille kansoille. Aivan oikein ylläpito reagoi. 

Tekijänoikeuskirjeet täyttävät rikoksen tunnusmerkkejä

Yle uutisoi tänään perheestä, joka oli saanut yksityiseltä tekijänoikeusyhdistykseltä (TTVK ry) tiedon, että perhe oli heidän mukaansa jakanut tuhansia musiikkikappaleita laittomasti internetissä ja että nyt uhkaisi oikeudenkäynti, ellei tuhansien tai kymmenien tuhansien eurojen korvauksista päästäisi sopuun. Syytökset paljastuivat perheenisän ammattitaitoisen selvityksen perusteella täysin perättömiksi, ja TTVK luopui syytöksistään.

Bongattu oikeita trolleja

Yle on löytänyt Pietarin ns. trollitalon liepeiltä parveilemasta oikeita trolleja. Siis eläviä ihmisiä, jotka suoltavat netin kautta Venäjän valtiollista propagandaa kotimaan markkinoille ja myös kulloistenkin rajojen ulkopuolelle.

"Talossa työskennelleet kertovat riippumattomissa venäläisissä tiedotusvälineissä, että yrityksessä harjoitetaan kyseenalaisin menetelmin laajamittaista mielipidevaikuttamista sosiaalisessa mediassa."

Länsitrollipommi

Saksassa on ilmeisesti pudonnut läntinen trollipommi, eli on paljastunut, että journalismi on systemaattisen maksetun ja kultturaalisen länsipropagandan kourissa. Yliopistotason porukat ovat nyt setvimässä tätä trollipommia, joka toimii länsiblokin sodanlietsonnan propagandavälineenä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä