*

Kitinää Näläkämaasta ..mitäpä se hyvejää..

Kaikki blogit puheenaiheesta Alko OY

Ratkaisu lonkerolaatikon ulkopuolelta

Tänä syksynä Eduskuntamme tulee käyttämään ennätysmäärän aikaa keskusteluun 0,8% korotuksesta. Jos tämä korotus koskisi palkkoja ja työllisyyttä, niin se olisi perusteltua. Valitettavasti noista tärkeistä asioista tässä ei ole kyse. Kyse on asiasta, joka tuskin vaikuttaa sinänsä kenenkään elämään suuntaan tai toiseen. Valitettavasti kuitenkin kaupassa myytävän alkoholin prosenttirajan noston tekemättä jättäminen todistaa sen, että Eduskuntamme on täysin kykenemätön tekemään kansan tahdon mukaisia päätöksiä ja ottamaan edes pientä askelta holhousvaltiosta kansalaisvaltion suuntaan.

Kannabis on vähemmän riippuvuutta aiheuttava nautintoaine kuin alkoholi

Kyllä totta se on. Silti se on Suomessa laiton päihde. Perusteita sille ei ole. 

Kannabista demonisoidaan edelleen valtavasti, lähinnä tietämättömien ihmisten toimesta. 

On arvioitu, että laillinen kannabis tuottaisi puoli miljardia euro vuodessa Suomelle, itse sanoisin että arvio on varovaisen alakanttiin arvioitu. Nythän se ei tuota kuin kustannuksia.

Kannabiksen haitat ovat myös hyvin paljon pienemmät kuin laillisen alkoholin, ihan jokaisella mittarilla mitattuna.

Eikä pidä unohtaa, sitä tosiasiaa, että se on myös lääkinnällinen kasvi. 

Vastuuton ALKO

ALKO Oy myy Israelin laittomasti miehittämillä alueilla tuotettua viintä.  Sen vastuullisuuslupaukset jäävät puolitiehen kun se ei noudata Suomen kansainvälisiä sitoumuksia.

TUKES: Montako tulipaloa Alkoissa on tapahtunut?

Aika lailla tasan kaksi vuotta sitten Liikennevirasto suuressa viisaudessaan päätti, että majakat ovat liekehtiviä surmanloukkuja.  Kaikki alkuvaiheessa tarkistetut majakat laitettiin muodollisten paloturvallisuussyiden takia kiinni, koska ne eivät täyttäneet virallisia määräyksiä. Näin siitä huolimatta, että viimeksi majakka on tässä maassa kärähtänyt itänaapurimme suorittamien pommitusten takia. Liekkö Liikennevirastossa sitten jotain russofobeja, kun moinen koettiin tarpeelliseksi.

Alkot pois kauppakeskuksista??

Paljon puhutaan siitä, että ihmisten alkoholin kulutusta pitäisi saada vähemmäksi. Mutta yleensä nostetaan vain alkoholinveroja ja näin toivomme, että kaikki asiat järjestyy.

Alkolla ei ole kaksoisroolia – vaan kolmoisrooli!

Viime päivät ovat osoittaneet, että alkoholipolitiikka herättää nyt kansalaisten tunteita enemmän kuin kertaakaan kymmeniin vuosiin. Ehkä voimakkaita tunteita on aiemminkin ollut riittämiin, nyt vain jokaisen on helppo saada tunteensa esille vaikkapa Uuden Suomen blogissa. Tunteet ovat jokaisen oma asia eikä niitä sovi arvostella.

Alkon monopoli perustuu kaksinaismoralismiin - ex-myyjän kokemuksia

Alkon monopolia perustellaan mitä erilaisimmilla syillä. Euroopan unionilta poikkeuslupa sisämarkkinadirektiivien noudattamatta jättämiseen saatiin kansanterveydellisiin syihin vedoten. Samoihin kansanterveydellisiin syihin poliitikot vetoavat jatkuvasti puolustaessaan alkoholiveron kiristyksiä, uutta kansalaisia härnäävää toimimatonta alkoholipolitiikan sääntelyä - sekä tietenkin itse alkoholimonopolin olemassaoloa.

Kansan holhoaminen ja viinan kiroilta suojelu on väsähtänyt perustelu alkoholimonopolin suojelulle.

Alko vääristää kilpailua ja luo epätasa-arvoa

Taas on pinnassa Alkon myymälöiden sijoittumisen vääristävä vaikutus kauppojen kilpailutilanteeseen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä