Milloin tämä hulluus loppuu?

Jyrki Kataisen ja Jutta Urpilaisen johdolla on toteutumassa Suomen historiassa ennen näkemätön ryöstöretki. Eduskunta on paraikaa käsittelemässä EVM-sopimuksen hyväksymistä, minkä myötä kokonaisvastuumme nousee Helsingin Sanomien mukaan yli viiteenkymmeneen miljardiin Euroon. Tämä summa on käsittämätön, kun suhteutamme sen kansantaloutemme kantokykyyn, eikä HS laskuissaan edes ottanut huomioon sitä, että suuri(n) osa summasta pitäisi lainata korkojen kanssa. Kyseinen summa merkitsee yli 20 000 euroa jokaista työtä tekevää veronmaksajaa kohden.

Summat alkavat olla käsittämättömän suuria, joten niitä on syytä suhteuttaa muihin toteutuneisiin kuluihin.

Neuvostoliitto vaati sotakorvauksia, jotka olivat 5 % Suomen bruttokansantuotteesta vuosina 1945 – 1948 ja 2 % vuoteen 1952 asti. Toisin sanoen vaatimuksena oli summa, joka oli 28 % Suomen laskennallisesta BKT:sta (huomioimatta BKT:n kasvua). Nyt vastuumme ovat HS:n arvion mukaan yli 30 % vuoden 2010 BKT-arvioon nähden, mutta summassa ei huomioida yhä jatkuvia vaatimuksia kasvattaa summia entisestään, eikä sitä, että joutuisimme lainaamaan suuren osan rahoista ja maksamaan lainarahan hinnan, koron. Lisäksi Suomen BKT on kääntymässä ensi vuonna laskuun ja aikanaan Neuvostoliitto antoi anteeksi merkittävän osan sotakorvauksista.

Olemme olleet ylpeitä sotakorvauksien maksamisesta, sillä summa oli suhteessa suurempi kuin summa, jonka Saksa joutui ensimmäisen maailmansodan jälkeen maksamaan. Saksa ei siitä selvinnyt, mutta me selvisimme ja saimme ainakin omasta mielestämme henkisen synninpäästön siitä, että olimme olleet natsien liittolaisia. Nyt meillä on edessä taantuma, ehkä lama, ikääntyvän väestön tuomat lisäkulut ja tosiasiallisesti olemattomat mahdollisuudet saavuttaa talouskasvussa tasoa, jonka saavutimme toisen maailmansodan jälkeen.

Sotakorvaukset tulivat maksettavaksemme, koska liittouduimme Saksan kanssa, annoimme saksalaisten käyttää maatamme sotatoimiin ja hyökkäsimme itään. Oli sodalla toki oikeutettujakin perusteita, mutta taisteluissa suomalaisia vastaan kuoli ja vammautui satoja tuhansia neuvostoliittolaisia. Mitä me nyt olemme tehneet ansaitaksemme tällaisen rangaistuksen siitä, että olemme pitäneet sopimukset ja hoitaneet oman tonttimme suurin piirtein siivosti? Mitä meidän poliitikkomme oikein ajattelevat? Mitä suomalainen vasemmisto oikein kuvittelee tukiessaan Kokoomusta ajaessaan tällaista politiikkaa?

Toinen vertailukohta on 1990-luvun pankkikriisi, joka maksoi yhteiskunnalle erilaisten pankkitukien/yms muodossa vajaat 10 miljardia euroa. Omat sotkumme meidän tuleekin maksaa, mutta millä oikeutuksella hallituksemme sitoutuu ryöstämään omilta kansalaisilta moninkertaisen summan tukeakseen muiden maiden yksityisiä riskinottajia, jotka ovat eurokriisin kuluessakin tehneet satojen miljardien voitot ja sitä ennen valtavasti enemmän?(lähteet 1, 2) Kyseessä on suomalaisten veronmaksajien ryöstö Jyrki Kataisen ja Jutta Urpilaisen johdolla, minkä siunaavat muut hallituspuolueet.

Poliitikkomme ovat sitomassa suomalaisia veronmaksajia velkaorjuuteen, joka on paljon raskaampi taakka kuin sotakorvaukset aikanaan. Toisin kuin sotakorvauksien yhteydessä, maahamme ei rakenneta tuotantolaitoksia, eikä kansalaisille tarjota töitä, vaan kyseessä on puhdas suonenisku ja veronmaksajien rahojen kuppaus solidaarisuuden nimissä yksityisten sijoittajien tappioiden sosialisoimiseksi. Kun selvisimme sotakorvauksista, maamme oli teollistunut ja tuotantoinfrastruktuuri kunnossa. Nyt tehtävillä ratkaisuilla tuhotaan hyvinvointivaltiomme perusta ja rapautetaan tähän asti suhteellisen hyvin pärjännyt taloutemme.  Verorahamme sen sijaan virtaavat pelureille, jotka ovat jo saaneet nelinumeroisen summan miljardeja voittoina toiminnasta, jonka riskeistä heidät ollaan suurelta osin vapauttamassa asiansa hyvin hoitaneiden maiden veronmaksajien kustannuksella.

 Olemme jo nyt käyneet keskustelua julkisen sektorin leikkauksista, mutta tämä on vasta alkua. Tähän mennessä toteutetut leikkaukset eivät riitä edes pysäyttämään oman syömävelan kertymistä. Todelliset kipeät leikkaukset ja veronkorotukset ovat vasta tulossa.  Muistakaa silloin, ketä tulee kiittää.

Lähteitä

1; http://www.taloussanomat.fi/rahoitus/2010/04/25/pankkijatit-sen-kun-porskuttavat/20105845/12

2 http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2011/03/23/pankit-ovat-rahastaneet-kriisimaista-satoja-miljardeja/20114006/12

 

 Sotakorvauksista esim.

www.valt.helsinki.fi/blogs/jauneslu/6luento.ppt 

vpleivo
Vasemmistoliitto Kajaani

Marcus Aurelius, Seneca, Thomas Jefferson, George Washington, Jeesus ja John Stuart Mill olivat kovia kavereita.
Palautetta voi lähettää osoitteeseen vpleivo@gmail.com
Jos haluat saada blogin parhaat palat Facebook-seinällesi ja aiheisiin liittyviä uutisia, käyhän tykkäämässä: https://www.facebook.com/KitinaaNalakamaasta

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu