Kitinää Näläkämaasta ..mitäpä se hyvejää..

Huhtasaaren gradu-rimpuilu on säälittävää seurattavaa

  • Puhuu niin totta kuin osaa?
    Puhuu niin totta kuin osaa?
  • Mallin vuoksi.
    Mallin vuoksi.
  • Vielä toinenkin..
    Vielä toinenkin..

 

Jyväskylän yliopiston teettämän selvityksen mukaan Laura Huhtasaaren opinnäytetyön tieteellisen käytännön loukkaukset ovat vakavia. Selvityksen mukaan vaatimattomat 80 prosenttia tutkielman pohdintaluvusta on kopioitu muilta. Siinäpä se, kyseessä ei ole minkään sortin tieteellinen tutkielma, vaan huijaus. Pohdintaluku on nimittäin osa, jossa näyttöjä pitäisi erityisesti antaa.

Valitettavasti tapaus on vain vanhentunut, eikä allekirjotitanutta yllätä yhtään, että kasvastusopin, anteeksi kasvatustieteellisen tiedekunnan seulasta on tällainen läpi mennyt. Ainakin oman ikäluokkani opiskelijat viime vuosikymmenen alkupuolella alkoivat jo viimeistään kandivaiheessa naureskella kasvatustieteilijöiden tieteellisille standardeille. Silloin uutiskynnyksen ylitti vilunki-Vilénin suoritus

Tässä vaiheessa Huhtasaarenkin voisi kuvitella myöntävän rikkeensä. Mutta ei, ihmeellinen rimpuilu ja selittely sen kuin jatkuu. Mutta ilmeisestikin se on niiin, että piittaamattomuus hyvistä käytänteistä, vilppi ja harhaanjohtaminen ovat perus-Suomessa hyveitä.  Eipä se nyt toki yllätä ja totesinhan minä Huhtasaaresta jo presidentinvaalienkin alla, että tämä on Kelvoton ja kyvytön. 

 

 

P.S. Jos tuli paha mieli, niin katso täältä kissavideo. 

 

Palautetta voi lähettää osoitteeseen vpleivo@gmail.com


Jos haluat saada blogin parhaat palat Facebook-seinällesi ja aiheisiin liittyviä uutisia, käyhän tykkäämässä Kitinää Näläkämaasta FB-sivuani. 

 

Poliitikko-profiilini naamakirjasta myös nimelläni Veli-Pekka Leivo - siellä käsittelen enemmän, mutten ainoastaan Kajaanin ja Kainuun asioita sekä turvallisuuspolitiikkaa. 

YouTube-kanava löytyy myöskin, mutta siellä ei ole vielä mitään näihin Kitinä-blogin aiheisiin liittyen. Yhtä sun toista muuta toki.

 

Linkki.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (148 kommenttia)

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Onko kenenkään muun gradua ikinä syynätty yhtä tarkkaan? Jos ei, niin miksi ei? Miksi Huhtasaari on tähtäimessä?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Huhtasaari kopioi kansanedustajana toimiessaan muiden ajatuksia suoraan omiin kirjoituksiinsa, ilmoittamatta kuka alunperin oli näin kirjoittanut. Oli syytä epäillä, että hän on saattanut aiemminkin varastaa muiden ajatuksia.
http://tiaintu.puheenvuoro.uusisuomi.fi/230403-kan...

Jos on syytä epäillä kansanedustajan aktiivisesti plagioivan niin varmasti heidän menneisyydestään syynätään vastaavanlaista käytöstä. Huhtasaari on tähtäimessä ihan oman julkisen toimintansa takia. Plagiointi on varastamista.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Aivan varmasti on. Ja miksi ihmeessä koitat vaihtaa keskustelun aihetta?

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen

Sinähän Tuomas saat ottaa tähtäimeesi kenet haluat, opinnäytteet ovat pääsääntöisesti julkisia ja ne saa kyllä pyytämällä haltuunsa. Joten jos epäilystä on niin ei muuta kuin penkomaan, sitä ei kukaan ole estänyt niin kuin ei ole estänyt Huhtasaarenkaan kohdalla. Se on hyvä homma että meillä nää jutut on avoimia ja kuka vain pääsee käsiksi, jos siis kiinnostaa. Persut ja Lauran fanit ovat heitelleet noita kysymyksiä ilmoille täällä tammikuusta asti mutta montako gradua he ovat aloittaneet käymään läpi? En usko että ainuttakaan. Voisi siis kysyä, että miksi et Tuomas ole alkanut käymään muiden graduja läpi jos aihe kiinnostaa?

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Haluatko Hiltunen, että aloitetaan sinusta?

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen Vastaus kommenttiin #9

Uu, nyt alko pelottaa mutta olepa hyvä vain:
http://epublications.uef.fi/pub/urn_nbn_fi_uef-201...

Turnitin antoi aikanaan n. 13 % tuloksen eli sen verran samankaltaista tekstiä on löydettävissä tästäkin, suurin osa lähdeluettelosta. Odotan innolla tuomiotasi!

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #11

Joko tähtitaivaskin on ihmiskunnan kulttuuriperintöä? Kaikkea hauskaa se Unesco keksiikin. Suomalaisten saunomisen ja kaustislaisen viulunsoiton ymmärrän kulttuuriperinnöksi.

Tähtitaivas on toki innoittanut monissa kulttuureissa hurjiinkin kertomuksiin. Mutta ei kai itse tähtitaivas ole minkään kulttuurin aikaansaannos? Enintään jumalan, jos uskoo luomisoppiin..

Ai se olikin taivas eikä tähtitaivas, joka kulttuuriperinnöksi julistettiin, kerrotkin lopuksi. Siis oikeus tähtivaloon?

Oikeasti julistus määritteli jokaisen oikeudeksi nauttia tähtivalosta ja kirkkaasta yötaivaasta. Eli "right to starlight" ja "right to night sky" eli saasteettomaan yötaivaaseen. Itse tähtitaivasta ei kulttuuriperinnöksi julistettu.

Eli kaikilla on oikeus tähtien tuottamaan valosaasteeseen ;)

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen Vastaus kommenttiin #17

Johan Rintalalta tuli kova kritiikkiä heti ekasta kappaleesta, joko nyt saa uhriutua ja huutaa ajojahtia? Miksi nyt käyt mun kimppuun, eikö kiinnosta muiden gradut? :(

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #28

Tein huomion. Periaatteessa kaikki kiinnostaa.
Annoit gradusi tuohon "tarkasteltavaksi" ;)
Suorastaan yllytit tutustumaan siihen..

Käsittääkseni siis heti ekalla sivulla oli asiavirhe. Vai olenko väärässä?
Aihe oli kyllä hyvä. Meillä vaaditaan kovasti lisää katuvaloja kaupunkiin. Oikeudesta tähtivaloon ei anneta arvoa.

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen Vastaus kommenttiin #32

No myönnetään, sana taivas pitäisi olla tähtitaivas tai yötaivas.
Mutta saan kai silti uhriutua ja vaatia tasapuolisuuden nimissä kaikkien gradujen yhtä tarkkaa syyniä?

Montako asiavirhettä löysit Huhtasaaren gradusta jos periaatteessa kaikki kiinnostaa?

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #40

"Montako asiavirhettä löysit Huhtasaaren gradusta jos periaatteessa kaikki kiinnostaa?"

Vilkaisin siitäkin Johdannon. Johdannossa on useita kirjoitusvirheitä.
Siinä myös viitataan parin lähteen johtopäätöksiin, mutta mielestäni ihan oikein.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #43

Sinua ei huoleta, että selvityksen mukaan 80% siitä osiosta, jossa pitäisi esittää pohdintaa, oli kopioitu muilta?

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #45

"Sinua ei huoleta"

Huoleta? En sille mitään voi, eikä se minuun tai muihinkaan mitenkään vaikuta. Miksi siis huolestua?

Ennemmin huolettaa se, että kuinka tuollainen Johdanto on tullut hyväksytyksi, kun siinä on niin paljon kirjoitusvirheitä..

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #49

Sinua siis huolettaa enemmän se, että ihan ymmärrettävässä johdannossa on kirjoitusvirheitä kuin se, että 80% pohdintaa sisältävästä osiosta on lainattua? Oletan, ettet tunne kovin hyvin korkeakoulujen vaatimuksia opinnäytetöiltä.

"En sille mitään voi, eikä se minuun tai muihinkaan mitenkään vaikuta."

Sinua ei siis hetkauta kansanedustan vilpillinen käytös? Blogisi alkavat lähes aina väitteellä, että media valehtelee tai esittää kuvitteellista tai virheellistä tietoa. Kansanedustajien vastaavanlainen käytös ei siis mielestäsi vaikuta mitenkään muihin?

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #51

"Oletan, ettet tunne kovin hyvin korkeakoulujen vaatimuksia opinnäytetöiltä."

En ole tutustunut. Munkin tekele meni läpi.

"Sinua ei siis hetkauta kansanedustan vilpillinen käytös?"

15 vuodessa ihminen ehtii muuttua paljon. Minäkin kiinnostuin politiikasta ja moni asia minussa on muuttunut 15 vuodessa.

Graduni eka versio tuli hylätyksi kielioppiongelmien takia. Jos ei olisi hylätty, tuskin olisin koskaan kiinnostunut suomen kielestä ;)
Virheistä oppii, joskus jopa innostuu.

"Sinua ei siis hetkauta kansanedustan vilpillinen käytös?"

Itse kopioin graduuni muiden tekstiä sen mitä assari neuvoi. Tutkimusosakin jäi vähän vajaaksi, mutta se piti jättää silti. En yhtään muista kuinka paljon kopioin, lainasin tai tein itse. Tutkimusosa oli kyllä täysin mun (tai ainakin suurin osa), koska muita vastaavia graduja tai edes tekstejä ei aiheesta ollut.

2000-luvun alussa tosiaan oli paine, että gradu pitää saada valmiiksi, ihan sama mitä siellä lopulta on sisältönä.

"media valehtelee tai esittää kuvitteellista tai virheellistä tietoa"

Nyt on esitetty hyvää tietoa, jopa useaan kertaan sama tieto eri graduissa.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #53

"15 vuodessa ihminen ehtii muuttua paljon. Minäkin kiinnostuin politiikasta ja moni asia minussa on muuttunut 15 vuodessa."

Pointtihan nimenomaan on se, että Huhtasaari ei ole muuttunut. Koko kohu lähti alunperin siitä kun hän kopioi kansanedustajana muiden mielipiteitä teksteihinsä.

Ja muutamat kielioppivirheet eivät ole iso ongelma. Sen sijaan erityisen vakava ongelma on jos lainaa paljon, eikä merkitse selkeästi mikä on lainaa tai lainaa pohdintaosioistaan 80% muilta.

"Itse kopioin graduuni muiden tekstiä sen mitä assari neuvoi. Tutkimusosakin jäi vähän vajaaksi, mutta se piti jättää silti. En yhtään muista kuinka paljon kopioin, lainasin tai tein itse. Tutkimusosa oli kyllä täysin mun (tai ainakin suurin osa), koska muita vastaavia graduja tai edes tekstejä ei aiheesta ollut."

Eivät vähäiset ja selkeästi merkityt lainat ole minkäänlainen ongelma. Mutta ymmärräthän sinä kuitenkin missä kohden Huhtasaaren lainaukset muuttuvat ongelmaksi?

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #59

"Koko kohu lähti alunperin siitä kun hän kopioi kansanedustajana muiden mielipiteitä teksteihinsä. "

Itse kopioin paljonkin muiden tekstejä omiini. Käytän jonkun keksimiä kuvauksia tai lauseita, määritelmiä ja kivoja sanaleikkejä. Myös mielipiteet kopioidaan aina ja sitten niistä työstetään itselle sopiva mielipide. Jos toisen mielipide on hyvä, miksi lähteä sitä muuttamaan?

Jos paikalliset vihreät valittelee hulevesijärjestelmän ongelmia, niin minä ihan rauhassa kopioin ne ongelmia kuvailevat lauseet omiin teksteihin, jos ne on hyvin kuvailtu.

Tähänkin tuli kopioitua todella monta toisten jo aiemmin kirjoittamaa mielipidettä..

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #62

Sinulle ei siis ole mikään ongelma kopioida pitkä pätkä esimerkiksi jonkun toimittajan kirjoittamaa uutista ja julkaista se omalla nimelläsi osana mielipidekirjoitustasi, ilman minkäänlaisia viittauksia alkuperäiseen kirjoittajaan? Voitko kertoa, että onko tämä puolueessasi kovinkin yleinen käytäntö ja rohkaistaanko sellaiseen kirjoittamiseen?

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #63

"Sinulle ei siis ole mikään ongelma kopioida pitkä pätkä esimerkiksi jonkun toimittajan kirjoittamaa uutista ja julkaista se omalla nimelläsi osana mielipidekirjoitustasi"

Uutinen on eri asia. Minä en kirjoita uutisia. Kirjoitan mielipiteitä, joissa usein lainaan muiden tekstejä, näkemyksiä tai kirjoituksia. Paikallislehti ei edes julkaise viitemerkintöjä tai viittauksia tilan puutteen vuoksi, joten lehteen tulevaan mielipiteeseen on yleensä turha sellaisia laittaa.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #73

En ole väittänytkään, että kirjoitat uutisia. Puhuin nimenomaan mielipiteistä sinun kohdallasi. Kokeillaanpa uudelleen. Lue nyt tarkemmin. Sinulle ei siis ole mikään ongelma kopioida pitkä pätkä esimerkiksi jonkun toimittajan kirjoittamaa uutista ja julkaista se omalla nimelläsi osana mielipidekirjoitustasi, ilman minkäänlaisia viittauksia alkuperäiseen kirjoittajaan? Voitko kertoa, että onko tämä puolueessasi kovinkin yleinen käytäntö ja rohkaistaanko sellaiseen kirjoittamiseen?

Noinhan Huhtasaari nimenomaan toimi. Otti uutisesta pitkiä pätkiä ja julkaisi ne omana tekstinään, ilman minkäänlaisia viittauksia. Onko se sinusta hyväksyttävä tapa julkaista kirjoituksia?

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #87

"Sinulle ei siis ole mikään ongelma"

Kopioinnissa on aina se ongelma, että liian pitkiä pätkiä ei kannata kopioida. Tietysti hyvä kirjoittaja pitää lainaukset lyhyenä tai kirjoittaa saman hiukan toisin, vaikka sanajärjestystä paremmaksi muuttamalla.

"Voitko kertoa, että onko tämä puolueessasi"

Kokoomuksella ja demareilla ihan yleinen tapa. Paikallislehdissä usein kiertää samat demarimielipiteet, jotka löytyy muista paikallislehdistä mutta eri nimellä ;)
Joskus täysin identtisiä useammassakin lehdessä mutta aina paikallispoliitikon nimissä.

Itse en tuollaista sarjakopioimista harrasta, eikä tietääkseni muutkaan persut.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #89

Sinulle on siis ihan ok, että Laura Huhtasaari otti pitkiä pätkiä muiden kirjoittamista uutisista ja julkaisi ne sellaisenaan omana mielipidekirjoituksenaan, eikä ilmaissut mitenkään mistä teksti oli? Sinun mielestäsi hän ei toiminut siinä mitenkään väärin? Välttelet nyt koko ajan tuota minun varsinaista kysymystäni. En jaksaisi kovin pitkään sitä toistaa. Varmasti ymmärsit sen tällä kertaa, nyt kun saisi vielä vastauksen.

"Kopioinnissa on aina se ongelma, että liian pitkiä pätkiä ei kannata kopioida. Tietysti hyvä kirjoittaja pitää lainaukset lyhyenä tai kirjoittaa saman hiukan toisin, vaikka sanajärjestystä paremmaksi muuttamalla."

Tämä on sinun mielestäsi hyvä lähtökohta mielipidekirjoitusten kirjoittamiselle? Onko puolueesi ohjastanut kirjoittamaan näin?

"Kokoomuksella ja demareilla ihan yleinen tapa. Paikallislehdissä usein kiertää samat demarimielipiteet, jotka löytyy muista paikallislehdistä mutta eri nimellä ;) Joskus täysin identtisiä useammassakin lehdessä mutta aina paikallispoliitikon nimissä."

Ymmärrätkö mikä ero on sillä, että joku ryhmä käyttää samoja tekstejä omissa julkaisuissaan ja kansanedustaja kopioi pitkiä pätkiä suoraan uutisesta ja julkaisee sen sellaisenaan osana omaa mielipidekirjoitustaan, kysymättä lupaa? Ymmärrätkö mikä ero sillä on jos vaikka bändi kopioi itseään tai jos se kopioi muita, kysymättä lupaa?

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #104

"Sinulle on siis ihan ok "

Sinulle siis on ihan sama mitä mieltä minä olen. Sinä siis aina oletat.

Ei ole ok kopioida liikaa.

"Tämä on sinun mielestäsi hyvä lähtökohta mielipidekirjoitusten kirjoittamiselle?"

Yleensä kirjoitan päinvastoin, kun yleensä kirjoitan siksi, kun olen täysin eri mieltä jostakin. Eli kopioin lauseen ja muutan sen käänteiseksi.

"joku ryhmä käyttää samoja tekstejä omissa julkaisuissaan"

Se on hassua, kun väittää olevansa kirjoittaja, vaikka ei ole.

"julkaisee sen sellaisenaan osana omaa mielipidekirjoitustaan, kysymättä lupaa?"

Mielipidettä ei tietääkseni voi omistaa. Ei edes kirjoitettuna. Joku muu voi kirjoittaa ihan saman omana mielipiteenään. Mutta näköjään mielipidevarkauskin on olemassa jo, ainakin sanana. En siis väitä keksineeni sitä sanaa itse vaikka sitä tässä nyt käytänkin. Enkä jaksa kaivaa esiin sen keksijää ja kysyä lupaa käyttöön..

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #111

Aivan varmasti ymmärrät tekstin kopioimisen ja samankaltaisen tai merkitykseltään samansisältöisen tekstin kirjoittamisen eron. Yhtä ei pysty tekemään ilman lähdettä. Miksi silloin ei antaisi tekstin kirjoittajalle kunniaa lupomuksestaan?

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #115

"Miksi silloin ei antaisi tekstin kirjoittajalle kunniaa lupomuksestaan?"

Miksi pitäisi, jos se on jo itsessään kopio? Tietysti silloin voi kehua sanojen käyttöä, jos tekee sen jotenkin uudella tavalla. Kuten esim. "trumpilainen piikittely" sai huomiota.

Jos kirjoitan, että kevytautot ovat vaarallisempia kuin mopoautot ja vastaan kirjoituksellani jollekin, joka väittää toisin, niin en tietenkään kaikkea kopioimaani kerro kopioineeni sieltä sun täältä. Joskus sanojeni tehostimeksi laitan lauseen lainausmerkkeihin ja kerron keneltä se on. Etenkin jos se on jokin sopiva auktoriteetti. Mutta tavallisen leipätekstin lainauksen jätän usein kertomatta. Etenkin jos se teksti löytyy useammalta taholta ilman lähdeviittauksia. Eli en edes tiedä kuka ensin kirjoitti niin.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #119

Muodostitko tuon kommentin #119 a) kopioimalla, b) yhdistelemällä kopioituja lauseita vai c) muodostamalla lauseet itse valitsemistasi sanoista? Jos vastaus on c, et kopioinut vaikka jokin lauseista olisi joskus aiemminkin jonkun muotoilema. Yhtäläisyys on silloin sattumaa (ellei sinulla ole valokuvamuistia).

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #121

Kuten sanoin, aika usein käytän tekstiä johon vastaan, mutta käännän sen päinvastaiseksi. Eli muutan/lisään yhden sanan.

On mulla talletettuna useita kymmeniä tekstejä ja satoja linkkejä, joista otan sopivia pätkiä kopioita, kun teen jotain kirjoitusta. Tällaisiin pikkuviesteihin harvemmin lähden leikaa-liimaa tapaa käyttämään..

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #122

Silloin kun leikkaat ja liimaat plagioit. Asia on täysin yksiselitteinen. Se että et pidä sitä varastamisena, tai jopa suositeltavana, on pelkästään kuvaus sinusta, ei argumentti keskusteluun.

Jos taas muutat jonkun lausetta kirjoitat mukaellen, eikä se ole kopioimista tai plagiointia. Se on yksi tyylillinen tehokeino, jolla voi osoittaa vastapuolen väitteen heikkouden, tai vastaavaa.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #124

Sinä Max tunnut olevan sinnikäs henkilö. Sinun kannattanee huomioida, että kommentointipalsta ei ole paras mahdollinen väline ala-asteen oppimäärän välittämiseksi toiselle henkilölle. Kohteen kun ottaa huomioon, niin se on mahdoton tehtävä.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #111

"Sinulle siis on ihan sama mitä mieltä minä olen. Sinä siis aina oletat."

Pakko olettaa kun et osaa yksinkertaisiin kysymyksiin vastata vaan kirjoitat jostain muusta.

"Ei ole ok kopioida liikaa."

Mutta on ok kopioida vähän toisten tekstejä suoraan ja väittää niitä omiksi? Mihin vetäisit rajan?

"Se on hassua, kun väittää olevansa kirjoittaja, vaikka ei ole."

Se ei kuitenkaan ole tekijänoikeuksien loukkausta. Toivottavasti ymmärrät eron.

"Mielipidettä ei tietääkseni voi omistaa. Ei edes kirjoitettuna. Joku muu voi kirjoittaa ihan saman omana mielipiteenään. Mutta näköjään mielipidevarkauskin on olemassa jo, ainakin sanana."

Kukaan ei ole syyttänyt mielipidevarkaudesta. Kyse ei ole edelleenkään siitä, että mielipide olisi sama vaan, että kirjoitettu teksti on osin TÄSMÄLLEEN sama kuin jonkun jo kirjoittama. Yrität taas viedä keskustelun aivan eri asiaan. Jos verrataan bändeihin taas niin meillä on runsaati bändejä, jotka tekevät saman tyylisiä lauluja samoista aiheista. Rikolliseksi toiminta muuttuu kun otetaan toisen teos sellaisenaan ja väitetään omaksi.

Ymmärrätkö sinä vieläkään näiden asioiden eroa? Kirjoitat ihan kuin sinulle niillä ei olisi mitään eroa.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #62

"Jos toisen mielipide on hyvä, miksi lähteä sitä muuttamaan?"

Koska pelkkä mielipide ei riitä. Pitää löytyä myös se päättelyketju miten siihen mielipiteeseen on päästy, jotta sitä voidaan tutkia.

Noin esimerkkinä persuhuutelusta "islamisaatio" ja "rajat kiinni". Tuollaisia kuuluu.

Nyt sitten kaipaisi argumentaatiota sille, että mitä haittaa siitä on kenellekään jos minä, tai vaikka puolet suomalaisista kääntyisi muslimeiksi? Tai mitä sillä on väliä onko rajat kiinni jos minä vaikka tänään käännyn muslimiksi?

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #65

"Koska pelkkä mielipide ei riitä. Pitää löytyä myös se päättelyketju miten siihen mielipiteeseen on päästy, jotta sitä voidaan tutkia."

Luonnollisesti mielipiteen pitää perustua johonkin. Mutta ei sitä kaikkea tarvitse kirjoittaa uudestaan. Joskus on kiva esittää toisten näkemys omana ja sitten ääneen ihmetellä, kun he vastustavat omaa mielipidettään vain siksi, koska persu esittää sen.

"mitä haittaa siitä on kenellekään jos minä, tai vaikka puolet suomalaisista kääntyisi muslimeiksi?"

Eihän siitä mitään haittaa minulle ole, jos ette ala vaatimaan muutoksia minun toimintaani tai erikoisvapauksia ;)

Eihän rajat kiinni porukka uskontoa vastusta vaan tulijoiden tapoja ja vaatimuksia muuttaa meidän hyviä ja länsimaista tasa-arvoa noudattavia tapoja vastaamaan heidän huonoja ja tasa-arvoa sortavia tapoja. Tapoja, jotka eivät mitenkään liity itse uskontoon. He vain haluavat vapauden tehdä kaikenlaista, joka on meillä länsimaissa paheksuttua, jopa laitonta.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #72

Eihän niillä vaatimuksilla ole väliä koska laittomuuksista voidaan sanktioida, pistää koppiin ja miskei vaikka saada peruste hätistää pois. Tai sitten se, että mitäs se nyt auttaa kun Schengen sopimusken mukaan käytännössä pidetään rajat kiinni 6kk ja sitten avataan.

Pointti vaan se, että se mitä sanotaan, pitäisi kestää argumentointia ja olla argumentoitu että onko siinä yhtään mitään järkeä. Tai miten mikäkin stuntti käytännössä tehdään, kuten vaikka "markka takaisin".

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #75

"Eihän niillä vaatimuksilla ole väliä koska laittomuuksista voidaan sanktioida, pistää koppiin ja miskei vaikka saada peruste hätistää pois."

Niin voisi, mutta kun vihervasemmisto ei halua. Heidän mukaan kaikilla on oikeus kuulemma jäädä Suomeen.

"mitäs se nyt auttaa kun Schengen sopimusken mukaan käytännössä pidetään rajat kiinni 6kk ja sitten avataan."

Suomeen olis tullu 20 000 ihmistä vähemmän, jos olis tehty kuten muut maat teki. Olis se auttanu siis paljon!

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #82

"Niin voisi, mutta kun vihervasemmisto ei halua. Heidän mukaan kaikilla on oikeus kuulemma jäädä Suomeen."

Oikeusvaltioperiaate vähän semmoinen, että katsotaan laista. Jos laki sellainen, että ei saa jäädä niin sitten hätistetään ja jos laki sellainen, että pitää jäädä niin sitten jäävät. Lakeja ei myöskään säädetä takautuvasti.

Jos mitään lakia ei ole ollut olemassa niin lähtökohtaisesti kaikki on sallittua mikä ei ole kiellettyä. Tai, jos ei ole haittaa muille. Sitten jos on jotain haittaa niin kyllä sitä sitten keksii jonkun käyvän perusteen olemassa olevasta laista mistä sitten riidellään.

Toisin sanoen, tuo on argumentoitavissa kuka on oikeassa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #62

Tottakai me vapaasti referoimme toisten sanomisia. Mutta copypastaaminen on eri asia.
Ajattelu on lauseen etsimistä. Oman ajattelukyvynkin kannalta on surkeaa jos kursimme kokoon toisten lauseista jonkinlaisen kyhäelmän. Jos taas toistamme toisten sanomisia omin sanoin olemme jo ajattelun alueella.
Toiseksi Huhtasaari käytti blogeissaan toisten suurella vaivalla muotoilemia lauseita antamatta kredittiä tekijälle. Sehän on loistamista toisen kustannuksella. Siitäkö persu sitten tykkää noin niinkuin presidenttiehdokkaan piirteenä?

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #67

"Siitäkö persu sitten tykkää noin niinkuin presidenttiehdokkaan piirteenä?"

Tuskin siitä kukaan tykkää. Oli se sitten tahaton vahinko tai tietoista. En millään jaksa uskoa sen olleen tietoista, koska siitä jää 2000-luvulla kovin helposti kiinni.
Joka tapauksessa kyse on niin vanhasta, että ihminen on siinä välillä oppinut ja muuttunut paljon. Itse ainakin olen.
Jotkut mua koulussa kiusanneet on nykyään ihan ok tyyppejä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #74

Mistä tämä muuttumisargumentti oikein tulee? Millä tavalla se voisi olla relevantti Huhtasaaren tapauksessa? Koko gradun tarkasteluhan sai alkunsa nimenomaan Huhtasaaren jäätyä kiinni plagioinnista blogauksissaan. Viimeaikainen käyttäytyminen siis aiheutti sen, että tarkastettiin aiempia toimia.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #74

#74
En millään jaksa uskoa sen olleen tietoista
............

Huhtasaari on varmaan sitten unissaan kopioinut. Muuten sitä on vaikea tehdä ilman tietoisuutta.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #137

Itse kopioin graduuni paljonkin tietoisesti. Kaikki tieto aiheesta oli jo aiemmissa graduissa kirjoitettu. Sitten poistelin, muuttelin ja taas lisäilin niitä. Lopulta lisäsin oman pienen toteamukseni tutkimastani osasta ja sit oli jo vaikea sanoa mikä oli kopioitua ja mikä muokattua. Eli en enää tiedostanut sitä. Oli kiire valmistua.

Tietysti nyt osaisin tehdä paljon paremman ja osaisin kopioida sekä lainata asiallisemmin. Gradun teon aikaan olin vielä oppipoika ja aloittelija. Sehän oli vain sellainen harjoitustyö.

"Toisaalta se on kuitenkin harjoitustyö, eikä pro gradulta vaadita merkittäviä tieteellisiä tuloksia. Useimmiten on tärkeämpää ja tarkoituksenmukaisempaa valmistua kohtuuajassa kuin tavoitella erityisen korkeata arvosanaa."
http://www.uta.fi/yky/oppiaineet/historia/kaytanno...

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Ei enää kiinnosta vaikka Huhtasaari olisi kopioinut Aapisen gradukseen. Aivan selvää, että hänen kimppuunsa käydään vain siksi että on persu. Olette kuin kaksinaismoralistinen piraijaparvi - joukolla yhden kimppuun ja omia ei purra.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

"Ei enää kiinnosta vaikka Huhtasaari olisi kopioinut Aapisen gradukseen."

Eikös se ole äärimmäistä kaksinaismoralismia, että vaatii kyllä muita tutkittavaksi mutta Huhtasaaren kohdalla mikään ei kiinnosta vaikka plagiointi on jo näytetty toteen?

"Aivan selvää, että hänen kimppuunsa käydään vain siksi että on persu."

Poliitikkojen kimppuun käydään jatkuvasti monin tavoin. Huhtasaaren kohdalla nyt vain löytyi jotain noloa.

"Olette kuin kaksinaismoralistinen piraijaparvi - joukolla yhden kimppuun ja omia ei purra."

Ja persutko sitten poikkeaa jotenkin muista puolueista siinä, että omia ei puolustettaisi? Eikös se Halla-Aho aikoinaan sanonut, ettei hänen puolueessaan seksuaalista häirintää katseltaisi?

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen

Eikä suakaan kiinnosta että presidenttiehdokas on hankkinut opettajan pätevyyden vilpillisesti, koska hän on persu on häntä puolustettava? Tuomas voit tuoda sen ensimmäisen ei-persun plagioidun gradun näytille niin käymme sitten sen kimppuun :)

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #14

#14: Osaatko Ap hiltunen kertoa, miten ihmeessä vihreiden presidenttiehdokas onnistui vilpillisesti keinottelemaan itsensä korkeasti palkattuun EU-virkaan ilman tehtävässä vaadittavaa korkeakoulututkintoa :) Miten se onnistui? Ja jos tarkastellaan laajemmin, niin kyseisen presidenttiehdokkaan puoliso on rattijuoppo, joka myös tunnetaan naisten hakkaamisesta.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen Vastaus kommenttiin #16

Kysymys ei ollut osoitettu minulle mutta huomautan silti, että taidat nyt Haaviston osalta syyllistyä perättömien juorujen levittämiseen. Puolisostaan en osaa sanoa mitään.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/20170721220023...

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #19

#19: Kysymys ei ollut osoitettu sinulle, mutta huomautan silti, että tuo linkittämäsi juttu ei tarjoa vastausta siihen kysymykseen, miksi Pekka Haavisto valittiin Euroopan unionin erityisedustajaksi (EUSR) Sudaniin, vaikka Haavistolla ei ollut tehtävässä edellytettävää pätevyyttä. Hän on koulutukseltaan ylioppilas.

Mitä puolisoon tulee, rattijuopumus ja erilaiset kapakkatappelut ovat yleisessä tiedossa.

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen Vastaus kommenttiin #20

Mikä se oli se edellytetty pätevyys joka Haavistolta puuttui?

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #30

#30: Edellytyksenä oli muun muassa yliopistollinen loppututkinto sekä 15 vuoden työkokemus sen alan tehtävässä, johon tutkinto pätevöittää.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #16

Mihin tehtävään Pekka Haavisto on nimitetty, vaikka kelpoisuusvaatimuksena oli korkeakoulututkinto? Eva Biaudetin muistan, mutta Haavisto on mennyt minulta ohi.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #22

#22: Kyseessä oli Euroopan unionin Sudanin erityisedustajan (EUSR) tehtävä, josta myös maksettiin EU:n huipputason palkkaa. Haavisto toimi tehtävässä 2005-2007.

Epäpätevänä nimitetystä Biaudetista tulikin mieleen, että myös hän oli aiemmin presidenttiehdokkaana...

Käyttäjän KaustiRantalainen kuva
Kausti Rantalainen Vastaus kommenttiin #23

Mikä olisi ollut se mahdollinen tarvittava tutkinto, millä tuohon rauhansovittelijan pestiin oltaisiin tarvittu?

Rauhanneuvottelijan tärkein ominaisuus on ammattitaito. Toki Haaviston ammattitaitoa voi kyseenalaistaa, mutta en näe sitäkään järkevänä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #25

Ihan pienellä hakemisella en kelpoisuusvaatimuksia löytänyt. Noihin näytetään yleensä nimitetyn meritoituneita poliitikkoja, joten en ole ihan varma että sellaista loppupeleissä onkaan. Esimerkiksi Carl Bildtillä taisi olla vastaava pesti Bosnia-Herzegovinassa, eikä hänelläkään ole korkeakoulututkintoa.

Käyttäjän KaustiRantalainen kuva
Kausti Rantalainen Vastaus kommenttiin #31

Tsekkasin Haaviston pestejä Wikipedian kautta ja sieltä käy ilmi, että hän oli toiminut erilaisissa tehtävissä konfliktialueilla ennen Sudania.

Rauhanvälittäjän toimeen sopii henkilö, kenellä on kokemusta työskennellä kriisialueilla ja että hän on rauhallinen, diplomaattinen sekä luotettava.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #31

Ylioppilas Max Jakobson oli ehdolla YK:n pääsihteeriksi. Ylioppilas Jakobson oli kelpoinen pääsihteeriksi, vaikka ei sitten tullut valituksi. Vaativissa YK-tehtävissä meritoitunut, Nobelin rauhanpalkinnon omaava presidentti Martti Ahtisaari on pohjakoulutukseltaan kansakoulunopettaja, ei siis maisteri. Ehkäpä persut nyt hyökkäävät Ahtisaaren kimppuun? Jakobsonia ja Ahtisaarta yhdistää se, että he eivät yrittäneet hankkia itselleen akateemista tutkintoa kepulikonsteilla.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #23

Kiitos, lienee ollut vastaava tapaus kuin tuo Biaudetin. Kyllä Kyllä Biaudetkin oli ollut presidenttiehdokkaana ja sai silloinkin kuulla puuttuvasta korkeakoulututkinnostaan. Puhumattakaan siitä perusteellisesta mankeloinnista, kun hänet nimitettiin vähemmistövaltuutetuksi. Taisi joku kannella oikeuskanslerillekin.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen Vastaus kommenttiin #16

Saanen kertoa vastauksen Janhuselle, joka - varmaankin tietämättämyyttään - levittelee Paunion keksimää valeuutista: minä kaivelin asiaa jo melkein viisi kuukautta sitten, ja tulokset ovat luettavissa täällä:
http://jussisalminen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2532...

Eli tässä tapauksessa ei ole mitään aihetta pöyristymiseen, ja mitään vilpillistä ei ole tapahtunut.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #54

#54: Saanen huomauttaa Salmiselle, että vastaaviin korkeisiin ja korkeasti palkattuihin EU-tehtäviin on aina edellytyksenä korkeakoulututkinto ja joissakin tapauksissa lisäksi työkokemusta koulutusta vastaavalta alalta. Ylioppilaille on EU:ssa tarjolla vain suorittavia ja avustavia tehtäviä.
https://epso.europa.eu/how-to-apply/eligibility_fi

Kukaan ei tiedä, ilmoittiko Haavisto edes oikeasti todellisen koulutuksensa hakiessaan Sudan-erityisedustajan (EUSR) tehtävään, vaikka hän itse näin väittää. Mistään ei ole saatavilla ansioluetteloa jota Haavisto käytti vuonna 2005 tehtävään hakiessaan.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen Vastaus kommenttiin #70

"Kukaan ei tiedä, ilmoittiko Haavisto edes oikeasti todellisen koulutuksensa hakiessaan Sudan-erityisedustajan (EUSR) tehtävään, vaikka hän itse näin väittää. Mistään ei ole saatavilla ansioluetteloa jota Haavisto käytti vuonna 2005 tehtävään hakiessaan."

Haaviston ansioluettelo on kuitenkin hänen valinnastaan kertovan tiedoitteen liitteenä. Tällaisessa ansioluetteloissa on tapana esittää tehtävän kannalta olennainen työkokemus ja koulutus.

http://www.consilium.europa.eu/uedocs/cms_data/doc...

Esität siis, että hän olisi hakemuksessaan esittänyt väärennetyn tutkintotodistuksen, mutta tiedoitteen laatijalta olisi tämä hakukriteerinäkin ollut tutkinto jäänyt tiedoitteeseen merkitsemättä?

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen Vastaus kommenttiin #70

Janhusen kommentti sopii oikein hyvin blogiin, jonka aiheena on säälittävä rimpuilu. Saanen siis minä huomauttaa Janhuselle, että hän on väärässä.

Jos Janhunen olisi kiinnostunut asiasta, hän olisi voinut lukea linkittämäni blogikirjoituksen ja klikata sieltä linkkiä lehdistötiedotteeseen, jossa kerrottiin Haaviston nimityksestä, siis tähän:
http://www.consilium.europa.eu/uedocs/cms_data/doc...
Tuolta yksi lause: "The Council today took the formal political decision to appoint Mr Pekka Haavisto as the European Union Special Representative (EUSR) for Sudan." Tämä ei siis ollut avoinna ollut virka - joita kyllä koskevat Janhusen linkittämät kelpoisuusehdot - vaan EU:n neuvostossa tehty valintapäätös, siksi lehdistötiedotteen sanavalinta "appointed". EU:n neuvosto koostuu jäsenvaltioiden ministereistä, eikä tunnu kovin todennäköiseltä, että moinen elin käsittelisi virkanimityksiä.

"Mistään ei ole saatavilla ansioluetteloa jota Haavisto käytti vuonna 2005 tehtävään hakiessaan."

Paitsi että edellä linkitetyssä lehdistötedotteessa on yhden sivun mittainen esittely Haavistosta. Sen otsikkona ei kylläkään ole "Ansioluettelo", eli Janhunen varmaankin jatkaa saivarteluaan.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #98

#98: Haavisto nimitettiin 2005 EU:n Sudan-erityisedustajaksi (EUSR). Tehtävästä ja sille asetettavista vaatimuksista on olemassa EU:n linjaus vuodelta 2003. Sen mukaan erityisedustajan pätevyysvaatimuksista kerrotaan:

""To ensure that EUSRs have political access at the necessary level, highly qualified and experienced candidates should be sought. The level of appointment of EUSRs should reflect this and therefore be maintained at A1/4 level.”
http://register.consilium.europa.eu/pdf/en/03/st13...

-> Käytännössä siis erityisedustajan on oltava kokenut ja häneltä vaaditaan korkeakoulututkinto.

EU:n Afrikan erityisedustajan pätevyysvaatimuksiin (eli vastaavaan tehtävään) vuonna 2007 edellytettiin hakijalta:

-Yliopistollinen koulutus, jonka jälkeen voi suorittaa tohtorinopinnot. Eli hakijalla on oltava vähintään yliopistollinen loppututkinto.

-Yliopiston loppututkinnon suorittamisen jälkeen 15 vuoden työkokemus tutkintoa vastaavassa tehtävässä josta 5 vuotta johtotehtävissä.
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?...

-> Ei ole uskottavaa, että Sudan-erityisedustajan pätevyysvaatimukset vain vähän aiemmin olisivat jotenkin oudosti olleet matalammalla kuin Afrikan erityisedustajan pätevyysvaatimukset. Haavisto siis nimitettiin tehtävään epäpätevänä.

-> Haavisto olisi myös voinut osaltaan julkistaa esim. sähköpostitiedot, joista voisi tarkistaa hänen hakemuksensa sekä hakemuksessa käyttämänsä CV:n mutta jostain syystä Haavisto ei ole näin halunnut tehdä.

"Paitsi että edellä linkitetyssä lehdistötedotteessa on yhden sivun mittainen esittely Haavistosta."

-> Eikö ole aika kummallista, että tuossa lehdistötiedotteessa luetellaan erilaisia komeita tehtävänimikkeitä, mutta tiedotteessa ei mainita mitään Haaviston koulutuksesta?

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen Vastaus kommenttiin #113

"Eikö ole aika kummallista, että tuossa lehdistötiedotteessa luetellaan erilaisia komeita tehtävänimikkeitä, mutta tiedotteessa ei mainita mitään Haaviston koulutuksesta?"

Niinpä: tutkintoa, jota ei ole, ei myöskään mainita. Mikä siinä nyt on kummallista?

Haavisto myös kertoo valintaprosessistaan esillä olleessa Iltalehden artikkelissa.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen Vastaus kommenttiin #113

Enpä yllättynyt, että Janhunen jatkaa jankkaamista.

Edellä on annettu kaksi linkkiä, joista kumpikaan ei tue Janhusen argumentaatiota. Ensimmäinen on saatavilla myös suomeksi:
http://register.consilium.europa.eu/doc/srv?l=FI&f...

Ja edellä englanniski lainattu kohta menee tuossa näin:
"EU:n erityisedustajien tarvittavan poliittisen painoarvon varmistamiseksi olisi pyrittävä löytämään mahdollisimman päteviä ja kokeneita hakijoita. Tämä olisi otettava huomioon siinä, mille tasolle EU:n erityisedustaja voidaan nimetä ja palkkaluokka olisi ensiksi pidettävä tasolla A1/4."

Ja hieman myöhemmin sivulla 9:
"EU:n erityisedustaja nimitetään palkkaluokkaan A1 palkkatasolle 4."

Eli tämä luokka A1/4 viittaa palkkaan, ei koulutukseen, joten Janhusen väite erityisedustajalta vaadittavasta korkeakoulututkinnosta on edelleen hölynpölyä.

Janhusen jälkimmäinen linkki on Paunion keksimä sumutus, jonka selitin jo edellä linkitetyssä blogikirjoituksessani. Kyseessä on "Head of the European Commission Delegation to the African Union" eli EU:n Afrikan-suurlähettiläs, eri tehtävä kuin mihin Haavisto valittiin, joten näiden kahden rinnastaminen on oikeastaan valehtelua. No, ensimmäisellä kerralla sen voi laittaa tietämättömyyden piikkiin, mutta myöhemmillä kerroilla se ei enää kelpaa selitykseksi.

Tiedotteessa kerrotaan tietysti kyseisen tehtävän kannalta olennaiset seikat, ja koska koulutus ei niihin kuulunut, ei niitä siinä myöskään ollut.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #128

#128: EUSR-edustajalta todellakin edellytetään pätevyyttä. Siihen nähden onkin outoa, että ylioppilas Haavisto nimitettiin tehtävään. Jälkimmäisessä esittämässäni linkissä on esillä pätevyysvaatimukset EU:n Afrikan erityisedustajan tehtävään, joka toki on eri tehtävä kun Sudan-erityisedustajan tehtävä, mutta nämä kaksi erityisedustajatehtävää voidaan hyvin rinnastaa keskenään. Ei voi olla mahdollista, että Sudan-erityisedustajan pätevyysvaatimukset olisivat olleet näin paljon matalammalla kuin Afrikan erityisedustajan pätevyysvaatimukset.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen Vastaus kommenttiin #133

"EUSR-edustajalta todellakin edellytetään pätevyyttä."

Tämän olet toistanut jo aika monta kertaa, mutta mitään todisteita väitetyistä pätevyysvaatimuksista et ole esittänyt. Kaikki linkkisi ovat osoittautuneet joksikin muuksi kuin miksi ne olet tarkoittanut.

"nämä kaksi erityisedustajatehtävää voidaan hyvin rinnastaa keskenään"

Niinhän sinä toivot ja haluat. Tämäkin on jäänyt sen tarkemmin perustelematta. Molemmat eivät ole erikoisedustajan tehtäviä: yksi on määräaikainen erikoisedustajuus, toinen suurlähettilään virka; voihan niissä halutessaan eräitä samankaltaisuuksia nähdä, mutta pätevyysvaatimukset eivät kuulu niihin, kuten tässä jauhannassa on jo käynyt ilmi.

Hieman on onneksi tapahtunut kehitystä. Alun perin väitit, että erikoisedustajalta olisi vaadittu korkeakoulututkintoa, nyt olet siirtynyt puhumaan tehtävien rinnastamisesta.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #134

#134: Tässä Iltalehden jutussa Haavisto väittää hakeneensa Darfur-tehtävään CV:llä, jossa lukee, että hän on valtiotieteiden ylioppilas. On ylipäätään kyseenalaista väittää olevansa valtiotieteiden ylioppilas, jos henkilö ei ole muutamaa satunnaista kurssia lukuunottamatta suorittanut vuosikymmeniin opintoja yliopistossa.
https://www.iltalehti.fi/politiikka/20170721220023...

Jos Haaviston koulutus on ollut valitsijoiden tiedossa, niin miksei tässä lehdistötiedotteessa mainita sanaakaan Haaviston koulutuksesta? Miksei siinä kerrota, että Haavisto on koulutukseltaan ylioppilas? Tavanomaisesti nimitysuutisissa tutkinto kyllä mainitaan.
http://www.consilium.europa.eu/uedocs/cms_data/doc...

"Niinhän sinä toivot ja haluat. Tämäkin on jäänyt sen tarkemmin perustelematta.

-> Molemmissa on kyse EUSR-tehtävästä, kuten voit huomata. Totta kai tehtävät ja niiden pätevyysvaatimukset voi rinnastaa keskenään.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen Vastaus kommenttiin #135

Kaikella kunnioituksella, tämä vänkääminen alkaa jo saamaan kafkamaisia piirteitä. ALkuperäinen väite 'onnistui vilpillisesti keinottelemaan itsensä korkeasti palkattuun EU-virkaan ilman tehtävässä vaadittavaa korkeakoulututkintoa' onkin nyt moite siitä, että ei saisi sanoa olevansa valtiotieteen ylioppilas?

On aivan luonnollista, että lehdistötiedoitteessa kerrotaan niitä asioita, jotka olivat valinnan kannalta merkittäviä. Jos hänellä lisäksi olisi joku kansainvälisesti arvostettu tutkinto ollut (tai väitetty olleen), epäilemättä sellainen asia oltaisiin mainittu. Tiedote on hyvin linjassa sen kanssa miten Haavisto esitti valinnan tapahtuneen IL:n artikelissa.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #136

#136: Kaikella kunnioituksella, Haaviston nimitys Darfur-tehtävään haisee pahasti kuten edellä on esitetty. Ensinnäkään kukaan ei tiedä, minkä koulutuksen Haavisto on oikeasti ilmoittanut 2005 hakiessaan tehtävään, jossa edellytetään korkeakoulututkintoa, jota Haavistolla ei ole.

"Tiedote on hyvin linjassa sen kanssa miten Haavisto esitti valinnan tapahtuneen IL:n artikelissa."

-> Pitäisi vain tietää mm. kuinka Haavisto tuli valituksi tehtävään ylioppilaspohjalta. Haaviston omista selityksistä ei ole tässä apua.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen Vastaus kommenttiin #138

"...hakiessaan tehtävään, jossa edellytetään korkeakoulututkintoa, jota Haavistolla ei ole."

Hyvä tavaton, tässähän on vatvottu asiaa kymmenissä kommenteissa ja, kuten Salminenkin tuossa jo sinulle osoitti, todistetta tuolle väitteelle ei ole esitetty.

Yritys rinnastaa Haaviston väitetty ja Huhtasaaren todennettu vilppi toisiinsa on todellakin säälittävää rimpuilua. Mutta vielä enemmän mua ihmetyttää, miksi pitää jatkaa juorujen levittämistä, vaikka ne on osoitettu juoruiksi. Eikö tosiasioilla ole enää merkitystä?

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #142

#142: "Kuten Salminenkin tuossa jo sinulle osoitti, todistetta tuolle väitteelle ei ole esitetty."

-> Voi hyvä tavaton, edellä on esitetty miten on asianlaita.

"Miksi pitää jatkaa juorujen levittämistä, vaikka ne on osoitettu juoruiksi. Eikö tosiasioilla ole enää merkitystä?"

-> Et sinä ainakaan ole toistaiseksi osoittanut yhtään mitään.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen Vastaus kommenttiin #147

"Et sinä ainakaan ole toistaiseksi osoittanut yhtään mitään."

Osoittamisen velvoite on väitteen esittäjällä. Esittämäsi linkit eivät tue esittämiäsi väitteitä.

Vaan eiköhän tämä asia tullut jo loppuunkäsitellyksi.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #148

#148: "Esittämäsi linkit eivät tue esittämiäsi väitteitä."

-> Eivät ne varmaan sinun mielestäsi tue, jos niiden sisältö ei sinua miellytä. Sellaista se aina on.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen Vastaus kommenttiin #149

Eivät nämä ole mielipideasioita. Esillä on ollut erityisedustajien pätevyysvaatimus jonka kuka hyvänsä voi lukea. Erikoista että et suostu tätä myöntämään.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #150

#150: Niin. EUSR-tehtävän pätevyysvaatimuksen voi tosiaan kuka hyvänsä lukea: Olisi oltava mahdollisimman pätevä ja kokenut. Yliopistollinen loppututkinto ja 15 vuoden työkokemus koulutusta vastaavalta alalta. Haavisto kuitenkin valittiin tehtävään ylioppilaspohjalta.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #151

Esittämässäsi tehtävänkuvauksessa vakanssi oli paitsi EUSR, myös Head of Delegation of the European Commission to the AU. Tehtävät eivät siis ole verrannollisia. Voi toki olla että tuollainen vaatimus on olemassa EUSR-tehtävään, mutta et ole sitä näyttänyt toteen. Jos sellainen on olemassa, tehtiin Haaviston kohdalla ilmeisesti samanlainen poikkeus kuin Bildtin kohdalla aiemmin. On sitten eri keskustelu, voiko noiden herrojen työkokemuksen olettaa kompensoivan tutkintoa.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #152

#152: Molemmat EUSR-tehtävät pätevyysvatimuksineen voi aivan hyvin rinnastaa keskenään, varsinkin kun otetaan huomioon aiempi EU:n linjaus.

Ei voi olla mahdollista, että tällaiseen korkeaan tehtävään voisi tulla yllättäen valituksi ilman muodollista pätevyyttä jos toiseen käytännössä vastaavaan tehtävään edellytetään loppututkintoa. Voithan sinä tietysti olla sitä mieltä, että juuri Haaviston kohdalla muodollisista pätevyysvaatimuksista luovuttiin.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #153

Ei luovuttu "juuri Haaviston kohdalla". Jos vaatimus oli, niin oli aiemmin luovuttu ainakin Carl Bildtin kohdalla. Kyse ei siis olisi uniikista tapauksesta. Eikö tuo ole osoitus aiemmasta EU:n linjauksesta? Jostain syystä ummistat sille silmäsi koko ajan.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #154

#154: En ole Carl Bildtin uraan perehtynyt sen kummemmin. Sen tiedän, että hän toimi rauhanneuvottelijana 1990-luvulla. Nämä esittämäni EUSR-tehtävän pätevyysvaatimukset ovat 2000-luvulta.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #155

Tehtävä oli käsittääkseni vastaava, vaikka nimike onkin muuttunut.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen Vastaus kommenttiin #153

Edelleen, Haaviston tehtävän rooli oli "EUSRs were given [...] the status of 'Special Advisor' to the Council" kun taas tuo toinen tehtävä on "Head of the European Commission Delegation to the African Union". Suomeksi, toinen on neuvonantajan, toinen on pomon virka.

Mistään ei käy ilmi (poislukien sinun henkilökohtainen mielipiteesi) että vaatimukset olisivat samat.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #70

...vastaaviin korkeisiin ja korkeasti palkattuihin EU-tehtäviin on aina edellytyksenä korkeakoulututkinto ja joissakin tapauksissa lisäksi työkokemusta koulutusta vastaavalta alalta. Ylioppilaille on EU:ssa tarjolla vain suorittavia ja avustavia tehtäviä.

Kuten vaikkapa Carl Bildtille?

https://sv.wikipedia.org/wiki/Carl_Bildt

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #16
Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #64

#64: Onhan Nexar Flores tuon lisäksi myös mm. tapellut kapakassa sekä ruotsinlaivalla jossa myös joutui putkaan.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #71

Ei hän ymmärtääkseni niistä tappeluistakaan ole syyttänyt sen kummemmin ravintolan portsareita, ruotsinlaivan henkilökuntaa kuin mediaakaan...

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #95

#95: En muista syyttikö ketään. Mutta tuollainen tyyppi presidentin puolisona olisi ollut melkoinen riski, erityisesti valtiovierailuilla.

Niin joo: Vihreiden kuntapoliitikko Saido Mohamedin jutun käsittely alkaa ihan lähiaikoina käräjäoikeudessa. Mohamedia syytetään törkeästä rahanpesusta.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #101

No, asioiden paljastaminenhan toimi. Ei auttanut, vaikka syyllinen osoittikin katumusta. Gradun puutteiden lisäksi presidentiksi pääseminen voi kaatua myös väärään puolison valintaan...

Ja linkki siihen, että joku vihreä esittäisi, että Saido Mohamed vain toimi silloisen maan tavan mukaan? Taitaa olla Saidon tähtikin pahasti laskussa vihreiden taivaalla.

Eikö yhtään tunnu siltä, että esimerkkisi alkavat toimimaan itseään vastaan? Perussuomalaisia lukuunottamatta puolueissa ei mokaamisia yleensä kehuta tai puolustella.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #107

#107: "Puolueissa ei mokaamisia yleensä kehuta tai puolustella"

-> Eikö todella? Vihreiden puheenjohtajan Touko Aallon mielestä puolueen lainsäädäntösihteerin Aino Pennasen lentosabotaasi on "kunnioitettavaa rohkeutta"
https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/vihr...

-> Poliisin mielestä kyseessä ei kuitenkaan ole kunnioitettava rohkeus, vaan Pennasen tapausta tutkitaan rikosnimikkeillä ilmailurikkomus ja haitanteko virkamiehelle.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #117

Poikkeus vahvistaa säännön...

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #101

Se Saído tais olla vihreiden presidenttiehdokas?

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen Vastaus kommenttiin #14

Puolustaisin sinuakin jos puoli Suomea kävisi kimppuusi (eikä lopettaisi) tuon 13% takia.

Asiaa vaan vatvotaan kuin Huhtasaari olisi jäänyt kiinni murhasta. Tällaista ei ole ollut yhdenkään poliitikon kohdalla.

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen Vastaus kommenttiin #36

Ei kukaan käy kimppuuni tuon 13 % takia, et selvästikään ymmärrä koko plagiaatintarkastuksesta mitään. 13 % on luku jonka verran tietokoneohjelma löysi samoja virkkeitä verrattuna muihin tietokannasta löytyviin aineistoihin, ei sitä että olisin plagioinut 13 %. Esimerkiksi aivan oikein merkitty suora lainaus kuuluu tuohon 13 prosenttiin, myös kansilehdestä ja lähdeluettelosta löytyy samoja sanoja (yllättäen joku muukin on käyttänyt sanoja Itä-Suomen yliopisto ja Pro Gradu -tutkielma. Plagioinnista päättää loppujen lopuksi aina ihminen eikä kone.

"Asiaa vaan vatvotaan kuin Huhtasaari olisi jäänyt kiinni murhasta. Tällaista ei ole ollut yhdenkään poliitikon kohdalla."

Asiaa vatvotaan koska Laura ei itse myöntänyt virhettään ja nyt asiaa on selvitelty jo useampaan kertaan. Erilaisella suhtautumisella kiinnijäämiseensä voi vaikuttaa myös siihen millainen mediamylly tulee. Laura päätti ottaa kaiken irti mitä sai.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #41

Hiltunen on oikeassa. Huhtasaari tekee koko ajan vain uutta virhettä pidentämällä tätä, kun olisi voinut vain todeta ihan jutun tultua julki että teki nuorempana väärin. Juttu olisi kuihtunut paljon nopeammin. Tuo valittu linja oli virhe kuten tietenkin oli jo alkujaan plagiointi. Selittely ja kieltäminen vain vei jutun paljon pahemmaksi. Sillä saa suosiota vain kaikkein fanaattisimmilta oman puolueen jäseniltä eikä monilta muilta eli ei kovin järkevää.

Omien virheiden myöntäminen on monellekin ihmiselle toki vaikeaa - vaikka se usein olisikin helpoin tie.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #36

Asiaa vatvotaan, koska Huhtasaari millään myönnä asiaa, vaikka se voidaan selkeästi ja kiistattomasti osoittaa. Jos myöntäisi niin loppuisi kiinnostus.

"Puolustaisin sinuakin jos puoli Suomea kävisi kimppuusi (eikä lopettaisi) tuon 13% takia."

Taisit ymmärtää väärin. Lainattua tekstiä saa kyllä jonkun verran olla kunhan se on selkeästi merkitty. Huhtasaaren kohdalla oli ongelmia sekä merkintöjen puutteessa että lainatun tekstin erittäin suuressa määrässä. Jos 80% prosenttia osiosta, jossa pitäisi esittää omaa pohdintaa on lainattua niin se on jo aika törkeää.

Ei tämä nyt Tuomas itkemällä muiden perään muutu miksikään.

"Tällaista ei ole ollut yhdenkään poliitikon kohdalla."

Muita poliitikkoja ei siis vaadita julkisesti vastuuseen epärehellisestä toiminnasta? Voitko nimetä jonkun poliitikon, jonka kohdalla näin on?

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen Vastaus kommenttiin #42

"Asiaa vatvotaan, koska Huhtasaari millään myönnä asiaa"

Pieksätte kunnes tunnustus irtoaa. Kuulostaapa iloiselta toiminnalta.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #50

Riittäisi jo pelkkä tieto siitä, että hän itse ymmärtänyt mitä on tehnyt väärin. Jäädään odottelemaan jääkö muiden kirjoitusten varastaminen vähemmälle.

"Pieksätte kunnes tunnustus irtoaa."

Tuomashan on kuuluisa siitä, ettei hän pieksä kuollutta hevosta, jos kyseessä on poliitikon vuosien takaiset hairahdukset.
http://puppek.puheenvuoro.uusisuomi.fi/223005-muis...
https://en.wikipedia.org/wiki/Flogging_a_dead_horse

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen Vastaus kommenttiin #55

Pieksänkö minä Räsäsestä jotain tunnustusta muka irti?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #86

Paha sanoa, mikä sellainen tapaus olisi?

Väitehän ei myöskään Päivi Lipposen pizzeriapalo-kirjoituksesta ollut tunnustuksen irti pieksemisestä, vaan kuolleen hevosen pieksemisestä. Jos tämä keissi jatkuu riittävän pitkään muuttunee sekin "kuolleeksi hevoseksi". Eilen se kuitenkin oli päiväntuore uutinen, vaikka huomenna toki onkin kalankääre.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

"Miksi Huhtasaari on tähtäimessä?"

Kun henkilö pyrkii presidentiksi niin onhan selvää, että taustat selvitetään tarkemmin kuin jos hän olisi tyytynyt porilaisen uskonnonopettajan uraan.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

Muistutetaan vielä että koko juttu alkoi siitä kun ilmeni, että Huhtasaaren blogit olivat kopiokokoelmia eri kirjoituksista.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Muuten samaa mieltä kirjoittajan kanssa, mutta miehen US-kirjoitustahti alkaa olla jo sitä luokkaa, että nimitys "vasemmistoliiton Kärnä" ei ole enää kaukana. Kohta häämöttää..

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Pitää sitä ihmisellä olla aamukahviharrastuksia. Mutta älä huoli, kyllä se runosuoli taas tyrehtyy. Toki eihän tuollaiseen köpöstykseen tuhraannu kuin muutama minuutti. Suuri osa porukasta vouhottaa somessa niin paljon, että joka päivä tulisi kourallinen tekstejä samalla vaivalla.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Juu, Leivo on ihan fiksu mies, että kun näin otsikon, ajattelin, että pitääkö hänenkin nyt osallistua tähän sopulointiin?

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

Leivosta ei saa tekemälläkään Kärnää. Leivo on tolkun mies, Kärnän älyä en kommentoi.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Sopulointia eli ei, tämä blogi on itselleni ennen kaikkea harrastus (jolla toki pyrin osaltani vaikuttamaan yhteiskuntaan). Siihen kuuluu myös se, että välillä tulee oikeasti panostettua teksteihin ja kaivettua lähteitä jne, mutta myös se, että joskus vain kirjoitan Stetson-/MuTu-metodilla jotain jostain ajankohtaisesta aiheesta - tai joskus vain jotain mikä jostain syystä sattuu herättämään jonkinmoisia ajatuksia.

Kuten epäkorrekti ystäväni muinoin asian ilmaisia - helppoa kuin lapsen hakkaaminen - eihän tässä Huhtasaaren tylyttämisessä nyt kauheasti lisäarvoa ole, mutta se nyt pätee omalta osaltani pääosaan teksteistä, koska näin aamukofeiinin äärellä lähinnä käynnistelen aivojani uuteen päivään.

Oikeastihan minua **tuttaa Huhtasaarta enemmän tuo kasvatustieteilijöiden häröily. Itsekin olen kasvatustiedettä opiskellut ja jos nyt maisteritason tutkinto ei vielä niin korkeata tasoa ylipäätään takaa (monessa tiedekunnassa ei vaadita edes tieteellisen ajattelun perusteiden hallintaa), niin kasvatustietelijät ovat sitten ihan oma lukunsa...

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Samalla nämä tapaukset nostavat maailmalla meidän Yliopistojen mainetta. Maailman paras koulutus ;)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Aina löytyy sellaisia, jotka käyttävät järjestelmää hyväkseen, onko se sitten järjestelmän vika, jos olet valehtelija ja huijari?

No huijaamalla pääsee piireihin, ja Huhtasaarikin mestarin polvelle, joten jokainen tavallaan ja mielipiteensä kullakin.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Seuraava kysymys, miten rehellinen gradun tekijä voi olla varma, ettei hän työtään käytetä väärin tai kopioida?.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #38

No esim siten ettei levitetä "joo meidän puoluekaveri huijasi mutta niin tekee muutkin"-eetosta.
Kaikkea ei voi vahtia. Julkisuudessa toimivien on otettava vastuu siitä etteivät levitä huijausta vähättelevää toimintakulttuuria.
Äärioikeisto ikävä kyllä hyökkää tunnollisuutta ja kunnollisuutta vastaan.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

# 7

LHa:n puolustukseksi kannattajansahan ovat useampaankin kertaan totena kertoneet miten yliopistomme ja koko koululaitoksemme on pelkästään vihervasemmiston masinoima mädättämö, miten jokainen opiskelija plagioi opinnäytetyönsä ja miten joka ikinen suomalainen valehtelee.

Ei siinä tarvi ihmetellä yliopistojemme mainetta maailmalla kun nyt jo näin pahantahtoiset ja vihamieliset tahot rummuttavat ihan täällä meillä käsitystään Suomesta, suomalaisista ja suomalaisuudesta.
Ristokaan ei siihen rummutukseen ihan osaton.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Asia vaikuttaa nyt puidulta. Voimme kaikki lohdottautua, että presidenttiehdokas, lainsäätäjä ja opettaja ei oman ilmoituksensa mukaan ole tietoisesti tahallaan vilpillinen. Ihan muuten vaan, jos niin sattuu.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Sehän tässä huolestuttaa, että presidentiksi pyrkinyt kansanedustaja a) on kykenemätön myöntämään virhettään ja b) näyttäisi vetoavan osaamattomuuteen ja ymmärtämättömyyteen.

Pekka Iiskonmaki

#24
Max. Tuollaiset avut Suomen politiikassa koetaan meriitiksi.

Esim. Katainen oli pöytäkirjataiteilija jne.

Keskustan huippupoliitikko Hannu Takkulaa taidettiin myös joskus epäillä.

Kasvatustiede oli silloinkin kyseessä.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Onhan tästä show'sta saatu myös uusi termi tieteelliseen keskusteluun. Huhtasaarihan ilmoitti, että ei ole syyllistynyt "vilpilliseen plagiointiin".

Pekka Iiskonmaki

Kun tuollainen gradu menee läpi, niin kertoo Suomen yliopistojen todella heikosta tasosta, joka on monille tiedossa.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Täsmällisempää olisi varmaan sanoa, että se meni läpi, mutta ei menisi nyt. Jos olen oikein ymmärtänyt, gradut ajetaan nykyään plagiaatintarkastusohjelman läpi - siis sen saman, jota Huhtasaari erikseen kielsi käyttämästä syistä, jotka on helppo arvata. Huoli suomalaisten yliopistojen tasosta ei ehkä ole kovin aiheellinen.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Jos neljä viidesosaa on kopioitua, on oman tekstin osuus profeetalliset 20%. Siis juuri sama kuin perussuomalaisten kannatus ensi kevään eduskuntavaaleissa! Eikö ole politiikka ihmeellistä?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

"Olisikin hedelmällistä alkaa kouluttaa opettajia monikulttuurisuuteen, jotta he voivat aloittaa sen opetuksen jo lastentarhasta".
Näin Laura Huhtasaari plagiaattorina. Itkeä vai nauraa?

Toni Rintala

Maahanmuuttajille tulee opettaa monikulttuurisuutta, antamista ja saamista.
Aiemmin opettajat opettivat asiaa. Nyt pitää opiskella tunnistamaan eri kulttuureista tulevat ihmiset, jotta tietää mitä heille tulee opettaa ;)
Enää ei opeteta pelkästään oppilasta, vaan joudutaan tutustumaan myös heidän vanhempiensa tapoihin.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

"Aiemmin opettajat opettivat asiaa. Nyt pitää opiskella tunnistamaan eri kulttuureista tulevat ihmiset, jotta tietää mitä heille tulee opettaa ;)"

Opetussuunnitelmat ovat samat kaikille. Ei sisältöjä vaihdeta eri kulttuurin takia. Uskonto on ainoa sellainen aine. Niin kuin se on aikaisemminkin ollut.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #44

Huhtasaaren omanaan esittämää johtopäätöstekstiä voi siis käyttää esimerkkinä keskustelussa monikulttuurista koululaitoksessa, mitä se voi olla ja mitä ei.

Tommi Mäkinen

Aikanaa tarkastettu ja hyväksytty. Eikö tässä pitäis tarkastajia jahdata eikä Lauraa? :D

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

Gradun tarkastaja ei voinut tietää, että Huhtasaari on tuleva persu. Näinollen tarkastaja lähti sinisilmäisyyttään yleisesti käytössä olleesta opiskelijan rehellisyysolettamasta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kyllä tarkastaja tästä osansa saa.
Mielestäsi Laura on tässä puhtonen?

Toni Rintala

"Mielestäsi Laura on tässä puhtonen?"

Jos on tahaton teko. Jos. Kukaan meistä ei puhtonen ole..

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #84

Ei kukaan ole puhtoinen sillä perusteella, että teko oli tahaton. Turha poliisille on selittää ajaneensa ylinopeutta tahattomasti, nopeusrajoituksesta tietämättä, niin kuin autokoulun opettaja ohjeisti... Rasti ruutuun "myönnän" ja nimi pöytäkirjaan. Pitää tahattomistakin teoista kantaa vastuu, jos on selkärankaa. Jos.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #90

"Ei kukaan ole puhtoinen sillä perusteella, että teko oli tahaton."

Totta. Vahinkoja sattuu, mutta niistäkin pitää kantaa vastuu.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #92

Muustahan tässä keississä ei olekaan kyse. Huhtasaaren gradu on mitä on. Hän saa pitää maisterinpaperinsa. Kukaan ei ole vaatimassa mitään. On vain kyse siitä, miten hän itse käsittelee asian julkisuudessa ja miten se vaikuttaa meidän käsityksiin hänestä. Kaikki eivät ilmeisesti ole vastuunkantajia.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen Vastaus kommenttiin #102

Onhan sellainenkin teoreettinen mahdolisuus, että Huhtasaari tunnollisena ja kunnollisena suomalaisena toteaisi lopputyönsä alittaneen kriteerit niin pahoin, että hän itse haluaisi tutkintonsa mitätöitävän kunnes on kirjoittanut uuden ja kriteerit täyttävän Pro gradun.

Vitsi, vitsi...

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #108

" kunnes on kirjoittanut uuden ja kriteerit täyttävän Pro gradun"
Ei onnistu.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #90

Voi selittää ajaneensa sääntöjensä mukaiseksi ja todistaa poliisille GPS:n, kojelautakameran ja neljän matkustajana olleen todistajan lausunnolla.

Voi myös selittää, että sillä hetkellä liikenteessä oli tilanne, että ylinopeus oli tarkoituksellista ja välttämätöntä, koska hidastaminen ajoissa olisi vaarantanut tarpeettomasti liikenneturvallisuutta oman ajoneuvon takana olleen kilometrin letkan takia. Tai vaikka matkustajalla aivoinfrakti joten ajoi siksi kaasu pohjassa hätävilkut päällä ja torvea painaen.

Voi myös selittää, että nopeusrajoitus merkinnät oli syystä tai toisesta havaitsemattomissa tai puutteelliset, ja tosiasiallista tietoa nykyisestä nopeusrajoituksesta ei ollut, mutta oma ajonopeus oli taajaman 50km/h tai maantien 80km/h rajoissa ja tilannenopeus osoitettavissa lain mukaiseksi.

Tai sitten vielä sekin vaihtoehto, vakuuttaa poliisi siitä että laki, tai sen hetkinen nopeusrajoitus on niin surkea että ei usko siihen lakiin, lain säätäjään tai nopeusrajoitusmerkintään, poliisi uskoo tämän ja toteaa että tämä on aivan hanurista, repii lapun ja toivottaa hyvää matkaa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Ei pitäisi. On kohtuutonta olettaa, että tarkastaja tuntisi (ja pystyisi osina tunnistamaan) kaikki julkaistut gradut. Ei hänellä ole edes mitään syytä lukea toisessa yliopistossa tehtyä gradua.

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen

Kyllä, ihan niin kuin veropetoksen tapauksessa tarkastajia jahdataan eikä sitä joka on petokseen syyllistynyt? :D

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Huhtasaari vastineessaan yhä penää työn ohjaajan vastuuta.

Jos Huhtasaaresta olisi tullut/tulisi Suomen presidentti, kuka olisi se "ohjaaja", joka katsoisi hänen peräänsä ja oikaisisi Huhtasaaren oman harkintakyvyn pettäessä?

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

No kuule ihan sama ohjaaja, joka on Trumpilla. Vladimir Putin.

Toni Rintala

Eikös presidentti Niinistökin nykyää ole Trumpin ohjaama mies, kun trumpilaisia piikkejäkin heittelee?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #85

Ei heittele. Trumpilainen piikki on oksymoroni. Piikittely ei kuulu hänen arsenaaliinsa. Hän puskee suoraan päin. Piikittely on aivan liian hienovarainen ja huomaamaton ase Trumpille.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #88

"Piikittely ei kuulu hänen arsenaaliinsa. "

Googleta "Trump piikitteli". Haulla löytyy mm. Uusi Suomi:
"Donald Trump piikitteli puheessaan demokraatteja" ja "Trump piikitteli tviitissään". Lisäksi löytyy Iltalehti, Aamulehti,.. jopa BBC uutisoi, että Trump piikitteli, siis Verkkouutisten mukaan.

Voisi sanoa, että piikittely on hyvin yleistä Trumpille ja nimenomaan trumpilainen piikittely on jo ilmiö.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #91

En tiedä onko minun englantini vain heikko, mutta en löydä missä BBC sanoisi Trumpin piikitelleen? Tuo kommenttikin NRA:n vaikutusvallasta kongressissa on ihan suora syytös, eikä mikään piikki.

Mistä lähtien sinä pidät suomalaista valtamediaa luotettavana lähteenä Trumpia koskevaa uutisointia koskien?

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #106

Kerroinkin vain, että media käyttää paljon kuvausta, että Trump piikittelee. Väite kun oli, että Trump ei muka piikittele vaan hyökkää.

Tuossa tuo Verkkouutisten piikittelyväite:
"BBC:n mukaan Trump piikitteli oman puolueensa edustajia National Rifle Association (NRA) -järjestön vaikutusvallasta."
https://www.verkkouutiset.fi/donald-trump-yllatti-...

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #114

Niin, siis luin tuon ja sen linkitetyn BBC:n jutun, enkä löytänyt missä BBC olisi kertonut Trumpin piikitelleen.

https://www.bbc.com/news/world-us-canada-43235969

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #118

Se lienee sitten käännetty väärin verkkouutisten toimesta ;)
En nyt keksi mitä piikitellä on englanniksi..

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #120

Itse käyttäisin sanaa pique. Jos piikittely on vähättelevää, voisi kai kyseeseen tulla to slight.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #85

Ei Niinistö ole Trumpin ohjauksessa, Niinistö on täysjärkinen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen
Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mikään ei kuitenkaan oo niin nautinnollista kuin kiemurtelevat persut, jotka koettavat tässäkin tapauksessa edes jotenkin puolustella Huhtasaarta, joka on valehdellut ja osoittanut, että gradu on pelkkää sontaa.

80% johtopäätöksistä on kopioituja, se on se sama prosentti mikä persujen puheista on paskaa, eli hyvällä tiellä on Laurakin. :)

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Kiitoksia aktiivisesta keskustelusta. Valitettavasti Huhtasaaren puolustajat taisivat oikein nätisti eilen osoittaa sen, mikä tässä nyt olikaan ongelman ydin..

Risto Koivula

Koska on viimeksi ollut joku kunnollisen tieteen tekijä politiikassa?

Risto Koivula

Tätä hyttysenpierua jauhamalla kuin leipämyllyä halutaan väittää, että muka "kaikki muu olisi kunnossa Suomen tieteessä", VAIKKA KOKONAISET TIETEENHAARAT OVAT PÄIN WITTUA KUIN HOKMANNIN MUNAT, ja ovat varmaan niin kauan kuin Turvallisuusneuvosto panee uhkavaatimuksen ja pakotteita...

http://ristojkoivula.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2591...

Toimituksen poiminnat