Kitinää Näläkämaasta ..mitäpä se hyvejää..

Trumpin korttitalo on romahtamassa

 

Trumpin entinen lakimies Michael Cohen on antaunut FBI:lle ja on selvää, että hän tulee paljastamaan tietonsa. Sopimus on tehty, mutta Yhdysvaltain järjestelmän tietäen tilanne on se, että tällöin on tunnustettava kaikki rikkeet.  Bloombergille Valkoisen talon tilanteesta kirjoittava Justin Sink on twiitannut, että Cohen on myöntänyt rikkoneensa ehdokkaan ohjaamana vaalikampanjalakeja tarkoituksenaan vaikuttaa vaaleihin. 

Mitäs tästä sitten seuraa? Yksinkertaisesti voidaan sanoa, että nyt on mustaa valkoisella: Donald Trump on rikollinen Valkoisessa talossa. Korttitalo on romahtamassa ja lähitulevaisuus muuttui juuri entistä arvaamattomammaksi, vaikka pidemmän päälle tämä on hyvä asia. Pian itse presidentti aloittaneet twitter-vyörytyksen. Huominen on mielenkiintoinen päivä.

Eikä kestää kauaakaan, kun Yhdysvalloissa äänestetään seuraavan kerran. Mielenkiintoista on, horjuuko republikaanien tuki presidentille. Liikaa en sen varaan enää laskisi, mutta aika näyttää. Voi olla, että viimein mitta alkaa tulla täyteen. Toivoa sopii. 

 

 

Palautetta voi lähettää osoitteeseen vpleivo@gmail.com


Jos haluat saada blogin parhaat palat Facebook-seinällesi ja aiheisiin liittyviä uutisia, käyhän tykkäämässä Kitinää Näläkämaasta FB-sivuani. 

 

Poliitikko-profiilini naamakirjasta myös nimelläni Veli-Pekka Leivo - siellä käsittelen enemmän, mutten ainoastaan Kajaanin ja Kainuun asioita sekä turvallisuuspolitiikkaa. 

YouTube-kanava löytyy myöskin, mutta siellä ei ole vielä mitään. Laittakaa kuitenkin seurantaan, jos jatko kiinnostaa. Lähitulevaisuus sielläkin alkaa tapahtua.

Linkki.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (59 kommenttia)

Risto Koivula

Ei Trumpia syytetä mistään ainakaan vielä.

Mikään laki ei kiellä asioimasta venäläisten eikä edes Venäjän valtion virkamieten kanssa. Kuubalaisten kanssa asioimisen kieltävät, kansainvälisesti laittomat "laitkin" kumottiin Obam viime töinä.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Ei syytetä, mutta se mitä juuri todettiin on tylysti toteamus siitä, että mies on rikollinen.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Trumpia syytetään lukuisista asioista, mutta syytettä ei ole vielä nostettu.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Riippuu asioinnista. Jos asiointi on esim. maanpetoksellista, niin taitaa kieltää :D

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Määräys laittomaan toimintaan sekä valehtelu riittävät jo tältä erää.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Minähän voisin pitää menestynyttä jenkkiliikemiestä lähtökohtaisesti rikollisena, mutta kun toistaiseksi todisteita ei ole esitetty ja prosessi on jatkunut jo kohta yhden vaalikauden ajan, niin onhan sitä alkanut epäillä, että olisiko syyttely sittenkin vain kilpailijoiden Trump-jahtia ilman pitäviä perusteita.
Blogisti Leivo ei esitä hänkään todisteita, mutta ehkä tuossa nyt on kuitenkin mahdollisuuksia esitettyyn skenaarioon enemmän kuin aiemmin.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Vaalikausi on 4 vuotta.Mueller aloitti toukokuussa viime vuonna.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Jos prosessilla katetaan koko syyttelyprosessi, eikä vain ehkä tulevaa oikeusprosessia, niin aikajännekin kasvaa:
http://time.com/4433880/donald-trump-ties-to-russia/
Loppua ei vain näy.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #24

Jääskeläinen tarkoittaa, että Trumpilla on jo monen vuoden takaa liikeyhteyksiä venäläisten kanssa ja näiden liikeyhteyksien tuominen julki on syyttämistä.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Oli se kova pala purtavaksi kun Donald Trumpista pressa tuli vastoin vihervasemmiston intelektualien toiveita mutta siinä se Donald porskuttaa ja karaavaani kitisee.
Olisiko syytä kuitenkin heittää mielipaha huisin nevadaan ja hyväksyä Amerikkalaisten oma valintansa pressa vaaleissa.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Trumpin ymmärtäjien ja kannattajien moraali kyllä hämmästyttää. Ongelmahan ei ole miehen valinta.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Kaikki mitä Suomen media kertoo meille ja varsinkin liberaali vasemmisto akseli, onko vain heillä totuus??.

Rahojen väärinkäyttö, venäläiset yhteydeyt jne. on osa Yhdysvaltalaista järjestelmää. Toisaalta, tiedämmekö mukamas kaikki?, entä miksi Trump luottaa Mulleriin, miksi hän nimitti tutkimaan jne. Kuka haluaa nimittää tutkijan tutkimaan "omia rikoksiaan"?.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

Venäläiset yhteydet kuuluvat Trumpin, ei USA:n järjestelmään. Siksihän Trump on pinteessä. Trump on lukuisia kertoja ilmaissut, että hän pitää Mullerin johtamaa tutkintaa noitavainona. Tämä nyt tuskin kertoo siitä, että Muller on Trumpin luottomies. Trump ei todellakaan halunnut, että oikeusministeriö Trumpin nimittämien republikaanien Jeff Sessionsin ja Rod Rosensteinin johdolla asettivat Mullerin tutkimaan Trumpin kampanjaa. Trump vain ei voinut asialle mitään, koska USA:ssa on ainakin vielä toistaiseksi toimiva oikeusjärjestelmä.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Kukaan ei ole väittänyt Mullerin olevan Trumpin luottomies, mutta tuhannen taalan kysymys edelleen on, miksi nimittää uusi tutkija tutkimaan "omia rikoksiaan" jos kerran pidetään rikollisena? .
Entä jos kyseessä oman puolueen korruptiosta?, voisi olla loogista.

Tuntuu oudolle kun Trumpin oma väki luottaa tutkijaan ja Venäjä kytkyt saadaan päivän valoon.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #32

No tarkennan, Trump on useaan otteeseen osoittanut, että hän ei luota Mulleriin, koska pitää häneen kohdistuvaa tutkintaa noitavainona. Kertaan nyt vielä tämän, koska se nähtävästi ei osunut sinun silmääsi: USA:n oikeusjärjestelmä toimii ainakin toistaiseksi, siksi Muller tutkii Trumpin kampanjan toimia vaikka Trump ei tästä tutkinnasta pidä.

Republikaanien piirissä tapahtuvaa korruptiota on ilmennyt, kuten arvelitkin. Republikaaninen kongressiedustaja Duncan Hunter on vaimoineen korruptiosyytteessä 250.000 dollarin kampanjarahojen väärinkäytöstä. Tällä ei kuitenkaan ole tekemistä Mullerin tekemän tutkinnan kanssa. Hunter oli toinen, heti oikeusministeri Jeff Sessionsin jälkeen, niistä jotka lähtivät suosittamaan Trumpia republikaanien presidenttiehdokkaaksi.

Kehen viittaat tällä "Trumpin oma väki"- epiteetillä? Jos viittaat oikeusministeri Jeff Sessionsiin tai apulaisoikeusministeri Rod Rosensteiniin niin he toimivat siten kuin heidän pitääkin toimia asetusten mukaan. Trumpin peruskannattajakunnalle tämä toki tuntuu todella oudolta.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine Vastaus kommenttiin #34

Viittaan "Trumpin oman väen" kommentteihin, että luottavat Mullerin tutkimuksiin. Trump on vetänyt hernee nenuun siitä jos hänen raha asioitaan tutkitaan.

"Republikaanien piirissä tapahtuvaa korruptiota on ilmennyt, kuten arvelitkin."

Oikea tulkinta. Trump puhui tästä vaalikampanja aikoina ja nimitti sitä nk. korruptoituneeksi eliitiksi + pientä osaa demokraateista. Republikaani puoleessahan on Trump vastaisia ihmisiä.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #50

Tämä korruptiosyyte kohdistuu Trumpiin keskeiseen tukijaan, ei vastustajaan. Tämä hänen tukijansa korruptiojuttu meni oikeuteen Trumpista huolimatta. Trump ei ole myöskään mitenkään myötävaikuttanut itse harjoittamansa korruption julki saattamiseksi. Trump itse, hänen kaksi vanhinta poikaansa ja tytär Ivanka on haastettu New Yorkissa Trumpin säätiön varojen väärinkäytöksistä.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Hämmennetään, hämmennetään, niin saadaan pohjamuta liikkeelle..

Toni Rintala

"Trumpin entinen lakimies Michael Cohen on antaunut FBI:lle"

Onpas kaveri antelias. Antoiko ihan kaikille?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Mainio kommentti! Sinulla se on tuo sana hallussa.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Toni Rintala on tunnettu huumorimiehenä, hänen kommenttinsa jaksavat aina naurattaa minua :D

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Pahoittelut, jos et ymmärtänyt tekstiä kirjoitusvirheeni takia.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Monesko Trumpin kaatuminen tämä olisi? Ei kannata uskoa mitä lehdet kirjoittavat Trumpista, puolet on valetta eikä lopuissakaan ole siteeksikään totta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Meinaatko, että Michael Cohen on tuomittu väärin perustein? Vaiko sitä, että media valehtelee, että hänet on tuomittu?

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Tässä hieman lisää "valeuutisia" Makkoselle:

Trump's businesses went bankrupt so many times in the 1990s that many legitimate banks wouldn’t lend to him anymore. He turned to Russian oligarchs -- Putin’s ruling clique -- to bankroll his projects, and launder their dirty money for them. This was, and continues to be, a huge part of his business. He’s a Russian money launderer.
"We don’t rely on American banks. We have all the funding we need out of Russia."
Donald Trump JR, 2014
https://money.cnn.com/2015/08/31/news/companies/do...

https://uk.reuters.com/article/uk-usa-trump-deutsc...

https://newrepublic.com/article/143586/trumps-russ...

https://www.independent.co.uk/news/world/americas/...
This isn’t speculation or hyperbole. There's mountains of evidence. Trump’s former election campaign Chairman, Paul Manafort, has deep ties to Russian oligarchs, and is currently in jail awaiting trial on, among other charges, money laundering!
Trump’s main financial backer for the Trump Tower Toronto was a Russian-Canadian billionaire who got the money by selling a massive steel mill in Ukraine for nearly a billion dollars. $100 million of that money was paid to a Kremlin-backed fixer, likely as a bribe to VERY high Russian officials. The Chairman of the Bank who financed the deal? Vladimir Putin.
https://www.ft.com/trumptoronto
Trump bought his home in Palm Beach, Florida for $41 million. A few years later, with no real increase in the value -- he sold it for $95 million -- the most expensive home in America at the time! Why? A major Russian oligarch bought it -- we don’t know yet why he effectively ‘gave’ Trump $54 million. But it’s classic money laundering practice.
https://www.seattletimes.com/nation-world/why-did-...
Trump's real estate deals were often fuelled by Russian money, typically passed through shady shell companies. 77% of Trump Soho apartments were bought with cash by such mysterious companies. At least 13 people with links to Russian oligarchs or mobsters lived in Trump properties, including one of Russia's top mobsters. One even ran a high-stakes illegal gambling ring in the apartment right below Trump's!
"Russians make up a pretty disproportionate cross-section of a lot of our assets"
Donald Trump JR, 2008
https://www.buzzfeednews.com/article/thomasfrank/s...
https://newrepublic.com/article/143586/trumps-russ...
https://abcnews.go.com/Politics/controversial-resi...
https://www.businessinsider.com/donald-trump-jr-sa...
Trump’s financial broker and “Senior Advisor” was a Russian convicted felon named Felix Sater, widely known as a mafia figure who once stabbed someone in the face with a broken margarita glass, requiring over 100 stitches. Sater helped set up shell companies, and arranged funding for Trump’s projects, including plans for Trump Tower Moscow. He’s also part of Putin’s inner circle. Here’s one email he wrote to Trump’s lawyer Michael Cohen in November, 2015:
"Michael I arranged for Ivanka to sit in Putins private chair at his desk and office in the Kremlin. I will get Putin on this program and we will get Donald elected. We both know no one else knows how to pull this off without stupidity or greed getting in the way. I know how to play it and we will get this done. Buddy our boy can become President of the USA and we can engineer it. I will get all of Putins team to buy in on this, I will."
New York Times, August 27, 2017

https://www.nytimes.com/2017/08/28/us/politics/tru...

https://www.theguardian.com/us-news/2017/aug/31/fe...

Trump’s other main business is casinos -- which are classic money laundering vehicles. One of his casinos was 100 times found in violation of federal rules protecting against money laundering, and paid the largest fine ever levied against a casino for having “willfully violated” anti-money laundering rules. Trump has a legal obligation to do “due diligence” for all his businesses to prevent laundering. His senior executive’s comment on this was “Donald doesn’t do diligence”.
https://edition.cnn.com/2017/05/22/politics/trump-...
https://newrepublic.com/article/143586/trumps-russ...
https://www.bloomberg.com/view/articles/2017-06-21...

Putin is a former KGB officer who has used chemical weapons, assassinated people in other countries, invaded the Ukraine, occupied Crimea, shot down the MH17 airliner with almost 300 passengers on board, aided a murderous regime in Syria, condoned the beating and torture of gays, stolen up to $200 billion from his own people, hacked foreign elections and launched what NATO calls the largest hybrid warfare campaign in history to undermine western liberal democracies. He is also widely believed to have ordered the murder of Russian journalists and critics, and bombed hundreds of Russian civilians to fake a terrorist attack and justify a war in Chechnya.
Yet when asked at their press conference if Trump had any criticism of Putin, he had none, and ridiculed US law enforcement for investigating Russian attacks on US democracy!
Why? Trump has been working for Putin's corrupt inner circle for almost 20 years. And it's that corrupt circle that promises to make him rich for the next 20 (he's refused, in violation of all ethics, to divest from his businesses as President).
Trump *may* be a Russian intelligence asset, he *may* have colluded with Putin to sabotage the US election. But what is clear is that he is a corrupt Russian money launderer, in the pocket of a KGB dictator. The whole world needs to know this, and rally together to prevent the damage this corrupt alliance threatens. Share this email with everyone…

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

"Pikkujuttuja"?

Minua hiukan huvittaa, että Trumpin puolustajien peruslinja on lähinnä joko todellisuuskriittinen tai sitten nojaa siihen, että todetaan, että entäs sitten - mitäpä kuvittelette tekevänne.

Ei pienintäkään ymmärrystä tasavaltalaisen hallinnon periaatteista, kunniakäsityksistä puhumattakaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kyllä Trumpilla riittää kannattajia, sillä ei nyt ole merkitystä heille, jos hän nyt hiukan Venäjää halaillut, tai maksoi pari horoa hiljaiseksi, etteivät he häiritse vaaleja.

Täydellinen esikuva tietyille piireille, ja kyllähän sen on monen kirjoittajan teksteistä saanut lukea, että mahdottoman hieno ihminen on kyseessä.

Ajojahti ja noitavaino selvästi, rehellinen, ihmisrakas ja asiantunteva presidentti on selvästi kiusaajien kohteena.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Leivo, "nyt on mustaa valkoisella: Donald Trump on rikollinen Valkoisessa talossa". Kajaanilaisella vasemmistoliittolaisella on varmasti nimitykselleen todennäköinen näyttö. Olisi syytä tuoda se äkkiä julki.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Cohenin kohdalla ei ole kyse venäjäkytköksistä vaan hän on myöntänyt maksaneensa asiakkaansa Trumpin pyynnöstä sekä pornotähdelle että Playboy-mallille rahaa, jotta he olisivat hiljaa ehdokkaan toimista. Tämä on kampanjalakien vastaista.

Tämä on ollut pitkä prosessi ja lehdistökin on tehnyt hyvää ja kärsivällistä työtä paljastaessaan yksityiskohtia. Osapuolet kiistivät kaiken aika pitkään.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

J.K:" Tämä on kampanjalakien vastaista."
Siis jos Trump pyytänyt jotakuta maksamaan ja se maksaa, niin se on kampanjalakien vastaista? Millanen toi kampanjalakipykälä tarkalleen on ja kuka tossa nyt siis on tehnyt rikkeen?
PS mikä ongelma Trumpin panemisissa on, tapahtui ne sitten rahalla, tahi ilman?

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Kun lukee trumpetin twiittejä ja petterin tekstejä täällä niin yhtäläisyyksiä on uskomattoman paljon. Olet petteri täydellinen esikuva tietyille piireille ja selvästi ihmisrakas ja asiantunteva blooggaaja ja omasta mielestäsi varmaan hieno ihminen.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Trump oli siis maksanut hiljaiseksi kaksi seksikumppaniaan, ettei vaalit häiriinny. Hiillary olisi varmaan näitä tietoja käyttänyt Trumpia vastaan mutta mitä merkitystä näillä on muka presidentin asemaan, löytyykö yhtäkään pressaa joka ei olisi käynyt vieraissa?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tuollaisilla maksuilla Trump on syyllistynyt monenlaisiin rikoksiin.

Yksi kiistattomimmista on verovilppiin sotkeutuminen, koska hän on edellyttänyt maksun saaneilta naisilta vaitioloa, eli kieltänyt heitä ilmoittamasta tulojaan verotettavaksi.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

J.K:"..syyllistynyt monelaisiin rikoksiin."

Laita nyt varoiksi jokunen kuitenkin lisää. En itse ainakaan kuvitellut että olisin joskus "hurjassa" nuoruudessani Reparilla käydessäni ja maksullisissakin, että syyllistyisin verovilppiin..kyllä se(ne)hoiti ihan itsenäisesti verojen maksun. Ei niiden tarvinnut ymmärtääkseni asiakkaiden nimiä kertoa verovirastoon. Tuskin tässäkään tapauksessa, vaikka "hieman" isommasta summasta kyse kuin mitä itse maksoin.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Todellisessa elämässä Trump on suosituin kuin koskaan ja yhdysvallat nousussa.EU joka on USA:n kummilapsi(euta ei olisi ilman usaa) ja johon suomikin kuuluu,ei suomalaisten vikinöistä ole kiinnostunut sekään.

EU-USA yhteistyö jatkuu kuten ennenkin ja suomen hallituksella on samat arvot kuin Trumpilla,KAIKESSA.Eli kun arvostelee Trumpia ,arvostelee suomen hallituspuolueita ja jokaista joka tekee bisneksiä kaiken aikaa amerikkalaisten kanssa mm.suomen sosiaali ja terveydenhoidon yksityiset firmat jne.jne.Kun jo obaman aikana usa haistatti eu:lle sitä itseään ei yhdenkään demokratiaa halveksivan/vastustavan ulostulot heilauta mihinkään usan presidentin suosiota.Venäjävihan levittäminen oli sekin eu-usa:n yhteinen projekti koska yhteinen vihollinen piti jostakin kaivaa jotta vaalikarjalla olisi jotakin mietittävää yhdistävä tekijä , suomessa siksi jotta kokoomus-keskusta saivat lammaslauman äänet kerättyä.

Halpaan menivät venäjäfoobikot ja muu vaalikarja,ja suomi menetti miljardeja.

Pieni suomi rassukka jonka eu sai halvalla koska maanpetturit ,ei paina missään mitään koska suomea johtaa samat arvot ja oman edun tavoittelijat kuin korruptio eu:ta ja usaa.Yhteistyö on saumatonta ja sujuvaa,kun nämä jakavat toisilleen mikä irti lähtee.

Juoppojunker siellä jo suukotteli Trumpia joten nou hätä,yhteiset intressit kun on,ei rakkausuhdetta niin vaan katkaista. Kummisedän ja kummilapsen suhde ei katkea yhdenkään riidankylväjän toimesta,kuten ei presidentin palliltakaan kangeta suosituinta presidenttiä koskaan.

Mitä tulee vaaleihin suomessa:pitääkö valtamedia haastaa oikeuteen koska se vaikuttaa mielipiteen muokkausfirmoillaan vaalikarjaan ja suoltaa aivopesukampanjoitaan veronmaksajien rahoilla,kuten presidentin vaaleissa ja eduskuntavaaleissa?Eli amerikan malliin rahalla saa ja mainostoimistojen avulla pääsee..

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Suomella on hyvät suhteet USA:han valtiona, mutta se ei ole Trumpin ansiota, vaan lähinnä Trumpista huolimatta. Suomen hallituksellekin olisi paljon mieluisampaa, että USA:lla olisi joku vakavasti otettava kunniallinen presidentti.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Täyttääkö Mike Pence nuo määreet? En tiedä haluavatko demokraatit Trumpin eroa, koska tilalle tulisi Pence, joka "vakavasti otettavampana" pystyisi toteuttamaan Trumpin agendaa paljon tehokkaammin.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #40

Mike Pence on äärikonservatiivinen, äärikristitty ja ehdottoman uskollinen nykyiselle, maanpäälliselle herralleen, Trumpille. Tämä ehdoton uskollisuus Trumpin kaltaista kelmiä kohtaan kertoo Pencen laadusta ihmisenä. Kun Trump joutuu syrjään niin Pence astuu tilalle. Se ei ole maan kannalta hyvä ratkaisu mutta ainoa.

Pence kuitenkin poikkeaa Trumpista siten, että Pence pystyy muodostamaan johdonmukaisia lauseita siten, että hänen puheestaan saa selvän. Trumpilla ajatus harhailee ja pätkii, hän keksii uusia sanoja kesken kaiken, esim:"bigly". Hän tulee olemaan haastava kuulusteltava, koska hän ei pysty vastaamaan johdonmukaisesti, valehtelipa hän tai ei.

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen

"Todellisessa elämässä Trump on suosituin kuin koskaan ja yhdysvallat nousussa."

Mikäs mielipiteen muokkausfirma sulle on kertonut että Trump on suositumpi kuin koskaan?

No kyllä vähän saa venyttää totuutta että tuohon uskoo, melkein sanoisin että fake news
https://projects.fivethirtyeight.com/trump-approva...

Työttömyys laski Obaman kaudella 2009-2017 n. 10 prosentista alle viiteen prosenttiin, toki se on nyt vieläkin alhaisempi mutta Trumpilla on ollut paljon helpompi lähtötilanne kun aloitti kautensa jo alhaisista työttömyysluvuista ja nousevan talouskasvun aikana.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Ensin oli vaihtoehtoisia faktoja. Sitten asiat lakkasivat olemasta, kuten ne olivat ja päästiin pisteeseen, jossa totuus ei ole totta. Missä vaiheessa tämä vastaus on menossa?

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

EU-USA tarvitsee köyhää ajattelua ja totta,näin näyttää olevan.Poliitikot ja miljonäärit ohjaavat lammaslaumaansa oikeaan suuntaan ja media suoltaa satuja ja tarinoita jottei oman maan asioista tarvitse enää huolehtia.Suomen oma tilanne on aivan perseestä 700 000 työtöntä ja lapset-nuoret syrjäytetty ja täällä on hallituksen propagantatuuteissa tärkeintä juorulehtien tasoiset uutiset ja spekuloinnit usan pesidentistä hänen naimisistaan tai naimatta jättämisistään,joka taas ei kuulu kenellekkään sen enempää kuin muidenkaan naimiset.

Yksikään media ei presidenttiä erota jutuillaan ja se on fakta,kuten ei yksikään suomalainen poliitikkokaan tai sellaiseksi pyrkivät.

Tärkeämpää olisi uutisoida ihmisille es. korruptio eu:n uusista säädöksistä joista kokoomus tekee lakeja sensuurin lisäämiseksi.Olla huolissaan ihan suomen työttömistä ja sisäisestä korruptiosta.Suomalaisten verorahojen kuppaamisesta yksityistämisen kautta,ja kansallisomaisuuden myymisestä ,hyvä veli systeemistä jne.jolla suomalaisten rahaa jaetaan poliitikoiden ja muun sisäpiirin kesken sumeilematta ja röyhkeästi.

Se että suomen media on valjastettu näihin usan asioiden vatvomisiin joihin suomi ei voi vaikuttaa ,koska on eu:n talutusnuorassa ja eu taas usan talutusnuorassa,on hallitukselta ovela veto antaa "kansalle"mölyämisen aiheita kunhan vaan ei tarvitse koskea tikullakaan oman maan ongelmiin.Hallituspuolueet ja suomen presidentti ovat Trumpin puolella ja oli usassa sitten kuka tahansa siinä presidentin pallilla eu peesaa,aina.USA ei halua heikkoa presidenttiä ja piste.Hillary heikkoine seksiskandaalin sotkemine tohvelisankari miehineen ei ollut eikä ole heidän makuunsa.

*"Suomessa ovat riemuissaan voidessaan osoittaa ikäänkuin jotain ilman vastuuta oman maan sisäisistä ongelmista. Medialle tilanne on helppo, koska Washington tuottaa kaiken uutisaineiston, jotka voi copy-paste -komennolla siirtää - ehkä suomennoksen - jälkeen YLE:n, MTV3:n, Helsingin Sanomien, Iltalehden, Iltasanomien, Suomen kuvalehden ja jopa Suomen ulkoministeriön"uutisoinniksi" ja "kommentoinniksi".lain.J.M*

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

"Yksikään media ei presidenttiä erota jutuillaan ja se on fakta,kuten ei yksikään suomalainen poliitikkokaan tai sellaiseksi pyrkivät."

Jos media tekee työnsä ja paljastaa ristiriitaisuudet ja suoranaiset valheet Trumpin toimissa niin häntä vastaan voidaan nostaa syyte virkarikoksesta. Näin tehtiin Clintonille mutta häntä ei saatu erotettua. Kohta on vaalit ja Trumpille ei välttämättä löydy omasta puolueesta niin paljon sympatiaa kuin Clintonille. Tällä tavoin media voi jutuillaan auttaa erottamaan presidentin.

Oksasen viestit ovat hyvin samanlaista tajunnanvirtaa kuin Trumpin puheet ja voi toki olla, että tulevat selitykset uppoavat tähän fanikantaan rapakon takanakin vielä jonkun aikaa.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Provopellet eivät vakuuta henkilöön menevillä mitätöintiyrityksillään.PISTE.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #35

En ole kommentoinut sinun ominaisuuksiasi vaan ainoastaan kirjoittamaasi tekstiä. Se ei ole henkilöön menemistä.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Argumentum_ad_hominem

Jos sinulla ei ole mitään vasta-argumenttia niin kannattaa jättää haukkuminen vähemmälle.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

”Yksikään media ei presidenttiä erota jutuillaan ja se on fakta,kuten ei yksikään suomalainen poliitikkokaan tai sellaiseksi pyrkivät.”
Media voi edesauttaa erottamista kuten Washington post teki Nixonille Watergatessa. No joo, Nixon lopulta tajusi erota itse.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Kahden naisen hiljaiseksi maksaminen ei ole sen kokoinen juttu joka aidosti horjuttaisi Trumpin asemaa. Pikemminkin vain kasvattaa mainetta naistenmiehenä. Kokonaan toinen asia on mitä muuta lakimiehellä on kerrottavanaan Trumpin tekemisistä. Siinä likasangossa lienee paljon jännää pengottavaa muille juristeille.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Kokonaan toinen asia on mitä muuta lakimiehellä on kerrottavanaan Trumpin tekemisistä. Siinä likasangossa lienee paljon jännää pengottavaa muille juristeille."

Tuota likasankoa on tutkittu jo vuosia eikä mitään ole löytynyt. Todellinen likasanko löytyy tuosta tutkijoiden päästä, väkisin yritetään keksiä jotain tuomittavaa tai ainakin pidetään kovaa meteliä niin voidaan paheksua Trumpia.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Koko ajanhan sieltä on jotain löytynyt kun tuomioitakin tulee. Nixonin aikaan kehittyi sanonta, "ei se rikos vaan sen peittely". Tämä on todennäköisesti se mihin Trump kaatuu. Rikoksia peitellessään hän syyllistyy virkarikokseen ja hänet voidaan sitä kautta erottaa.

Makkosen kirjoitukset valaisevat hyvin sitä prosessia, joka kannattajien mielessä tällä hetkellä pyörii. Ensin kielletään asia vetoamalla valeuutisiin, sitten vähätellään tekoja, sitten syytetään muita.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"ei se rikos vaan sen peittely"

Vaikka Trumppi myöntäisi käyneensä vieraissa, ei häntä tulla valtakunnanoikeuteen haastamaan, ei edes Melanie lähde kälppimään koska pitää rahasta.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Nyt sinulla on hieman vaikeuksia ymmärtää mikä se rikos tässä on. Vieraissa käyminen ei ole rikos. Hiljaiseksi maksaminenkaan ei sinänsä ole rikos mutta jos presidentiksi ehdolla oleva maksaa salaa jonkun hiljaiseksi niin se on laitonta vaalikampanjarahoitusta.

Trumpille tässä pahinta olisi se, että hän olisi valehdellut tai pyrkinyt estämään tämän asian tutkintaa. Se on virkarikos. Jos demokraatit kaappavat vaaleissa vallan niin tästä syyttäminen on todennäköisempää. Ja jos laatumedia tekee työnsä hyvin, kuten Cohenin kohdalla kärsivällisesti tekivät, niin on lähinnä ajan kysymys milloin Trumpin virkarikkeitä vastaan on riittävästi todistusaineistoa.

Kovin pitkälle ei Trumpia kanna tämä valeuutisia vastaan itkeminen.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Jenkeissä tuo on sääntö "yritetään maksaa hiljaiseksi".

Loppujen lopuksi se joka tuon rahan ottaa ilomielin vastaan, kertoo aika paljon vilpillisyydestä. Jenkkien tapa näyttää moraalinen kaappi.

Oikeudessa tuomari kysyy: "mitä sanottavaa sinulla on raha summan vastaan ottamisesta".

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ei Clintonkaan syyllistynyt Monica Lewinskin kanssa rikolliseen tekoon, mutta sen peittely johti hänet kuulusteluun ja viraltapanovaatimuksiin. Ja siinä yhteydessä ei ollut kyse minkäänlaisista lahjusrahoista tai muusta vastaavasta lainkaan, ei myöskään presidentinvaalikampanjaan liittyvistä näkökohdista. Pelkästään yleisestä moraalista.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Ja jos Clintonin moraalia kauhisteltiin Lewinskin tapauksen kohdalla pitkään ja hartaasti niin siihen tarttumisesta ovat konservatiivit Trumpin kohdalla päässeet hyvinkin irti. Erityisesti evankelisilta äänestäjiltä aletaan vaatimaan aika joustavaa asennoitumista ehdokkaaseensa.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #39

"Erityisesti evankelisilta äänestäjiltä aletaan vaatimaan aika joustavaa asennoitumista ehdokkaaseensa.
"

Ei nyt niin erityisesti. Monen heidän mielestään parempi korruptoitunutkin henkilö virassa kuin demokraatti. Ja USAn korkeimman oikeuden tuomareiden tulevat nimitykset menisivät heidän mielestään paljon paremmin mikäli Trump saisi jatkokaudenkin eikä pelkästään pysyisi virassaan tämän kauden. Hyvin monet naisetkin äänestivät Trumpia, koska heidän mielestään Clintonin moraali oli vielä paljon Trumpin omaa pahempi. Tiedän että se on hassua monen ymmärtää kuinka pahasti kahtiajakoinen tilanne jenkeissä on, ja toisaalta kuinka paljon uskonto vieläkin vaikuttaa.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #41

Niinpä. Kun ei enää voitu sanoa Trumpin törttöilyjä valeuutisiksi niin häntä alettiin vertaamaan vanhan testamentin, Jumalan valitsemaan, kuningas Daavidiin. Yleinen moraalikäsitys on joustava.
https://www.vox.com/policy-and-politics/2018/3/26/...

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Kukakohan tämä Melanie on? Trump taisi itsekin twiittailla jossain vaiheessa Melaniestä. Hänet kun osaava toimittaja tavoittaisi, niin saattaisi löytyä vaikka mitä tarinoita.

Käyttäjän lentonenhenri kuva
Henri Lentonen

Oletko varma, ettei kyseessä ollut juoni?

Trump oli vain käsinukke, joka trollaamisellaan edisti maailmansodan etenemistä.

Kun syntipukki vaihdetaan, niin seuraavaksi kuvaan astuva henkilö on kuin Jeesus itse Amerikalle.

Jos Amerikka luuli vihanneensa Obamaa - niin nyt suorastaan häntäkin rukoillaan takaisin johtoon.

Amerikalla on kiire aloittaa maailmansota. Käsittääkseni Kiina jo omistaa dollarin, joten maa on vain senkin vuoksi konkurssikypsä ollut pitkään.

Suomen tulisi pysyä erossa, näistä kuvioista kokonaan. Harmi, ettei Suomi halunnut pysyä sitoutumattomana vaan on jo asettanut panoksensa: tulevassa maailmansodassa.

Viimeksi maahan kutsuttiin natsit, nyt NATO: tulos on sama, sota Venäjää vastaan.

Suomen valtio, on toiminnallaan pettänyt: niin Suomen kuin Venäjän lapset. Kun raha ratkaisee, niin lapsetkin ovat vain numeroita ja hyväksyttäviä uhreja.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Jos Amerikka luuli vihanneensa Obamaa"

Ei se luullut. Obama oli suosittu presidentti.

Toimituksen poiminnat