Kitinää Näläkämaasta ..mitäpä se hyvejää..

Suomi aseistaa al-Qaidan ja ääri-islamistien liittolaisia

  • Suomi aseistaa al-Qaidan  ja ääri-islamistien liittolaisia


Olen käsitellyt Jemenin kriisiä tässä blogissa jo useamman kerran (esimerkiksi 3/20178/2017 , 6/2018 ) ja toistuvasti tuonut esille sen, että myymme aseita sotarikoksia tekeville Persianlahden arabidiktatuureille. Suomalaisen median mielenkiinto Jemenin tapahtumien osalta on vaihtelevaa ja valtiojohdon asenne lähinnä välinpitämätön. Myymme mielihyvin aseita, mutta moraalista ei keskustella, eikä siitä mitä sen jälkeen tapahtuu. Saudi-Arabian diktatuurin kanssa käytävän asekaupan nostin erikseen esille jo 2105

Tilanne on kuitenkin mennyt koko ajan entistä häijymmäksi. Vaikka merkit olivat jo aiemmin sangen ilmeisiä, niin nyt tilanne on jo päivän selvä: maat joille myymme aseita ovat liittoutuneen Arabian niemimaan al-Qaidan kanssa ja varustavat sen joukkoja. Myymällä aseita kyseisille maille, mekin tosiasiallisesti osallistumme maiden ponnistuksiin taistelukentällä.

Arabiemiraatit myötävät jo värväävänsä ("entisiä") al-Qaidan taistelijoita joukkoihinsa, mutta sen lisäksi he aseistavat Abu Abbasin prikaatia mukaan lukien raskaalla aseistuksella. Abu Abbasin prikaati on aiemmin ollut tosiasiallisesti osa Arabian niemaan al-Qaidaa ja kuvamateriaalin perusteella saudeille, tai Arabiemiraatteihin myytyä länsimaista (ja venäläistä) kalustoa on jo luovutettu näille (12). Al-Qaidan ja Persianlahden arabidiktatuurien joukkojen avoin yhteistyö taistelukentällä alkoi jo jokin aika sitten.  

Jos tämä ei riitä siihen, että valtiojohtomme ottaa asekaupan tarkasteluun, niin mikä riittää? Pitäsikö suomalaisten aseyritysten myydä aseita ISIS:in varustajille ennen kuin reagointikynnys ylittyisi? 

 




Palautetta voi lähettää osoitteeseen vpleivo@gmail.com


Jos haluat saada blogin parhaat palat Facebook-seinällesi ja aiheisiin liittyviä uutisia, käyhän tykkäämässä Kitinää Näläkämaasta FB-sivuani. 

 

Poliitikko-profiilini naamakirjasta myös nimelläni Veli-Pekka Leivo - siellä käsittelen enemmän, mutten ainoastaan Kajaanin ja Kainuun asioita sekä turvallisuuspolitiikkaa. 

YouTube-kanava löytyy myöskin, mutta siellä ei ole vielä mitään. Laittakaa kuitenkin seurantaan, jos jatko kiinnostaa. Lähitulevaisuus sielläkin alkaa tapahtua.

Linkki.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat