Kitinää Näläkämaasta ..mitäpä se hyvejää..

Saudit teloittivat ihmisoikeusaktivistin - jatkaako Suomi aseiden myymistä?

 

Eilen Saudi-Arabia teloitti julkisesti miekalla ihmisoikeusaktivisti Esra al-Ghamgamin. Hänen rikoksensa oli rauhanomaisiin mielenosoituksiin osallistuminen ja demokratian vaatiminen. Rikokset valtiota vastaan johtivat kuolemantuomioon oikeudenkäynnissä, jossa hänellä ei ollut edes mahdollisuutta puolustautua. Al-Ghamgam ei ole ainoa vankilassa virunut ihmisoikeusaktivisti, eikä varmastikaan viimeinen, jonka Saudi-Arabia teloittaa.

Keskiaikaisella oikeusjärjestelmällä varustetulle valtiolle sopivasti al-Ghamgam teloitettiin lyömällä miekalla pää poikki. Toki hiukan inhimillisempää kuin tovi sitten tapahtunut ristiinnaulitseminen. 

Kurjan sisäpoliittisen tilanteen ohella käy sotaa Jemenissä, jossa sen joukot ovat syyllistyneet toimintaan, joka täyttää kaikki sotarikoksen kriteerit. Liittolaisenaan saudeilla on Arabian niemimaan al-Qaida. 

Suomi on myynyt aseita niin saudeille kuin näiden liittolaisille muissa Persianlahden arabidikatuureissa. Kuinka kauan tällaisen annetaan jatkua? Miksi arvojohtajamme tasavallan presidentti Sauli Niinistö vain vaikenee? Kuinka alas pääministeri Juha Sipilän hallituksen moraali voi vajota, kun vieläkään emme ole kuulleet poikkipuolista sanaa?

 

 

Palautetta voi lähettää osoitteeseen vpleivo@gmail.com


Jos haluat saada blogin parhaat palat Facebook-seinällesi ja aiheisiin liittyviä uutisia, käyhän tykkäämässä Kitinää Näläkämaasta FB-sivuani. 

 

Poliitikko-profiilini naamakirjasta myös nimelläni Veli-Pekka Leivo - siellä käsittelen enemmän, mutten ainoastaan Kajaanin ja Kainuun asioita sekä turvallisuuspolitiikkaa. 

 


YouTube-kanava löytyy myöskin, mutta siellä ei ole vielä mitään. Laittakaa kuitenkin seurantaan, jos jatko kiinnostaa. 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Eihän Suomi sinne varmaan ole miekkoja myynyt. Parempi myydäkin sellaisia aseita, joilla tappaminen luontuisi siistimmin.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Eihän toki Sipilä millään tavalla ota kantaa Saudien toimintaan. Kauppaa kun tehdään ja ne ihmisoikeudet voidaan kätevästi unohtaa.

https://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publis...

Rangaistuksena olisi muuten voinu olla myös kivitys, miekan käyttö on toki nopeampi tapa. Eikä jää rikollinen ainakaan kitumaan. Ne ovat mokomat tuolla niitä valtavirrasta poikkeavia äärimuslimeja, eivätkä muuten niitä rauhaa rakastavia, jotka ovat muualle muuttaneet. Jep.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Kivitys

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Vuonna 1998 tasavallan presidentti Martti Ahtisaari myönsi Indonesian metsäministerille ja joillekin maan teollisuusjohtajille kunniamerkkejä samaan aikaan kun Indonesiassa sekä ihmisoikeuskysymykset että ekologiset arvot olivat julkisuudessa kiistanalaisina liittyen juuri metsätalouteen.

Ei uutta auringon alla.

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

Ulkoministeri Timo Soini on varmaan huolissaan tuosta asekaupaupasta, kun se on pyhää elämää vastaan...

Voidaanko enää vedota universaaleihin ihmisoikeuksiin, kun muslimiveljeskunnan toimesta v. 2011, uskonnot YKn ihmisoikeusjulistuksessa asetettiin ihmisoikeuksien edelle. Muutos on vaikuttanut erityisesti naisten asemaan eripuolilla maailmaa. Joidenkin uutistietojen mukaan, saudien vankiloissa viruu naisia, joita odottaa Esran kohtalo.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Kuvaavaa nykyajalle ovat yleisesti hyväksytyt kaksoistandardit sekä sisä että ulkopolitiikassa, toisille kaikki on hyväksyttyä ja toisilta kielletään kaikki.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Juuri näin. Tässä on menty jopa niin pitkälle että toisilta ei hyväksytä edes erilaista mielipidettä kuin vallitseva "oikea" ajatus on.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Myönsihän Halonenkin kunniamerkin perverssille naisten ahdistelijalle. Nää "eliitin" jäsenet on kaikki "samaa maata" ja hyviä kavereita keskenään, ja kavereitahan ei moitita.

Käyttäjän petterik kuva
Petteri Karppinen

Onko jossakin uutislähde, josta voidaan varmistaa tämä kamala tapaus?

Esim. yksi viittaus:
https://www.yjc.ir/en/news/27612/saudi-arabia-behe...

Joka viittaa Press TV:hen, jonka sivuilta kyseinen uutinen on poistunut. Press TV ei ehkä muutenkaan ole kaikkeen luotettavimmasta päästä.

Epäilisin että kyseistä aktivistia ei ole teloitettu. Muuten Saudi-Arabian teloitukset ovat julmia ja tuomittavia.

Toimituksen poiminnat