Saudit teloittivat ihmisoikeusaktivistin – jatkaako Suomi aseiden myymistä?

 

Eilen Saudi-Arabia teloitti julkisesti miekalla ihmisoikeusaktivisti Esra al-Ghamgamin. Hänen rikoksensa oli rauhanomaisiin mielenosoituksiin osallistuminen ja demokratian vaatiminen. Rikokset valtiota vastaan johtivat kuolemantuomioon oikeudenkäynnissä, jossa hänellä ei ollut edes mahdollisuutta puolustautua. Al-Ghamgam ei ole ainoa vankilassa virunut ihmisoikeusaktivisti, eikä varmastikaan viimeinen, jonka Saudi-Arabia teloittaa.

Keskiaikaisella oikeusjärjestelmällä varustetulle valtiolle sopivasti al-Ghamgam teloitettiin lyömällä miekalla pää poikki. Toki hiukan inhimillisempää kuin tovi sitten tapahtunut ristiinnaulitseminen. 

Kurjan sisäpoliittisen tilanteen ohella käy sotaa Jemenissä, jossa sen joukot ovat syyllistyneet toimintaan, joka täyttää kaikki sotarikoksen kriteerit. Liittolaisenaan saudeilla on Arabian niemimaan al-Qaida. 

Suomi on myynyt aseita niin saudeille kuin näiden liittolaisille muissa Persianlahden arabidikatuureissa. Kuinka kauan tällaisen annetaan jatkua? Miksi arvojohtajamme tasavallan presidentti Sauli Niinistö vain vaikenee? Kuinka alas pääministeri Juha Sipilän hallituksen moraali voi vajota, kun vieläkään emme ole kuulleet poikkipuolista sanaa?

 

 

Palautetta voi lähettää osoitteeseen vpleivo@gmail.com

Jos haluat saada blogin parhaat palat Facebook-seinällesi ja aiheisiin liittyviä uutisia, käyhän tykkäämässä Kitinää Näläkämaasta FB-sivuani. 

 

Poliitikko-profiilini naamakirjasta myös nimelläni Veli-Pekka Leivo – siellä käsittelen enemmän, mutten ainoastaan Kajaanin ja Kainuun asioita sekä turvallisuuspolitiikkaa. 

 

YouTube-kanava löytyy myöskin, mutta siellä ei ole vielä mitään. Laittakaa kuitenkin seurantaan, jos jatko kiinnostaa. 

 

vpleivo
Vasemmistoliitto Kajaani

Marcus Aurelius, Seneca, Thomas Jefferson, George Washington, Jeesus ja John Stuart Mill olivat kovia kavereita.
Palautetta voi lähettää osoitteeseen vpleivo@gmail.com
Jos haluat saada blogin parhaat palat Facebook-seinällesi ja aiheisiin liittyviä uutisia, käyhän tykkäämässä: https://www.facebook.com/KitinaaNalakamaasta

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu