Virallinen Suomi unohti terrori-iskun uhrit ja antoi areenan radikaaleille

 

Turussa natsit osoittivat mieltä ja natseja vastaan osoitettiin mieltä. Joku perussuomalainen kävi kukittamassa aurajoen mullikuoron mylviessä ja yleisesti väki näytti lähinnä olevan pussikaljoittelemassa. Vastarintaliikkeen roskajoukko masinoi kansainvälisen kaartin paikalle ja kotimaan hurut tuntuivat olevan Turussa oikein kattavasti edustettuina. 

Miten Turun kaupungin virallinen uhreja kunnioittava muistotilaisuus menikään? Eihän tällaista päivää ole voitu jättää natsien ja natsien vastustajien temmellyskentäksi? 

Paitsi että elämme Suomessa. Näköjään sekä Turku että valtio voivat jättää tällaisen tosiasiallisesti huomiotta. Niinpä sitä sitten nostetaan huomion keskipisteeksi heidät, jotka eniten ääntä pitävät. Taas ovat natsit vastustajineen temmeltäneet ja "kansallismieliset" järjestelleet tapahtumiaan. 

Rehellisesti sanoen tämä päivä oli farssi. Tänään olisi pitänyt muistaa uhreja ja vastustaa yhteiskuntaa repiviä voimia. Poliittisen johdon niin Turussa kuin valtakunnan tasollakin olisi ollut syytä osoittaa vähän arvojohtajuutta. Nyt se ei olisi edes vaatinut mitään kovinkaan erikoista. Muttai ei.  Sen sijaan homman annettiin mennä haudoilla tanssimiseksi ja tragedian politisoimiseksi samalla, kun vähä-älyisimmät pääsivät toteuttamaan itseään kainaloitaan tuulettelemalla ja rähisemällä. 

Ei näin, ei todellakaan näin.

 

Palautetta voi lähettää osoitteeseen vpleivo@gmail.com

Jos haluat saada blogin parhaat palat Facebook-seinällesi ja aiheisiin liittyviä uutisia, käyhän tykkäämässä Kitinää Näläkämaasta FB-sivuani. 

 

Poliitikko-profiilini naamakirjasta myös nimelläni Veli-Pekka Leivo – siellä käsittelen enemmän, mutten ainoastaan Kajaanin ja Kainuun asioita sekä turvallisuuspolitiikkaa. 

 

YouTube-kanava löytyy myöskin, mutta siellä ei ole vielä mitään. Laittakaa kuitenkin seurantaan, jos jatko kiinnostaa. 

vpleivo
Vasemmistoliitto Kajaani

Marcus Aurelius, Seneca, Thomas Jefferson, George Washington, Jeesus ja John Stuart Mill olivat kovia kavereita.
Palautetta voi lähettää osoitteeseen vpleivo@gmail.com
Jos haluat saada blogin parhaat palat Facebook-seinällesi ja aiheisiin liittyviä uutisia, käyhän tykkäämässä: https://www.facebook.com/KitinaaNalakamaasta

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu