Kitinää Näläkämaasta ..mitäpä se hyvejää..

Virallinen Suomi unohti terrori-iskun uhrit ja antoi areenan radikaaleille

 

Turussa natsit osoittivat mieltä ja natseja vastaan osoitettiin mieltä. Joku perussuomalainen kävi kukittamassa aurajoen mullikuoron mylviessä ja yleisesti väki näytti lähinnä olevan pussikaljoittelemassa. Vastarintaliikkeen roskajoukko masinoi kansainvälisen kaartin paikalle ja kotimaan hurut tuntuivat olevan Turussa oikein kattavasti edustettuina. 

Miten Turun kaupungin virallinen uhreja kunnioittava muistotilaisuus menikään? Eihän tällaista päivää ole voitu jättää natsien ja natsien vastustajien temmellyskentäksi? 

Paitsi että elämme Suomessa. Näköjään sekä Turku että valtio voivat jättää tällaisen tosiasiallisesti huomiotta. Niinpä sitä sitten nostetaan huomion keskipisteeksi heidät, jotka eniten ääntä pitävät. Taas ovat natsit vastustajineen temmeltäneet ja "kansallismieliset" järjestelleet tapahtumiaan. 

Rehellisesti sanoen tämä päivä oli farssi. Tänään olisi pitänyt muistaa uhreja ja vastustaa yhteiskuntaa repiviä voimia. Poliittisen johdon niin Turussa kuin valtakunnan tasollakin olisi ollut syytä osoittaa vähän arvojohtajuutta. Nyt se ei olisi edes vaatinut mitään kovinkaan erikoista. Muttai ei.  Sen sijaan homman annettiin mennä haudoilla tanssimiseksi ja tragedian politisoimiseksi samalla, kun vähä-älyisimmät pääsivät toteuttamaan itseään kainaloitaan tuulettelemalla ja rähisemällä. 

Ei näin, ei todellakaan näin.

 

Palautetta voi lähettää osoitteeseen vpleivo@gmail.com


Jos haluat saada blogin parhaat palat Facebook-seinällesi ja aiheisiin liittyviä uutisia, käyhän tykkäämässä Kitinää Näläkämaasta FB-sivuani. 

 

Poliitikko-profiilini naamakirjasta myös nimelläni Veli-Pekka Leivo - siellä käsittelen enemmän, mutten ainoastaan Kajaanin ja Kainuun asioita sekä turvallisuuspolitiikkaa. 

 


YouTube-kanava löytyy myöskin, mutta siellä ei ole vielä mitään. Laittakaa kuitenkin seurantaan, jos jatko kiinnostaa. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (49 kommenttia)

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Täällä vain natsitellaan kun pitäisi keskustella yhteiskunnan turvallisuudesta ja tulevaisuudesta. Onko Ruotsin mellakat myös Suomen tulevaisuutta?

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Ihanko tosissasi väität, että Turussa vastarintaliikkeen kainalontuulettelijat eivät ole natseja?

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu

Pohjoismainen vastarintaliike ilmoittaa tunnustavansa kansallissosialistisen maailmankatsomuksen. Heitä voisi siis kutsua kansallissosialistisiksi (ei ehkä silti kansallissosialisteiksi). Sana natsi voi jo olla haukkumista, jos järjestö ei halua itseään tällä nimellä kutsuttavan (vaikka sanat ovatkin kielellisesti läheistä sukua). Tuo nimihän yhdistetään Saksaan, sikäläiseen puolueeseen, toiseen maailmansotaan, ja kaikkeen mitä silloin tapahtui. Siispä "kansallissosialistinen järjestö" olisi varmastikin korrekti ilmaus (ilman mitään vääristelevää lisäväriä) viittaamaan pohjoismaiseen vastarintaliikkeeseen tai sen järjestämään mielenilmaukseen.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #12

"Sana natsi voi olla jo haukkumista..." No voi kauhistus eihän kukaan halua natsien mieltä pahoittaa.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #16

Tarkoitatko, että jos nimeää jonkun toisen natsiksi, niin tämä nimeäminen oikeuttaa sitten myös tuon henkilön mielen pahoittamiseen? :-)

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo Vastaus kommenttiin #12

Jos natsi loukkaantuu natsiksi kutsumisesta se on natsille HKVV ja minulle se sopii oikein hyvin.

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita Vastaus kommenttiin #30

Mitäs toinen natsi? Kai se on pakko hyväksyä faktat, ja todeta, että natsina sinulla on oikeus määritellä haluamasi henkilöt natseiksi.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Tämä nyt tietysti kannattaa jokaisen lukea, jos haluaa Turun iskusta keskustella

http://vpleivo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/259642-ter...

Tämä bloggaus taas ei liity Turun iskuun, vaan uhrien muistamiseen ja muiston häpäisyyn.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Mitä käytännön tekoja odotit arvojohtajilta? Mielenosoitusten kieltoa? Eipä sekään mielekästä ihmisoikeuksien kannalta ole. Irtisanoutumiset taas eivät tunnu missään.

En tiedä missä natsit marssivat, mutta sen olisi voinut ehkä ohjata vähän kauemmas huomion keskipisteestä eikä median tarttisi revitellä näillä jutuilla, mutta se taas häiritsisi lehdistön sananvapautta.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Ei kieltoa tietenkään.

Ihan asianmukainen ja arvokas muistotilaisuus Turussa sekä poliittiselta johdolta asianmukaista arvojohtajuutta niin, että päähuomio olisi ollut aivan toisaalla.

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita

Niin, Turussa oli ihan asianmukainen ja arvokas muistotilaisuus, mutta poliittisesta johdosta paikalla oli ympäri Suomea saapuneiden kuntapäättäjien lisäksi tietääkseni vain yksi kansanedustaja. Kiitos, Kike Elomaa!

Päähuomion haudoilla transsimiseen veti kyllä vain WanhaWaltaMedia, joka sekin olisi voinut jäädä vähemmäksi, ellei vasemmisto olisi taas päättänyt riekkua keksittyjä vihollisiaan vastaan -- jopa hiljaisen hetken aikana.

Media hoiti kyllä hienosti haudoillatanssimisen antaessaan ymmärtää, että PVL:n mielenosoitus olisi ollut jotenkin terrori-iskun muistopäivän vuoksi.

Samuli Karjalainen

Antoihan Suomi oikeuden venäläisillekin marssia keskellä Helsinkiä voitonpäivänä suomalaiset hävittämään pyrkineen Stalinin kuvia kantaen. Minusta vieraan laan kansalaisten keskellä Helsinkiä järjestämä voutonpäivän juhla oli pahempi asia kuin muutaman suomalaisen höyrypään marssi Turussa.

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita

Samaa ihmettelin tuon voitonpäivän marssin kohdalla. Niitä "muutamia suomalaisia höyrypäitä" oli noin reilut 200, koetin arvioida kun marssivat Humalistonkatua alas.

Käyttäjän JuusoPeuraharju kuva
Juuso Peuraharju

Päivän kuvottavin hetki oli ehdottomasti se, kun anarkistipellet huutelivat solvauksia ihmisille, jotka halusivat muistaa uhreja laskemalla kukkia joen vietäväksi.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mun mieleatä jos uusnatseja haukkuu, siinä ei ole mitään kuvottavaa.

Kuvottavaa on tämä uusnatsien sympatiankeruu ja samalla kuitenkin vihataan ihmisiä rodun perusteella.

Ei natsi muutu siitä paremmaksi, vaikka niiden kädessä olisi kukkasia.

Psakaa ei pesemällä saa puhtaaksi.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Oliko petteri siellä tunnistamassa kaikki natsit? 118-kukkameri kulkueessa oli ihan tavallisia turkulaisia kunnioittamassa uhrien muistoa, mutta ei uutta että olet valmis kusemaan noiden ihmisten päälle ja hurraat riehuville vasuriurpoille.

Käyttäjän JuusoPeuraharju kuva
Juuso Peuraharju

"Mun mieleatä jos uusnatseja haukkuu, siinä ei ole mitään kuvottavaa."

Tota noin, tässä oli kyseessä kukkakulkue, sielä näkyi esimerkiksi liikuttuneen oloisia nuoria naisia. Heillä ja muilla rauhallisesti käyttäytyneillä tavallisilla ihmisillä ei ole mitään tekemistä natsiaatteen kanssa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #11

Uusnatsien oveluutta ja normaalia toimintaa, uusnatsien järjestämä tilaisuus, jota kaikki eivät tajunneet, tällalailla se vastarintaliike aina toimii.

uusnatseja ja Suomen vihollisia, se ei asiaa muuta, jos kulkueessa on muutama tavallinenkin ihminen.

Natsitkin taputtelivat pikkulasten päitä aikanaan, oliko ne sitten lapsirakkaita?

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen Vastaus kommenttiin #21

Siis natsit olivat sinunkin mielestäsi ovelia ja vedättivät ihmisiä, sekä vastapuolta. Eikös niiden natsien pitänyt olla tyhmiä?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #23

Ei tyhmät ihmiset saa kansanjoukkoja liikkeelle, ne natsit silloin 30-luvulla olivat viisaita ja ovelia.

Nämä nykyiset uusnatsit sitten taas ovat tyhmiä, he saavat muutama sata ihmistä liikkeelle ja sitten netissä itkevät kovaa kohtaloa.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo Vastaus kommenttiin #27

118 oli juurikin tavanomaista "kansallismielisten" puuhastelua, jossa porukkaa oli lähinnä toiselta laidalta vähän matkan päähän samalta laidalta. Ei siinä mitään, mutta surullista, että se taisi olla päivän asiallisin näkyvyyttä saanut tempaus.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Pari juttua

1) Siellä ei ollut natseja
2) "natsinne" joita nyt siksi haluatte kutsua muisti myös uhreja!
3) Tosiaan äärivassarit ne siellä "riehuu" ja huutelee..

Tosiaan

Voihan siellä olla natseja? Näyttäkää mulel vaan kuva/video natsista..

Tosin en ole kyll nähnyt viel videoita/kuviakaan vassareista, eiköhän niitä näy jossain vaiheessa :)

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Eikös SVL tai PVL tai mikä liekään siellä tänään marssinut? Siellä lukee heidän omissa tiedoissaankin että he ovat kansallissosialisteja, eikös se ole ihan reilua sanoa heitä silloin natseiksi?

Konservatiivien ja varsinkin sananvapauden kannattajien kannattaa olla nykyään tarkkana, sillä SVL yrittää ujuttautua heidän sekaansa tunnustensa kanssa ja näin esittää, että heillä olisi jotain kannatusta. Tätä he tekivät nyt ja tekivät myös 612-marssissa. Heistä pitää tehdä selkeä pesäero, sillä vihapuhefanaatikot yrittävät käyttää heitä lyömäaseena jotta sananvapauden kannattajia ei kuunneltaisi.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu

Jos PVL ilmoittaa tunnustavansa kansallissosialistisen maailmankatsomuksen, heitä voi kutsua kansallissosialistisiksi. Ks. kommenttini #12.

Jos PVL:n kulkueeseen osallistuneet henkilöt osallistuvat oman kulkueensa lisäksi myös toiseen tilaisuuteen (jonka järjestäjää ja taustoja en tunne), tämän voi tulkita myös positiiviseksi asiaksi. Tämän blogikirjoituksen hengessä kannattaisi ehkä kannattaa kaikkien suomalisten yhteistä rauhallista muistotilaisuutta, johon myös ääripäiden järjestämien tempausten osallistujat olisivat tervetulleita.

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita Vastaus kommenttiin #14

Muuten juuri noin, mutta Kukkavieta 188 on avoin tapahtuma, johon kaikki ovat tervetulleita, kunhan osaavat noudattaa paria yksinkertaista ohjetta: ei lippuja, bannereita tai muuta mielenosoitusrekvisiittaa; käyttäydytään rauhallisesti ja arvokkaasti; muistetaan uhreja.

Tämän oli oivaltanut ainakin 500 ihmistä, joista osa toki oli samoja kuin PVL:n mielenosoituksessa, heillä on siihen ihan yhtäläinen oikeus kuin vaikkapa Veli-Pekalla (en tiedä oliko V-P paikalla).

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Juuei, vastarintaliike on urheilullisten nuorukaisten ihmisoikeusliike.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu

Huomio siitä, että nyt Turun terroristisen iskun muistelu voi helposti jäädä radikaalien ääripäiden turhaksi vastakkainasetteluksi, on hyvä. Harjoitetusta politiikasta voi kyllä vääntää kättä, mutta ehkä tämän muistopäivän voisi viettää sopuisammissa merkeissä, tekemättä siitä vuosittaista vastapuolen panettelutilaisuutta.

Turun ja valtion lisäksi myös jotkut muut tahot olisivat voineet järjestää sellaisen tilaisuuden, jossa olisi vältelty kaikkia poliittisia viestejä, ja esimerkiksi vietetty vain minuutin hiljainen hetki tapahtumapaikan lähistöllä, ehkä höystettynä jonkun tunnetusti neutraalin puhujan lyhyellä puheella, ja sitten palattu kotiin. Tällaiseen kaikille tarkoitettuun tilaisuuteen olisin voinut itsekin lähteä mukaan.

Ilmeisesti molempien laitojen edustajat syyllistyivät ainakin huuteluun (?). Jos olisivat pitäneet suunsa kiinni, nuokin kulkueet olisi ehkä voinut laskea asiallisiksi muistotilaisuuksiksi (riippuu vähän muustakin ohjelmasta).

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Minulla "simmut" näkivät Kahden sosialisti liikkeen käden vääntöä. Oli Natseja ja Äärivassareita, aivan kuin kolkeet luvullakin. Osa oli ihan puhtaasti muissa tarkoituksissa, kuin komppaamassa natseja tai ääri vassaripissiksiä.

Itse olisin iloinen jos tuo natsijärjestö ja äärivassari pissikset lähetettäisiin Siperiaan oppimaan toisiltaan jotain ja saavat mylviä siellä rauhassa.

p.s Ei kauheen älykästä jengii ole saveltämässä näitä vassari rumpubiisejä. Kammottavaa paskaa.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Tällä Turussa tehdyillä hyökkäyksillä ei ole kyllä mitään tekemistä natsien kanssa, tekijä kaiken tiedon mukaan ei ollut natsi. Kyseessä oli kaiken julkituodun tiedon mukaan sekopää-islamisti-marokkolainen joka halusi tappaa vääräuskoisia. Ei siis natsi. Miksi ihmeeessä tässäkin blogissa hamutaan mukaan jotakin ihme natsijuttuja?

Jos joku haluaa osoittaa osanottonsa tämän tapauksen uhreille, miten se eroaa niistä kynttiläkasoista joita jätetään joidenkin liikenneonnettomuuksien kohdalle?

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Parasta uhrien kunnioittamista olisi muistaa heitä hiljaisesti ja viedä vaikka sitten kynttilä tai kukkia paikalle. Sen sijaan kaikenlaiset mielenosoituskulkueet ovat samalla terroristin muistamista.

Minusta terroristi pitäisi nimenomaan jättää unholaan, koska se veisi teolta sen huomion, mitä sillä haettiin. Muistamalla tekoa annamme sille arvon, joka sille ei kuulu.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Leivon blogi ("Virallinen Suomi unohti...") ihmettelikin juuri sitä, miksi ns. viralinen Suomi, tai suppeammin Turun kaupunki, halusi unohtaa. Edes sen hiljaisen muistamisen.

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen

"Ei siellä mitään natseja ollut."

Miten joku jaksaa moista länkyttää? Varmaan olivat jotain partiolaisia, jotka heilailivat Akatemiatalolla ja kertovat kotisivullaan kannattavansa kansallissosialismia.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

1. Natsit järjestivät kulkueen ja yrittivät pysyä rauhallisina.
2. Vastamielenosoittajat osoittivat mieltään kulkuetta vastaan ja rähinöivät(vain vastamielenosoittajia pidätettiin).
3. Natsit liittyivät kukkien laskentaan muiden osittain ihan tavallisten ihmisten kanssa.
4. Antifasisti rieuhuivat edelleen ja tällä kertaa heidän vastustavassa ryhmässä oli tavallisiakin ihmisiä, jotka vastamielenosoittajat kuitenkin ilmeisesti laskivat natsiksi tai tältä se ainakin vaikutti.

-> 2. Tämä sataa täysin natsien laariin ja se on pelkästään vastamielenosoittajissa olevien pellejen takia.
-> 4. Tämäkin sataa natsien laariin ja tästäkin voidaan kiittää vastamielenosoittajia.

Tälläkin kertaa vastamielenosoittajat olivat hyvätahtoisia hölmöjä, jotka toiminnallaan vain auttoivat natseja. Heidän kannattaa ehkä miettiä hieman erilaista taktiikkaa, jos heidän päämäärä ei ole auttaa natseja.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Näinhän se homma menee. Yleensäkin vastamielenosoitus ainoastaan kasvattaa varsinaisen mielenosoituksen näkyvyyttä ja jo sinänsä toimii itseään vastaan. Ihan sama onko kyseessä rautatientorin SE-leiri, vai natsien vastustajat,

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu

Osittain vastamielenosoittajien tarkoitus voikin olla yhteiskunnan jakautuneisuuden kasvattaminen. He siis voivat pitää järjestämäänsä tapahtumaa sitä onnistuneempana, mitä enemmän he saavat rähinää aikaiseksi, toivoen että vastapuoli rähinöisi vielä itseä enemmän. Radikaaleissa piireissä tuollaisen vastakkaiasettelun aikaansaaminen voi olla meriitti, vaikka normikansalaisten mielestä rähinöinti olisikin vastenmielistä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #26

No pari sataa uusnatsia, ei kyllä kauheasti herätä yhtään mitään, paitsi tietysti somessa, Someälämölön saamiseksi nyt ei tarvita mitään ihmeellistä taitoa.

Onnettomia rääpäleitä nuo ovat, kovaa meteliä ja väkivaltaa, siinä on niiden ohjenuora.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #28

Sen verran PVL:n toiminta näytti herättävän kiinnostusta, että "potmodernistit" päättivät vastustaa nimenomaan heitä, ja myös provosoida heidän kulkuettaan. Jos pitää PVL:ää (negatiivisessa mielessä) kovaa meteliä ja väkivaltaa tuottavina onnettomina rääpäleinä, ei ehkä ole kovin fksua tuottaa itse samaa (omasta mielestä kai jotenkin positiivisemmassa mielessä). Eikö tässä tapauksessa ollut ilmeistä, jos tarkkaillaan toteutuneita aktiviteetteja (ei siis arvaila mitä ajattelevat kaiken taustalla), että "postmodernistit" halusivat kärjistää tilannetta ja tuottaa kahnausta vielä enemmän kuin PVL.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Miksi turkulaisten ei annettu rauhassa kunnioittaa ja muistaa turvapaikanhakijan jihadistisessa terrori-iskussa murhaamia ja haavoittamia ihmisiä?

Miksi tasavallan presidenti ja pääministeri eivät olleet paikalla, jos tiedossa oli erilaisia mielenosoituksia ?

Vuosipäivän vietosta puuttui kaikki se arvokkuus, joka olisi omalta osaltaan tasapainottanut tietoisesti luotua vastakkainasettelun henkeä ja tunnelmaa.

Tilaisuuden hillitty vakavuus olisi muistuttanut ihmisiä ainoalla oikealla tavalla vuoden takaisen terroristirikoksen syvästä tragediasta.

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita

Se hillitty muistotilaisuus, jossa arvokkuus säilyi (parista tusinasta äärivassarista huolimatta), pidettiin kello 15 alkaen Tuomiokirkolta Gezeliuksenkadun päähän päättyneenä Kukkavirta-kulkueena ja kukkien laskuna Aurajokeen.

Toki sinne olisivat myös presidentit olleet tervetulleita, mutta ainakin WanhaWaltaMedia koetti liki unohtaa koko tapahtuman etukäteen käydyssä, paremmin myyvässä tanssissaan haudoilla.

Tilaisuudessa pidettiin lyhyt puhe, hiljainen hetki, ja laskettiin satoja kukkia virran vietäväksi.

Toni Rintala

Natsi-terroristi heilui puukon kanssa ja ihmisiä kuoli. Toiset sitten kunnioittaa uhrien muistoa, mutta vasurinatsit ei siitä tykkää ;)

Anarkistinatsit eivät suvaitse ihmisiä, jotka uskovat heidän mielestään vääriin asioihin. Anarkistinatsit kannattavat islam-natsismia. Se on hassua.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Se oli kylläkin jihad-terroristi, joka puukotti vuosi sitten ihmisiä Turussa. Ja nyt sitten PVL:n natsit käyttivät sitä keppihevosenaan ja tekivät Akatemiatalon edessä natsitervehdyksiä. Eivät he sillä uhrien muistoa kunnioittaneet, vaan protestoivat sitä, että heidän tiensä tulee päättymään juuri kyseisellä talolla. Suomalainen oikeusvaltio toimii niin jihadistien kuin uusnatsienkin kohdalla.

Toni Rintala

"Se oli kylläkin jihad-terroristi"

Mitä eroa on jihadistilla ja natsilla on? Nehän veljeili aikoinaan tiiviisti ja ihan sama ajatusmaailmakin heillä on. Vai mikä on erona?

Jos PVL:n porukka on heilutellut käsiään etuviistoon paavin tavoin, niin siitä on varmaan kuvia?
https://d.ecumenicalnews.com/full/22734/630-0/pope...

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #37

Natsit eivät perustele tekojaan uskonnolla. Youtubesta löytyy video jolla PVL:n porukka poseeraa Akatemiatalon edessä ja ainakin yksi näyttää että Hitler oli näin pitkä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Jihad -terroristien määrä Turussa ei kuitenkaan vähene marssimalla natsivapaan Turun puolesta.

Millä logiikalla turkulaiset muuten noin ajattelevat ?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #38

Ei, se vähenee siten että poliisi ottaa kiini ja oikeus tuomitsee. Se tapahtui jp.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #40

Niin, ottaa kiinni vasta iskun jälkeen..

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #44

Suojelupoliisi oli saanut Turun vastaanottokeskuksesta vihjeen että tuota kaveria kannattaisi seurata, mutta vihjettä ei otettu riittävän vakavasti. Suojelupoliisilla on tietysti siinä mielessä epäkiitollinen homma, että kun se onnistuu torjumaan iskun, siitä ei kukaan saa tietää, mutta jos se epäonnistuu, se on uutinen.

Joka tapauksessa poliisin toiminta oli mallikasta. Terroristi ei saanut kaipaamaansa marttyyrin kruunua eikä Isis ottanut tekoa kontolleen. Sehän ottaa "kunnian" vain "onnistuneista" iskuista joissa tekijäkin kuolee.

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita

Ei ole PVL:n vika, että juuri tuo lauantai valikoitui heidän mielenosoituksensa päiväksi. Ajoitus lähti Turun Hovioikeudesta, joka on määrännyt käsittelypäivän elokuun lopulle.

On aika pelottavaa, jos hovi jostain käsittämättömästä syystä päätyy pitämään voimassa käräjien perusoikeuksia rikkovan päätöksen. Tosin sekään ei vielä tarkoittaisi PVL:n Suomen toiminnan loppumista, kyllähän tuollainen sanan- ja ajatuksenvapauden loukkaamisyritys katsotaan loppuun asti.

Vai eikö vasenta laitaa ollenkaan pelota, että seuraavana on vuorossa toinen rekisteröimätön yhdistys, AFA, tai sitten jopa rekisteröity affiliaatti siitä läheltä?

Aikoinaan 1930-luvulla kaksi iloista veijaria pääsivät toteuttamaan itseään juuri tämän PVL-jutun kaltaisen sananvapauden poistamisen kautta. Heidän yhteenlaskettu ruumissaldo oli kymmeniä miljoonia. Sitäkö halutaan?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #47

Mitä ihmettä yrität selittää? Itse he päivän valitsivat. Mutta tietysti se, että he päätyivät protestoimaan juurikin hovioikeuden eteen, kertoo siitä, että he vastustavat oikeusvaltiota. Sehän toki jo ennestään tiedetään, että myös sananvapautta ne vastustaa, eihän ne muuten olisi Jyväskylän kirjastossa iskeneet kun siellä esiteltiin kirjaa Äärioikeisto Suomessa. Sitä ei toki tarvi pelätä että PVL yltäisi samanlaisiin ruumiskasoihin kuin oppi-isänsä Hitler. Toistaiseksi heidän saldonsa Suomessa on vain yksi kuolonuhri.

Mitä ns. äärivasemmistoon Suomessa tulee, niin sen rajuin isku Turussa taisi olla se että yhden Suomi ensin -öyhöttäjän päästä vietiin lippalakki ja jo valmiiksi horjunut mies sitten kaatui ja loukkasi jalkansa.

Helsingissä tuli viime vuonna tietoon 57 ekstremististä rikosta. Näistä 56 oli väkivaltaisen äärioikeiston ja yksi väkivaltaisen äärivasemmiston tekemä. Yhtään uskonnolla perusteltua väkivallantekoa ei Helsingissä ollut. Turussa oli tämä yksi, jonka kaikki tietävät.

Toimituksen poiminnat