Joko allekirjoitit kansalaisaloitteen tyttöjen silpomisen kieltämisestä?

 

Suomessa on tehty kansalaisaloite tyttöjen sukupuolielinten silpomisen kriminalisoimiseksi. Vaikka olemassaoleva lainsäädäntö periaatteessa ja käytännössäkin kieltää silvonnan, on tilanne se, ettei yksikään tapaus ole maassamme edennyt oikeuteen saakka. Tarvitsemme kuitenkin erillisen rituaalisilvontaan keskittyvän lainsäädännön, jotta ongelmaan voidaan todlela puuttua.

Osa meistä vaikuttaa haluavan teeskennellä, ettei maassamme ole ongelmaa. Ruotsissa, Norjassa ja muualla Euroopassa ongelmia voi olla, mutta ei meillä, eihän? Se on törkeää ja oikeusvaltio ei voi hyväksyä yhdenkään ryhmän osalta sitä, ettei perusoikeuksia pyritä turvaamaan. Heikoimmassa asemassa olevien tilanteeseen on päinvastoin kiinnitettävä erityistä huomiota. Suomalaiskansallinen hymistely ja haluttomuus puuttua vähemmistöjen asioihin eivät ole tekosyitä, joiden taakse voi paeta teeskentelemään, ettei ongelmaa ole.  

Helsingin Sanomissa Ujuni Ahmed paljastaa karulla tavalla sen, kuinka yhteiskuntamme tosiasiallisesti suhtautuu tilanteeseen. Ympärileikattujen naisten synnytyksiä ei tilastoida. Heidän saamiensa tyttövauvojen tilannetta ei seurata. Rikosilmoituksia ei tehdä. Jos tämä ei ole vastenmielistä sivuille vilkuilua ja valittua toimimattomuutta yhteiskuntamme sekä viranomaisten taholta, en tiedä mikä sellaista olisi.

Tällä hetkellä näyttää sille, että tarvittavat 50 000 allekirjoitusta saadaan kokoon , mutta mitä useampi allekirjoitus saadaan, sen enemmän paine todellisiin toimenpiteisiin ryhtymiseen lisääntyy. Jos haluat tehdä Suomesta hitusen paremman paikan yleisesti ja paljon paremman paikan vaaranalaisten osalta, allekirjoita aloite ja levitä sanaa siitä. Tee se jo nyt. Kyse on ihmisoikeuksista ja nyt tarjolla on erinomainen mahdollisuus edistää niiden toteutumista maassamme. 

Aloitteen voit allekirjoittaa klikkaamalla tästä.

 

P.S. Kyse on tällä kertaa naisten ja tyttöjen silvonnasta. Jos haluat keskustella poikien tilanteesta, pyydän lukemaan seuraavat kirjoitukseni, joihin pääset seuraavien linkkien kautta. Niiden jakaminenkin on enemmän kuin suotavaa.

12/2013

01/2014

02/2015

02/2018

 

 

Palautetta voi lähettää osoitteeseen vpleivo@gmail.com

Jos haluat saada blogin parhaat palat Facebook-seinällesi ja aiheisiin liittyviä uutisia, käyhän tykkäämässä Kitinää Näläkämaasta FB-sivuani. 

 

Poliitikko-profiilini naamakirjasta myös nimelläni Veli-Pekka Leivo – siellä käsittelen enemmän, mutten ainoastaan Kajaanin ja Kainuun asioita sekä turvallisuuspolitiikkaa. 

 

YouTube-kanava löytyy myöskin, mutta siellä ei ole vielä mitään. Laittakaa kuitenkin seurantaan, jos jatko kiinnostaa. 

vpleivo
Vasemmistoliitto Kajaani

Marcus Aurelius, Seneca, Thomas Jefferson, George Washington, Jeesus ja John Stuart Mill olivat kovia kavereita.
Palautetta voi lähettää osoitteeseen vpleivo@gmail.com
Jos haluat saada blogin parhaat palat Facebook-seinällesi ja aiheisiin liittyviä uutisia, käyhän tykkäämässä: https://www.facebook.com/KitinaaNalakamaasta

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu