Kitinää Näläkämaasta ..mitäpä se hyvejää..

Joko allekirjoitit kansalaisaloitteen tyttöjen silpomisen kieltämisestä?

  • Joko allekirjoitit kansalaisaloitteen tyttöjen silpomisen kieltämisestä?

 

Suomessa on tehty kansalaisaloite tyttöjen sukupuolielinten silpomisen kriminalisoimiseksi. Vaikka olemassaoleva lainsäädäntö periaatteessa ja käytännössäkin kieltää silvonnan, on tilanne se, ettei yksikään tapaus ole maassamme edennyt oikeuteen saakka. Tarvitsemme kuitenkin erillisen rituaalisilvontaan keskittyvän lainsäädännön, jotta ongelmaan voidaan todlela puuttua.

Osa meistä vaikuttaa haluavan teeskennellä, ettei maassamme ole ongelmaa. Ruotsissa, Norjassa ja muualla Euroopassa ongelmia voi olla, mutta ei meillä, eihän? Se on törkeää ja oikeusvaltio ei voi hyväksyä yhdenkään ryhmän osalta sitä, ettei perusoikeuksia pyritä turvaamaan. Heikoimmassa asemassa olevien tilanteeseen on päinvastoin kiinnitettävä erityistä huomiota. Suomalaiskansallinen hymistely ja haluttomuus puuttua vähemmistöjen asioihin eivät ole tekosyitä, joiden taakse voi paeta teeskentelemään, ettei ongelmaa ole.  

Helsingin Sanomissa Ujuni Ahmed paljastaa karulla tavalla sen, kuinka yhteiskuntamme tosiasiallisesti suhtautuu tilanteeseen. Ympärileikattujen naisten synnytyksiä ei tilastoida. Heidän saamiensa tyttövauvojen tilannetta ei seurata. Rikosilmoituksia ei tehdä. Jos tämä ei ole vastenmielistä sivuille vilkuilua ja valittua toimimattomuutta yhteiskuntamme sekä viranomaisten taholta, en tiedä mikä sellaista olisi.

Tällä hetkellä näyttää sille, että tarvittavat 50 000 allekirjoitusta saadaan kokoon , mutta mitä useampi allekirjoitus saadaan, sen enemmän paine todellisiin toimenpiteisiin ryhtymiseen lisääntyy. Jos haluat tehdä Suomesta hitusen paremman paikan yleisesti ja paljon paremman paikan vaaranalaisten osalta, allekirjoita aloite ja levitä sanaa siitä. Tee se jo nyt. Kyse on ihmisoikeuksista ja nyt tarjolla on erinomainen mahdollisuus edistää niiden toteutumista maassamme. 

Aloitteen voit allekirjoittaa klikkaamalla tästä.

 

P.S. Kyse on tällä kertaa naisten ja tyttöjen silvonnasta. Jos haluat keskustella poikien tilanteesta, pyydän lukemaan seuraavat kirjoitukseni, joihin pääset seuraavien linkkien kautta. Niiden jakaminenkin on enemmän kuin suotavaa.

12/2013

01/2014

02/2015

02/2018

 

 

Palautetta voi lähettää osoitteeseen vpleivo@gmail.com


Jos haluat saada blogin parhaat palat Facebook-seinällesi ja aiheisiin liittyviä uutisia, käyhän tykkäämässä Kitinää Näläkämaasta FB-sivuani. 

 

Poliitikko-profiilini naamakirjasta myös nimelläni Veli-Pekka Leivo - siellä käsittelen enemmän, mutten ainoastaan Kajaanin ja Kainuun asioita sekä turvallisuuspolitiikkaa. 

 


YouTube-kanava löytyy myöskin, mutta siellä ei ole vielä mitään. Laittakaa kuitenkin seurantaan, jos jatko kiinnostaa. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (24 kommenttia)

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Jos tämä laki menee läpi poikavauvojen tilanteeseen ei enää palata. Oma femnistinenpuolueesi tulee osaltaan pitämään siitä kiinni.
Tämkin kertoo ns feministisen liikkeen tasa-arvoisista käsityksistä. Erotellaan lakialoitteessakin ihmiset sukupuolen mukaan.

Vrt

Hpv rokote
Poikien syrjäytyminen
Poikien syrjäyttäminen kouluissa
Miesten syrjäytyminen
Miesten pitemmät työurat
Miesten lyhyt eläke
Miesten lyhyempi elinikä
Asevelvollisuus

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Sama näkemys kuin Lehdolla. En allekirjoita, koska tämän aloitteen läpimeno tarkoittaa valitettavan monen mielessä sitä että ongelma on hoidettu, ja poikia saa jatkossakin silpoa. Pojat olisi ollut helppo sisällyttää aloitteeseen, jos olisi haluttu.

Jorma Sulander

En allekirjoita, koska poikien brutaali silvonta jatkuisi!
Lapsien silvonta kulttuuriin ja uskontoon vedoten on raaka, väkivaltainen teko!
Aikuisina nämä ihmiset saavat puolestani silpoa itseään kuinka haluavat ilman ,että yhteiskunta maksaa laskun!

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

Allekirjoitin. Pidän poikienkin ympärileikkausta ongelmana, mutta tyttöjen kohdalla ongelma on pahempi. Poikien ympärileikkauksella ei ole yhtä vakavia seurauksia, niitä tehdään joka tapauksessa myös lääketieteellisistä syistä.

Tyttöjen silpominen vie heiltä kyvyn nauttia seksistä koko loppuelämän ja aiheuttaa suuria ongelmia muutenkin. Poikien ympärileikkaus ei, vaikka muuten kuin terveydellisistä syistä tuomittavaa onkin.

Edit: en muutenkaan ymmärrä asennetta että jos ei koko ongelmaa saada poistettua kummankin sukupuolen osalta ei poisteta ainakin sitä, joka on huomattavasti pahempi.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Mukava että Vennervirta tuli kirjoittamaan ääliömäiset perustelunsa sille, miksi poikien silpomiseen ei tarvitse puuttua.

Syy, miksi koko ongelmaa ei saada poistettua, on juuri sinunlaisissasi.

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

Tarvitsee puuttua, mutta asioilla on tärkeysjärjestys. Pidän ääliömäisenä perusteluasi sille ettei suurempaa ongelmaa poisteta, kun pienempääkään ei. Syy siihen että naiset joutuvat kärsimään tulehduksista, seksiin liittyvästä tuskasta ja vaarallisista synnytyksistä on juuri kaltaisissasi henkilöissä jotka eivät pysty suhteuttamaan asioita.

Jos henkilö on hengenvaarassa häntä ei mielestäsi kannata pelastaa jos ei voida auttaa toista jonka jalka on poikki?

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #7

Selitä nyt rautakangella, miksei molempia ongelmia voi poistaa samalla kertaa? Miksi pitää yrittää väkisin vääntää aloitetta, jonka mukaan pahoinpitelyn rangaistavuus riippuu uhrin sukupuolesta?

Hei kokeillaas: Puolakkaa ei saa pahoinpidellä, koska naisoletettu, Vennervirtaa saa rauhassa hutkia, koska miesoletettu. Mitä muita mukavan tasa-arvoisia lakeja olisi mielessä?

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta Vastaus kommenttiin #9

Kysymys on vain realismista. Älä ole typerä. Tiedämme hyvin että juutalaiset ja muslimit harjoittavat miesten ympärileikkaamista. Vaaditaan näiden ryhmien mukaantuloa ja osallistumista jos halutaan että myös poikien ympärileikkaaminen loppuu, mitä kannatan. Kumpaankaan ei naisten silpominen kuulu, se on heimoyhteiskunnan tapa joka elää näistä uskonnoista huolimatta.

Lopetetaan ainakin ensin näistä tavoista selkeästi haitallisempi, sen jälkeen voimme avata keskustelun myös toisesta.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #11

No hyvä, realismia. Suomessa on 5,5 miljoonaa asukasta, joista muutama kymmenen tuhatta juutalaista ja muslimia. Laki menee siis tarvittaessa sukkana läpi. Mikä on parempi tapa vaatia ko. ryhmien osallistumista, kuin tehdä barbaarisesta tavasta laiton?

Miksi muuten sillä pitäisi olla minkään valtakunnan merkitystä, tuleeko tapa uskonnon vai heimoyhteiskunnan kautta? Jos perustan uskonnon, jossa rituaaleihin kuuluu kulttuurirelativistien piekseminen kartulla, sitä ei tarvitse kieltää lailla?

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #9

Rautalankaversio ei oikein toimi tässä tapauksessa, koska naisilta viedään oikeus yhteen tärkeimmistä asioista, eli nauttimaan seksistä. Miehiltä ei tätä oikeutta olla viemässä pois.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #12

En toki tiedä, mutta veikkaan että Puolakalla on kovin rajalliset kokemukset seksistä ympärileikatun peniksen omistajan näkökulmasta.

Kysymys on yksinkertaisesti lapsen oikeudesta fyysiseen koskemattomuuteen. Puolakkakin varmasti kuulee ilman korvalehtiä, mutta siitä huolimatta kenelläkään ei ole oikeutta käydä ilman Puolakan suostumusta niitä poistamassa.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #14

En vastusta poikien ongelmaan puuttumista, joten rautalanka ei toimi tässä tapauksessa. Se ei kuitenkaan estä minua allekirjoittamasta tätä kansalaisaloitetta, joka puolustaa tyttöjen oikeuksia.

Tehkää vastaava kansalaisaloite poikien puolesta tai niin, että kun tämä asia tulee eduskunnan käsittelyyn, niin vaatikaa lakiin myös poikien lisääminen. Tasa-arvon kannalta se uskoakseni tulisi menestymäänkin.

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala

Tämän syrjivän aloitteen läpimeno tarkoittaisi poikiin kohdistuvaan rituaalisilpomiseen puuttumisen lykkäytymistä hamaan tulevaisuuteen. Itsemääräämisoikeus ja oikeus ruumiilliseen koskemattomuuteen eivät saa olla missään määrin sukupuolikysymyksiä. Ei ole pienintäkään eettisesti johdonmukaista syytä olla kieltämättä kaikkiin lapsiin kohdistuvaa uskomusperusteista väkivaltaa yhdellä ja samalla lailla.

Lainsäädännössä tulisi yleensäkin pyrkiä sukupuolineutraaliuden lisäämiseen, ei sukupuolierojen korostamiseen.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Kiitos, kannatin! Tuossa ylhäällä näytti olevan kommentteja, etteivät kannata tasa-arvon vuoksi. Katsoin tuolta palvelusta, niin aiemmin on ollut aloite, jossa on vaadittu molempia sekä tyttöjen että poikien https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/726 ja sitten poikien. https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1309

Nämä eivät ole jostain syystä saaneet 50 000 kannattajaa, joten olisiko mahdollisuus sisällyttää pojat tuohon aloitteeseen? Ei tietenkään nyt, mutta vaikka myöhemmässä vaiheessa?

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Siihen on syynsä, miksei poikia ole sisällytetty tuohon aloitteeseen.
- Koska aloitteen tekijät eivät pidä poikien silpomista ongelmana.

Teknisesti pojat olisi voitu sisällyttää aloitteeseen helposti vaihtamalla sanan "tyttö" tilalle "lapsi.

Jostain syystä feministisille tasa-arvon kannattajille ei tässä yhteydessä kelvannut sukupuolineutraali muoto, jota he muuten ovat naurettavuuteen saakka vaatimassa.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Eihän tuo aloite kuitenkaan poissulje sitä, etteikö poikienkin ongelmaan voitaisi puuttua. Kun tuo aloite menee eduskunnan käsittelyyn aikanaan, niin siellä asiaa pyöritellään monelta kantilta, jolloin siihen lopulliseen lakimuutokseen, jos semmoinen tulee, voisi ottaa myös pojat mukaan. Suosittelen siis kannattamaan aloitetta.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #10

Ei sulje, mutta poistaa melkoisesti painetta siltä, että poikien ongelmaan myöhemmin puututtaisiin. Perusteluna juuri Vennervirran kirjoittelemat ääliömäisyydet - kun se poikien silpominen on niin paljon pienempi ongelma.

Samuli Karjalainen

Ja mitähän olet seuraavaksi kieltämässä. Monikulttuurisuuteen kuuluu tietääkseni muiden kulttuurien tapojen hyväksyminen kunhan ne eivät häiritse yhteiskuntarauhaa ja riko varsinaisesti Suomen lakia.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Ja mitähän olet seuraavaksi kieltämässä."

Varmaan naisten kivittämisen, monikulttuurisuutta senkin hyväksyminen.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Minusta on kyllä aika synkkää olla allekirjoittamatta tätä, koska se ei sisällä kieltoa poikien silvonnan osalta.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

En minä vastusta. Realismi mihin yllä vedottiin kertoo, että poikien kohdalla asia jää tähän. Jos edustuksellinen demokratia ei hoida tätä ilman minua, niin se ei ole minkään arvoinen.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Ihmettelen ettei tässä poisteta molempien sukupuolten leikkauksia!

Miksi vain tyttöjen, joten samasta syystä kuin muutkin, en kirjoita.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Pojilla tehdään noita myös lääketieteellisistä syistä. Tyttöjen silpomiseen ei taas ole minkäänlaisia perusteita. Ei niitä voi ympätä toisiinsa, sillä juuri tuon lääketieteellisen perusteen vuoksi ympärileikkausta ei voi kokonaan kieltää.

Käyttäjän JanneHeinonen kuva
Janne Heinonen

Mika geneettinen vika on juutalaispoikien mulkuissa, koska niita pitaa saannonmukaisesti silpoa ilman lapsen lupaa tai ymmarrysta?
Eli ymmarra nyt, etta meidan pitaa kieltaa rituaalisilpominen, ei laaketieteellisista syista tehtyja operaatioita.
Suomen laki sita paitsi jo tuntee kasitteen "(torkea) pahoinpitely", mutta jostain kumman syysta sita ei sovelleta naihin lasten leikkelijoihin.

Toimituksen poiminnat