Kitinää Näläkämaasta ..mitäpä se hyvejää..

Kuinka Timo Soini voi vielä jatkaa ulkoministerinä?

Toissapäivänä ulkoministeri Timi Soini (ei tulev.) kirjoitti `plokin`Argentiina hieno maa, jossa hän tuki Argentiinan päätöstä pitää abortit edelleen tosiasiallisesti kiellettynä. Ulkoministerimme ansaitsee toki kiitokset siitä, että hän asettuu ainakin välillä ja silloin kun muistaa arvojensa mukaisten asioiden puolustajaksi yleistä mielipidettä vastaan. Katolilaisuuden historian valossakaan ei ole mitään yllättävää siinä, että ihmiselämän puolustaminen yhdessä asiassa ei tarkoita sen yleistä puolustamista.

Soini on aborttikantansa tehnyt jo monta kertaa selväksi, mutta samalla hänelle sopii mitä mainioimmin Suomen laaja ja kasvava asekauppa Persianlahden sotaa käyvien arabimaiden kanssa. Muutamia päiviä sitten Suomen aseistamien maiden joukot iskivät Jemenissä koululaisia kuljettaneeseen bussiin surmaten kymmeniä, mahdolisesti yli 50 nuorta lasta. Me aseistamme rikollista sotaa käyviä maita ja tuemme Jemenin saartoa, edesauttaen konfliktia jonka suorien ja välillisten vaikutusten takia miljoonat ovat ajautuneet selviytymisen äärirajoille ja vähintään viisinumeroinen määrä ihmisiä on jo kuollut. 

Argentiinan päätöksestä iloitseminen on osoitus relativistisesta suhtautumisesta ihmiselämään. Aseiden myyynti sotarikoksia tekeiville diktatuureille on ok, mutta aborttioikeuden vastustaminen onkin sitten elämän puolustamista. Tilanne on kuitenkin se, että Argentiinassa tehdään vuosittain ainakin 500 000 laitonta aborttia, jotka aiheuttavat kymmenille tuhansille sairaalahoidon tarvetta. Tilastojen puuttuessa emme tiedä, kuinka monta kuolemaa ja vakavaa vammautumista tästä seuraa. Hoitoon hakeutuvia uhkaavat juridiset sanktiot, joten voi vain arvailla, mitä se merkitsee yhteiskunnan vähävaraisimmille, joita tällaiset linjaukset koskettavat kaikkein eniten.

Todellisuudessa abortin vastustaminen on tehokkainta turvaamalla ihmisoikeudet: ehkäisyn laaja saatavuus, valistus, raskaana olevien terveydenhuoltoon panostaminen sekä vanhemmuuden tukeminen yhdistettynä turvalliseen ja verrattain vapaasti saatavilla olevaan aborttiin ovat paljon tehokkaampi tapa vähentää abortteja sekä niistä seuraavia haittoja kuin kiellot, jotka eivät juuri missään vähennä abortteja ja sen lisäksi aiheuttavat koko joukon uusia ongelmia. Puhumattakaan siitä, että on häpeällistä että demokraattisen maan ulkoministeri asettuu avoimesti ihmisoikeuksia vastaan. Toki virhemarginaaleihin mahtuvan yhteistyöpuolueen jatkaminen hallituksessa kolmen ministerin voimin on sekin lähinnä huono vitsi pääministeri Sipilän siunaamaa demokratian halventamista. 

Timo Soinin on erottava. 

 

 

 

Palautetta voi lähettää osoitteeseen vpleivo@gmail.com


Jos haluat saada blogin parhaat palat Facebook-seinällesi ja aiheisiin liittyviä uutisia, käyhän tykkäämässä Kitinää Näläkämaasta FB-sivuani. 

 

Poliitikko-profiilini naamakirjasta myös nimelläni Veli-Pekka Leivo - siellä käsittelen enemmän, mutten ainoastaan Kajaanin ja Kainuun asioita sekä turvallisuuspolitiikkaa. 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

"Puolueet saavat päättää aivan vapaasti minkä puolueen tai kansanedustajan kanssa tekevät yhteistyötä."

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Tottakai saavat, mutta demokratialle irvailu ja sen hengen vastainen toiminta sekä ihmisoikeusloukkauksien tukeminen eivät sellaisella marinoidu hyväksi ja oikeaksi.

Tästä luonnollisesti seuraa, että Kokoomus ja Keskusta myös tukevat radikaali-islamia, Persianlahden arabimaiden sotarikoksia sekä luonnollisestikin vaikuttavat ainakin vieä hyväksyvän Timo Soinin ihmisoikeuksien vastaiset kannanotot.

Käyttäjän VesaPeltola kuva
Vesa Peltola

Hallituksen ja eduskunnan luottamus Soiniin ei ole mennyt, vaikka sinun ja monen muun suomalaisen onkin. Aika yksinkertaista.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Hallituspuolueiden "luottamuksen" perustana on pakko pitää hallitus koossa hinnalla millä hyvänsä.

Välikysymyksellä voisi selvittää, että onko hallituksen puolueiden kansanedustajien aborttikanta sama kuin Soinilla.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Välikysymyksellä voisi selvittää, että onko hallituksen puolueiden kansanedustajien aborttikanta sama kuin Soinilla."

**********

Kaikella todennäköisyydellä useimmilla ei ole. En oikein tiedä mitä hyötyä tuon kysymisestä oikein olisi.

Soinin aborttikanta on ollut aina varsin selvä kaikille. Mikäli se olisi ollut este nykyiselle asemalleen, niin kaipa joku olisi voinut etukäteen älähtää.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

En tiedä, hyväksytkö tuollaisen toiminnan, mutta jokaisen tulisi ymmärtää, että se rapauttaa uskoa poliittiseen järjestelmään sekä murentaa demokraattista päätöksentekoa.

Demokratian kannalta on äärimmäisen surullista, että virhemarginaaliin katoava takiaispuolue voi jatkaa hallituksessa.

Ja jos tästä tuli uusi normaali, niin voi sitä ulinaa, kunhan punavihreät pääsevät linjauksiaan tekemään. Sitten saattaa harmittaa se, että oppositiota ei kuunnella ja päätökset tehdään Ukrainassa ja Venäjällä hyväksi havaittuun enemmistön diktatuuriin nojaten.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Soinillekin kuuluu sananvapautensa (jopa idioottimaiseen aborttikantaansa). Ja valitettavasti Keskustalle ja Kokoomukselle Soini käy oikein mainiosti eli tuskin lähtee kuin kulumalla... tai onneksi tässä tapauksessa jo vuoden sisällä.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Tämä ei ole sananvapauskysymys, tässä bloggauksessa ei vaadita Soinin sananvapauden rajoittamista.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Hyvä niin.
*****************

"Timo Soinin on erottava."

No ei hän eroa eikä Kokoomus tai Keskusta sitä myöskään vaadi ymmärrettävistä syistään... hallituksen haluavat pitää koossa ja sitä rataa.

Uutinen olisi ollut mikäli Soini olisi aborttikantansa muuttanut - nyt hän vain toisti saman mitä ennenkin.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo Vastaus kommenttiin #13

Hallintoalamaisten on vain pidettävä ääntä, kun hallitus aseistaa ääri-islamisteja ja ministeri ylistää ihmisoikeuksia polkevaa uskonnollista konservatismia muiden vain hymistellessä.

On aika surullista, että Keskustalle ja Kokoomukselle kelpaa tuollainen. Ehkäpä seuraavaksi alamme aseistaa Pohjois-Koreaa ja ISIS:tä? Siihen pitäisi ryhtyä, jos haluaisimme vajota vielä alemmas.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #15

"
Hallintoalamaisten on vain pidettävä ääntä, kun hallitus aseistaa ääri-islamisteja ja ministeri ylistää ihmisoikeuksia polkevaa uskonnollista konservatismia muiden vain hymistellessä.
"

No tuosta olen samaa mieltä.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #15

"On aika surullista, että Keskustalle ja Kokoomukselle kelpaa tuollainen."

halla-ahon edustama arvopohja ei kelvannut sipiläorvolle, vaikka halla-aho hyväksyy sekä abortin että homoavioliitot.

Käyttäjän KaustiRantalainen kuva
Kausti Rantalainen

Käytännössä Soinin sananvapautta rajoittaa(pitäisi rajoittaa) hänen työnsä. Ulkoministerillä ei pitäisi olla hallituksen ulkopuolisia kantoja, varsinkaan ihmisoikeuksiin joihin itsemääräämisoikeus kuuluu, liittyvissä asioissa.

Tästä syystä Soinin tulisi hakea eroa tehtävästään, mitä hän ei näköjään osaa suorittaa. Toki Sipilän pitäisi Soini erottaa, mutta hengenmiehet eivät ole tälläkään kertaa humanisteja.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Käytännössä Soinin sananvapautta rajoittaa(pitäisi rajoittaa) hänen työnsä"

No en menisi noin pitkälle. Sanoilla on usein tietenkin seuraamuksensa. Mutta en usko, kuten et sinäkään, että Soinin oman kantansa toistamisella olisi mitään seuraamusta tässä tapauksessa. Keskusta ja Kokoomus eivät halua hallituksen kaatuvan etenkään gallupeiden näyttäessä demarien olevan suosiossa. Soinin olisi pitänyt about ylistää vähintään pedofiliaa, jotta hänen eroaan olisi laajasti vaadittu....

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

sekä ihmisoikeusloukkauksien tukeminen eivät sellaisella marinoidu hyväksi ja oikeaksi...

Jaha.No mitäpä vasemmisto on tehnyt es.suomalaisten lasten ja perheiden ihmisoikeuksien eteen?Entäpä työttömien ihmisoikeuksien eteen?Poikien silpomisen estämisen eteen suomessa ?

Kysymyksiä riittää muttei vastauksia taida olla.Vai onko niin että kaikkien muiden ihmisoikeudet ovat tärkeämpiä kuin suomalaisten ,eli vähän sitä vihreiden linjaa?

Jos ääniä tulisi kuitenkin lisää ihan suomalaisten ihmisten oikeuksia puolustamalla ja varsinkin perheiden heidät kun on jätetty ihan omilleen keskusta-kokoomus hallituksen YKSITYISTÄMISKIIMASSA josta esimerkki liiketoiminta lapsilla eli tutummin huostabisnes jota tuetaan yli MILJARDILLA veronmaksajien rahaa vuosittain.Lapsi PERHEET olisivat muiden syrjäytettyjen ihmisryhmien kanssa oiva kohde vaalien alla kalastella ääniä.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Nukuitko kaikilla historian oppitunneilla, vai onko muistisi valikoivaa?

Sitten tietysti nämä ajankohtaiset asiat. Kyllähän noista kaikista ovat vasurit sanottavansa sanoneet.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Hyökkäys on paras puolustus-linjalla siis..Ok.Kuitenkaan vasemmisto tai mikään muukaan pienen kannatuksen puolue ei soinin avulla pääse hallitukseen.Suomessa on jo laki abortista ja piste.Sen sijaan poikien silpomisen kieltävää lakia ei ole suomessa (islantiin on tekeillä),eikä perheille puolueetonta tahoa joka ajaisi perheiden asioita oikeusasteissa jne.jne.Soini on sitä kaipaamaasi historiaa lapset ja perheet tätä päivää,kuten poikien silpomisetkin.

Valikoivaa taas on henkilöön käyminen,kun kyky vastata kysymyksiin loppuu tai sitä ei ole.Jos vasemmisotn edustajien taso on tätä kannatusta ei nousemaan saadakkaan.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo Vastaus kommenttiin #10

Ei minua oikeastaan kiinnosta lyhyellä aikavälillä uusi hallitus, vaan se että parlamentaristinen vitsi ja demokratian irvikuva saadaan pois nykyisestä.

Jos Suomella olisi muslimiministeri, niin olisiko ok, jos hän symppaisi sekä avoimesti tukisi ääri-islamistien aseistamista ja vaikkapa islamilaista konservatismia kuten naisten oikeuksien rajoittamista maassa X?

Ihan oikeasti jos pitää kysyä, mitä vasemmisto on tehnyt, niin on aika iso aukko tiedossa. Vasemmiston ja Keskustan sosiaalitietoisen faktion ansiota on hyvinvointivaltio.

Mitä silpomiseen tulee, niin olen tästä itse jotain kirjoitellutkin, tässä vain osa aiheesta:

2013: http://vpleivo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/155348-lap...

2015: http://vpleivo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/187789-pik...

2018: http://vpleivo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/250868-poh...

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #11

"vaan se että parlamentaristinen vitsi ja demokratian irvikuva saadaan pois nykyisestä."

Ei taida olla kunnollisia mahdollisuuksia siihen eli homma etenee vain uusien vaalien kautta. Sen jälkeen tuskin on sinisiä (tai max 1-2 edustajaa mitä kyllä sitäkin epäilen). Kokoomus tai Keskusta (ties vaikka kumpikin) taas on hyvin todennäköisesti hallituksessa jatkossakin.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Sinisellä tulevaisuudella on viisi ( 5 ) ministeriä Sipilän hallituksessa.

Blogitekstin perusteella blogisti pitäisi jo kolmea sinistä ministeriä demokratian halventamisena !

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Kuka näitä sinisiä ministereitä jäisi kaipaaman?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Pääministeri Sipilä ( kesk.) nyt ainakin.

Toimituksen poiminnat