Jalkapallon MM-kisojen kiinnostavin kysymys

Jalkapallon MM-kilpailut alkavat tänään, kun kaksi humanitaarisen ja ihmisoikeuksia kunnioittavan valtion perikuvaa  Saudi-Arabia ja Venäjä kohtaavat viheriöllä. Aivan sopiva aloitus kilpailuille, joista ei sen enemää kannata puhua.

Mielenkiintoisin kysymys on sen sijaan, että tekeekö Venäjä tälläkin kertaa jotain kilpailujen aikana tai jälkimainingeissa.  Kun talviolympialaiset järjestettiin helmikuussa 2014 Sotšissa, Venäjä toimi aktiivisesti osana Ukrainan konfliktia ja oli aloittanut Krimin valloittamiseen tähdänneen operaation valmistelun. Sen aktiivinen vaihe – tunnuksettomat laittomat venäläistaistelijat – alkoi muutamia päiviä olympialaisten jälkeen johtaen Krimin valloitukseen ja sotaan Itä-Ukrainassa.

Mitähän tällä kertaa. Vai yllättääköhän Venäjä ja käyttäytyy vaihteeksi kuin oikea valtio. Ainakin Syyriassa siviilitappioita aiheuttavien pommitusten osalta Venäjä on onnistunut normalisoimaan tilanteen niin, ettei ilman kymmeniä kuolonuhreja edes uutiskynnys ylity ja Ukrainassa päivittäiset tykistötaistelut eivät niin´ikään herätä enää mitään huomiota. Siinä sivussa on sitten helppo puuhastella yhtä sun toista näin kisojen varjossa, jos Kreml vain niin päättää. 

 

 

 

Palautetta voi lähettää osoitteeseen vpleivo@gmail.com

Jos haluat saada blogin parhaat palat Facebook-seinällesi ja aiheisiin liittyviä uutisia, käyhän tykkäämässä Kitinää Näläkämaasta FB-sivuani. 

 

Poliitikko-profiilini naamakirjasta myös nimelläni Veli-Pekka Leivo – siellä käsittelen enemmän, mutten ainoastaan Kajaanin ja Kainuun asioita sekä turvallisuuspolitiikkaa. 

 

vpleivo
Vasemmistoliitto Kajaani

Marcus Aurelius, Seneca, Thomas Jefferson, George Washington, Jeesus ja John Stuart Mill olivat kovia kavereita.
Palautetta voi lähettää osoitteeseen vpleivo@gmail.com
Jos haluat saada blogin parhaat palat Facebook-seinällesi ja aiheisiin liittyviä uutisia, käyhän tykkäämässä: https://www.facebook.com/KitinaaNalakamaasta

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu