Kitinää Näläkämaasta ..mitäpä se hyvejää..

Boikotoikaamme jalkapallon maailmanmestaruuskilpailuja

  • Boikotoikaamme jalkapallon maailmanmestaruuskilpailuja

Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan maailmanmestaruuskilpailut alkavat pian Venäjällä. Jopa urheilumaailmankin korruptoituneisuuden mittarilla Fifa painii omassa sarjassaan myöntäessään kilpailuja Venäjän ja Qatarin kaltaisille maille huolimatta vastustuksesta. Mutta rahalla saa ja hevoselle pääsee, joten Venäjä voi vielä kerran nousta parrasvaloihin järjestämällä erittäin näkyvät kansainväliset kisat ja eittämättä ne tulevat sujumaan ainakin pääosin hyvin. 

Jotkut ovat sitä mieltä, ettei urheilua pidä sotkea politiikkaan ja usein se onkin juuri näin. Kuitenkin toisinaan se on myös tarpeen - toisaalta urheilu voi toimia sillanrakentajana, mutta myöskin boikoteilla voidaan vaikuttaa poliittiseen johtoon, joka käyttää urheilua omaksi hyödykseen. Kesäkuussa alkavat kilpailut tulevat olemaan kiinteä osa Venäjän valtion propagandakoneiston toimintaa ja kyseessä on jälleen yksi maan diktaattorin (luit aivan oikein) hanke, jolla pönkitetään johdon asemaa, hankitaan näkyvyyttä ja tuodaan maa parrasvaloihin. 

Toisin sanoen kaikki toiminta, joka tukee millään muotoa jalkapallon maailmanmestaruuskilpailujen järjestämistä Venäjällä, tukee Venäjän valtion propagandakoneiston toimintaa ja Vladimir Putinin politiikkaa. Tavalliset ihmiset eivät asialle paljoa voi, mutta muutama helppo keino on olemassa, jolla voi kantaa kortensa kekoon.

Älä maksa kolikkoakaan siitä, jos aiot katsoa kilpailuja. 

Noudata mediahiljaisuutta kilpailujen osalta: älä jaa, kommentoi, tykkää ja niin edelleen. 

Tee selväksi mitä mieltä olet siitä, että Qatarin ja Venäjän kaltaiset valtiot nostetaan tällä tavalla parrasvaloihin. 

 

 

 

 

 

 

P.S. Jos mieleesi tulee lähinnä entäsitkuilua, tai mietit, että miksi ihmeessä Venäjän politiikka on vastustettavaa, olet mitä todennäköisimmin lukemassa aivan väärää blogia.

 

 

 

Palautetta voi lähettää osoitteeseen vpleivo@gmail.com


Jos haluat saada blogin parhaat palat Facebook-seinällesi ja aiheisiin liittyviä uutisia, käyhän tykkäämässä Kitinää Näläkämaasta FB-sivuani. 

 

Poliitikko-profiilini naamakirjasta myös nimelläni Veli-Pekka Leivo - siellä käsittelen enemmän, mutten ainoastaan Kajaanin ja Kainuun asioita sekä turvallisuuspolitiikkaa. 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (42 kommenttia)

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

"...tai mietit, että miksi ihmeessä Venäjän politiikka on vastustettavaa, olet mitä todennäköisimmin lukemassa aivan väärää blogia."

Miksi näin?
Kyllä minua kovasti kiinnostaa, miksi pitäisi boikotoida Venäjää? Mitä Venäjä on taas tehnyt?
Veli-Pekka, olisin kiitollinen vastauksesta.

Henry

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Ihan vaikka nyt...

Autoritäärisen järjestelmän rakentaminen, kansalaisyhteiskunnan tuhoaminen, opposition ja toisinajattelijoiden vaino mukaan lukien murhat ja laittomat vangitsemiset, hyökkäys Ukrainaan, sodan jatkaminen Ukrainassa, Krimin laiton valloitus, sotarikoksiin syyllistyvän Syyrian hallinnon rikosten peittely, rikollista piittamattomuuden/sotarikosten välimaastossa häilyvät sotatoimet 1990-luvulta tähän päivään saakkka, alueiden lohkominen Georgiasta, vähemmistöjen vaino, Suomeen kohdistuva vihamielinen mielipiteenmuokkaus valtiollisissa medioissa, jatkuvan hyökkäysvalmiuden joukkojen sijoittaminen rajoillemme, ääriliikkeiden tukeminen Euroopassa ja muutama muu asia, kuten aika hiivatin monta murhaa.

Toni Rintala

Kuullostaa ihan Amerikan Yhdysvalloilta ;)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #4

"P.S. Jos mieleesi tulee lähinnä entäsitkuilua, tai mietit, että miksi ihmeessä Venäjän politiikka on vastustettavaa, olet mitä todennäköisimmin lukemassa aivan väärää blogia."

;)

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo Vastaus kommenttiin #4

Tuli taas vähän bon voyage-fiilis, kuten Nykäsen Masa asian ilmaisee. Mikä se on, että kun Venäjän perseilystä puhutaan, niin tulee joku selittämään aina siitä, miten USA toimii/on toiminut? Eikö tuon 1960-luvulla käyttöön otetun levyn toiston voisi jo hiljakseen lopettaa?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #26

Eikö siis boikoitonnissakin maita pidä kohdella samalla tavoin, USAn perseilyjen takia lähi-idässä Eurooppaan tuli miljoona pakolaista ja kustannukset pelkästään Suomelle useita miljardeja?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #26

"Kyllä pekkakin-menetelmän" käyttäjät kuvittelevat sen tehoavan vielä yhtä hyvin kuin aikanaan hiekkalaatikolla.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #4

USA ei taida miehittää toisen valtion alueita...

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Tästä olen samaa mieltä:
"Autoritäärisen järjestelmän rakentaminen, kansalaisyhteiskunnan tuhoaminen, opposition ja toisinajattelijoiden vaino..." - ja se oli syy, että muutin maasta pois vuonna 2003.

Ukrainasta ja Krimistä olen eri mieltä:
https://vimeo.com/252426896

Georgian sota ei ollut mikään yksioikoinen juttu sekään.

Tämä on hieman jo naurettava:
" Suomeen kohdistuva vihamielinen mielipiteenmuokkaus valtiollisissa medioissa" jos sitä vertaa Suomen valtiomedian ym. median kertomuksiin Venäjästä.

Samoin tämä "... jatkuvan hyökkäysvalmiuden joukkojen sijoittaminen rajoillemme..." kun ottaa huomioon ns. Isäntämaasopimuksen ja NATO/USAn harjoitukset täällä.

"... hiivatin monta murhaa..." Tämän ruotiminen vaatisi jo kirjan.

P.S. Hyvin on valtamedian propaganda mennyt läpi. Kannattaa kyllä selvittää asioita molemmin puolin, eikä vain nojautua yhden osapuolen juttuihin.

Henry

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo Vastaus kommenttiin #6

Faktat eivät mielipiteistä(si) piittaa ja Georgian "sodasta" en mitään sanonut. Sanoin maan jotain lohkomisesta. Georgiahan sen hölmöyden aloitti.

Venäjän mediasta kun moista sanot, niin et selvästikään seuraa sitä. Todennäköisesti et osaa myöskään venäjää. Sitä paremmin yönsä nukkuu, mitä vähemmän noista hommista ymmärtää.

Suomen toiminta on ollut täysin vastausta Venäjän toimiin ja ystävien kanssa harjoittelu puolustusta varten on aivan eri asia kuin hyökkäysvoiman ja -valmiuden tuominen rajalle.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #27

Eikös se Venäjä mennyt sotilaillaan Georgian alueelle. Sotilaillaan, joita he kutsuivat rauhanturvaajiksi.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #27

Luulet vain. Kyllä mä venäjälläni pärjään täällä Bulgariassakin. ;)

Henry

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Oikeastihan pitäisi kysyä ennemminkin, että miksi kukaan haluaisi tukea ja legitimisoida Venäjän menoa.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Tai minkään muun suurvallan.
Jos ryhdymme tuomareiksi, niin ainakin tusinan verran maita pitäisi boikotoida ja suurvallat järjestäen.
Parempi olisi säilyttää dialogi ja selvittää (suomalaisille varsinkin) kaikkien osapuolten näkökannat ja yrittää vaikuttaa niihin, siis eri maiden näkökantoihin.

Henry

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Venäjä ei ole suurvalta lukuunottamatta energiavaroja ja ydinaseita.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #28

... ja maailman suurimmat raaka-ainevarat.
Poliittisesti Venäjän painoarvo on suuri. Esim Kiinaan ja Intiaan ovat lähentyneet menestyksellisesti viimeiset vuosikymmenet. Eikä BRICS-maat ole mikään pikku juttu.

Henry

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Typerää sekoittaa politiikkaa urheiluun! Jalkapallo on maailman levinnein ja suosituin urheilulaji ja sitä harrastetaan jopa kaikkein köyhimmissä kehitysmaissa. Jos jotain urheilulajia pitäisi boikotoida, niin jääkiekkoa, joka on vain pohjoisen rodun harrastamaa väkivaltaurheilua, jossa samat maat pelaavat "maailmanmestaruudesta" joka vuosi.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ei tässä kukaan jalkapalloa ehdota boikotoitavaksi, vaan Venäjää.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Eikö kyse ole jalkapallon maailmanmestaruuskilpailusta? Jos tässä alettaisiin boikotoida kilpailuja poliittisin perustein, niin vähintään puolet maailman kansoista jäisi mahdollisten kilpailujärjestäjien ulkopuolelle.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Yleensähän se menee juurikin niin, että perseilijät voivat perseillä, sen takia, että vastakkainasettelun välttämiseksi, hyvätapaisuuden nimissä ja laiskuuttaa muut vain katsovat muualle.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Fifaa on hyvä boikotoida muutenkin sen korruption takia. Hakee vain hakukoneella "fifa corruption" ja lähteitä löytyy niin paljon, että niiden tähän laittamisessa ja selittämisessä menisi koko päivä.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Haulla "fifa corruption": 13 200 000 tulosta

"Russia corruption": 79 000 000 tulosta

Toni Rintala

Suomikin voittaa Fifan ;)
"Finland corruption": 22 100 000 tulosta

Haulla "US corruption": 439 000 000 tulosta
Voittiko USA?

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen Vastaus kommenttiin #15

Rintala taisi käyttää piin likiarvoa kertoimena suolaamaan juttua?

Oma googleni kertoo: "Noin 155 000 000 tulosta"

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #17

Jos laitan hipsuihin "us corruption" niin saan toki vähemmän osumia, vain 68 900. Mutta ilman hipsuja 439 miljoonaa.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Korruptiota löytyy varmasti kaikkialta, missä on suuret rahat liikkeellä. Voisi aloittaa vaikka YK:sta. Ja mitä boikottiin tulee, niin aivan vapaasti kuka tahansa voi jättää kisat katsomatta. Minä ainakin aion katsoa, koska jalkapallo on viihdyttävimpiä urheilumuotoja.

Käyttäjän TimoSotikoff kuva
Timo Sotikoff

joo ei kyllä boikotoida, sori siitä.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Haluaisin kyllä boikotoida, Leivo kirjoittaa taas täyttä asiaa, mutta kun jalkapallo maailmanmestaruustasolla on niin mielenkiintoista, niin taitaa olla pakko katsoa. Teen kuitenkin sellaisen miniboikotin, etten katso Venäjän pelejä ...

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Saahan sitä kisoja katsoa, kunhan vain tekee sen niin, ettei siitä mene ropostakaan koneeseen rahaa.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Joo, katson vain YLE:stä ja fanituotteita en osta ...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Urheilu yhdistää ihmisiä paremmin kuin mikään muu. Sampo Terho ja muut silmäätekevät ja virkamiehet voivat minun puolestani boikotoida, se tekee kisoista vain paremmat! : D

Ajattelin itse mennä paikan päälle, mutta kyllä se hieman kallista olisi ollut.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Se on toki jokaisen valinta, että rahoittaako Kremliä ja Fifaa sekä legitimisoiko näiden toimintaa. Kyllähän natsi-Saksalla ja Etelä-Afrikallakin bisneskavereita oli :)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tähän olen jäävi sanomaan mitään, kun isäni toimi 12 vuotta Palloliiton puheenjohtajana ja pyöri ahkerasti FIFA:n ja UEFA:n kokouksissa : )

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Ei ole Suomen edun mukaista olla köyhän valtion naapurina jota boikotoimme parjaamme ja epäonnistumisista iloitsemme.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ei ole ei, mutta minkäs teet!

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Suomen miesten potkupallomaajoukkue on boikotoinut joka ikistä jalkapallon arvokisaa niin kauan kuin niitä on järjestetty.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

En vastusta sinänsä kisoja Venäjän takia vaan olisi mielenkiintoista testata pystyykö vastustamaan maailman tärkeintä urheilutapahtumaa ihan tieteen näkökulmasta.

On nimittäin ihan toinen juttu kieltäytyä jalkapallon MM-turnauksesta kuin vaikkapa Putouksesta.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Blogistin esittämään boikottiin ei ole minkäänlaista aihetta tahi syytä.

Päinvastoin, aion kattella jokaisen matsin, Argentiina voittoon tällä kertaa.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Boikottia kannatetaan!!!

- Perusteluja (muitten muassa): Putinin murhattujen kriitikoiden pitkä lista, ks. http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/256146-m...

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

En aio katsoa koko kisoja. Liäksi ammattifutikselta voisi poistaa kaikki mahdolliset julkiset tuet.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Taitaa olla ensimmäiset isot kisat vuosikymmeniin kun jää nyt seuraamiset väliin. Enpä välitä että tekemisilläni tuettaisi suoraan tai välillisesti Venäjän hallinnon ja/tai sitä kannattavien tahojen toimintaa, olivatpa minkä maalaisia hyvänsä.
Jalkapallo tuossa kokee suurimman tappion, FIFA kiittää sitä mitä kylvää.

Toimituksen poiminnat