Venäjän poliittinen teatteri ei ansaitse vaaleiksi kutsumista

 

Huomenna Venäjällä järjestettävä hallinnollinen näytös on huonoa ja ennalta-arvattavaa poliittista teatteria sen sijaan, että voitaisiin puhua vaaleista. Kuusi vuotta sitten presidentti Niinistö totesi maan menneen vaalien jälkeen kaksi askelta eteenpäin ja vain yhden taakse, vaikka jo tuolloin kyseessä oli demokratian vastainen teatteriesitys, jolla vain kuitattiin Vladimir Putinin paluu Kremlin johtoon myös muodollisilta osin – tosin tällä kertaa edessä oli kuuden vuoden jakso, sillä turhapa sitä on esityksiä järjestää aivan olympialaisten tahtiin.  

Oikeastaan ainoa kiinnostava kysymys on se, kuinka paljon Kreml huijaa, vääristelee ja valehtelee. Nimittäin mitä enemmän näin tapahtuu, sitä enemmän Putin lähipiireineen pelkää. Todellisen äänestysaktiivisuuden ja tuloksen arviointi on toki vaikeaa, mutta aiemmistakin kierroksista tiedämme, kuinka totuuden jäljille voi päästä. Kokonaiskuvan kannalta on myös olennaista, että ainoa merkittävä oppositiovaihtoehto Aleksei Navlnyi on suljettu ulos vaaleista ja hän on vaatinut vaalien boikotoimista. Moskovan ja Pietarin tilanne on Kremlin näkökulmasta parhaassakin tapauksessa huolestuttava. 

Vaikka en henkeäni odotellessa pidättele, olisi virkistävää nähdä lähipäivinä reipasta kritiikkiä Kremlin poliittisen teatterin esityksestä. Presidenttimme tuskin moista tohtii tehdä, mutta ehkäpä hän jättää kehut sikseen? Onnittelemattomuus vaatisi tosin jo ennen näkemätöntä selkärankaa ja epäilenkin, että oikeata läntistä arvojohtajuutta tullaan osoittamaan aivan muualla kuin Helsingin suunnalla. 

 

 

 

Palautetta voi lähettää osoitteeseen vpleivo@gmail.com

Jos haluat saada blogin parhaat palat Facebook-seinällesi ja aiheisiin liittyviä uutisia, käyhän tykkäämässä Kitinää Näläkämaasta FB-sivuani. 

 

Poliitikko-profiilini naamakirjasta myös nimelläni Veli-Pekka Leivo – siellä käsittelen enemmän, mutten ainoastaan Kajaanin ja Kainuun asioita sekä turvallisuuspolitiikkaa. 

 

vpleivo
Vasemmistoliitto Kajaani

Marcus Aurelius, Seneca, Thomas Jefferson, George Washington, Jeesus ja John Stuart Mill olivat kovia kavereita.
Palautetta voi lähettää osoitteeseen vpleivo@gmail.com
Jos haluat saada blogin parhaat palat Facebook-seinällesi ja aiheisiin liittyviä uutisia, käyhän tykkäämässä: https://www.facebook.com/KitinaaNalakamaasta

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu