Kitinää Näläkämaasta ..mitäpä se hyvejää..

Venäjän poliittinen teatteri ei ansaitse vaaleiksi kutsumista

  • Kuinka kauan vielä teeskentelemme, ettei itänaapurimme ole diktatuuri?
    Kuinka kauan vielä teeskentelemme, ettei itänaapurimme ole diktatuuri?

 

Huomenna Venäjällä järjestettävä hallinnollinen näytös on huonoa ja ennalta-arvattavaa poliittista teatteria sen sijaan, että voitaisiin puhua vaaleista. Kuusi vuotta sitten presidentti Niinistö totesi maan menneen vaalien jälkeen kaksi askelta eteenpäin ja vain yhden taakse, vaikka jo tuolloin kyseessä oli demokratian vastainen teatteriesitys, jolla vain kuitattiin Vladimir Putinin paluu Kremlin johtoon myös muodollisilta osin - tosin tällä kertaa edessä oli kuuden vuoden jakso, sillä turhapa sitä on esityksiä järjestää aivan olympialaisten tahtiin.  

Oikeastaan ainoa kiinnostava kysymys on se, kuinka paljon Kreml huijaa, vääristelee ja valehtelee. Nimittäin mitä enemmän näin tapahtuu, sitä enemmän Putin lähipiireineen pelkää. Todellisen äänestysaktiivisuuden ja tuloksen arviointi on toki vaikeaa, mutta aiemmistakin kierroksista tiedämme, kuinka totuuden jäljille voi päästä. Kokonaiskuvan kannalta on myös olennaista, että ainoa merkittävä oppositiovaihtoehto Aleksei Navlnyi on suljettu ulos vaaleista ja hän on vaatinut vaalien boikotoimista. Moskovan ja Pietarin tilanne on Kremlin näkökulmasta parhaassakin tapauksessa huolestuttava. 

Vaikka en henkeäni odotellessa pidättele, olisi virkistävää nähdä lähipäivinä reipasta kritiikkiä Kremlin poliittisen teatterin esityksestä. Presidenttimme tuskin moista tohtii tehdä, mutta ehkäpä hän jättää kehut sikseen? Onnittelemattomuus vaatisi tosin jo ennen näkemätöntä selkärankaa ja epäilenkin, että oikeata läntistä arvojohtajuutta tullaan osoittamaan aivan muualla kuin Helsingin suunnalla. 

 

 

 

Palautetta voi lähettää osoitteeseen vpleivo@gmail.com


Jos haluat saada blogin parhaat palat Facebook-seinällesi ja aiheisiin liittyviä uutisia, käyhän tykkäämässä Kitinää Näläkämaasta FB-sivuani. 

 

Poliitikko-profiilini naamakirjasta myös nimelläni Veli-Pekka Leivo - siellä käsittelen enemmän, mutten ainoastaan Kajaanin ja Kainuun asioita sekä turvallisuuspolitiikkaa. 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (40 kommenttia)

Käyttäjän MattiKarjalainen1 kuva
Matti Karjalainen

Oikeaan osuva arvio Venäjän ns. "presidentinvaaleista". Onnittelematta jättäminen olisi oiva tapa osoittaa halveksuntaa demokratian tärvääjälle ja vallan anastajalle.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

V-P Leivo on kuin raikas tuulahdus siinä puolueessa? Toki oli taas mielenkiintoista kuunnella Li Anderssoiniakin Sotesta, MTV3:n haastattelussa! Siinäpä vasta Nainen isolla ännällä. Puhuu painavampaa asiaa kuin kukaan muu suomalainen ministeri tai kansanedustaja ja aina perustelee väittämänsä! Loistavaa. Jollei hän edustaisi äärivasemmistoa, moni olisi hänen kanssaan monesta asiasta USEIN samaa mieltä! Fiksu nainen. Hyytävää todellisuutta, kuinka paljon Eduskunnassa jauhetaan sitä ihtiään! Harvain suusta saamme vain kuulla totuuden.
Mihin me tarvitsemme joutavia Väyrysiä ja muita pastan jauhajia, kun meillä on tällaisia nuoria analyyttisia älykköjä tarjolla. Kuunnelkaamme heitäkin! Heillä näyttää olevan paljon asiaakin, siis ASIAA.

Minua kiinnostavat etupäässä oikeasti älykkäät poliitikot yli puoluerajojen. Heihin kuuluu mm. Elina Lepomäki ja Li!
Antakaa vinkkejä muista ehdokkaista!

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Li vei eilen pisteet kotiin MTV:n haastattelussa.

Ihailtavaa kuunneltavaa ja seurattavaa "älytulitusta"!

--

Li Andersson ja Elina Lepomäki ylläpitävät vielä uskoani suomalaiseen politiikkaan.

Myös Hjallis Harkimon osakkeet nousevat koko ajan omassa arvostuspörssissäni.

--

Myös Veli-Pekalla raikasta uutta ajattelua, jota kaivataan politiikkaan.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo Vastaus kommenttiin #17

Molemmat ovat tosiaan suomalaisen politiikan kirkasta kärkeä, vaikka linjauksista on varmasti erilaisia näkemyksiä, kuten demokratiassa kuuluukin olla. Andersson on ehdottomasti noussut A-luokkaan puoluejohtajien joukossa.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Venäjähän ei onnitellut Suomea edes itsenäisyyden 100 -vuotisjuhlapäivänä.

Päivää ennen juhlapäivää tekivät ilmatilaloukkauksen ja sitten onnittelivat ainoastaan itsenäistymisjulistuksen 100. vuosipäivän johdosta.

Asiasta toiseen... Onko Leivolle selvinnyt se, miksi Vasemmistoliittolaiset ovat niin laajasti Venäjämielisiä? Minusta nyky-Venäjä on niin kaukana VL:n ilmoittamista ihanteista kuin olla voi.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Jokunen stallari voi vielä hiippailla vassareissa, mutta eiköhän Lintusen kaverit ole jo bannattu järjestössä enimmäkseen ja siirretty kommareihin.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Niin ja Persuthan ne enempi fanittaa tuota Putinin systeemiä nykyään...

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #5

Mielenkiintoinen väittämä! Minua kiinnostaa asiassa enemmänkin se, ovatko he (PS) kiihkossaan sokeampia kuin nykyvasemmisto? Kun lukee ajatuksella läpi tuon Veli-Pekan Venäjä-analyysin - se on silkkaa asiaa! Ei voi moittia!
Sen sijaan - PS:n kannattajat ovat aivan hukassa, pihalla. Koska heillä ei ole edes ideologiaa, heillä ei ole mitään! He ovat vain omituinen lauma kuin raakkuvia naakkoja auton yliajaman oravanpoikasen ympärillä. Tai. Siellä ei ole niitä fiksuja ja näreviä ihmisiä lainkaan! He eivät edes tiedä, missä tässä maailmassa mennään! He ovat ns hukassa! Vailla aatetta ja johtajaa. Miksi heitä pitäisi vielä äänestääkin? Kysykää siis heiltä juuri sitä?

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Eivät ole, vanha imago-ongelma. Kommunisteissa (kuten alla näkyy) sen sijaan on todella vahvasti mukana Venäjän lakeijoita. Vasemmistoliitosta löytyy toki pieniä jäännöseriä, mutta niihin verratuna Keskusta ja demaritkin ovat suoranaisia yhteistyöpuoleita. Puuhastelevathan molempien edellämainittujen entiset pääministerit aivan Venäjän intressien edistäjinä.

Nyky-Venäjä on tosiaan lähinnä rajakkien unelmamaa.

Käyttäjän pahis kuva
Samuli Pahalahti

"Nyky-Venäjä on tosiaan lähinnä rajakkien unelmamaa."

Näin tuskin voidaan sanoa. Siellähän on valtava määrä vierastyöläisiä viemässä venäläisten duunit. Näistä on käsittääkseni iso osa muslimeja, joita on myös venäläisessä väestössä jo valmiiksi aika reilusti.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo Vastaus kommenttiin #15

Miksi sitten Suomen hörhöt fanittavat Putinia minkä muulta töhöilyltö kerkiävät?

Kyllä se on nimenomaan siksi, että heille xenofobinen, konservatiivinen, nationalistinen ja militaristinen valtio yhden miehen komennossa kelpaa oikein hyvin.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen Vastaus kommenttiin #18

Rajatkiinni -porukka ei välitä eikä halua tietää totuutta.

Venäjä kärsii laajamittaisesta HALLITSEMATTOMASTA maahanmuutosta, koska lähes kaikilla ex-Neuvostoliiton valtioilla on viisumivapaus Venäjän kanssa. Siirtolaisia siis tulvii kuin liukuhihnalta, ja he ovat pääasiassa nuoria muslimimiehiä köyhästä Keski-Aasiasta. Lisäksi Tshetsheniassa Kadyrov on lakkauttanut Venäjän lain ja sen sijaan siellä käytetään shariaan perustuvaa oikeudenkäyttöä.

Mutta mitäpä tosiasioista, kun voi huijata itseään Venäjän tarjoamilla vaihtoehtoisilla tarinoilla.

Käyttäjän HannuValtonen kuva
Hannu Valtonen Vastaus kommenttiin #18

Emmehän me sille mitään voida, että Venäjän kansa tykästyy omaan Pressaansa Mr Putiniin. Niinhän kävi jenkeissä Trumpaten , taisi käydä meilläkin käydä saulin kanssa ja joskus aikoinaan oli UK.

Entä jos Putin vaaleissa oliskin murtunut tuo maaginen 70/70. Mitä olisi tapahtunut. Ei varmaan vallanvaihtoa, mutta jotain suurta varmaan. Sillekin veli Putinilla oli jo suunnitelma olemassa.

Onneksi 70/70 piti kutinsa.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren Vastaus kommenttiin #18

Poistuisiko Putin fanittamatta?
Pohjoismaissa on suuri halu parjata ja muuttaa Venäjää mutta se ei tunnu tehoavan.
Venäjän meille vieras satojen vuosien kulttuuri ei meidän aikanamme muutu tahtomme mukaisiksi, ehkä joskus.
Paasikivi tajusi.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Minusta VL:n Venäjä-mielisyys on täyttä totta. Yksittäistapaus? http://erkkilaukkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/252...

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Vaalit onkin teatteri-ikkuna YK;lle ja muulle"kansainväliselle yhteisölle" ja lännelle ettei asetettaisi lisäpakotteita,sen asian ajaa hyvin,ei juuri muuta !

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

"Kuusi vuotta sitten presidentti Niinistö totesi maan menneen vaalien jälkeen kaksi askelta eteenpäin ja vain yhden taakse, vaikka jo tuolloin kyseessä oli demokratian vastainen teatteriesitys.."

Olen samaa mieltä. Tammikuun presidentinvaaleissa Niinistö sai jo ensimmäisellä kierroksella kaksikolmasosaa annetuista äänistä. Siis pelkkää diktatuuria. Kun ulkomailla äänestäneet otetaan huomioon, äänestämättä jätti kolmasosa suomalaisista. Mittava protesti hallinnon vaaleja vastaan.

Venäjän presidentinvaalien kahdeksasta ehdokkaasta kaksi on kommunisteja. Heille ennustetaan yhteensä 20% kannatusta. Se on oikein hyvä, ja samalla kirvelevä korvapuusti porvareille, Venäjällä ja Suomessa.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Rauno Lintunen jättää kertomatta että eri puolueet ja valitsijamiesyhdistykset saivat asettaa ehdokkaita ja ketään heistä ei syytetty kavalluksesta ja tuomittu vankilaan ettei olis pystynyt osallistumaan vaaleihin. Lintusen oma puolue ei asettanut ehdokasta ollenkaan mijkä oli varmaan viisasta. Olsihan se ollut perin noloa kun Kommunistinen työväenpuolueen kandidaatti olisi saanut vain yhden, oman, äänensä.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Siinä sivussa tappoivatkin muutaman..

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Sinulla on kyllä kauniisti sanottuna kummallinen käsitys demokratiasta, mutta mitäpä voi odottaa Kremliä fanittavalta kommunistilta.

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

On tietysti vaikea myöntää, että Venäjän fanittajia ei ole juuri missään, koska heitä on nähtävä joka puolella. Nykytilanne tarvitsee vastustajia. Tulevaisuus ei ole houkutteleva, siinä ei ole mitään luvattavaa poliitikoille, ja tarvitaan vastustajia.

On kuviteltujen vastustajien syytä, etteivät asiat ole oikein. Suomi myötäilee liikaa Venäjää, ollaan liikaa Putin -mielisiä, koska ei haluta Suomea uudeksi sotateatteriksi niille maille, jotka ovat pidemmällä ulkopuolisen tahon syyllistämistarpeessa. Suomi olisi hieno maa sotia! Se on juuri oikeassa paikassa, lähellä Saksaa, ja siellä asuu toisia, jotka ovat melkein kuin me, ja olisi jännää nähdä suomalaisen metsän palavan!

Miksi Länsi-Euroopassa on niin paljon kärsimystä, köyhyyttä ja rappiota? Syy on Venäjän. Siksi juuri meidän puolueemme (oikeisto,demarit, liberaalit, nyt jopa Suomen V.-P. Leivo -versioitu vasemmistoliitto) haluaa lisää rautaa rajalle.

Toinen syy kehityskulkuun on globaalin kaupan mahdottomuus pitkällä aikajänteellä. Kun siitä joudutaan luopumaan asteittain, tarvitaan tekosyitä. Tavallisen kauppasodan sijasta tarvitaan ideologinen syy, esim. Venäjä miehittii Krimin, tuon herkkupaloan, joka olisi nimenomaan kuulunut lännelle. Varmasti lisää ideologisia syitä tullaan löytämäåän, sillä kauppasodat ovat väistämätön seuraus globalisaatiosta.

Joka tapauksessa, lännen tulevaisuus on Venäjä, jotain samanlaista rautaisen oligarkkista, jonkinlainen massamediapeltikatto, enemmän laitoksia, joiden jäsenillä on täydellinen syytesuoja. Venäjä on jo täällä mutta lisää tulee!

Unohtui vielä mainita: monenkaan maan poliittinen teatteri ei ansaitse vaaleiksi kutstumista. Vaalijärjestelmät ovat 1800 -luvun puolelta, joskus jopa 1700 -luvun, ja juuri vaalijärjestelmien päivittämisen mahdottomuus näyttää olevan keskeinen kompastuskivi kaikkialla.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Nyt mentiin jo huumorin puolelle, kiitokset tästä:)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"... monenkaan maan poliittinen teatteri ei ansaitse vaaleiksi kutsumista."

- Hyvä esimerkki ns. whataboutismista! Onko EU:ssa muka kaikki hyvin? Eikö Suomessa muka toimi hyväveli-korruptio? Pankoot vaan Brysselin herrat ensin omat rosvonsa kuriin ennen kuin ryhtyvät Moskovaa mestaroimaan! Ja niin edelleen.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Krim ei kuulu lännelle eikä idälle, se kuuluu Ukrainalle. Asiassa ei ole mitään epäselvää.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Päätti Nikita aikoinaan ja nyt Mika.

Siis ei itsenäisyyttä? Sikäläinen 'itsenäisyyspuolue' bannattava, niinkö?

Henry

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Onko siellä joku itsenäisyyspuolue? Siis sellainen joka ei olisi Kremlin marionetti?

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Sillä mitä Krimillä tapahtui ei ole mitään tekemistä demokratian kanssa. Itsenäistymisiä/liittämisiä ei noin hoideta.

Jos Venäjä sallii kenen tahansa marssittaa joukkonsa minne vain ja sitten järjestää äänestyksiä, voin harkita kannanmuutosta.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen Vastaus kommenttiin #27

Tatarstan järjesti aikoinaan kansanäänestyksen Venäjästä irtoamiseksi. Väestöstä 62% kannatti itsenäisyyttä. Venäjä ei hyväksynyt tulosta.

Mika Laine Vastaus kommenttiin #29

Ja sehän poikkeaa esimerkiksi katalonian tilanteesta. Vai poikkeaako. Ei tässä maailmassa itsenäisyyttä ole pelkällä äänestämisellä saanut. Ei Pohjois-Irlanti sen enempää kuin Skotlantikaan.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen Vastaus kommenttiin #27

Ja miten Länsi hoisiaan Kosovon itsenäistymisen. Oliko demokraattista? Krimillä ei veri virrannut, Kosovossa kyllä.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo Vastaus kommenttiin #30

Entäsitkuilusta luopuminen saattaisi parantaa kremlofiilien uskottavuutta, mutta tosiaankin Venäjän ongelmien edessä ei juuri toki muuta voi tehdä kuin osoitella muita ja sanoa, että no kun tuokin!

Kosovo-kysymykseen löytää kyllä parempiakin analogioita Venäjänkin osalta, jos kykenee objektiivisuuteen.

Krim ei itsenäistynyt, Venäjä valloitti sen.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Jos ja kun vaalitulos voidaan määritellä hallinnon kabineteissa, eikö äänestysprosentille voida tehdä sama temppu? Turhaan länsimedia virittelee uutista alhaisesta äänestysvilkkaudesta; Putin tulee saamaan vakuuttavan valtakirjan laajoilta kansanjoukoilta. Vaalitarkkailijat saavat kaikin mokomin tuijottaa uurnaa, koska kaikki on "kunnossa".

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Se on totta, että suoraan ei voi luottaa äänestysaktiivisuusilmoituksiin, mutta kyllä sitä tietoa saadaan suuruusluokista sen ja vaikkapa (mahdollisen) vaalivilpin osalta.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Onnittelut presidentti Putinille ja Venäjän kommunistien ehdokkaille. Yhdeksän kymmenestä äänesti heitä!

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Putinin kansallismielisen ja enenevässä määrin julkifasistisen hallinnon ihailu kommunistien toimesta edellyttää kyllä sellaista henkistä notkeutta, että se hämmentää aina, vaikka siihen tämän tästä törmääkin,

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Joo, Putinilla on kyllä jännä kyky löytää fasisteja kaikkialta paitsi sieltä missä heitä oikeasti on.

Mika Laine

Ymmärrän että täällä on yleisesti tuo käsitys noista vaaleista. Ja onhan se osittain tottakin, mutta vain osittain. Venäjällä on miljoonittain väkeä, jotka eivät haluaisi Putinin jatkavan. Mutta on aika tekopyhää uskoa ettei Putinilla olisi joka tapauksessa ehdoton enemmistö kansan tuesta.

Toimituksen poiminnat