Kitinää Näläkämaasta ..mitäpä se hyvejää..

Hallituksen on aika lähteä

Juha Sipilä nosti  panoksia ja totesi, että jos sote- ja maakuntauudistus kaatuvat, edessä on uudet vaalit. Niin olisi itse asiassa syytäkin tehdä. Nykyhallituksen linjan vastustaminen on oma lukunsa, mutta kyse on myös demokratiasta. Sote- ja maakuntauudistus ovat ratkaisuja, jotka ovat tosiasiallisesti perumattomia. Pääministeri Juha Sipilän hallitus on osoittanut jo lukuisia kertoja, kuinka huonoa lakien valmistelu on. Aktiivimalli osoitti, ettei edes hyvin yksinkertaisen lain vaikutuksia kyetty arvioimaan, kritiikkiä ei kuunneltu ja kun laki astui voimaan, alkoi improvisointi, kun soveltamisohjeetkaan eivät olleet ajan tasalla. Olisi demokratian ja Suomen kannalta parasta lyödä jarrut pohjaan ja ottaa aikalisä. 

Kiistatta maamme tarvitsee sote-uudistuksen, jotta selviämme haasteista, mutta koska kyse on valtavasta hankkeesta, miljoonien ihmisten terveydestä ja ratkaisuista, joita ei suurelta osin voi perua, olisi vain kohtuullista, että eteenpäin mennään vaalien kautta. Keskustan ajaman hallintohimmelin kaatumista ei voi harmitella, sillä kyse ei ole mistään muusta kuin menneisyyden kunniaan takertuvan hiipuvan puolueen vastaanpyristelystä. Suomi ei maakuntauudistusta tarvitse, mutta Keskustalle se in kriittisen tärkeä. Toki ei maamme siihen kyllä kaadukaan.

Sipilän hallituksen demokraattinen mandaatti on myös erittäin heikko. Jos suuria uudistuksia tehdään, niillä tulisi olla kansan tuki. Nyt hallitus on demokratian irvikuva roikottaessaan Sinisen tulevaisuuden kumileimasinporukkaa, jonka ainoa tehtävä on suorittaa Orpon ja Sipilän antamia käskyjä sekä tehdä palveluksia hyville veljille, jotka ehkä muistatavat. On irvokasta, että virhemarginaalin sekaan kannatuksensa hukkaavalla porukalla on ministereitä Sipilän hallituksessa. Kannatuksessa Sininen tulevaisuus häviää Piraattipuolueellekin, joka nyt sentään on vakavasti otettava puolue oikealla agendallakin. 

Aika aikansa kutakin ja nyt olisi Sipilän aika tehdä poliittista selkärankaa osoittava päätös. Hän voi vielä selvitä kuivin jaloin, mutta päivä päivältä nykyhallituksen demokraattinen mandaatti ja toimintakyky käyvät yhä heikkommiksi. 

 

P.S. Vilpittömästi toivon, että Elina Lepomäen ulostulo saisi ryhtiliikkeen aikaan muuallakin hallituspuolueiden riveissä. Tuollaista lammasmaista käyttäytymistä, jota Orpon ja Sipilän ajaman Suomen ja suomalaisten edunvastaisen sote-uudistuksen kannattaminen vaatii, ei soisi nähtävän Arkadianmäellä. Kai siellä on Lepomäen ohella muitakin hallituspuolueissa, joilla on sydän, aivot ja kyky käyttää niitä?

 

 

Palautetta voi lähettää osoitteeseen vpleivo@gmail.com


Jos haluat saada blogin parhaat palat Facebook-seinällesi ja aiheisiin liittyviä uutisia, käyhän tykkäämässä Kitinää Näläkämaasta FB-sivuani. 

 

Poliitikko-profiilini naamakirjasta myös nimelläni Veli-Pekka Leivo - siellä käsittelen enemmän, mutten ainoastaan Kajaanin ja Kainuun asioita sekä turvallisuuspolitiikkaa. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Juha Hämäläinen

Asiallinen näkemys. Sipilän hallitus on ollut poikkeuksellisen kehno, kun katsoo sen saavutuksia. On surullista nähdä kuinka hallitus on yrittänyt ottaa pisteitä kotiin työllisyyden parantumisesta. Eihän tämä muutos liity mitenkään hallituksen toimiin.

Olemme täysin vientikaupan varassa korkean hyvinvoinnin osalta. Siihen ei hallituksella ole ollut osaa eikä arpaa.

Ongelmaksi jää millä eväillä Suomi jatkaisi Sipilän porukan mentyä. Ei meillä ole politiikassa reserviä, eihän edes presidenttiehdokkaiksi löytynyt kuin b-luokan kandeja ilman valtiomieskykyjä ja näkemystä.

Olisi aika nostaa poliitikkojen sijaan virkamieshallitus, johon valitaan yksilöt meriittien perusteella ei mielipiteiden ja puoluetoimistojen tekemien puheiden.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Kyllä, Suomi on riippuvainen viennistä ja siihen ei ole kepitykset ja kikyilyt auttaneet.

Mutta kiitos ei virkamiehille..

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Sipilän typerän ja ahneen suhmuroinnin seurauksista saadaan jokatapauksessa nauttia vielä vuosikausia. Kulujen muodossa. Mm ssa nämä maahantulijat ovat pirteä lisä kulububjetissa pitkään. Ja niin, se vastuu tekemisistään loppuu viimeistän vaaleihin.

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Toivottavasti Hjallis lähtee vielä Elinan kelkkaan.

Onkohan sinistenkään sote-rivit aivan suorassa, vai olisiko sielläkin rintamakarkureita? Huimasti tulisi ääniä ja krediittiä kaikille, jotka kaatavat hallituksen.

Toimituksen poiminnat