Ryhmäkuri on demokratianvastaista ja Elina Lepomäki on oikeassa

Kokoomuslainen liberaali (oikea sellainen) Elina Lepomäki teki sen, mitä olen odottanut jo tovin aikaa – totesi rehellisesti ääneen, että sote-uudistus pitää sisällään vakavia ongelmia ja säästöjä ei tällä mallissa saa aikaiseksi, eikä ole syytä olettaa, että malli parantaisi asiakkaiden palvelun laatua tai hoidon saatavuutta. Valinnanvapausmalli ei johda suotuisaan kilpailuun.

On piristävää, että Kokoomuksesta löytyy edes yksi suoraselkäinen talousliberaali, joka voi asettua Sipilän ja Orpon ajaman feodaalikapitalismin tielle. Feodaalikapitalismilla tarkoitan tätä Suomessa vähitellen lähinnä Vihreiden, Kokoomuksen ja Keskustan voimilla rakennettavaa järjestelmää, jossa paras bisnesidea on sellainen, että yksityisenä toimija pääset kuppaamaan verorahoja ja samalla se yhdistetään säätelyyn, jolla haitataan markkinoilletuloa ja pelataan suuryritysten pussiin samalla kun nämä Suomi neidon verta imevät veroparasiitit tulouttavat voittonsa siellä, missä aurinko paistaa ja verokarhu ei murise. Samalla näiden kanssa huseeraavat esiintyvät jonkin sortin bisnesmiehinä ja -naisina, vaikka rahat tulevatkin veronmaksajilta suoraan, tai epäsuorasti Kokoomus-sossutukina Finnveran, TEKES:in tai kilpailua vääristävien tuotanto- ja verotukien muodossa. Parastahan siinä on se, että yksinkertaisempi osa porukasta uskoo itsekin, että hommalla on jotain tekemistä markkinatalouden kanssa.

Lepomäki on oikeassa ja toivottavasti hän ei ole yksin. Sote-uudistus on kaadettava.

Kun Mikko Kärnä sai kuulla tästä, mies hepuloi oikein kunnolla: ”Ei voi olla niin, että Lepomäki kippaa tonnikaupalla sontaa hallituksen niskaan muun kokoomuksen hymistellessä vieressä”.  Se ei yllätä. Nyt kun olen vuosia seurannut keskustalaisten toimintaa, niin ymmärrän hyvin kuinka pahasti omilla aivoilla ajattelu, mielipiteiden julkinen esittäminen ja – Herra Jumala – ryhmäkuria vastaan asettuminen voivatkaan pientä kepulaista siepata. Lammasmainen keskustalainen ryhmämieli ei voi tällaista sietää. Ymmärrän sen.

Mutta todellisuudessa Lepomäki tekee sen, mikä on vain ja ainoastaan oikein sekä vähintä mitä voi vaatia.

Nimittäin mitä ihmeen virkaa koko edustuksellisella demokratialla on, jos edustajat eivät saisi äänestää ja toimia sellaisia hankkeita vastaan, jotka tietävät vääriksi, haitallisiksi tai kyseenalaisiksi? Lepomäen äänestäjät eivät ole äänestäneet häntä kepulaisen maakuntafantasian tai nykykokoomuslaisen feodaalikapitalismin lähettilääksi, joka hyppää kun Orpo sanoo ja kierii, kun Sipilä heilauttaa kättä. Yhdessä toimimisella on paikkansa ja kompromisseja on tehtävä, mutta jos tekeillä on susip***a ja huonoksi tiedetty hanke, niin sellaisen vastustaminen on vähintä, mitä kansanedustajalta voi vaatia, vaikka herrakerhojen puku-ukkelit jotain muuta sanoisivat.

Kiitoksia Elina Lepomäki, on hienoa että Kokoomuksessa on vielä poliitikkoja, jotka ovat älyllisesti rehellisiä ja eivät aja vain suppeaa yksityistä etua.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Palautetta voi lähettää osoitteeseen vpleivo@gmail.com

Jos haluat saada blogin parhaat palat Facebook-seinällesi ja aiheisiin liittyviä uutisia, käyhän tykkäämässä Kitinää Näläkämaasta FB-sivuani. 

 

Poliitikko-profiilini naamakirjasta myös nimelläni Veli-Pekka Leivo – siellä käsittelen enemmän, mutten ainoastaan Kajaanin ja Kainuun asioita sekä turvallisuuspolitiikkaa. 

vpleivo
Vasemmistoliitto Kajaani

Marcus Aurelius, Seneca, Thomas Jefferson, George Washington, Jeesus ja John Stuart Mill olivat kovia kavereita.
Palautetta voi lähettää osoitteeseen vpleivo@gmail.com
Jos haluat saada blogin parhaat palat Facebook-seinällesi ja aiheisiin liittyviä uutisia, käyhän tykkäämässä: https://www.facebook.com/KitinaaNalakamaasta

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu