Kitinää Näläkämaasta ..mitäpä se hyvejää..

Ryhmäkuri on demokratianvastaista ja Elina Lepomäki on oikeassa

Kokoomuslainen liberaali (oikea sellainen) Elina Lepomäki teki sen, mitä olen odottanut jo tovin aikaa - totesi rehellisesti ääneen, että sote-uudistus pitää sisällään vakavia ongelmia ja säästöjä ei tällä mallissa saa aikaiseksi, eikä ole syytä olettaa, että malli parantaisi asiakkaiden palvelun laatua tai hoidon saatavuutta. Valinnanvapausmalli ei johda suotuisaan kilpailuun.

On piristävää, että Kokoomuksesta löytyy edes yksi suoraselkäinen talousliberaali, joka voi asettua Sipilän ja Orpon ajaman feodaalikapitalismin tielle. Feodaalikapitalismilla tarkoitan tätä Suomessa vähitellen lähinnä Vihreiden, Kokoomuksen ja Keskustan voimilla rakennettavaa järjestelmää, jossa paras bisnesidea on sellainen, että yksityisenä toimija pääset kuppaamaan verorahoja ja samalla se yhdistetään säätelyyn, jolla haitataan markkinoilletuloa ja pelataan suuryritysten pussiin samalla kun nämä Suomi neidon verta imevät veroparasiitit tulouttavat voittonsa siellä, missä aurinko paistaa ja verokarhu ei murise. Samalla näiden kanssa huseeraavat esiintyvät jonkin sortin bisnesmiehinä ja -naisina, vaikka rahat tulevatkin veronmaksajilta suoraan, tai epäsuorasti Kokoomus-sossutukina Finnveran, TEKES:in tai kilpailua vääristävien tuotanto- ja verotukien muodossa. Parastahan siinä on se, että yksinkertaisempi osa porukasta uskoo itsekin, että hommalla on jotain tekemistä markkinatalouden kanssa.

Lepomäki on oikeassa ja toivottavasti hän ei ole yksin. Sote-uudistus on kaadettava.

Kun Mikko Kärnä sai kuulla tästä, mies hepuloi oikein kunnolla: ”Ei voi olla niin, että Lepomäki kippaa tonnikaupalla sontaa hallituksen niskaan muun kokoomuksen hymistellessä vieressä”.  Se ei yllätä. Nyt kun olen vuosia seurannut keskustalaisten toimintaa, niin ymmärrän hyvin kuinka pahasti omilla aivoilla ajattelu, mielipiteiden julkinen esittäminen ja - Herra Jumala - ryhmäkuria vastaan asettuminen voivatkaan pientä kepulaista siepata. Lammasmainen keskustalainen ryhmämieli ei voi tällaista sietää. Ymmärrän sen.

Mutta todellisuudessa Lepomäki tekee sen, mikä on vain ja ainoastaan oikein sekä vähintä mitä voi vaatia.

Nimittäin mitä ihmeen virkaa koko edustuksellisella demokratialla on, jos edustajat eivät saisi äänestää ja toimia sellaisia hankkeita vastaan, jotka tietävät vääriksi, haitallisiksi tai kyseenalaisiksi? Lepomäen äänestäjät eivät ole äänestäneet häntä kepulaisen maakuntafantasian tai nykykokoomuslaisen feodaalikapitalismin lähettilääksi, joka hyppää kun Orpo sanoo ja kierii, kun Sipilä heilauttaa kättä. Yhdessä toimimisella on paikkansa ja kompromisseja on tehtävä, mutta jos tekeillä on susip***a ja huonoksi tiedetty hanke, niin sellaisen vastustaminen on vähintä, mitä kansanedustajalta voi vaatia, vaikka herrakerhojen puku-ukkelit jotain muuta sanoisivat.

Kiitoksia Elina Lepomäki, on hienoa että Kokoomuksessa on vielä poliitikkoja, jotka ovat älyllisesti rehellisiä ja eivät aja vain suppeaa yksityistä etua.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Palautetta voi lähettää osoitteeseen vpleivo@gmail.com


Jos haluat saada blogin parhaat palat Facebook-seinällesi ja aiheisiin liittyviä uutisia, käyhän tykkäämässä Kitinää Näläkämaasta FB-sivuani. 

 

Poliitikko-profiilini naamakirjasta myös nimelläni Veli-Pekka Leivo - siellä käsittelen enemmän, mutten ainoastaan Kajaanin ja Kainuun asioita sekä turvallisuuspolitiikkaa. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

Kulmakarvoja ehkä nostatti juuri se, että mustaksi lampaaksi nousi Kokoomuksessa juuri Elina Lepomäki; markkinaliberaaliksi tunnettu suoran puhuja.Kouratuntumalla olisi ollut niin luonnollista, että hän sen sijaan olisi kiekunut kukkona Kokoomuksen tunkiolla ja ylistäen "valinnanvapauden" autuutta, mikä viime aikojen kehitystä seuraten on johtamassa oligopoliin, jossa isot pelurit ostavat kaikki pienet pois ja "kilpailu" on sen jälkeen vain fraasi fraasien joukossa. Vapaus valita kapenee päivä päivältä.
Kävin tänään kokeissa pienellä kolmen hengen lääkäriasemalla, myös testatakseni, millaista olisikaan, jos meillä olisi paljon pieniä yrittäjiä terveydenhoidossa. Tämä tilanne kun on vain välivaihe ja nuo pienyrittäjät ovat pian kaukainen muisto vain, josta voi papat ja mummut sitten kertoa lapsenlapsilleen. Niin hyvinhän se homma siellä toimi. "Asiakkaille" oli jopa kahvia ja monenlaista kahvileipää tarjolla ja ystävällinen välittämisen ilmapiiri ja koska homma perustui ajanvaraukseen; toiminta oli reipasta. Testitulokset luvattiin jo seuraavalle päivälle sähköpostilla. No mitäpä sitä selvien asioiden kanssa vatuloimaan.
Palautin kaksi kpl 4-oikein lottokuponkeja veikkausasiamiehelle marraskuussa, kun rahoja ei niistä ollut näkynyt tilillä. Vastausta ei ole vieläkään kuulunut! Nyt eletään jo maaliskuuta! Lopetin lottoamisen! Vatuloinnin takia.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Lepomäki on ollut johdonmukaisen liberaali ainakin viimeiset muutaman vuotta, mitä olen seuraillut ja ei ole säästellyt omiaankaan. Arvostan tuollaisia poliitikkoja, vaikka olen tietyissä asioissa tyystin eri mieltä. Sen sijaan en näitä korporaatiokapitalisteja, jotka säätelyllä ja kikkailulla pelaavat suuryritysten ja omaan pussiinsa arvosta vähejään.

Käyttäjän PekkaKeskinen kuva
Pekka Keskinen

Hienoa kuulla jotain tällaista vasemmistoliiton jäseneltä. Toivottavasti kaltaisesi saa lisää kasvualustaa vasemmistoliitossa ja pikkuhiljaa korporaatiokapitalismi hellittää otettaan. Teidänkin pumpussa on monta, kenellä tämä olisi enemmän kuin kynnyskysymys.

Käyttäjän uskap kuva
Pasi Kortesuo

Sinisten "terävin kynä" torvinen järkeilee että, jos sote kaatuu niin kunnat jotka nytkin hoitavat sote-tehtävät, kärräävät sote-miljardit veroparatiiseihin. :-D

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Hmmm. Uuvattiuniversumissa asiat ovat hiukan erilaisia. Tai ainakin näyttävät erilaisilta.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Pasi Kortesuo

No niinhän siinä tulee ennen pitkää käymään !

Kunnat eivät laadussa ja tehokkuudessa virkamiesvoimin pärjää. Soiaalipalveluissa tarvitaan kokonaisvaltaista osaamista.

Entistä useampi kunta on jo nykyisellään ulkoistanut monenmoista palvelua. Kunnat ovat kilpaa kauppaamassa vanhoja terveyskeskuksia ja vanhainkoteja eniten tarjoavalle. Moni antaisi ilmaiseksi !

Luuleeko joku tosissaan, että kuntien, kuntayhtymien varat riittävät uudistamaan terveyskeskuksia, hoitolaitoksia, vanhainkoteja ja niihin liittyvää välineistöä !

Muuten olen kiinnittänyt huomiota, että Elina Lepomäestä on nyt näillä Sote lausunnoillaan tullut opposition suosikki jonka nimeen koko Sote keskustelu kulminoitui tänään eduskunnan kyselytunnilla !

Markkinaliberaalin, oikeistolaisen, Kokoomuksen kansanedustajan yksityisajattelu on saanut vasemmiston hurmokseen ! Elina, Elina, Elina hurraahhudot kaikuvat eduskunnan käytävillä ja vihervasemmiston ryhmähuoneissa. Onnea, näin helppoa on opposition manipulointi. Kun omat argumentit eivät ole purreet, Elinan ajatukset olivat oiva oljenkorsi.

Mielestäni Elina Lepomäki on yksi hallituspuolueiden kansanedustajista joka kertoi asiasta oman mielipiteensä. Odotetaan rauhallisesti eduskunnan äänestystä Sote laista. Äänestyksen tulos kertoo kuinka lain käy.

Elina Lepomäen ääni ei Sotea kaada !

Muuten olen sitä mieltä, että valinnanvapaus on hyvä tavoite. Nyt pääsee köyhäkin nauttimaan niistä korkeatasoisista laadukkaista palveluista joihin vain varakkailla on ollut varaa !

Käyttäjän uskap kuva
Pasi Kortesuo

Kunnissahan on tuo kokonaisvaltainen osaaminen ennenkin ollut. Sitä on ikävä kyllä pitkään romutettu valtiovallan toimesta ja siirretty yksityiselle.

Kunnat ja kuntayhtymät ovat tuon infran jo nytkin luoneet ja joutuvat niitä pilkkahintaan poistamaan valtiovallan pöljäilyn takia.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Luuleeko joku tosissaan, että kuntien, kuntayhtymien varat riittävät uudistamaan terveyskeskuksia, hoitolaitoksia, vanhainkoteja ja niihin liittyvää välineistöä !"

Attendo alkaisi varmaan talkoilla maksamaan eikä tietenkään pyytäisi korvauksia.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Uskossa vahvan on helppo elää, mutta valitettavasti vain asiantuntijatkin ovat asiasta eri mieltä. Mutta asiantuntijuus ei kyllä ole nykyhallituksen johtotähtenä toiminut..

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Lepomäki on yksilön vapauden kannattaja ja kansanedustajalla on perustuslaillinen oikeus ajatella omilla aivoilla, mutta silti ryhmäkurilla pyritään estämään tämä oikeus ja vapaus.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Heh, Kärnä kommentoi: "Ko­koo­muk­sen on nyt am­mut­ta­va ri­vin­sä suo­rik­si ja pi­det­tä­vä kiin­ni yh­des­sä so­vi­tus­ta. Ei voi ol­la niin, et­tä Le­po­mä­ki kip­paa ton­ni­kau­pal­la son­taa hal­li­tuk­sen nis­kaan muun ko­koo­muk­sen hy­mis­tel­les­sä vie­res­sä."

Tuosta Kärnän kommentista ja vanhasta kuvasta, jossa hän on konekiväärin kanssa ehdottamassa ratkaisua susiongelmaan, saisi aika hyvän meemin. Mut ei jaksa, hemmo saa ihan liikaa näkyvyyttä ilmankin suhteessa lausuntojen tolkullisuuteen.

Ehkä Orpon pitäisi näyttää Lepomäelle sitä hyväksymäänsä juhlakolikkoa vinkkinä? ;-)

Sitäpaitsi Kärnä kippaa itse sitä sontaa jatkuvasti twitterin pullolleen. Sille pitäisi säätää haittavero.

Käyttäjän TommiSalmela kuva
Tommi Salmela

Sitten kun Lepomäki onnistuu kaatamaan soten ja uusien vaalien jälkeen haastaa nössö Petteri Orpon tullee hänestä uusi rouva pääministerimme. Kannatetaan sillä huonommaksi ei voi enään mennä.

Käyttäjän JarmoAhonen1 kuva
Jarmo Ahonen

Elina Lepomäki on minusta niitä harvoja nykypoliitikkoja, joilla on ideologia. On eri asia onko tuosta ideologiasta samaa mieltä kuin hän. Mutta ideologinen poliitikko on minusta aina hieno asia.

Periaatteen naisia ja miehiä on helppo kunnioittaa vaikka olisi eri mieltä. Lepomäki on niitä harvoja poliitikkoja, joita kunnioitan. Juuri siksi, että hän on johdonmukaisesti jotain mieltä. Ideologisessa mielessä.

Käytännössä kokoomus näyttää SOTE-uudistuksessa keskittyvän veronmaksajien rahan jakamiseen sopiville kaveriyrityksille. Kyseessä on vähän samanlainen juttu kuin USA:n republikaanit ja NRA aseiden osalta. Siitä on järki, markkinatalous ja kansalaisten etu kaukana.

Mielestäni Lepomäen perustelut SOTE-ratkaisun tappamiseksi ovat pitäviä. Mutta hän unohtaa sen, että ei ideana ole suinkaan hoitaa asioita hyvin vaan ohjata verovaroja sopivien toimijoiden taskuihin. Markkinataloudella taas ei ole mitään tekemistä moisen kanssa.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Tältä se juurikin vaikuttaa

Käyttäjän JuhaKinnunen kuva
Juha Kinnunen

Arvostan Lepomäkeä samasta syystä, vaikka monesta olenkin eri mieltä hänen kanssaan.

Ratiosta kuulin ohimennen, kun joku sanoi Lepomäen olevan markkinamyönteinen kun taas kokoomuslaisista monet ovat yritysmyöteisiä. Vaikuttaa äkkiseltään aika hyvältä lohkaisulta. Lepomäki kannattaa vapaata kilpailua. Kokoomus ajaa juurikin verorahojen ohjaamista erinäisiin taskuihin, mikä kuvaa siis yritysmyönteisyyttä. Yritysmyönteisyydekin voi näköjään ymmärtää monella tavalla, ja voi olla monenlaista yritysmyönteisyyttä.

Toimituksen poiminnat