Kuka ihme edes neuvottelee Sinisen tulevaisuuden kanssa?

Sininen tulevaisuus, tuo hallituksen hampaaton ja selkärangaton kumileimasin on hävinnyt HS:n gallupissa virhemarginaalin varjoon ja kuulemma neuvottelee vaaliliitosta aivan kenen kanssa tahansa. Muista puoleista kuin omastani en osaa sanoa, mutta Li Anderssonin mukaan emme ole neuvottelemassa soininkaisten kanssa emmekä tule neuvottelemaan ja hyvä niin. 

On kuitenkin sangen mielenkiintoinen kysymys, miksi kukaan edes neuvottelisi Soinin porukan kanssa. Häikälemätöntä opportunismia, poliittista selkäänpuukotusvalmiutta ja kaikki käy kunhan palkka juoksee-politiikkaa ajavalla porukalla ei ole minkäänlaista virkaa suomalaisessa poliittisessa kentässä. Jokunen henkilökohtaista kannatusta omaava henkilö voi varmasti löytää poliittisen kotinsa vanhojen puolueiden riveistä ja kenties vielä joku luikkii häntä koipien välissä takaisin Perussuomalaisten luo, mutta miksi ihmeessä yksikään puolue ryhtyisi yhteistyöhön Soinin puolueraunion kanssa?

Ehkäpä KD:lle lisä-äänet kelpaavat, mutta kyllä tässä vaiheessa olisi jo aika valmistautua siihen, että saattohoidossa olevan puolueen hengityskoneen töpseli nykäistään irti seinästä. Jos Soinin porukalla on minkäänlaista kunniantuntoa – jos jotain vielä muistetaan 2015 vaalien aikaisesta muinaishistoriasta – niin hallituslaivasta olisi syytä jo hypätä pois. Silloin ja vain silloin Sininen tulevaisuus voisi jollakin tavalla edes yrittää esittää olevansa oikea puolue, eikä vain ministeriensä palkanmaksun takaaja. Demokratiallekin on surullista, että tuollaisella mandaatilla pidetään halussa niin monta ministerin paikkaa ja ajetaan maatamme repivää eriarvoistavaa politiikka. Mutta sehän ei toki Sipilälle ole ongelma, onhan hän toistuvasti osoittanut, että itäeurooppalainen poliittinen kulttuuri ja demokratian halveksuminen sopivat Keskustalle mitä mainioimmin. 

Surullista tässä on kuitenkin se, että periaatteellinen raja on nyt ylitetty. Seuraavallakaan hallituksella ei ole oikeastaan mitään tarvetta dialogille oppposition kanssa, kunhan vain kyllin monta virka-audin ja veronmaksajien sponsoroiman rahan pehmittämää napinpainajaa saadaan paikalle, kun Arkadianmäellä pitää näön vuoksi välillä äänestää.

 

 

 

 

 

Palautetta voi lähettää osoitteeseen vpleivo@gmail.com

Jos haluat saada blogin parhaat palat Facebook-seinällesi ja aiheisiin liittyviä uutisia, käyhän tykkäämässä Kitinää Näläkämaasta FB-sivuani. 

 

Poliitikko-profiilini naamakirjasta myös nimelläni Veli-Pekka Leivo – siellä käsittelen enemmän, mutten ainoastaan Kajaanin ja Kainuun asioita sekä turvallisuuspolitiikkaa. 

vpleivo
Vasemmistoliitto Kajaani

Marcus Aurelius, Seneca, Thomas Jefferson, George Washington, Jeesus ja John Stuart Mill olivat kovia kavereita.
Palautetta voi lähettää osoitteeseen vpleivo@gmail.com
Jos haluat saada blogin parhaat palat Facebook-seinällesi ja aiheisiin liittyviä uutisia, käyhän tykkäämässä: https://www.facebook.com/KitinaaNalakamaasta

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu