Kitinää Näläkämaasta ..mitäpä se hyvejää..

Kuka ihme edes neuvottelee Sinisen tulevaisuuden kanssa?

Sininen tulevaisuus, tuo hallituksen hampaaton ja selkärangaton kumileimasin on hävinnyt HS:n gallupissa virhemarginaalin varjoon ja kuulemma neuvottelee vaaliliitosta aivan kenen kanssa tahansa. Muista puoleista kuin omastani en osaa sanoa, mutta Li Anderssonin mukaan emme ole neuvottelemassa soininkaisten kanssa emmekä tule neuvottelemaan ja hyvä niin. 

On kuitenkin sangen mielenkiintoinen kysymys, miksi kukaan edes neuvottelisi Soinin porukan kanssa. Häikälemätöntä opportunismia, poliittista selkäänpuukotusvalmiutta ja kaikki käy kunhan palkka juoksee-politiikkaa ajavalla porukalla ei ole minkäänlaista virkaa suomalaisessa poliittisessa kentässä. Jokunen henkilökohtaista kannatusta omaava henkilö voi varmasti löytää poliittisen kotinsa vanhojen puolueiden riveistä ja kenties vielä joku luikkii häntä koipien välissä takaisin Perussuomalaisten luo, mutta miksi ihmeessä yksikään puolue ryhtyisi yhteistyöhön Soinin puolueraunion kanssa?

Ehkäpä KD:lle lisä-äänet kelpaavat, mutta kyllä tässä vaiheessa olisi jo aika valmistautua siihen, että saattohoidossa olevan puolueen hengityskoneen töpseli nykäistään irti seinästä. Jos Soinin porukalla on minkäänlaista kunniantuntoa - jos jotain vielä muistetaan 2015 vaalien aikaisesta muinaishistoriasta - niin hallituslaivasta olisi syytä jo hypätä pois. Silloin ja vain silloin Sininen tulevaisuus voisi jollakin tavalla edes yrittää esittää olevansa oikea puolue, eikä vain ministeriensä palkanmaksun takaaja. Demokratiallekin on surullista, että tuollaisella mandaatilla pidetään halussa niin monta ministerin paikkaa ja ajetaan maatamme repivää eriarvoistavaa politiikka. Mutta sehän ei toki Sipilälle ole ongelma, onhan hän toistuvasti osoittanut, että itäeurooppalainen poliittinen kulttuuri ja demokratian halveksuminen sopivat Keskustalle mitä mainioimmin. 

Surullista tässä on kuitenkin se, että periaatteellinen raja on nyt ylitetty. Seuraavallakaan hallituksella ei ole oikeastaan mitään tarvetta dialogille oppposition kanssa, kunhan vain kyllin monta virka-audin ja veronmaksajien sponsoroiman rahan pehmittämää napinpainajaa saadaan paikalle, kun Arkadianmäellä pitää näön vuoksi välillä äänestää.

 

 

 

 

 

Palautetta voi lähettää osoitteeseen vpleivo@gmail.com


Jos haluat saada blogin parhaat palat Facebook-seinällesi ja aiheisiin liittyviä uutisia, käyhän tykkäämässä Kitinää Näläkämaasta FB-sivuani. 

 

Poliitikko-profiilini naamakirjasta myös nimelläni Veli-Pekka Leivo - siellä käsittelen enemmän, mutten ainoastaan Kajaanin ja Kainuun asioita sekä turvallisuuspolitiikkaa. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Siniset olisi pitänyt lähteä kalppimaan eduskunnasta ulos. Tuollainen demokratian irvikuvat olivat äänestyksessä onnistuneet saamaan aktiivimallin hyväksytyksi, ilman niitä iilimatoja hillotolpassa ei tätä aktiivimallia olisi hyväksytty.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Hallitus tässä kriittinen on, eduskunnasta tuo porukka putoaa korkeintaan muutamaa vaille seuraavissa vaaleissa ja muutamakin vaatii todella onnistunutta vaaliliittotaktikointia..

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Taidat pitää enemmän persuista?

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Ovat ainakin rehellisesti sitä, mitä ovat.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Kuka ihme edes neuvottelee Sinisen tulevaisuuden kanssa?"

Pekka Lukkala tuntuu olevan halukas.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Katso asiaa KOKkareiden kannallata:
- KOKkareilla on jo noin 1½-zombiepuoluetta hanskassaan: RKP ja Krisut. RKP tekee mitä pyydetään ja KD tekee pyytämättäkin, kunhan saavat olla hallituksessa.
- Smurffipuolue olisi sopiva pallo ketjun jatkoksi: He kalastavat ääni vesiltä, jossa KOK ja KEPUn KOK-siipi ei oikein voi kalastaa. Toisaalta, eivät voi aloittaa suoraa yhteistyötä Smurffien kanssa.
Siksi:
- KOKkareille sopisi erittäin hyvin, että KEPUn KOK-siipi liittoutuisi Smurffien kanssa. Smurffit on syytä pitää hengissä, koska ne ja PS tappelevat keskenään jne. ja sillä rinatmalla ei ole sitten muuta kuin ruumiita ja joitakin PS:n hardcore-tyyppejä.
- KEPUn KOK-siipi haluaa tehdä Smurffeista salonkikelpoisia ja käyttää näitä Kokomustan kanssa jonkinlaisina "Kimppa-Zombie-puolueena".

KOK, KEPUn(KOK-siipi), Smurffit, RKP ja Krisut ovat kaikki saman KOK-puolueen eri siipiä. Ja kaikkia siipiä tarvitaan, jotta KOK-politiikka voidaan naamioida ties miksi - mainostoimiston avustuksella. Strategiahan tehdään jenkkifirman helsinkiläisessä haarassa. Heidän luomustaan kutsutaan "hallitussopimukseksi".
_______________________

No miten vastaa tähän vasemmisto VAS + SDP (jos SDP on edes vasemmistoa, vai onko muuten vain eksyksissä?)?
Vastaus: No ei ainakaan opiskele, tiedota, koordinoi tai tee suunnitelmia.
Oikeiston Quisling-ryhmittymä [Hard Core-KOK + hang around porukka], jonka lonkerot ulottuu kaikkiin oikeistopuolueisiin, myyvät maan, eikä mikään puolue pane hanttiin. Ei siis ainakaan eduskuntapuolue.

Ratkaisu:
- VAS ja muut, jotka kuuluvat ns. oppositioon alkavat tosissaan keskustelemaan keskenään punamullasta.
- SDP lähettää joitakin ansioituineita politikkojaan Afrikkaan lähettiläiksi.
- Keskustelette KEPUn Alkio-linjalaisten kanssa ja otatte Väyrysen mukkaan. Ei häntä kannata karsastaa. Hän on niin kokenut kettu ja kiero peluri, että pistää Sipilän + tämän hännystelijät hetkessä solmuun - niinkuin on nähty.

Tää näin aluksi, vaikka luulen, ettet halua enempää neuvoja, vaikka puolueenne niitä kovin tarvitsisi.

Henry

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Väyrynen on arkkiputinisti, joka on syytä cordon sanitaire-linjauksella jättää oman arvokkuutensa kanssa viettämään aikaan jonnekin poliittiseen marginaaliin tukijoidensa kanssa.

Mistä muuten tiedät, ettei taustalla jo ole käynnissä yhtä sun toista? Viimeistään ensi vuonna on eduskuntavaalit ja meillä on hallitus, joka johtaa maata heikkenevällä mandaatilla.

Muttasjoo, kyllähän lie´asssa kulkeva puudelipuolue sopii hallituskaveriksi, mutta ei smurffeista ole jatkossa enää siihenkään. Porukan poliittisen uskottavuus on nolla, kannatus virhemarginaalin sisällä ja vain vaaliliitolla, joka sujuu oikein hyvin, saattavat vielä saada jonkinmoista edustusta Arkadianmäelle.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

- Väyrysestä sen verran, että realisti se Kekkonenkin oli, mutten sanoisi, että hän koskaan olisi ollut bresneviläinen tai muuten NL:n joku 'putinisti'. No mä oonkin vanha äijä ja näen vain että sotaan tässä valmistaudutaan. Sotaan, jossa Suomi on taas "sillä samalla vanhalla puolella", vaikka voisi olla puolueeton.

- Niin, toivottavasti ehdokkaat tai edes kunkin ehdokkaan joku kannattaja jo tietää kuinka materiaali tehdään kirjapainovalmiiksi, ilman mainostoimistoa välissä.
Aikoinaan kun autoin VAS-liittoa, niin puolueen ohjeitten mukaan toimien edellytyksenä oli, että ehdokkaalla oli käytössä mm. Photoshop jne., eli graafisia ohjelmia tuhansien €urojen edestä. Vaikka vaihtoehtoisesti kaikki voidaan tehdä ilmaisilla ohjelmilla. Mutta siihen ei ketään oltu koulutettu. Toivottavasti saatte aikaan tiedotuspuolen koulutusta kaadereille. [Tämä vain yksi esimerkki siitä, mitä voidaan tehdä suht' vaivattomasti.]

- Puudeleita ja smurffeja tarvitaan, siis Kokomusta tarvitsee, antaakseen "muka-vaihtoehtoja" ei niinkään tietoiselle kansanosalle.

Henry

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

Kerrot olevasi Vasemmistoliitosta. Kenen etua sinä ajat??

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Koitan edistää sellaista yhteiskunnallista kehitystä, jota pidän toivottavana ja vastustaa sitten sellaista, mikä on ei-toivottavaa. Politiikan tribalisointiin en koske pitkälläkään tikulla, vaikka toki käytännössä toisinaan joutuu myös toimimaan niin, että edellä mainittu kytkeytyy ryhmäintresseihin,

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Veli-Pekka on blogissaan valitettavan oikeassa monessa kohti. Keskustankin osalta on sanottava, että miten ihmeessä koko eduskuntaryhmä on ollut niin yhden miehen vietävissä kuin se on ollut, sama se kyllä koskee Orpon kokoomustakin. Härskisti tehdään kansaa koskevia "sanktiomalleja" sun muuta, mutta yhtälailla suurin osa ministereistä ja kansanedustajista avustajineen on niin riippuvainen tuosta omasta palkanmaksustaan eivätkä näe metsää puilta.

Toimituksen poiminnat