Kitinää Näläkämaasta ..mitäpä se hyvejää..

Jyrki Katainen - Suomen kallein mies?

  • ”On oikeastaan turha puhua isommista teoreettisista miljardimääristä, koska täysimittaiset vakuudet rajaavat vastuumme..."
    ”On oikeastaan turha puhua isommista teoreettisista miljardimääristä, koska täysimittaiset vakuudet rajaavat vastuumme..."

Lukaisin eilen Seuran sivuilla julkaistun artikkelin Kova väite: pääministeri Jyrki Kataisella salattu päämäärä Suomen EU-neuvottelijana. Artikkelissa käsitellään Esko Seppäsen julkaisemassa kirjassa esitettyjä väitteitä, joiden mukaan Suomi on maksanut miljarditolkulla ylimääräisiä maksuja kiitos Kataisen ja kumppaneiden tekemien ratkaisujen. Kyseiset summat ovat julkista tietoa ja vaikka yksityiskohdista voi olla montaa mieltä, niin suunta ja suuruusluokka pysyvät. Suomi on suurin tai yksi suurimmista EU:n nettomaksajista ja kiitos poliittisen johtomme, puhumme miljardien summista, jotka olemme maksaneet Länsi-Euroopan vauraille maille hoitamalla niiden EU-maksuosuuksia.

Seppänen väittää Kataisen tavoitelleen omaa etuaan. Se on erittäin ilmeistä, kun katsoo millaiselle hillotolpalle Brysellin valtiaiden ja rahamaailman kuulias Suomen satraappi on päässyt. EU-maksujen ohella meidän on nimittäin muistettava, että Katainen oli avainasemassa myös silloin, kun Suomi hirtettiin kiinni eurokriisiin (ks. kirjoitukseni vuodelta 2012) ja hän lakeijoineen hoiti homman täällä, kun vaalikarjalle piti uskotella, että kyllä tämä tästä. Nyt kun eurooppalaiset veronmaksajat ovat turvanneet eurokriisin toimillaan aiheuttaneiden finanssilaitosten huipputulokset, ottaneet hoitaakseen suuren osan peliveloista ja pörssikurssit on saatu turvotettua löysällä rahapolitiikalla, voidaan todeta, että sehän meni tylymmin ja häikäilemättömämmin kuin pessimistit edes osasivat pelotella. 

Yli miljardilla vuosittain kasvavaa loppulaskua miettiessä jokaisen on ymmärrettävä, että jokainen noista euroista tarkoittaa euroa, joka on nyhdettävä jossain vaiheessa meiltä veronmaksajilta. Ilman noita miljardeja meillä olisi velkaakin reilusti vähemmän.

Kyllä Kataisen kelpaa hymyillä. Sehän meni ihan kivasti. 

 

 

 

 

Palautetta voi lähettää osoitteeseen vpleivo@gmail.com


Jos haluat saada blogin parhaat palat Facebook-seinällesi ja aiheisiin liittyviä uutisia, käyhän tykkäämässä Kitinää Näläkämaasta FB-sivuani. 

 

Poliitikko-profiilini naamakirjasta myös nimelläni Veli-Pekka Leivo - siellä käsittelen enemmän, mutten ainoastaan Kajaanin ja Kainuun asioita sekä turvallisuuspolitiikkaa. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

20Suosittele

20 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (34 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tuossa artikkelissa ei annettu juuri mitään kättä pitempää yksityiskohtien analysoimiseksi. Siinä oli vain Esko Seppäsen väitteitä tai tulkintoja. Ja hänellä on aivan oma poliittinen agendansa, kuten tiedetään.

Käyttäjän HeikkiJokinen kuva
Heikki Jokinen

Asiat selvinnevät Seppäsen kirjasta. Hän on kokemukseni mukaan varsin pätevä analysoimaan talouden ihmeellisyyksiä.

Juha Hämäläinen

Katainen-Stubb akseliin rakastuneille on turha selittää mitään, koska EUforia ja Suomen vaikutusvalta on fantsua!

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Heikki Jokinen: "Hän on kokemukseni mukaan varsin pätevä analysoimaan talouden ihmeellisyyksiä."

Ei kovin objektiivinen, mutta tietotaitoa varmasti löytyy kyllä.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Sääli on vain se, ettei suomalaisten enemmistö ymmärrä vieläkään sitä, mikä vedätys on kaiekn aikaa käynnissä, kun Suomea hivutetaan askel askeleelta kohti liittovaltiokehitystä, mikä itseasiassa on mission impossible. Kuitenkin liittymällä kaiken aikaa erilaisiin Unionia syventäviin sopimuksiin, seuraava lienee tämä ns. pankkiunioni, sidomme itsemme sellaiseen hämäkinseittiin mistä on aina vain vaikeampi päästä pois ja olemme kaiken aikaa entistä enemmän muiden vietävissä. Katainen tekee juuri tätä "myyrän" työtä ja on sitä Seppäsen kirjoitusten perusteella tehnyt varsin onnistuneesti. Tutkimustulosten mukaanhan suomalaisten enemmistö kannattaa edelleen Euroopan Unioniin ja rahaliittoon kuulumista. Ainoa oikea ratkaisu olisi ryhtyä purkamaan Unionia ja rahaliittoa ja tehdä Euroopan Unionista itsenäisten valtioiden yhteistyö- ja vapaakauppaliitto, mutta näinhän ei nykymenolla tule käymään, jollei vastustus muissa jäsenvaltioissa Brittien jätettyä EU:n nouse niin voimakkaaksi, että koko kehitys pysähtyy kuin seinään ja EU vielä lopulta hajoaa.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

"Tutkimustulosten mukaanhan suomalaisten enemmistö kannattaa edelleen Euroopan Unioniin ja rahaliittoon kuulumista."

Jep. Suurin piirtein sillä argumentilla, että on kivampi käydä Kanarialla, kun ei tartte vaihtaa rahaa. Rahapolitiikasta tai optimaalisen valuutta-alueen teoriasta keskivertosuomalainen ymmärtää saman verran kuin sika satelliitista.

Vekkulia tosin on, että tuota käytetään argumenttina rahaliitossa roikkumisen puolesta, parhaimmillaan jopa niiden samojen tyyppien toimesta, joiden mielestä esimerkiksi NATO-jäsenyys on ihan liian vaikea kysymys kansalaisten ymmärrettäväksi.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kannatan itse noita asioita sekä talouspoliittisista että turvallisuuspoliittisista syistä. Kaupankäynti EU:n sisällä on helppoa ja vaivatonta sekä säästää kaupankäyntikustannuksia. Kyse ei ole pelkästään siitä, että tullitariffit ovat nollattuja, kuten ne pääasiassa ovat myös ETA-alueen piirissä, vaan siitä, ettei tullausta tarvitse suorittaa lainkaan ja tavaran voi myydä Suomesta Ranskaan yhtä helposti kuin Helsingistä Kuopioon.

Euro on Suomelle osoittautunut paremmaksi kun markka, jota aina jouduttiin devalvoimaan ja puolustamaan spekuloijia vastaan huonolla menestyksellä. Myös korkotaso ja inflaatio on euroalueella pysynyt hyvin kurissa.

Suomen asema tällaisessa "liittovaltiossa" on omiaan merkittävästi parantamaan turvallisuuspoliittista tilannettamme. Ei Venäjäkään yhtä helposti hyökkää Euroopan Unioniin kuin johonkin yksittäiseen pieneen syrjäiseen ja kaikkien unohtamaan reunamaahansa.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #6

En tiedä vedätkö mutkia suoraksi tarkoituksella vai vahingossa, mutta minulla tuppaa lämpö nousemaan aina kun joku sotkee rahaliiton jäsenyyden ja EU-jäsenyyden keskenään. Toki sopii hyvin siihen Levosen mainitsemaan ilmiöön, ja siihen millä kompetenssilla mielipiteitä esitetään.

Eurolla taas on ollut sekä hyötyjä, että haittoja. Sinä korostit hyötyjä, mutta yhtä hyvin voisi korostaa haittapuolta, käytännössä siis sitä että valuuttakurssi heijastelee enemmänkin Saksan kuin Suomen kilpailukykyä, ja sopeutumisväyläksi jää käytännössä työttömyys. Kiva toki kaikille niille, jotka eivät joudu aktiivimallin käsiin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #8

"kun joku sotkee rahaliiton jäsenyyden ja EU-jäsenyyden keskenään"

Sellainen sotkeminen ei ole tarpeellista, vaikkakaan siitä nyt tuskin kenenkään lämmön tarvitsee alkaa nousta. Siksi en niitä sotkenutkaan, vaan käsitteliin asioita erikseen omissa kappaleissaan. Niitä molempia käsittelin samassa kommentissa pitkälti siksi, että kommenttini oli vastaus omaasi, jossa olit yhtä paljon (tai vähän) sotkenut niitä kahta asiaa keskenään.

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila Vastaus kommenttiin #6

Kuikkakin näköjään latelee näitä vanhoja fraaseja markan puolustamisesta. Sen torppaamiseen riittää se tieto, että silloin Suomen poliittinen eliitti haaveili vahvasta markasta ja yritti pitää keinotekoisessti markan ulkoista arvoa liian korkealla. Kun Suomi 90-luvulla siirtyi kelluvaan markkaan, niin Suomi lähti vakaaseen nousuun. Tietääkseni kukaan markan puolustaja ei ole esittänyt, että sen ulkoinen arvo määritettäisiin keinotekoisesti, vaan annetaan sen kellua.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #21

Kompromissina voisi esittää, että kelluvaa markkaa voisi kutsua Suomen euroksi, kunhan päästäisiin €MU:n varjopuolista eroon ja sitä kautta Suomea palvelevaan rahapolitiikkaan.
:-)

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Vai vapaakauppasopimuksia.Tuskinpa vaan. Germany First tulee tekemään mitä haluaa ja muut mitä uskaltavat.

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Euro oli EU-eliitin koukku, jolla haluttiin edistää liittovaltiokehitystä.

Littovaltio on nyt käytännössä kuopattu, joten eurokin tulisi purkaa.

Kohtalonhetket tulevat kun EKP:n pitäisi syksyllä lopettaa rahaelvytys (= korkosupressio). Tällöin tulee paljastumaan, ettei niin voidakaan tehdä, sillä ylivelkaantuminen on entisestään vain pahentunut, eikä korkojen voi antaa enää nousta.

Rahaelvytyksen jatkaminen puolestaa tulee lopulta johtamaan ylihintaisiksi paisuneiden velkakirjamarkkinoiden romahtamiseen.

=> EKP on joutunut rahaelvytysluokkuun.

--

+ USA:n Fed ja Japanin BoJ ovat samassa liemessä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Se olisi käytännössä ruplaan siirtymistä.

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen Vastaus kommenttiin #9

Rahaelvytyksen lopettaminen on kriittinen kohta, jollei se onnistu, on se euron menoa.

Kannattaisin euroa, jos se toimisi, mutta kun ei se siltä näytä.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #16

Euro toimisi vasta sitten, kun ei maailmassa olisi muita valuuttoja lainkaan, heh heh.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #16

Kyllähän euro on toiminut kohtalaisen hyvin - etenkin Saksassa. Mutta ei kovin hyvin suurimmassa osassa muita euromaita.

Suomen vaikea ja hidas nousu 10-vuotisesta laihojen vuosien alhosta on oiva näyte mm. euron - unohtamatta mm. omia rakenteellisia ongelmiamme - haitoista Suomessa. Edes kulunut 10 vuotta ei ole horjuttanut ns. eurouskovaisten käsitystä, jonka mukaan eurosta on Suomelle suurta hyötyä.

Velkaantuminen ja työttömyys ovat signaaleja. Edellinen kartoo yki varojen elämisestä, jälkimmäinen siitä joustosta, joka jää jäljelle, kun valuutta ja palkat (mm. työmarkkinat) eivät muuten jousta.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Ei ole sattuma, että kansa kutsuu Kataista Käteiseksi. Toinen samanlainen isänmaan parturi ja uratavoittelija kuin hän on Alexander Stubb. Nyt odotellaan, minkälaisen hillotolpan ansaitsee Timo Soini - mies, joka kai lanseerasi tämän termin.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Tuo "missä EU, siellä ongelma" ministeri (Soini) esitti, ettei Kreikka kykene koskaan maksaman velkojaan sovitulla tavalla, joten nyt voisi jo pyytää virkamiehiä laskemaan esim. Käteisen hallituksen Kreikka-hinnan Suomelle.
Samalla tavalla tulisi laskettavaksi kaikki taloudelliset, suverenisuuteen, lainsäädäntöön, oikeudenkäyttöön ja kulttuuuriin liittyvät menetykset verrattuna aikaan, jolloin meillä oli ETA ja vapaakauppasopimus sekä vapaa liikkuvuus, työnteko, opiskelu ja turismi passeja vilauttamalla.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Jonkun pitäisi nämä kustannukset laskea. Virkamiesten en usko tähän ryhtyvän, koska hallitus ei halua tietää kiusallisia lukuja.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

[Iltalehden kysymykseen, miten kuutosen matematiikalla pystyy laskemaan Suomen miljardivelkoja ja Kreikan tukipaketteja, Katainen vastasi: "Minä en niitä laske, vaan teen päätöksiä. Sen takia meillä on hyviä virkamiehiä, jotka laskevat. Minä teen talouspolitiikkaa, joka on kaikkea muuta kuin matematiikka. Koulunumeroni ei siinä yhtään haittaa".]

Tämä kertoo kaiken... Valtiovarainministerin ja pääministerin vaatimuksiin pitäisi lisätä pitkän matematiikan lukion kurssi vähintään arvosanalla 9/10 ja vastaava ylioppilaskirjoituksen arvosana M/L. Puutteen voisi tietenkin korvata matematiikan laajoilla opinnoilla yliopistossa. Heikko matematiikan taito takaa sen, että talouspolitiikan päätöksenteon taustalle voivat virkamiehet ja/tai lobbaajat esittää mitä numeroita tahansa.

Tulee mieleen se uutisvuoto, jossa Katainen oli Lehtomäen kanssa. Katainen oli laskutehtävän kanssa ihan pihalla tajuamatta edes mittaluokkaa kunnes Lehtomäki antoi lähellä olevan vastauksen. Sen jälkeen Katainen arpoi tuurilla lähemmäksi oikeaa...
'Kyllä huomasi, mikä matikkanero siinä meillä on. Lehtomäki laski päässään sen heti ja jykä sanoi lähelle sitä, koska tietää kuka matematiikkaa osaa.'

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

"[Iltalehden kysymykseen, miten kuutosen matematiikalla pystyy laskemaan Suomen miljardivelkoja ja Kreikan tukipaketteja ...."

Eikä niitä pystynytkään laskemaan vaan niitä pystyi nostamaan. Ja huimasti.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

Jyrki Kataisen oikeusturva ei toistaiseksi ole toteutunut, mutta periaatteessa aika on milloin vain, valtiorikos kun ei vanhene. Hän lupasi omin luvin, budjettivallanhaltija eduskunta ohittaen valtakuntamme verovaroja ulos maasta järjestelmälle, joka luvattaessa ei ollut sopimuskumppanimme ja Kataisen jälkikäteen suorittama tekosensa legitimointi täyttää lähinnä jatketun rikoksen sekä rikoksen peittelyn tunnusmerkistön.

-------------------------------------------------------------------------

https://www.adressit.com/katainen_ja_kiviniemi_toi...

Katainen ja Kiviniemi, toimien luvallisuus ja ministerivastuulaki

Valtiovarainministeri Jyrki Katainen ja pääministeri Mari Kiviniemi lupasivat maaliskuussa Euroopan rahoitusvakausvälineen (ERVV) käyttöön noin kahdeksan miljardia Suomen verovaroja, syynä ns. Portugalin tukipaketti. Molemmat kielsivät tällaisen aluksi, mutta asia tuli sittemmin julki. Ministerit toimivat omin luvin, sillä he eivät pyytäneet eduskunnalta valtuutusta toimelleen. Suomessa eduskunnalla on budjettivalta, joten teko oli ja on yhä yksiselitteisen laiton.

Unionin perussopimus kieltää tällaisen jäsenvaltioiden keskinäisen takaamisen Maastrichtin sopimuksen 125 artiklassa. Koska tällainen on kiellettyä, mainittu ERVV perustettiinkin Unionin hallintorakenteiden ulkopuolelle osakeyhtiöksi, jonka omistajia tosin Unionin jäsenvaltiot ovat. ERVV:n on tarkoitus korvata myöhemmin Euroopan vakausmekanismi (EVM), jota koskee sama ongelma.

Suomen osalta siis kahden ministerimme toimi oli yksiselitteisen laiton. Toimitusministeristön (kunnes Suomella on uusi hallitus) pääministeri Mari Kiviniemi ei luvannut esitellä Portugalin tukipakettia. Hallitusneuvottelija Jyrki Katainen jätti sivuun tehtävänsä, johon hänet oli nimitetty, ja keskittyi hankkimaan jonkinnäköisen legitimaation, laillisen oikeutuksen, tälle kahdeksan miljardin euron siirtämiselle Suomen ulkopuoliseen käyttöön. On kyseenalaista, voiko hallitusneuvottelija menetellä näin ja samoin on kyseenalaista, voiko suuri valiokunta menetellä niin, että se yleensä käsittelee tällaisen asian, samoin on kyseenalaista, voiko vaaleissa luottamuksensa menettänyt vanha hallitus nyt toimitusministeristönä yleensä ajaa tällaista asiaa. Hallitusneuvottelija Jyrki Katainen kuitenkin järjesti asialle käsittelyn eduskunnan suuressa valiokunnassa, jossa tämä ns. Portugalin tukipaketti hyväksyttiin.

Tässä adressissa katsotaan, että Jyrki Katainen ja Mari Kiviniemi ylittivät valtuutensa ja toimivat budjettivallan haltija eduskunnan luvatta ja lisäksi salaa siltä. Lisäksi tässä katsotaan, että Jyrki Katainen on toiminut raskauttavalla tavalla, koska on jälkikäteen varmistanut, että maan verovaroja siirretään Suomen eduskunnan ja hallituksen ulottumattomiin useita miljardeja. Tässä katsotaan myös, että Jyrki Kataisen osalta lähtökohtaisesti laiton menettely on pyritty peittelemään hankkimalla sille jälkikäteinen legitimaatio ja laitonta tekoa on siten jatkettu. Koska tällaisena teko luvata Suomen verovaroja maan ulkopuoliseen käyttöön on lähtökohtaisesti laiton, huolimatta jälkikäteisestä lainmukaisuuden hankkimisesta, mutta väärin premissein, katsotaan tässä adressissa, että suuren valiokunnan lupaus siirtää ERVV:lle suomalaisia verovaroja on laiton ja siten sen tekemä päätös on kumottava.

Tässä adressissa vaaditaan ministerien Mari Kiviniemi ja Jyrki Katainen yllä kuvatun toimen käsittelyä ministerivastuulaissa säädetyllä tavalla eli valtakunnanoikeudessa. Tätä varten tarvitaan perustuslakivaliokunnassa asian alustava käsittely. Lisäksi vaaditaan, että kaikki tähän luvattomaan lupaukseen liittyvät verovarojemme siirtämistä koskevat päätökset eri hallintoelimissä kumotaan välittömästi.

Normaalisti ministerien toimien lainmukaisuutta valvotaan ministerivastuulailla ja ylin valvoja on eduskunnan oikeuskansleri Jaakko Jonkka. Lisäksi eduskuntatyöskentelyn perustuslain mukaisuutta valvoo eduskunnan puhemies. Tässä tapauksessa valvonta ei ole toteutunut. Kuitenkin adressi luovutetaan ensisijaisesti oikeuskanslerille, koska ensisijaisesti vedotaan siihen instituutioon, jonka vastuulla asia on. Asian etenemisen varmistamiseksi eli lain toteutumiseksi adressi kuitenkin luovutetaan myös eduskunnan puhemiehistölle sekä tasavallan presidentille, jonka vastuulla ulkopolitiikka osaltaan on, ja tämä asia liittyy Suomen ulkosuhteisiin. Adressi voidaan myös luovuttaa näiden lisäksi harkinnanvaraisesti muuallekin, jos tämä edistää lain toteutumista.

Jouni Suonsivu

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Se vain on niin, ettei adressi johda todennäköisesti mihinkään, ellei eduskuntaan saada riittävästi sellaista porukkaa, joka ei ole millään tavalla ollut mukana noissa järjestelyissä ja löytyy tahtoa viedä asia eteenpäin perustuslain 10 luvussa esitetyin edellytyksin.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

Kirjoitin tekstin 19.5.2011, aikana, jolloin Jyrki Katainen keskittyi oman nahkansa pelastamiseen ja jätti tuoksi ajaksi varsinaisen tehtävänsä, hallituksen muodostamisen, toissijaisena odottamaan. Adressimuodon valitsin, koska oivalsin tuolloisen oikeuskansleri Jaakko Jonkan suun olevan suljettu (hänellä oli omat luurankonsa kaapissa) ja että siksi asiasta jätetyt kantelut, joita jo tuolloin oli kaksi, hyllytettäisiin ja unohdettaisiin - ja juuri näin on tehty, samoin kaikille myöhemmin asiasta jätetyille kanteluille poikkeuksetta. Ymmärtääkseni kymmenen parlamentaarikkoa, jotka uskaltavat turvautua ainoastaan voimassa oleviin lakeihin ml. perustuslaki, riittää, että asia etenee. Meillä kuitenkin on muodossa ja toisessa ryhmä- ja/tai puoluekuri, joten demokratiamme ei toimi.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Kallis on ollut Jyrkimme, mutta samassa sarjassa leikkivät myös Jyri Häkämies ja Mauri Pekkarinen ("Suomen kalleimmat ministerit?"):

http://ilmari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/170111-suom...

P.S. Kataisen, Vapaavuoren ja Pekka Haaviston Fortum-verkkomyynti oli myös meille suomalaisille sähkönkuluttajille varsin hieno suoritus (ks. Veikko Huuskan blogikirjoitus siitä):

http://veikkohuuska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/21116...

Juha Hämäläinen

Jyrkin taidoista keirtää kaikki ongelmat ja maksattaa ne muilla kertokoon tämä lausunto Suomen pääministerinä Kreikassa.

Video alkaa kohdasta jossa Jykä kertoo 90-luvun laman aikaan "pitkittäneensä opiskelua niin kauan, kuin mahdollista, koska maailmalla ei ollut tarjota töitä"

https://youtu.be/Izm8mZ26E7o?t=964

Tekstitys on yhden iloisen humalan satoa, eikä liity mitenkään asiaan, vaikka onkin tehty mullistavalla telepaattissilmultaanisellatulkkauskoneella (TM) joka tulee markkinoille kunhan selviän......

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Kyllä pääministeri Sipiläkin pääsee korkealle Suomen kallein mies -listalla.

Sipilän ilmoitus syyskuun alussa 2015 antaa oma asunto turvapaikanhakijoille sai maailmalla valtavasti julkisuutta ja aiheutti todellisen maahantuloryntäyksen Suomeen. Lasku vuositasolla oli 2016 ja ilmeisesti vielä 2017 noin miljardi euroa.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000987558.html

https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/420389-t...

https://www.paivanlehti.fi/turvapaikanhakijoiden-m...

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000001261557.html

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Katainen on kallis
Sipilä on tyhmä
Hallitus on huono
Soini on petturi
Turvaikahakijoita liikaa
Leipäjonot kasvaa
Posti ei kulje
Verottaja kiusaa
Mäkäräinen ampuu ohi
Jääkiekko tulee yöllä
Pakkanen kiusaa
Lunta on liikaa
Palkka on pieni

YHYYY!

Ai suomalaisetko muka valittajia?

Itkupotkuraivarit!

Itkekää ja iniskää, elämä on ihanaa.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Tiedätkö petteri että on vain muutama täydellinen maa jossa ei valiteta pätkääkään ja kaikki ovat iloisia ja tyytyväisiä elämäänsä. Yksi on P-Korea. Luulen että sinäkin viihtyisit siellä, varsinkin kun siellä ei taida olla persuja lainkaan.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

Jyrki Kataisen aiheuttaman laskun loppusumma ei ole vielä selvillä. Hän on kuitenkin toiminut Kolmen muskettisoturin tapaan osittain: kaikki yhden puolesta, mutta yksi vain omasta puolestaan.

Juha Hämäläinen

Hästäkki kolmemuskettisoturia!

https://www.youtube.com/watch?v=cYI6Uj5H3dM

Muista laittaa tekstit päälle asetuksista! Äänen voi kadottaa samoilta sijoilta, jos sakuiskelmä iskee liikaa (Hämiö)

Käyttäjän Juha-pekkaNaukkarinen kuva
Juha-pekka Naukkarinen

Katainen oli pääministeri ja Urpilainen valtionvarainministeri,kun hyväksyivät Kreikan tukipaketin Suomen kansan vastaisesti,suomalaisten rahoja on laitettu Kreikan hyväksi n.5 miljardia,siihen aikaan se oli vuotuinen valtionvelan määrä,jos Katainen ei olisi hyväksynyt silloin tätä Kreikan tukea,niin hänellä ei olisi ollut mitään asiaa koskaan EU:n hillotolpalle,ei sinne EU vastaisia oteta,tämän Katainen näki omaksi mahdollisuudekseen,välittämättä kansan eriävästä mielipiteestä,kun hän ilmoitti syksyllä ilmoittavansa pääministeriyden jatkosta seuraavana keväänä,kirjoittelin laajasti näillä sivustoilla,että hän eroaa ilman muuta,eihän hänellä olisi muuten mitään ilmoitettavaa ja paikka EU komissaariksi oli sovittu EU johdon kanssa,vaikka hän muuta väittikin,ei kukaan järkevä ihminen jätä pääministerin virkaa,jos ei ole parempaa tiedossa!

Toimituksen poiminnat