Kitinää Näläkämaasta ..mitäpä se hyvejää..

Timo Soini - oletko ylpeä itsestäsi?

 

Olet tehnyt jotain sellaista, johon vain harvat ovat pystyneet. Olet kasvattanut lähes tyhjästä puolueen, joka nousi suurten joukkoon. Se on suuri saavutus. Sitä on hyvä muistella. Mutta on ymmärrettävä, milloin pitää lopettaa.

Kansallismielinen käenpoika kasvoi liian suureksi. Tyrkkäsi muut pois pesästä. Sinutkin. Ketterät putoavat jaloilleen, mutta tilit on tasattava. Nyt olet tekemässä sitä, mitä sanoit ettet tekisi. Sanoit , että meillä on suomalaisessa yhteiskunnassa noin miljoona ihmistä suurin piirtein tuhannen euron tuloilla. Siltä porukalta ei voiei saaeikä ole varaa leikata. Oletko sanojesi mittainen mies? 

Ymmärrä jo. On aika vetää tulppa veneestä ja potkaista se järvelle. Sipilän alaisena teet mitä käsketään. Ei ole sinistä tulevaisuutta, vaan tilinteon hetki. Nyt tai pian. Oletko kumileimasin, vai sanotko että jo riittää. On itsestäsi kiinni, jatkatko Sipilän renkinä. Jos jatkat, niin jäät historiaan miehenä jonka poliittinen ura päättyi viimeistenkin periaatteiden myymiseen. Tilipussia se toki lihottaa. Mutta sininen tulevaisuus ei horisontissa häämötä. Laivanne on jo karilla ja vain jokunen rotta ehtii vielä pelastautua.

 

 

 

 

 

 

Jos muukin kuin huumori kiinnostaa, niin palautetta voi lähettää osoitteeseen vpleivo@gmail.com


Jos haluat saada blogin parhaat palat Facebook-seinällesi ja aiheisiin liittyviä uutisia, käyhän tykkäämässä Kitinää Näläkämaasta FB-sivuani. 

 

Poliitikko-profiilini naamakirjasta myös nimelläni Veli-Pekka Leivo - siellä käsittelen enemmän, mutten ainoastaan Kajaanin ja Kainuun asioita sekä turvallisuuspolitiikkaa. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Se ei kannata kesken matkan hypätä pois veneestä, siitä ei kauheasti ole hyötyä. Nyt Siniset vielä hetken nauttivat vallasta.

Vasemmistoliittokin hyppäsi Kataisen hallituksesta, eikä sekään mihinkään kannatusta muuttanut, ehtipä vasemmistoliitto päättämään siellä yhteisöveron alennuksestam ja näin kumarsi rikkaita ja pyllisti köyhille.

Lähihistoria kannattaa muistaa, ettei sorru Timon populismiin.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Vasemmistoliiton ongelmana ei ollut olemassaolo mutta situlaiset tulevat katoamaan. Ainoastaan nostamalla profiilia voivat jatkaa

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Soini: " Ne vikisevät koko ajan kuin näätä jalkaraudassa. Ei voi olla niin, että kaikki on vikinää ja vastustamista."

Tyypillistä kaksinaismoralistista Soinia. Teki itse samoin oppositiossa. Oli mitä mieltä Halla-ahosta tahansa, niin sen joutuu myöntämään, että Soini on helvetin huono häviäjä. Hävisi demokraattisessa äänestyksessä, ei tykkää jos rotat jättävät uppoavan laivan, mutta itse lähti ovet paukkuen. Arka paikka Soinille on sen myöntäminen, että menetti puolueessa kannattajansa, eikä onnistunut saamaan riittävästi  lisää uusia jäseniä puolueeseen, jotka olisivat häntä kannattaneet. Vaatii luonnetta mennä juuri tämän asian kanssa peilin eteen. Soini ei mene, vaan vika on aina muissa.

APU-lehden jutun eräs kommentti:
"Soini alkoi flirttailemaan rasismin kanssa ja poltti näppinsä.
Nyt sitten valitetaan ja selitellään.

Soinin merkittävimmäksi saavutukseksi historiankirjoihin jää Suomen poliittisen diskurssin avaaminen vihapuheelle, tieteenvastaisuudelle (vielä Vihreitäkin isommin) ja toki idioottimaiset yliyksinkertaistukset. Hyvä Timo!"

Soinin tuoma kannatus ei riittänyt. Tarvitsi demareihin pettyneiden ja Halla-ahon kannattajien äänet, jotta jytkyt onnistuivat. Petti nämä molemmat.

Timo Soinille riitti: "Perussuomalaiset vikisevät koko ajan kuin näätä jalkaraudassa"

 http://www.apu.fi/artikkeli/timo-soinille-riitti-perussuomalaiset-vikisevat-koko-ajan-kuin-naata-jalkaraudassa

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

No tämä on politiikkaa, ja sellaista se on. Halla-aho ei ole mikään johtaja, ja vaalilupauksia ei ole kyllä yksikään puolue pitänyt.

Siinä mielestäni Soini teki virheen, että Halla-aholaisille antoi puolueessa tilaa, tosin ilman niitä ei olisi tullut vaalivoittoa ja hallituspaikkaa.

No nyt on Soini ulkoministeri, ja poliittisen uransa huipulla, eli varmaan on kuitenkin tyytyväinen tilanteeseen.

Halla-ahon persujen tie tulee olemaan kivikkoinen, sillä kuinka kauan kannatus riittää, kun ei hallituspaikkaa ole tiedossa, oppositiossa pitää kiljua edelleen.

Sinisten taival on varmasti yhtä ohdakkeinen, toisaalta on valtavan hyvä, että nämä molemmat häipyvät unholaan, kumpaakaan ei politiikanteossa tarvita.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

"Siinä mielestäni Soini teki virheen, että Halla-aholaisille antoi puolueessa tilaa, tosin ilman niitä ei olisi tullut vaalivoittoa ja hallituspaikkaa."

Soinilla oli jo siihen mennessä pitkä kokemus vaaleista. Hän itse oli jäänyt jo monissa vaaleissa rannalle. Vennamo totesi hänestä tyyliin, että muuten hyvä mutta kun ei saa ääniä. Tarkkaa sanamuotoa toteamuksesta en muista.

Ennen Halmeen tuloa puolueeseen ilmeisesti realiteetit olivat jo selvät. Kannatusta tai ääniä ei helposti tule, joten on keksittävä jotain. Se jotain oli ensimmäisellä kerralla Halme. Halla-ahon suhteen Soini mietti pitkään. Tosiasioiden edessä oli pakko taipua, ettei saa ääniä. Myöskään Terho ei saanut poliittista uraansa avattua ennen kuin Halla-aho asettui kannattamaan Terhoa. EU-parlamenttiin olisi mennyt Veltto Virtanen eikä Terho, jos Halla-aho ei olisi tukenut Terhoa. Tässä suhteessa Terhon poliittinen ura on hieman traaginen. Hänen piti valita kumman pettää Soinin, vaiko Halla-ahon. Molempien avulla hänestä tuli parlamentaarikko. Kamalampaan tilanteeseen ei poliitikko voi joutua.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Nyt sitten siitä hallituksessa istumisesta ja vaikuttamisesta Terho purkasi tuntojaan blogissaan, kun ministerinä on vaikeaa vaikuttaa asioihin. Se mitä tavoittelivat ottamalla suuren poliittisen riskin oman poliittisen uransa kanssa osoittautuikin turhan vaatimattomaksi.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Sinisten menestyminen seuraavissa eduskuntavaaleissa edellyttäisi Juha Sipilän hallituksen kaatumisen, Sinisten toimesta.

Sampo Terhon ulostulot antavat viitteitä ettei Siniset ole tyytyväisiä nykyiseen hallitus yhteistyöhön.

Sampo Terho brittilehdelle: Suomi ei maksa senttiäkään Britannian mukana lähtevistä EU-miljardeista.

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20180125220069606...

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Mutta hei, sehän vaatisi suoraselkäisyyttä ja ministeripesteistä luopumista....

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Näin, mielestäni kuitenkin ainoa vaihtoehto jos aikovat jatkaa puolueena seuraavien eduskuntavaalien jälkeen.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Miten käy Sinisten? Jos vanhat merkit paikkansa pitävät, niin pääministerimme saattaa palkita häntä tukeneet tahot.

Kenties ennen seuraavia eduskuntavaaleja, viidelle siniselle ministerille löytyy 'rahakkaat' tehtävät joko Suomesta tai EU:sta!

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Paljon mahdollista, ministerit palkitaan ja loput sinisistä jäisivät tuuliajolle.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

#8 Loput Siniset palaisivat kenties juurilleen tai etsisivät poliittista kotiaan muista puolueista. On sitten toinen juttu, vieläkö kansalta heruisi kannatusta.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Olen ulkoministerin esimerkin myötä vielä tässä (henkisessä) iässä nöyrtynyt sen edessä, että miten korruptoituneeksi voi ihmisluonne muuttua. Itse olen toki osaltani kyyninen, mutta enemmänkin kyynisen empaattinen realisti. Siitä huolimatta ulkoministeri jaksaa yllättää.

Maailmalla tapahtuu sitä sun tätä, mutta narsisti kirjoittaa itsestään milloin entisen puolueensa haukkumiselta ehtii. Toki kyseinen herra yllätti monet puoluetoverinsa kirjallaan ennen vaaleja 2015, mutta kuten hän sanoi nykyisillekin sinisillekin kyselijöille silloin: "kirjoitin mitä kirjoitin".

Ei mies edes sitä arvokkuutta löydä itsestään että olisi hiljaa ja tekisi työnsä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kaksi katoavaa puoluetta siniset ja persut, kumpakaan ei jäädä kaipaamaan.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Mihis arvelet persujen häviävän? Ketä arvelet perussuomalaisia äänestäneiden äänestävän? Heitä oli 2015 puolimiljoonaa.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Katoavista puheenollen,...

Vasemmistopuolueet olivat enemmistönä v. 1966 eduskunnassa. Nyt vasemmistopuolueiden pressaehdokkaiden yhteinen kannatus on 6%.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Nyt olet tekemässä sitä, mitä sanoit ettet tekisi. Sanoit , että meillä on suomalaisessa yhteiskunnassa noin miljoona ihmistä suurin piirtein tuhannen euron tuloilla. Siltä porukalta ei voi, ei saa, eikä ole varaa leikata. Oletko sanojesi mittainen mies?
"

*********************************************************

Tämä on jo typerää. Tiedät itsekin että Soini on tehnyt kautta linjan mitä on "sanonut ettei tekisi". Hän tekee sen tarkoituksella.

Hän ei ole, eikä koskaan ole ollut, sanojensa mittainen mies.

Tottakai hän menee tämänkin hallituksen osalta osin samaan kategoriaan kuin kokoomuslaiset tai keskustalaiset. Ei tarvitse muuta muistaa kuin "opiskelijoilta ei leikata" jne. jne. kusetuksia. Mutta niin porskuttavat jatkossakin...... hyvin pelattu itselleen. Aidosti jos valtaa ja vaikutusvaltaa ihailee.... niin nämä poliitikkomme ovat varsin taitavia jo nyt.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Siniset eivät lähde minnekään hallituksesta! Soini odattaa vihreää oksaa hallituskauden loppuun asti.

Toimituksen poiminnat