Katsommeko jälleen muualle Turkin jatkaessa tuhoamisen tiellä?

Samalla kun viimeisiä ISIS-ryhmittymän pesäkkeitä vielä puhdistetaan, on Turkki käynnistänyt hyökkäyksen Syyrian kurdeja vastaan. On surullista nähdä, kuinka välinpitämätön ulkomaailman reaktio on ollut. Nyt kun kurdit ovat tehneet tehtävänsä ja olleet ratkaisevassa roolissa ISIS:in tuhoamisessa, heidät voidaan jälleen kerran pettää ja jättää yksin. Turkin yhä itsevaltaisemman presidentin Erdoganin johdolla Turkki käy sotaa kurdeja vastaan liittolaisinaan ääri-islamistiset ryhmittymät ja nyt luoteis-Syyrian Afrinin alueelle on isketty usealta suunnalta. Vaikuttaa ilmeiselle, että Turkin tavoitteena on läntisen kurdien hallinnassa olevan alueen valoittaminen ja kuka tietää, mitä sen jälkeen. Jos jokin on varmaa, niin imperialistisen Turkin herääminen on ilmeistä. 

En tiedä, pitäisikö tässä itkeä vai nauraa. Erdogan ja AKP-puolue vievät maataan vauhdikkaasti kohti islamistista diktatuuria, Turkki sotaa kurdeja vastaan tuhoten niin omia alueitaa kuin Syyrian ja Irakinkin kurdialueita ja polkee ihmisoikeuksia samalla, kun kiristää EU:lta rahaa, jotta "pakolaiskriisi" ei vain leimahda uudelleen yli äyräidensä. Samalla Erdogan pyrkii esiintymään rauhantekijänä ja Turkin asemaa Nato-maana ja EU-kandidaattina ei edes toden teolla kyseenalaisteta. 

On aivan uskomatonta, kuinka hampaaton länsimaiden reaktio on ollut. Kyynisyys jolla kurdit jälleen jätetään omilleen, on moraalisen vääryyden ohella myös pitkän tähtäimen virhe: kuinka kukaan enää voi kuvitella länsivaltojen edustavan mitään muuta kuin moraalirelativismia ja oman lyhyen tähtäimen välittömän edun tavoittelua? Meidän suomalaisten poliittinen johtommekaan ei reagoi – arvojohtajammekin vaikenee kovaäänisesti – ja edelleen myymme aseita Jemenissä humanitäärisen kriisin aiheuttaneille Persianlahden arabivaltioille. On valitettava tosiasia, että Lähi-idässä länsi on yhä enenevässä määrin osa ongelmia, ei ratkaisua ja näin on käynyt myös Suomelle. 

Jokainen meistä voi kuitenkin tehdä jotain: pitäkää ääntä, painostakaa poliittista johtoamme, boikotoikaa kaikkea Turkin tuotantoa ja matkailua, älkääkä unohtako sitä, kuinka tärkeässä roolissa kurdit olivat ISIS-ryhmittymän hirmuvallan kaatamisessa. 

 

 

 

Palautetta voi lähettää osoitteeseen vpleivo@gmail.com

Jos haluat saada blogin parhaat palat Facebook-seinällesi ja aiheisiin liittyviä uutisia, käyhän tykkäämässä Kitinää Näläkämaasta FB-sivuani. 

 

Poliitikko-profiilini naamakirjasta myös nimelläni Veli-Pekka Leivo – siellä käsittelen enemmän, mutten ainoastaan Kajaanin ja Kainuun asioita sekä turvallisuuspolitiikkaa. 

 

Muutama vanhempi kirjoitus Lähi-itään liittyen:

 

Elokuu 2017: Jemen: inhimillinen katastrofi maailman silmien alla.

Maaliskuu 2017: Maailman katsoessa muualle Jemen kulkee kohti katastrofia.

Maaliskuu 2017: Erdogan rakentaa Turkista diktatuuria lännen katsoessa sivusta.

Marraskuu 2016: Jäsenyysneuvottelut Turkin kanssa on keskeytettävä.

 

 

 

vpleivo
Vasemmistoliitto Kajaani

Marcus Aurelius, Seneca, Thomas Jefferson, George Washington, Jeesus ja John Stuart Mill olivat kovia kavereita.
Palautetta voi lähettää osoitteeseen vpleivo@gmail.com
Jos haluat saada blogin parhaat palat Facebook-seinällesi ja aiheisiin liittyviä uutisia, käyhän tykkäämässä: https://www.facebook.com/KitinaaNalakamaasta

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu