Kitinää Näläkämaasta ..mitäpä se hyvejää..

Katsommeko jälleen muualle Turkin jatkaessa tuhoamisen tiellä?

  • Katsommeko jälleen muualle Turkin jatkaessa tuhoamisen tiellä?

Samalla kun viimeisiä ISIS-ryhmittymän pesäkkeitä vielä puhdistetaan, on Turkki käynnistänyt hyökkäyksen Syyrian kurdeja vastaan. On surullista nähdä, kuinka välinpitämätön ulkomaailman reaktio on ollut. Nyt kun kurdit ovat tehneet tehtävänsä ja olleet ratkaisevassa roolissa ISIS:in tuhoamisessa, heidät voidaan jälleen kerran pettää ja jättää yksin. Turkin yhä itsevaltaisemman presidentin Erdoganin johdolla Turkki käy sotaa kurdeja vastaan liittolaisinaan ääri-islamistiset ryhmittymät ja nyt luoteis-Syyrian Afrinin alueelle on isketty usealta suunnalta. Vaikuttaa ilmeiselle, että Turkin tavoitteena on läntisen kurdien hallinnassa olevan alueen valoittaminen ja kuka tietää, mitä sen jälkeen. Jos jokin on varmaa, niin imperialistisen Turkin herääminen on ilmeistä. 

En tiedä, pitäisikö tässä itkeä vai nauraa. Erdogan ja AKP-puolue vievät maataan vauhdikkaasti kohti islamistista diktatuuria, Turkki sotaa kurdeja vastaan tuhoten niin omia alueitaa kuin Syyrian ja Irakinkin kurdialueita ja polkee ihmisoikeuksia samalla, kun kiristää EU:lta rahaa, jotta "pakolaiskriisi" ei vain leimahda uudelleen yli äyräidensä. Samalla Erdogan pyrkii esiintymään rauhantekijänä ja Turkin asemaa Nato-maana ja EU-kandidaattina ei edes toden teolla kyseenalaisteta. 

On aivan uskomatonta, kuinka hampaaton länsimaiden reaktio on ollut. Kyynisyys jolla kurdit jälleen jätetään omilleen, on moraalisen vääryyden ohella myös pitkän tähtäimen virhe: kuinka kukaan enää voi kuvitella länsivaltojen edustavan mitään muuta kuin moraalirelativismia ja oman lyhyen tähtäimen välittömän edun tavoittelua? Meidän suomalaisten poliittinen johtommekaan ei reagoi - arvojohtajammekin vaikenee kovaäänisesti - ja edelleen myymme aseita Jemenissä humanitäärisen kriisin aiheuttaneille Persianlahden arabivaltioille. On valitettava tosiasia, että Lähi-idässä länsi on yhä enenevässä määrin osa ongelmia, ei ratkaisua ja näin on käynyt myös Suomelle. 

Jokainen meistä voi kuitenkin tehdä jotain: pitäkää ääntä, painostakaa poliittista johtoamme, boikotoikaa kaikkea Turkin tuotantoa ja matkailua, älkääkä unohtako sitä, kuinka tärkeässä roolissa kurdit olivat ISIS-ryhmittymän hirmuvallan kaatamisessa. 

 

 

 

Palautetta voi lähettää osoitteeseen vpleivo@gmail.com


Jos haluat saada blogin parhaat palat Facebook-seinällesi ja aiheisiin liittyviä uutisia, käyhän tykkäämässä Kitinää Näläkämaasta FB-sivuani. 

 

Poliitikko-profiilini naamakirjasta myös nimelläni Veli-Pekka Leivo - siellä käsittelen enemmän, mutten ainoastaan Kajaanin ja Kainuun asioita sekä turvallisuuspolitiikkaa. 

 

Muutama vanhempi kirjoitus Lähi-itään liittyen:

 

Elokuu 2017: Jemen: inhimillinen katastrofi maailman silmien alla.

Maaliskuu 2017: Maailman katsoessa muualle Jemen kulkee kohti katastrofia.

Maaliskuu 2017: Erdogan rakentaa Turkista diktatuuria lännen katsoessa sivusta.

Marraskuu 2016: Jäsenyysneuvottelut Turkin kanssa on keskeytettävä.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Assadin kaatamisen esteenä olivat kurdit, jotka lujatahtoisimmin kävivät taisteluun ISIS:iä ja lännen suunnitelmia vastaan. Nyt länsimaailma maksaa kurdeille kalavelkansa likaamatta omia käsiään Turkin avustuksella.

Ehkä tarkoituksena on ottaa vielä seuraava erä ilman kurdeja Assadin ja Syyrian kaatamiseksi.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Syyrian sodan jälkipeleistä tässä on kyse, ei enää pyrkimyksistä kaataa Assad.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Joka tapauksessa sota kurdeja vastaan on samalla Syyrian vakautta ja olemassaoloa uhkaava toimenpide.

Itse toivoisin, että jos joku suuri muutos on tapahtuakseen tässä valtioiden kamppailuissa, niin syntyisi kurdit yhdistävä Kurdistanin valtio.

http://timokohvakka.puheenvuoro.uusisuomi.fi/24543...

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Kyllähän se tosiaan sysää taas yhden alueen sekasortoon - Afrinin alueella kun ei olla juuri sodittu ja ilman kurdeja ei rauhaakaan tule.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Taas yksi kansanmurha muiden jatkoksi Turkin rikosrekisteriin. Mutta tosiaan, se ei näytä kiinnostavan tämän maailman mahtavia hitustakaan.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Ei se vielä kansanmurha ole, mutta sotarikosten ja muun ikävän puolelle lienee jo menty..

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Turkki sulkee viimeisiä portteja Unioniin, sopii minulle erittäin hyvin. Ei koskaan paimentolaisporukkaa EU:iin

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Pitkällä aikavälillä se voi olla aika paha röhlömi, että Turkki ajautuu eurooppalaisen vaikutuspiirin ulkopuolelle... mutta itse ne sinne kaksin käsin vääntäytyvät, joten...

Käyttäjän JarmoAhonen1 kuva
Jarmo Ahonen

Vaikuttaa siltä, että Turkki suhtautuu vähemmistöihin hyvin johdonmukaisesti. Koska armenialaisista on jo päästy eroon, niin on energiaa ja aikaa keskittyä kurdikysymykseen. Koska Syyrian valtio on nyt liian heikko suojelemaan omia alueitaan, niin Turkki voi hoitaa asioitaan toisten valtioiden alueella.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Valitettavasti. Tosin kurdit ovat laajoilla alueilla enemmistö ja väestökehityksen jatkuessa ennallaan maan asukkaista kurdeja on tulevaisuudessa vähintäänkin kolmannes. Se ei lupaa hyvää Turkille, mutta omaa hautaansa kaivavat..

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Turkki vastustaa kurdien itsenäisyyspyrkimyksiä kaikissa maissa, ei ainoastaan omalla maaperällään. Sama asenne Irakin kurdeihin ja nyt Syyrian kurdeihin.
Veli-Pekka sanoo, että Turkki tekee väärin. Niin tekee minustakin. Entä sitten? Koska Sauli ei sano niin, ei meidän sanomiset taida kovin kauksi yltää. Voihan sitä toki äänestää Merjaa, jos se sanoisi jotain Turkista. Itse kylläkin ehdin jo antaa ääneni...

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Jokainen tekee sen, mitä voi..

Toimituksen poiminnat