Kitinää Näläkämaasta ..mitäpä se hyvejää..

Tervetuloa Kajaanin elokuvakerhoon!

  • Tervetuloa Kajaanin elokuvakerhoon!

Kajaanin Elokuvakerho Ry:n syyskausi alkaa tulevana lauantaina (23.9.) jatkaen kajaanilaisen elokuvakerhotoiminnan lähes 60 vuotta jatkunutta historiaa. Suomalainen elokuvakerhotoiminta ei ole enää laajuudeltaan entisellään, mutta elokuvien kotikatselun, digitalisaation ja Internetin tuomista mullistuksista selvinnyt harventunut joukko porskuttaa oikein hyvin.

Täällä Kajaanissa syyskautemme koostuu kahdeksasta erinomaisesta elokuvasta ja voimme hyvin mielin todeta, että toimintamme on vireää ja jatkuvuus turvattu: esitämme erinomaiseen aikaan lauantai-iltapäivisin elokuvia huippuluokan elokuvateatterissa ja kerhomme jäsenmäärä on yksi maamme suurimmista, sillä viime vuonna jäseniä oli vuoden aikana peräti 359. Se on huikea määrä, kun huomioi kaupunkimme koon.  Itse asiassa kerhomme saattaa olla sekä esitettyjen elokuvien määrän että jäsenistön koon osalta maamme suurin perinteinen elokuvakerho. Kaukana emme käsittääkseni ainakaan ole.

Tästä huolimatta toistuvasti törmää yllättyneisiin ihmisiin, jotka eivät edes tiedä kerhotoiminnastamme ja siitä, että näytämme omin voimin ja yhteistyössä vuosittain parisenkymmentä elokuvaa mukaan lukien satunnaiset vanhat klassikot sekä toisinaan mykkäelokuvia live-musiikilla säestettynä. Kajaani on valtavasti kokoaan suurempi kulttuurikaupunki ja elokuvakerhomme on osa kokonaisuutta.

Tervetuloa mukaan!

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Kiitos kutsusta. Kerhon puheenjohtaja Esa Heikkinen on erittäin hyvä kaverini ja kävin alussa usein katsomassa, mutta 136 km:n matka (yhteen suuntaan) on sittenkin liikaa, etenkin kun näen kotona sateliittilautasen kautta "Dom kino":ta.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Esa on kyllä hieno mies ja häntä saa tästä suurimmalta osin kiittääkin. Tuo matka toki on monellakin tapaa aika paljon, mutta hienoa että olet ainakin joskus jaksanut.

Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

No Elokuvakerho voisi sitten kait esittää elokuvan joka lie tehty kirjasta Nicky Cruz Juokse Poika Juokse. Kirja kun kait on painettu muistaakseni kait yli 2 milj jos en nyt väärin muista . Muistelen että elokuvakin on ja ainakin you tubessa videoitakin Noo tämä oli vain ehotus moi jali kajaani

Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

Tarkistin Cruzin kirjan tilanteen ja sitä onkin myyty jo 12 miljoonaa kappaletta ja Suomessa vuonna 2007 oli painettu jo 98 000 kpl ja kirjasta on tehty dokumentti elokuva 1998 Run Baby Run ja kirjaa Run Baby Run onkin käännetty peräti 40 kieleen eli kirja on Juokse Poika Juokse ja kouluissa on sitä luettu Suomessakin

Toimituksen poiminnat