Kitinää Näläkämaasta ..mitäpä se hyvejää..

Viranomaisten toimimattomuus ja sinisilmäisyys auttavat äärijärjestöjä

  • Viranomaisten toimimattomuus ja sinisilmäisyys auttavat  äärijärjestöjä
  • Viranomaisten toimimattomuus ja sinisilmäisyys auttavat  äärijärjestöjä

Turun terrori-iskun jälkimaingeissa on esitetty koko joukko kysymyksiä liittyen terrori-iskun mahdollistaneisiin tekijöihin. Hossein Bahmanpour nosti Lähi-itä-ryhmässä esille joukon havaintoja, joihin on mielestäni syytä tarttua - joukon kysymyksiä, joihin on syytä saada vastaus. Vaikuttaa myös jokseenkin selvälle, etteivät kaavaillut kyttäyslait ja nykyistä perustuslakia loukkaavan urkintalainsäädännön säätäminen olisi edes estäneet Turun veritekoa.  On nimittäin aika monta asiaa, jotka maamme viranomaiset olisivat voineet hoitaa paremmin.

Marokko on pääsääntöisesti turvallinen maa, jonne tehdään turistimatkoja. Turun iskuista epäillyn tapauksessa turvapaikkaprosessi oli kesken vielä lähes kaksi vuotta saapumisen jälkeen. Aika on turvallisuuden kannalta järjettömän pitkä ja inhimillisyyden kannalta väärä niitä kohtaan, jotka suojelua todella ansaitsevat ja tarvitsevat. On vain oikein että ratkaisut tehdään riittävän nopeasti varsinkin tapauksissa, jotka ovat muita selkeämpiä.  Kuten monet ovat jo julkisuudessa vaatineet, tulisi kielteiset päätökset käsitellä tehokkaammin ja valvotummin. Luonnollisestikin vaarantamatta oikeusturvaa ja huomioimalla sen, että oikaisuvaatimuksen tekeminen on oikeusvaltion kannalta tärkeä oikeus. 

Jos hätäkeskus toimisi kuin Suojelupoliisi, eläisimme jännittävässä maassa. Lounais-Suomen poliisi sai epäillystä ilmoituksen jo aikapäiviä sitten ja välitti tiedon Supolle. Tämä ei johtanut mihinkään konkreettiseen, kuten ei monessa muussakaan tapauksessa pitkin maailmaa. Kyse ei ollut siis siitä, etteikö uhkaa olisi jonkun toimesta tunnistettu. Kyse oli siitä, etteivät viranomaiset reagoineet. Saatu varoitus kaikui kuuroille korville.

On jo korkea aika, että wahhabilaiseen/salafistiseen vihanlietsontaan aletaan suhtautua sen vaatimalla vakavuudella. Kyseessä on fasistinen ideologia, jonka verinen jälki on kaikkialla samanlainen. Nämä takfiri-ryhmät käyvät sotaa länsimaita, maltillisia muslimeita ja vapaata maailmaa vastaan. Niiden harjoittama vihapuhe ja kiihottaminen saavat jatkua aivan liian vapaasti. Suomalaisten viranomaisten ei tule hyväksyä ns.vihasaarnaajien maahantuloa ja uskonnon nimissä harjoitettua vihan ja separatismin lietsontaa. Islam ja muslimit eivät ole uhka, mutta wahhabistisen/salafistisen poliittisen islamin edustamat suuntaukset ovat. Daesh (ISIS) ja vastaavat järjestöt ovat vain osa kokonaisuutta. Radikaaleihin uskontulkintoihin nojaava separatistinen ajattelu on pitkällä tähtäimellä vähintään yhtä suuri haaste. Rinnakkaisyhteiskuntien syntyminen luo pohjaa tulevaisuuden ongelmille alkaen sosiaalisista ongelmista ja päättyen väkivaltaisten ääriryhmien kannatuspohjan vahvistumiseen. Rinnakkaisyhteiskuntien hyväksyminen monikulttuurisen yhteiskunnan osaksi on karhunpalvelus niihin kasvaville ihmisille ja pysyvä epävakauden lähde tulevaisuudessa kaikille muille. 

Suomi ei voi maailman terrorismiongelmia ratkaista, mutta me voimme koittaa hoitaa oman tonttimme. Meidän ei tule käydä asekauppaa Persianlahden arabimaiden kanssa, jotka levittävät wahhabilaista/salafistista islamia ja tukevat äärijärjestöjä. Meidän on suhtauduttava äärimmäisen skeptisesti kaikkiin öljyrikkaiden arabimaiden rahoilla toteutettuihin moskeijahankkeisiin, sillä maailmalla ne ovat olleet aivan liian usein radikalismin pesäkkeitä. Tämä on nähty Balkanilta Afrikkaan, Länsi-Euroopasta Itä-Aasiaan ulottuvalla alueelle jo aivan liian monta kertaa. Meidän ei tule ajaa ja tukea länsimaiden epävakauttavia toimia islamilaisessa maailmassa. 

Edellä mainittujen seikkojen luulisi olevan itsestäänselvyyksiä. Niiden ohella tarvitsemme tietysti muutoksia muuhunkin toimintaan ja lainsäädäntöön, mutta ongelmien tiedostaminen on välttämätön osa niiden ratkaisua.  

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Juha Hämäläinen

"Älkää menkö Afganistaniin, koska siellä tappelevat heimot yhdistävät voimansa teitä vastaan. Kun lopulta poistutte verissä päin, kuten Neuvostoliitto aikoinaan jatkavat heimot keskinäistä taisteluaan siitä mihin jäivät teidän tullessa, vain paremmilla aseilla"

En muista kuka tämän heitti ulos ja sanatarkkuudessa lienee pieniä vivahde eroja, mutta tästä lähtee ja siihen se loppuu........

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Interventioista Afganistan on kuitenkin sieltä paremmasta päästä, YK:n valtuuttama ja aikanaan Neuvostoliiton aloittama sotku. Todellisempia ongelmia ovat Irakin tuhoaminen 2003-, Syyrian ääriliikkeiden aseistaminen ja muu tukeminen, Turkin, Arabiemiraattien ja saudien touhujen hiljainen hyväksyntä sekä Libyan tilanteen holtiton hoitaminen.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Ulkomaisten lehtitietojen ja Uuden Suomen uutispuolen mukaan epäilty marokkolainen oleskeli Saksassa vuodenvaihteessa 2015-16. Hän on siis tullut Saksaan vuonna 2015, jolloin Angela Merkel, varmaan painavin perustein, avasi rajat Syyrian pakolaisille.

Ei ole tietoa siitä, miten ja missä Saksassa epäilty on viettänyt Uutta vuotta 2016. Kuitenkin Kölnin ja muiden kaupunkien taharrush gamae –tapahtumien eli naisten julkisella paikalla tapahtuvan seksuaalisen joukkohäirinnän tekijöitä kuvattiin pohjoisafrikkalaisiksi. Yleensä marokkolaiset viihtyvät maanmiestensä seurassa ja Saksassa erityisesti Nordrhein-Westfalenissa. Jokin syy epäillyllä on ollut lähteä Saksasta, jonne marokkolaiset yleensä pyrkivät.

Uuden vuoden tapahtumista käytiin myös Suomessa kiivasta keskustelua. Jotkut feministit olivat hyvin pahastuneita siitä, että taharrush gamae esitettiin ikään kuin uudeksi ja turvallisuuteen vaikuttavaksi ilmiöksi. Olisi pitänyt puhua kaikesta naisten kohtaamasta häirinnästä.

Saksalainen kuuluisa feministi Alice Schwarzer julkaisi pikavauhtia kirjasen Der Schock – Die Silvesternacht von Köln (2016), johon sisältyy mm. reformistista ”euroislamia” edustavan syyrialaistaustaisen professori Bassam Tibin lyhyt artikkeli. Tibin mukaan muslimimiesten naisiin kohdistama ahdistelu ja väkivalta eivät kohdistu pelkästään välittömiin uhreihin vaan myös niihin miehiin, joille naiset tekijöiden käsityksen mukaan kuuluvat. Pettyneet ja raivostuneet arabimiehet kostivat saksalaisille miehille, joita naiset edustivat. (Tibi 2016).

Suomensin professori Tibin kirjoituksen, hankin sille julkaisuoikeuden Alice Schwarzerin toimistosta ja tarjosin sitä blogikirjoitukseksi Uuteen Suomeen. Päätoimittaja Huusko ei vastannut. Professori Tibin analyysit muslimimiesten naisiin kohdistamasta väkivallasta ovat kuitenkin merkityksellisiä. Tibin mukaan ainoa vaihtoehto olisi valistunut, reformoitu islam, jolla hän ei kuitenkaan näe olevan mitään mahdollisuuksia tällä hetkellä. Julkisia kannattajia on vain vähän. Turkkilaistaustainen lakinainen ja naisten oikeuksien edistäjä Seyran Ateş on perustanut Berliiniin liberaalia islamia edustavan moskeijan, jossa kuitenkin käy vain vähän ihmisiä, koska salafistit uhkailevat moskeijaa ja sen kävijöitä.

Suomessa vallitseva monikulttuurisuusideologia on omiaan tukemaan mahdollisemman alkuperäistä ja aitoa kulttuuria valistuneiden ja liberaalien suuntausten kustannuksella, ja islamofobian käsite on omiaan tukahduttamaan kaiken uskontokritiikin.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Ilari, kiitos hyvästä kirjoituksestasi!

Kun Sinulla on blogiin sopiva teksti, älä kysele keneltäkään vaan julkaise se Uudessa Suomessa muitta mutkitta sananvapauttasi käyttäen. Tuohan kuulostaa informatiiviselta, lukevan yleisön tietoa lisäävältä aiheelta – onko sen julkaiseminen myöhäistä vieläkään?

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

En kai voine professori emeritiuksen tekstiä omissa nimissäni ja omassa blogissa julkaista.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Terve. Kerrot tässä lähettäneesi meille/minulle? tekstin. Voisitko vielä kertoa, koska olet sen lähettänyt, koska en löytänyt sitä äkikseltään meilistäni?

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Lähetetyist löytyi tällainen:

"08/18/16 at 1:39 PM

To markku.huusko@uusisuomi.fi

Päätoimittaja Markku Huusko
Uusi Suomi

Hei,

Saksalais-syyrialaiselle professori Bassam Tibille pitäisi luoda blogi Uuteen Suomeen, ks. Alice Schwarzerin toimiston viesti alla.

Ilmoitin heille taannoin suomentaneeni Tibin kirjoituksen ”Syrien und Deutschland”, joka sisältyy teokseen Schwarzer, Alice (2016): Der Schock – Die Silvesternacht von Köln, ja esitin sen julkaisemista Tibin blogikirjoituksena Uuden Suomen Puheenvuoro-palstalla. Tibin teksti on sopivan lyhyt, neljä liuskaa ja 9 670 merkkiä.

Alice Schwarzerin toimiston mukaan prof. Tibi on tähän suostuvainen – “Prof. Tibi hat sich jetzt bei uns zurückgemeldet. Er ist mit der Veröffentlichung des übersetzten Textes in Finnland einverstanden” – mutta he pyytävät jotakin linkkiä. Jonkinlainen Facebook-sivu löytyy nimellä Bassam Tibi. mutta se on tyhjä ilman kuvaa. Prof. Tibin pitäisi ilmeisesti tehdä käyttäjätunnushakemus, mutta siihen hän ei varmasti ryhdy eikä se edes onnistuisi kun ohjeet ovat vain suomeksi.

Pitäisin Bassam Tibin - sinänsä erittäin synkkämielisen - jutun julkaisemista suomeksi tärkeänä, koska henkilö sentään itse on syyrialainen, muslimi ja saarnaja peräti profeetan sukua ja valistuneen “euro-islamin” edustaja. Mielelläni toki kääntäisin koko kirjasen (136 sivua), jos siitä joku maksaisi jotakin.

Ohessa liitteenä käännökseni, jonka sanavalintoja toki voidaan muuttaa ja täsmentää.

Terveisin ja hyvästä verkkolehdestä kiittäen "

me

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko Vastaus kommenttiin #10

Hmm, ei soita mitään kelloja, olen pahoillani.

Petteri Hiienkoski

Kiitos kirjoituksestasi! Olen samoilla linjoilla! Odotamme päättäjiltä terveen järjen käyttöä.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Kiitoksia, toivotaan parasta.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Jos ei ole Saksassa edes yrittänyt saada turvapaikkaa, on saattanut olla jokin organisaation antama missio, ehkä asustella pohjoisessa turvasatamassa ja pistäystä aina välillä iskuoperaatioissa, ja kun ei saanutkaan virallista turvasatamaa ehkä alkoivat valmistelemaan ja rysäyttämään Suomessa.

Saattoi tuokin tulla maahan sen tietotoimisto Al-Jazeeran turvapaikkamatkailumainoksen perusteella? Juha Sipilä petti lupauksensa heti kun kotikonnuilla oli tapahtunut eka tuontiraiskaus, vaikka markkinoinnissa kyllä oli käytetty jopa blonditäkyä. Overpromise, underdeliver?  

Muuten, ainakin osaa näistä nykyisistä irakilaisista, marokkolaisista ym. sotakuntoisen näköisistä turvapaikanhakijoistamme voisi kai suositella Islamilaisen Valtion häätämistoimiin? Varsinkin epäävän päätöksen saaneet olisivat omiaan osoittamaan yhteishenkensä siten. Turhautumisen se kai aina voittaisi sellaisissa tapauksissa, jotka muuten uhkuisivat ylimääräistä uhoenergiaansa täkäläiseen siviiliympäristöön sopimattomin tavoin. Nythän nuo omaisensa pulaan jättäneet viettävät aikaansa toimettomina pohjolassa ja esim. suomalaiset vapaaehtoiset taistelevat heidän maittensa vapauttamiseksi.

- Ollos huoleton, poikas pakosalla on - ja sama arabiaksi...

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Voi olla tai olla olematta. Aika vähän tässä nyt voi sanoa, vaikka koko ajan salafistinen terroristisolun todennäköisyys näyttääkin vahvistuvan.

Mitä taas häätämistoimiin tulee, niin se on niiden homma, jotka sitä haluavat tehdä.

Toimituksen poiminnat