Kitinää Näläkämaasta ..mitäpä se hyvejää..

Suomalaisten vapaaehtoisten viesti Rakkan kaupungista Syyriasta

  • Suomalaisten vapaaehtoisten viesti Rakkan kaupungista Syyriasta
  • Suomalaisten vapaaehtoisten viesti Rakkan kaupungista Syyriasta

Ainakin kaksi suomalaista on taistellut Daeshia (ISIS) vastaan kuluvan vuoden alusta alkaen kurdien sekulaarien YPG-joukkojen riveissä. Aatteellisista syistä Syyriaan lähteneet vapaaehtoiset ovat kantasuomalaisia reservinupseerja, joilla on viesti suomalaisille liittyen Turun terrori-iskuun ja Syyriassa käytävään Daeshin vastaiseen taisteluun, jossa par´aikaa käydään viimeisiä taisteluita järjestön pääkaupungin Rakkan valloittamiseksi.

Syyriassa sotilaallinen voitto häämöttää jo, mutta paljon on vielä tehtävänä ennen kuin Daesh on lyöty ja mikäli wahhabilaista uskontulkintaa ja sitä levittäviä toimijoita ei torjuta, kyse on voitosta, joka ei ratkaise itse ongelmaa. 

Katso video täältä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

--------------------------------------------

Palautetta voi lähettää osoitteeseen vpleivo@gmail.com


Jos haluat saada blogin parhaat palat Facebook-seinällesi ja aiheisiin liittyviä uutisia, käyhän tykkäämässä: https://www.facebook.com/KitinaaNalakamaasta

Poliitikko-profiilini löytyy täältä: https://www.facebook.com/Veli-Pekka-Leivo-256153654500775/

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Tuolla tarvittaisiin lisää vapaaehtoisia. Paikalliskulttuurien tuntemus olisi avuksi ja ilmastoonsopeutumisvalmiudet.

Löytyisiköhän Suomesta lisäpotentiaalia? Tunti sitten muuten tv1-uutisissa epäävän turvapaikkapäätöksen saanut irakilaisurho uhosi, ettei missään nimessä hyväksy sitä että hänen liikkeitään alettaisiin seurata kännykkäpaikannuksella. Hän ei kuulemma ole tullut eikä jäänyt laittomasti maahan leikkiäkseen!

Noh, uskoakseni vielä tässä maassa oma hallintomme ja omat kansalaiset määrittävät demokraattisessa järjestyksessä tällaiset säännöstöt, oli tulijan lähtömaassaan sisäistämät yliegoiset auktoriteettikoodit peräisin minkä planeetan millaisesta miliisistä tahansa.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

YPG:n riveissä on kohtalaisen paljon ulkomaalaisia joukkoja, mutta seuraava ponnistus tulee olemaan hyvin suuri: uuden sodanjälkeisen yhteiskunnan rakentaminen.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Eikö sinunkin mielestä ainakin osaa näistä nykyisistä irakilaisista sotakuntoisen näköisistä turvapikanhakijoistamme voisi suositella Islamilaisen Valtion häätämistoimiin? Varsinkin epäävän päätöksen saaneet olisivat omiaan osoittamaan yhteishenkensä siten. Nythän nuo omaisensa pulaan jättäneet viettävät aikaansa toimettomina pohjolassa ja esim. suomalaiset vapaaehtoiset taistelevat heidän maittensa vapauttamiseksi.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo Vastaus kommenttiin #5

En minä lähde noihin hommiin ketään suosittelemaan.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #6

Ymmärrän. Turhautumisen se kuitenkin aina voittaisi sellaisissa tapauksissa, jotka muuten uhkuisivat ylimääräistä uhoenergiaansa ehkä täkäläiseen siviiliympäristöön sopimattomin tavoin. - Ollos huoleton, poikas pakosalla on - ja sama arabiaksi.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Kun aloituksessa mainitaan YPG:ta, niin tässä hieman taustatietoa niin PYD/YPG:sta, PKK:sta sekä KRG:sta:

http://ilmari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/213147-kurd...

Toimituksen poiminnat