Kitinää Näläkämaasta ..mitäpä se hyvejää..

Älä ryhdy terroristien apulaiseksi

Terrorismi on ideologista väkivaltaa, jonka tavoitteena on poliittiseen päätöksentekoon vaikuttaminen muun muassa ohjaamalla yleistä mielipidettä, äänestäjiä, tai poliitikkoja toimimaan tavoilla, joiden terroristit katsovat edistävänsä aatettaan.  Aina näin ei käy, mutta wahhabilaisesta/salafistisesta islamintulkinnasta oikeutuksensa hakevat Euroopassa iskeneet terroristiryhmät ovat tämän osalta sangen suoraviivaisia. Me emme vielä tiedä varmuudella Turun iskun taustoja, mutta ottaen huomioon tekotavan, epäillyn kansalaisuuden ja oletetun elämäntilanteen, Turun aseman salafistisen islamin tärkeänä pesäkkeenä Suomessa ja jo jonkin aikaa jatkuneen nimenomaan Suomeen kohdistuneen Daeshin ("ISIS") propagandan, lienee vain ajan kysymys, milloin saamme varmistuksen siitä, että kyseessä oli maamme ensimmäinen ääri-islamistinen terroriteko.

Inhimilliset reaktiot ovat normaaleja. Viha, pelko, suuttumus ja vaatimuksiksi muuttuvat toiveet siitä, että jotain on pakko tehdä ovat ymmärrettäviä. Ja totta helvetissä jotain on tehtävä, sillä vaikka jotkut tuntuvat fatalistisesti hyväksyvän tällaisen olevan uusi normaali armon vuonna 2017 Euroopassa, tosiasia on se, että  tilanteemme on pitkälti syntynyt poliittisten ratkaisujen seurauksena ja sellaisilla voidaan kehityskulkuun vaikuttaakin. Se on kuitenkin tarina toiselle kerralle, sillä iskun välittömissä jälkimainingeissa tärkeintä on olla tekemättä sitä, mitä terroristit haluavat. 

Terrorismi on sotilaallisesti heikon osapuolen väkivaltaa, jolla vain harvoin on voimaa enemmän kuin me sille itse annamme. Terrorismi on mielipidevaikuttamista ja mediatilan haltuunottoa väkivallan ja tunnereaktioiden avulla. Älä lähde siihen mukaan. Älä lietso ja levitä pelkoa ja hysteriaa, sillä sitä he sinulta haluavatkin. Jos autat terroristeja antamalla heille näkyvyyttä ja lietsomalla pelkoa, edesautat sellaisia toimia ja reaktioita, joita iskulla on haluttukin saada. 

Terroristit haluavat että heidät nähdään aatteen ja ihmisten puolustajina. Eräs peruskeinoista kautta aikain on ollut se, että terroristisella väkivallalla halutaan saada aikaan vastareaktioita, jotka kohdistuvat ihmsiryhmiin, joiden asialla terroristit väittävät olevansa. Daesh haluaa enemmän kuin mitään muuta sitä, että se nähdään islamin ja muslimien edustajana. He toivovat, että ihmiset alkavat pelätä kaikkia muslimeita, jotta he voivat väittäää puolustavansa muslimeita. Samalla he toivovat muslimeihin kohdistuvan syrjinnän, vihan ja vääryyksien lisääntymistä, sillä se alleviivaa heidän propagandansa viestiä  muslimiyleisölleja repii yhteiskuntia hajalle. Mitä laajemmin yhteiskunnassa muslimit ja islam nähdään uhkana tai vieraana pelottavana toisena, sitä pahemmin yhteiskuntamme repeytyy elämään omissa todellisuuksissaan ja sitä väkevämmän kaikupohjan terroristinen viesti saa. Tätä samaa tavoitetta edesauttavat impulsiiviset teot ja puheet, jotka kohdistuvat muslimeihin tai heiksi luultuihin. Kaduilla huutelijat, ikkunoidensärkijät ja someöyhöttäjät tekevät terroristien kenttätyötä pyrkien jakamaan yhteiskuntamme meihin ja heihin.

Mutta enemmän kuin koskaan me tarvitsemme sillanrakentajia - ihmisiä, tekoja ja sanoja, jotka tuovat meidät kaikki yhteen. Terrorismi on yhteinen vihollisemme. Kun puhut, kirjoitat ja vaadi toimia, muista että terroristit haluavat että heitä käsitellään viiteryhmiensä edustajina ja mitä ikinä teetkin, rakenna sen sijaan että lähdet terroristien avuksi repimään tätä yhteiskuntaa hajalle. Uusi viikko on alkamassa. Älä aloita sitä työskentelemällä terroristien hyväksi lietsomalla pelkoa ja vihaa, tai vaatimalla poliitikoilta ja viranomaisilta toimia, jotka lisäävät vastakkainasettelua ja ruokkivat vain vääryyttä. Äläkä missään nimessä niele purematta poliitikkojen ja viranomaisten puheita, joilla pyritään saamaan lisää valtaa ja oikeuksia julkiselle vallalle ja rajoittamaan vapauksia. Vapautta ei voi vaihtaa turvallisuuteen. Yhteiskunta joka tekee sellaisen virheen menettää lopulta väistämättä molemmat.  
P.S. Mitä on tehtävä-kirjoitus tulee aikanaan. Tämän kirjoituksen aihe on se, että mitä ei pidä tehdä. Juuri nyt se on akuuttia. 

Palautetta voi lähettää osoitteeseen vpleivo@gmail.com


Jos haluat saada blogin parhaat palat Facebook-seinällesi ja aiheisiin liittyviä uutisia, käyhän tykkäämässä: https://www.facebook.com/KitinaaNalakamaasta

Poliitikko-profiilini löytyy täältä: https://www.facebook.com/Veli-Pekka-Leivo-256153654500775/

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (95 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Mm. SPR on toiminut terroristien apurina jo pitempään, valitettavasti. Siis huoltoyksikkönä lepopaikka-alueella.

Toivon kirjoittajan myös antavan selityksen sille, miksei islamvastaisessa Unkarissa muslimina esiintyvät terroristit riehu.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Kuinkahan SPR on avustanut terroristeja ja liekkö se mikään yllätys, että viiteryhmän X porukka ei riehu, jos heitä ei (juuri) maassa ole. Ei ole Suomessa Boko Haram ongelmana, eikä Korkein totuus.. Mutta rajakkifantasiat ovat osa ongelmaa, ei ratkaisua.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Ensin kerroit, että Unkarissa Rajat kiinni -toiminta toimii ja sitten halveeraat sen linjan kannattajia. Sanotaanko tuota vasemmistolaisuudeksi, tuskinpa kuitenkaan vasemmistolaiseksi ajatteluksi, koska toinen tekijä puuttuu?

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo Vastaus kommenttiin #5

Tuolla logiikalla stalinismiakin voisi markkinoida toimivaksi ratkaisuksi moneen tilanteeseen.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #6

Stalinismin vertaaminen siihen, että laiton/haitallinen maahanmuutto lopetettaisiin on aina erikoista.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo Vastaus kommenttiin #11

Se on aivan yhtä hyvä veto kuin Unkarin nostaminen esille jonkinlaisena onnistumisena.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #5

Unkarin liberaalia demokratiaa kannattavat ihmiset ovat tällä hetkellä passiivisia ja pelokkaita. Orban on siirtynyt Putinin puolelle ja matkii Putinin politiikkaa. Siinä estetään kansalaisjärjestöjen ja vapaan median toiminta. Ei kai kukaan suomalainen voi sellaista hyväksyä. Ei kai kukaan voi hyväksyä kampanjointia Sorosta vastaan.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo Vastaus kommenttiin #9

Unkari on tosiaankin synkkä esimerkki siitä, kuinka nopeasti ihmiset unohtavat historian. Ja varoitus siitä, mitä voi tapahtua jos kansallismieliset voimat päästetään valtaan,

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Terroristit vihaavat vapaata ja avointa yhteiskuntaa, niihin ei Unkari kuulu.
Suomelle Unkari ei ole mnkäänlainen mallimaa.

http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000002928839.html

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Varmaankin tuo vapauden vihaaminen on yksi terroristien motiiveista.

Lisäksi terrorria harjoitetaan tietysti siellä, missä sille annetaan mahdollisuus. Ohessa jonkinlainen statistiikka terrorismista by wiki. Viime vuosien ( 2010 alkaen ) terrorismia näyttää pääosin yhdistävän poliittinen (?) islam. Toki muitakin kusipääterroristeja ideologeineen listalla majailee. Tuolta listalta puuttuu muuten monta EU n jäsenmaata. Siis Unkarin lisäksi.

https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Luettelo_terrori-i...

Mielenkiintoista nähdä myös, kuinka kauan tämä nykyisin vallitseva terrorin kehityssuunta jatkuu ja saavuttaako tämä poliittinen (?) islam terroriila pysyvää jalansijaa Euroopassa. Vai onko tällä poliittisen (?) islamin harjoittamalla terrorismilla joku muu nk. ' Hidden agenda '?

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Anarkistin vapaus tulee vaihtaa normaalien ihmisten turvallisuuteen, laittaa anarkistit häkkiin. Kukaan ei vihaa kaikkia paitsi anarkisti kaikkia ei-anarkisteja.
Kaikin puolin kirjoitus joka kertoo joistain ihan muusta kuin siitä maailmasta jossa me elämme ...

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Minä en kyllä tiedä, mistä maailmasta tämä kommenttisi kertoo. Liian hapokasta.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Niin, ' älä ryhdy terroristin apulaiseksi '

Kielteisen turvapaikkapäätöksen jälkeen auta suomalaisen toverihengen ja yhteisvastuun mukaisesti maahan eksynyt kulkija ulos maasta.

Älä majoita, äläkä ruoki laittomasti maahan jäänyttä.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Mielestäni turvapaikkaprosessin pitäisi olla nopeahko ja kielteisen päätöksen sekä asianmukaisten oikaisupyyntöjen jälkeen henkilö pitää poistaa/henkilön pitää poistua maasta. On todella suuri ongelma sekä turvallisuusriski, että tuhansia ihmisiä on vain hävinnyt jonnekin.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Meillä on kaksi toimintamallia, joista molemmilla voidaan tilannetta parantaa. Toinen on se, että poistamme nopeasti kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet. Toinen vaihtoehto olisi, että antaisimme näille kielteisen päätöksen saaneillekin mahdollisuuden jäädä joksikin aikaa, esimerkiksi tilanteen kotimaansa tilanteen rauhoittumiseen asti.

Jos valitsemme nopean palauttamisen, valitusprosessin nopeuttaminen on ainoa keino saada nopeasti lainmukaisia palautuspäätöksiä. Nykyisin palautuksia joudutaan tekemään, vaikka valitusprosessi on kesken. Valitusviranomaisten työtä on tehostettava.

Esimerkiksi Afganistaniin palauttaminen tuntuu epäoikeudenmukaiselta. Kaikki alueet Afganistanissa eivät toki ole sotatoimialuetta. En tunne yksittäisten turvapaikanhakijoiden tilannetta. Tunnen sympatiaa sellaisia afganistanilaisia kohtaan, jotka ovat sotaa paenneet ja haluaisivat uuden alun rauhallisemmassa paikassa.

Yksin sisällissotatilanne maassa ei ole myönteisen turvapaikkapäätöksen peruste. Palauttaminen sotatoimialueelle tuntuu epäoikeudenmukaiselta. Eikö epäoikeudenmukaisuuden kohtaaminen ruoki radikalisoitumista?

Käyttäjän JuhaKarhu kuva
Juha Karhu

Minä en muslimeita vastaan nosta sormeakaan enkä pelkää tippaakaan, mutta nostan sormeni jutun kirjoittaja/hänen aatetovereita vastaan ja pidän teitä mahdollistajina näihin tapahtumiin.

Se on asia joko pysyy eikä yhteenkuuluvuutta teidän kanssa koskaan tule olemaan, te jaoitte maan kahtia ja sellaisena se tulee pysymäänkin. Hyvässä ja pahassa.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Me? Te kollektivistit olette sangen hassuja, kun leimaatte ihmisiä sen mukaan, millaisiin viitekehyksiin suvaitsette heitä laittaa. Toki onhan se paljon helpompaa kuin herra jumala - kohdata ihmiset yksilöinä.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Medialla on selkeä ja pysyvä soppari: Sinä terrorisoit, me uutisoimme.
https://guitarkonkari.wordpress.com/2017/08/19/kat...
Kun heitä moittii, vastaus on että "Ihmisillä on oikeus tietää" tai "Älä ammu viestintuojaa". Tosiasia kuitenkin on, että terrorismista uutisointi pitää mediaa vahvasti elossa.

Niko Sillanpää

ISIS:n aivan avoimesti ilmoittamat tavoitteet ovat 1) kalifaatin levittäminen ja 2) vääräuskoisten tuhoaminen, orjuuttaminen tai käännyttäminen. Massamaahanmuutto muslimimaista Eurooppaan toteuttaa heidän mukaansa ensimmäistä. Terrori-iskut toteuttavat jälkimmäistä, eli niiden motiivi on ihan vain tuhoaminen tuhoamisen vuoksi, ei mikään nokkela käänteispsykologia, jossa käytetään hyväksi valtaväestön reaktioita.

Tuota käänteispsykologianarratiivia terrorismin tarkoituksena alettiin puskemaan erilaisten progressiivisten yhteiskuntatieteiden tutkijoiden ja suvaitsevaisuuskommentaattoreiden toimesta voimalla muistaakseni Brysselin terrori-iskun jälkeen.

Oletetaan seuraavassa, että se kuvaisi todellisuutta jollain järjellisellä tarkkuudella (mitä se ei tee). Tästä on pääteltävissä suoraan, että meillä on yhteiskunnissamme suuri joukko ihmisiä, jotka pelkän ryhmäidentiteetin perusteella ovat alttiita ideologialle, jonka keskeinen osa on raaka supremasistinen väkivalta, ja jotka ovat herkkiä radikalisoitumaan. Tämä olisi jo itsessään massiivinen ongelma. Mutta lisäksi näiden tutkijoiden ja kommentaattoreiden analyyseilla ja ohjeilla päädytään seuraavaan:

1) Kyseinen kansanryhmä muuttaa jatkuvana virtana joko halpatyövoimana ja kv suojelun kautta Länsi-Eurooppaan,

2) integraatio on heikkoa,

3) tulee yhteiskunnallisia ongelmia ja radikalisaatiota,

4) valtaväestöt tuskastuvat näihin ongelmiin,

5) mutta maahanmuuttoon tai tulijoiden kulttuuriin ei saa puuttua, koska muutoin he luokkaantuvat ja radikalisoituvat (lisää).

Eli meidän pitää ottaa vastaan ja tehdä jatkuvia myönnytyksiä ja tulonsiirtoja tälle radikalisoitumiselle herkellä väestönosalle tai muutoin he radikalisoituvat.

Tällaisessa toiminnassa ei ole muiden väestönosien kannalta mitään järkeä tai logiikka ja asetelma muistuttaa kiristystä. Ei voi olla niin, että on aina vain heidän oikeutensa ja meidän velvollisuutemme heitä kohtaa ja että keppiä ei voi käyttää motivaattorina, vaan aina vain porkkanaa. Kuka tahansa johtotehtävissä koskaan ollut voi muuten heti sanoa kokemuksesta, että jälkimmäinen strategia on ääliömäinen ja täysin toimimaton.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Eli Leivo ajaa kalifaatin asiaa?

Käyttäjän MattiAhlstedt kuva
Matti Ahlstedt

"ISIS:n aivan avoimesti ilmoittamat tavoitteet ovat 1) kalifaatin levittäminen ja 2) vääräuskoisten tuhoaminen, orjuuttaminen tai käännyttäminen. Massamaahanmuutto muslimimaista Eurooppaan toteuttaa heidän mukaansa ensimmäistä. Terrori-iskut toteuttavat jälkimmäistä, eli niiden motiivi on ihan vain tuhoaminen tuhoamisen vuoksi, ei mikään nokkela käänteispsykologia, jossa käytetään hyväksi valtaväestön reaktioita."

Terroristejä on muitakin kuin islamilaisia, blogistin kirjoitus osuu kohdalleen yleisellä tasolla jossa terrorismillä pyritään heikentämään kohde kansakuntaa, tuskin terroristitkään käsittävät miten herkässä ihmisten tunteet on, miten pähkähulluja asioita he saavat poliitikot tekemään. Lakeja jotka on enemmän omaa kansakuntaa vastaan kuin sen suojaksi.

Suhteellisuudentaju kun hukkuu sinne suruun ja vihaan, edelleen Suomessa on helpompi voittaa lotossa päävoitto kuin joutua terroristi-iskun uhriksi, tietysti asioita pitää hienosäätää kohdilleen että nämä henkilöt jäisivät jo rajalla kiinni. Tosin ajatustenlukeminen on vielä scifiä, radikaalia on hankala spotata jos ei ole mitään mistä voisi päätellä henkilön olevan sellainen.
Nykyinen politiikka joka sallii maahan tulemisen ilman papereita josta voidaan ahnetta oikeisto politiikkaa kiittää että saadaan paljon halpaa työvoimaa maahan.

Asutaan maassa jossa suurin uhka on loppuunajettu vanhempi joka päättää ottaa perheeltään hengen, polttaa talonsa ja lopulta tappaa itsensä, joka kerta tulee enemmän kuolonuhreja kuin Turussa ja läheisten suru on vähintäänkin yhtä suuri, mutta tällä ei irtoa poliittista vaikutusvaltaa tai kohdetta johon vihan voi purkaa, palstatila mediassakin on nimellinen.
Joten tavallaan terrorismi on voittanut, mielipiteet, politiikka ja media pelaa täyttä häkää ideologian pussiin.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Kirjoittaja tiivistää väkivaltaisten jihadistien toiveet tässä hyvin: "He toivovat muslimeihin kohdistuvan syrjinnän, vihan ja vääryyksien lisääntymistä, sillä se alleviivaa heidän propagandansa viestiä muslimiyleisölle ja repii yhteiskuntia hajalle".

Vaikka somessa on nähty viikonloppuna monenlaista ikävää, on fiksuakin toimintaa on ollut huomattavan paljon. Ilahduin, kun näin esimerkiksi kansanedustaja Tom Packalénin (ps.) jakavan tätä Iltalehden juttua Facebookissa:

Turun islamilaisten yhdyskuntien imaami: "Jos muslimi tekee tällaista, ei hän ole oikea muslimi"

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201708202200338176...

Niko Sillanpää

#NotAll, "ei oikeaa islamia" ja "sitä ISIS toivoisi".

Älä nyt viitsi, Markku, tuo on noloa.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Noloa kehua bloggaajan viestiä? Noloa kertoa kansanedustajan FB-postauksesta?

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #26

Noloa nostaa noin tuskaisen surkeita ja useita kertoja dementoituja argumentteja.

Ilkka Huotari

Eli blogisti haluaa sanoa, että terrorismi/joukkomurha on hyvin pienestä kiinni, esimerkiksi vain vääristä sanoista, ilmeistä tai vastaavista?

"Mitä laajemmin yhteiskunnassa muslimit ja islam nähdään uhkana"

Ja toisaalta islamia ei saisi nähdä uhkana?

Jokin ei nyt oikein täsmää. Onko islam/muslimit uhka vai ei?

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

En, lue uudestaan.

Islam ei ole tosiaan uhka, mutta salafistisesta/wahhabistisesta uskontulkinnasta kumpuavat ryhmät ja ihmiset ovat.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

"tosiasia on se, että tilanteemme on pitkälti syntynyt poliittisten ratkaisujen seurauksena ja sellaisilla voidaan kehityskulkuun vaikuttaakin"

Nappiin kirjoitettu – eikä ole mitään syytä tyytyä jatkossa tähänastiseen virheelliseen politiikkaan. Voipa olla, että henkilöitäkin joudutaan vaihtamaan, jotta meno vaihtuu.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Jokaiselle järkevälle ihmiselle on selvää, että nykymeno ei ole hyvällä pohjalla. Eikä varsinkaan sipilöidessä tehdyt linjaukset.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Vaaleja odotellessa...

Toki nykyisenkin hallinnon aikana pitäisi toimenpiteitä saada tehtyä. Poliisin resurssien lisääminen terroriepäilyjen tutkimiseen on ensimmäisiä toimia.

Petri Hämäläinen

Vihervasemmistolaiset toivovat, että ihmiset alkavat pelätä kaikkia "rasisteja", eli ihmisiä, joilla on muunlaisia poliittisia mielipiteitä kuin heillä. Vihervasemmistolaiset kutsuvat heitä "rasisteiksi", jotta he voivat väittää puolustavansa rauhaa ja rakkautta.

Samalla he toivovat muslimeihin kohdistuvan syrjinnän, vihan ja vääryyksien lisääntymistä, sillä se alleviivaa heidän propagandansa viestiä "rasisteista" ja repii yhteiskuntia hajalle.

Mitä laajemmin yhteiskunnassa "rasismi" nähdään uhkana tai vieraana pelottavana toisena, sitä pahemmin yhteiskuntamme repeytyy elämään omissa todellisuuksissaan ja sitä väkevämmän kaikupohjan vihervasemmiston viesti saa.

Tätä samaa tavoitetta edesauttavat impulsiiviset teot ja puheet, jotka kohdistuvat "rasisteihin" tai heiksi luultuihin. Kaduilla huutelijat, ikkunoidensärkijät ja someöyhöttäjät tekevät terroristien kenttätyötä pyrkien jakamaan yhteiskuntamme meihin ja heihin.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Voi kyynel. Loukkasinko tunteitasi?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Joillekin pitäisi aloittaa opettaminen ihan alkeista. Terrorismi on heikon osapuolen taistelustrategia. Ei muuta. Islam on uskonto. Ei muuta. Daesh on itsenäistä valtiota tavoitteleva valloittajaryhmä. Ei muuta.

Ihminen joka yhdistää mielessään terrorismin, islamin ja Daeshin yhdeksi möykyksi ei ole koulun matikantunnilla oppinut unionin ja leikkauksen eroa. Daesh tavoittelee kalifaattia käyttäen sekä terrorismia että fundamentalistista islamia. Tuo on se leikkaus.

Kaikki terroristit eivät ole muslimeja tai Daeshin taistelijoita. Kaikki Daeshin taistelijat eivät ole fundamentalistisia muslimeja eivätkä terroristeja. Moni on vain Daeshilla hyväpalkkaisessa duunissa. Kaikki fundamentalistiset muslimit eivät ole terroristeja tai Daesh taistelijoita vaan pelkästään uskostaan sekaisin, johon heillä on täysi oikeus. Meilläkin on omasta uskostaan sekaisin oleva jopa presidenttiehdokkaana.

Jos siis väität islamin olevan terrorismia, niin olet joko idiootti tai yrität käyttää idiootteja hyväkseen. Idiootti on vaihtoehdoista ihmisenä parempi.

Mika Sarivaara-Satta

#20, Islam ei ole uskonto, vaan ylisuuri kuoleman kultti, koska one way only. Daesh on maailmanlaajuista kalifaattia tavoitteleva uskonliike, ja jihad, Pyhä Sota, on muslimin velvollisuus. 2:216,"Yusuf Ali: Fighting is prescribed for you, and ye dislike it. But it is possible that ye dislike a thing which is good for you, and that ye love a thing which is bad for you. But Allah knoweth, and ye know not."

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

Viranomaiset kyselevät eloonjääneeltä terroristilta:
"Mikä verkosto teillä on takana?"
- Islamilaista terrorismia ajava verkosta, joka haluaa tappaa vääräuskoisia
"Mitkä ovat tarkoitusperänne länsimaissa?"
- Vääräuskoisten tappaminen
"Haluatteko ajaa länsimaita sekasortoon ja häiritä yhteiskunnallista rauhaa?
- Haluamme vain tappaa vääräuskoisia
"Ketkä ovat ykköskohteita?"
- Vääräuskoiset, eli kaikki länsimaista elävää viettävät, myös muut muslimit
"Haluatte siis enemmän järkyttää länsimaita kuin tuottaa ruumiita?"
- ...ei haluamme tappaa vääruskoisia
"Niin mutta ettehän te koskaan saa kaikki tapettua, joten te varmasti haluat...
- Haluamme tappaa vääräuskoisia

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Niin että ennen kuin Leivo itse suvaitsee kirjoittaa mitä pitäisi tehdä, ei kenelläkään muulla ole lupaa ottaa asiaa puheeksi?

Tässä on nyt tasaisesti jo muutaman vuoden ajan kuunneltu/ luettu samanlaista soopaa milloin miltäkin taholta. Kätevästi kun joku yksittäistapaus tasaisin väliajoin teurastaa sivullisia jossain päin Eurooppaa, välillä lähempänä, välillä kauempana. Ja sitten heti jälkimainingeissa onkin tärkeää olla antamatta pelolle valtaa tai vaatia toimenpiteitä, jotka ilmeisesti kaikki vain pahentavat vastakkainasettelua. Koskas ajattelit, että tulee sellainen väli, jolloin sille "mitä pitäisi tehdä" -keskustelulle olisi paikka?

p.s. on melkoista haahuilua uneksia, että joku tai jokin tuo sinut yhteen tyyppien kanssa, jotka vihaavat kaikkea mitä edustat, ja haluavat sinut ja mahdollisimman monta muuta hengiltä sen takia. Vähän kuin olisi 30-luvun lopussa varonut vastakkainasettelua Aatun kanssa. Eikunhei, niinhän sitä yritettiinkin, loistavin seurauksin.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Miten niin ei ole? Keskity hyvä ihminen lukemiseen vähän paremmin. Kyllä kuule kyse oli ihan tämän kirjoituksen rajauksesta.

Ei kenenkään tarvitse kokoea minkään sortin yhteyttä salafistien/wahhabiittien kanssa, mutta tässä yhteiskunnassa tavalliset muslimit ovat samassa veneessä muiden kanssa, kun kyse on näiden terroristien muodostamasta uhasta. Jos näet "muslimit" kollektiivisena joukkona vihollisena ja samaistat heidät noihin ryhmiin, olet enemmänkin osa ongelmaa kuin ratkaisua.

Ja minä en todellakaan mitään chamberlainilaista linjaa kannata, vaikka projisoitkin omia kuvitelmiasi minuun ja uskottelet, että minä sellaista tekisin.

Käyttäjän NiiloMkel kuva
Niilo Mäkelä

Päänsilitys ei poista tehtyjä tekoja.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Onko joku jossain sellaista tehnyt? Jos luit moista tekstistäni, niin luetun ymmärtämisessä on hiukan petrattavaa.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Minusta tämä, että kerrotaan miten mihinkin saa suhtautua ja miksi on oikeastaan aika ärsyttävää ja alkaa käydä kliseiseksi.

Totesin jo tuolla toisessa vastaavassa, että minulle on aivan sama, mitä terroristi ei halua tai haluaa. Hänellä ei ole mitään valtaa määrittää mitään minun elämässäni.

On ällistyttävää, että samaan aikaan kun terroristeista puhutaan yksilöinä, meihin vedotaan jonain massana ja aika suorasti meitä ilmeisesti pidetään ongelmana tässä asiassa. Että ei siinä mitään jos joku nyt vähän puukon kanssa heiluu tai ajelee autolla väkijoukkoon, tärkeintä on, että te pyritte vähän parantamaan asennettanne. Pahin mitä tässä nyt voi tapahtua, ei ole, että teitä puukotetaan ja teidän yli ajellaan autolla, vaan se, että se saattaa tuntua teistä ikävältä ja nekin, jotka eivät ehkä vielä suunnittele teidän puukottamistanne ja yliajamistanne, saattavat alkaa suunnittelemaan. Koska se nyt vaan on normaalia, että jos maailma ei ole avoin ja hymyile kauniisti, niin puukotetaan satunnaisia ihmisiä ja ajellaan autoilla sivullisten yli.

Tuollaisessa älyttömässä niskalenkissä, jossa voit vain toivoa hyvällä käytöksellä sääteleväsi sitä millä volyymilla tulee puukosta ja auton puskurista, saattaa jossain kohti nousta mieleen kysymys, että miksi tätä pitikään sietää ja kuka heille antoi sen valta-aseman, jossa saa tehdä mitä huvittaa ja sitä pitää vaan sietää sillä välin kun joku ehkä selvittää asiaa ja pohtii, miten sen ehkä saisi jotenkin paremmaksi?

Tämä jälkipyykki oikeastaan suututtaa minua paljonkin, missä puukon kanssa hilluminen enää edes ei. Olen jo sisäistänyt, että se on normimeininkiä ja että se on se, mitä tulee laajalti hyväksytyn ja väistämättömän ilmiön seurauksena - se on sellainen (mutta vain hiljaa itsekseen) hyväksyttävä huono puoli jostakin. "Yleiseurooppalainen ongelma". Yhteinen ongelma, jolle ei kukaan voi mitään ja jonka seuraukset pitää tilastonumeron kärsiä. Hyvä. Kunhan ollaan rehellisiä ja allekirjoitetaan se myös omalla verellä jos sitä vaaditaan. Se on sitoutumista se. Muiden verellä allekirjoittaminen on aina helppoa. Pystyn sen jossain määrin hyväksymään omalla kohdallani.

Minua suututtaa poliitikkojen pahoittelut. Kun on selvää, että ilmiö A johtaa negatiiviseen lieveilmiöön B ja A on se, mitä on kuitenkin tietoisesti ajettu, niin sitten pahoitellaan B:tä, vaikka se tulee itsestäänselvästi A:n mukana. Ei minulla ainakaan riittäisi pokka.

Minua suututtaa se, miten typeränä media meitä pitää.

Minua suututtaa, että kun terroristi duunailee terroristijuttuja, heti paikalle pölähtää ihmisiä ohjeistamaan ja rauhoittelemaan meitä aivan kuin se olisimme olleet me, jotka sen puukon kanssa heiluimme. Ja jos olisimmekin olleet, tuskin olisi kukaan valkopesemässä ja selittelemässä paremmaksi sitä, puhumattakaan koko lehdistöstä, poliitikoista ja tiedostajista. Vapaata riistaa terroristille. Uhrattavia tuotantoeläimiä valtiolle. Helppoja syntipukkeja paremmistolle. Tärkeintä on, että oravanpyörä ei pysähdy.

Totta kai uhrille on paljon helpompi mennä sanomaan, että se on uhrin vika, että häntä hakataan ja että ei kannata omalla toiminnalla ainakaan provosoida lisää selkäsaunoja. Hys hys ja hymyilkää vaikka väkisin. Mutta on se minusta aika kohtuutonta ja epäjohdonmukaistakin, enkä ole varma, että se edes toimii ollenkaan.

Minun ohjeeni alentuville ohjeistajille: Pitäkää päänne kiinni, ennen kuin suututatte ja radikalisoitte ihmisiä. Hymyilkää vaikka vaan myötätuntoisesti, vaikka raskasta olisikin.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

No mitävituissahan syyllistettiin jo yksi uhri ja ulkomaalaisperäiset auttajat.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

On se hyvä että raportoit tästä, jotta se suuri enemmistö, joka ei MV:tä seuraa, saa myös tiedon. Ehkä seuraavaksi joku kertoo mitä tietyt ulkomaalaistaustaiset vloggarit ovat mahdollisesti viime aikoina tehneet?

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

En tiedä asiasta, kun en ko. julkaisua juuri lue. Mitä haluat? Että menen ja luen? Että olen samaa mieltä kanssasi, että juu niin tekivät? Vai että muutan mieltäni kaikesta, mitä kommentissani totesin, koska mitävittualehti?

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama Vastaus kommenttiin #31

"Totta kai uhrille on paljon helpompi mennä sanomaan, että se on uhrin vika, että häntä hakataan ja että ei kannata omalla toiminnalla ainakaan provosoida lisää selkäsaunoja. Hys hys ja hymyilkää vaikka väkisin. Mutta on se minusta aika kohtuutonta ja epäjohdonmukaistakin, enkä ole varma, että se edes toimii ollenkaan."

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen Vastaus kommenttiin #35

No tuskin se mistään syystä on eri asia mvlehden kohdalla.

Niko Sillanpää

#28: Sehän on kauheaa!!! Olen, olen... pöyristynyt!!!

Niko Sillanpää

#27: "Minun ohjeeni alentuville ohjeistajille: Pitäkää päänne kiinni, ennen kuin suututatte ja radikalisoitte ihmisiä. Hymyilkää vaikka vaan myötätuntoisesti, vaikka raskasta olisikin."

Täsmälleen näin. Mikään ei ole niin rasittavaa kuin että joku tulee tyrkyttämään aikuiselle ihmiselle jotain maailmankuvaa ja moraalisössötystä.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Ymmän henkilökohtaisen ärsyyntymisesi. Suomessa vaan Daeshilla ja persuilla on sama taktiikka saada itselleen maallista valtaa. Pyritään saamaan yksinkertaisimmat kansalaiset vihaamaan muslimivähemmistöä. Siksi joutuu rautalankaa taivuttaen muistuttamaan mistä on kyse. Fiksut toki tajuavat Halla-ahon ja Daeshin tavoitteet ja metodit.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Ainut takuuvarma tapa saada kannatusta pois persuilta, on estää terroristi-iskut. Mikään selitys ei hyödytä, jos ihmiset kokevat, että homma ei ole kenenkään muun hanskassa kuin jonkun terroristijärjestön, joka voi tulla, mennä ja olla niin kuin huvittaa.

Ja lukevatko ne ihmiset edes näitä?

Melkein huolestuttavampaa on, että Sipilä, jonka hyväksynnällä puukottaja täällä pyörii, aikoo nyt mahdollisesti heikentää kansalaisten yksityisyyttä. Eli kun terroristi suhaa menemään, kansalaisia rangaistaan. Sekin on helvetin hieno signaali se.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #44

"Ainut takuuvarma tapa saada kannatusta pois persuilta, on estää terroristi-iskut."

Tarkoittako tuo kääntäen, että ainut takuuvarma tapa nostaa persujen kannatusta on että terrori-iskut lisääntyvät?

Poliisi tutkii TS:n toimittajaan kohdistuvaa vihakampanjaa, joka näyttää jossei Halla-Ahon masinoimalta niin ainakin tämän inspiroimalta. Kannatus nousuun?

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201708212200340214...

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #46

"Tarkoittako tuo kääntäen, että ainut takuuvarma tapa nostaa persujen kannatusta on että terrori-iskut lisääntyvät?"

Tuskin ainoa tapa, mutta eiköhän se ole aika ilmeistä, että tällaiset tapahtumat satavat persujen laariin. Toki siellä näyttää olevan jo kriisinhallintamoodi päällä muutamalla muullakin puolueella, ja ulostulot sen mukaisia. Ks. esim. Kanerva ja Sipilä.

"Poliisi tutkii TS:n toimittajaan kohdistuvaa vihakampanjaa, joka näyttää jossei Halla-Ahon masinoimalta niin ainakin tämän inspiroimalta."

Niin että jos joku ottaa kipinää jostakin jota Halla-Aho on kommentoinut, se on Halla-Ahon ja perussuomalaisten vika? Että jos minä nyt kilahdan tästä sinun kommentistasi ja lähden spammaamaan jotakuta, niin oikeastaan se onkin sinun vikasi, ja ehkä tuottamuksellisesti myös sikäläisten tuulivoimavastustajien?

Sitä en ymmärrä, saati millään tasolla hyväksy, että joku saa päähänsä lähteä pommittamaan viesteillä toimittajia. Turun tapauksen uutisoinnista olen kyllä miettinyt samantyyppisiä kysymyksiä kuin Halla-Aho. Ottaen huomioon Turun väestörakenteen, ei taida olla ihan puhdasta sattumaa, että TS:n uutisiin on viimeiset kaksi päivää löytynyt kovin vähän perinteisiä suomalaisia sukunimiä.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #47

Halla-aho on poliittinen vaikuttaja jolla on paljon seuraajia, noin teoriassa vastuu puheistaan pitäisi olla vähän suurempi. Myös viestin sisällöllä on merkitystä enemmän kuin jos sinä kilahdat minun edelä olevasta viestitäni. Mestari itse poisti jakamansa MV-lehden törkypäivityksen mutta vaikeahan se on sanoa mistä uhkailijat inspiraationsa saivat. Halla-aho ainakin oli levittämässä sanomaa.

TS:n toimittaja kertoo, että suomalainen auttaja kieltäytyi TS:n haastattelupyynnöstä. Eikös se mestari itse ja seuraajansa aina kitise miten uutisoinnissa häivytetään kohteen maahanmuuttotausta? Nyt kun ei häivytetty, alkoi uusi kitinä.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #48

En ole seurannut tätä kyseistä episodia, mutta kokonaisuudesta tulee vahvasti vaiketelma, että näihin lööpitettyihin sankaritarinoihin on laitettu spinniä siinä määrin runsaasti, että ne eivät kokonaisuudessaan kestä päivänvaloa.

Tapahtumat sattuivat aivan keskustassa ja ovat varmasti useammalla turvakameralla. Poliisi voisi tilanteen selventämiseksi julkaista tallenteet yleisölle, niin voidaan objektiivisesti päätellä, kuka teki ja mitä ja kuka jätti tekemättä.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #49

Mistä päättelet että ne eivät kestä päivänvaloa?

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #50

Ei vastaa todennäköisyyksiä tai arkikokemusta, annettu kuva on räikeän yksipuolinen ja -ääninen, "kaivelivat vain kännyköitään" ym., tarinan kertojina on some-profiiliensa perusteella monikulttuurisuusaktivistisia toimittajanaisia jne. That being said, sen ruotsissa lanssarina töitä tekevän miehen osuuden voin uskoa sellaiseksi kuin on kerrottu, sillä koulutuksella toimisi juuri niin kuin hän toimi. Mutta turha tästä vääntää, kuvatallenteet julkisiksi, niin nähdään objektiivisesti, miten tapahtumat etenivät.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo Vastaus kommenttiin #51

Uutisoinnissa on paljonkin korjattavaa, mutta Halla-ahon jakama MV-roskan juttu on jo osoitettu valheeksi. Kuten noin niin kuin yleensä.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #67

#67: Eli tapahtumasta on videotallenne ja se on julkaistu? Härkösen sana ja jotkin veriläikät hihoissa eivät osoita itsessään yhtään mitään.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen Vastaus kommenttiin #46

Näin minä veikkaan, kyllä. Tuollaisella ei ole minkään valtakunnan merkitystä, jos noita iskuja tulee lisää - mahdollisesti ei nytkään.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #52

Suomalaiset kyllä näkevät näiden spinnien läpi muutoinkin, jos ne menevät niin överiksi kuin tässä.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Leivon kirjoitus on ansiokas ja olen pääosin samaa mieltä hänen kanssaan. Terroristisolujen ja yksittäistenkin terroristisia ajatuksia hautovien selville saaminen ja heidän tekojensa estäminen jo ennalta vaatii kuitenkin myöntämään viranomaisille resursseja ja valtuuksia, jotka saattavat vähentää jossain määrin meidän kaikkien kansalaisvapauksia. Tämä on mielestäni hinta, joka on maksettava turvallisuudesta ja siitä ettei ihmisten panikoituminen toistuvien terroritekojen takia saata yhteiskuntaamme sellaisen epäluottamuksen tilaan, jota voi olla vaikea korjata. En halua Suomesta mitään poliisivaltiota, mutta kahdesta pahasta joutuu joskus valitsemaan pienemmän. Näkökulmasta sitten riippuu, mikä on se suurempi ja pienemmpi paha. Kuulisin mielelläni arvostamaltani blogistilta ajatuksia tästä.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Itse sallisin nykyistä mittavamman tiedustelutoiminnan Suomessa. Olenkin jo ihmetellyt vuosia miksei kyseistä lakia ole saatu aikaisiksi.

Timo Tuovinen

Voisitko kertoa, nimesi, ikäsi, tissiliivis koon, suhtautumisen seksiin, kuinka usein nuolet persettä, ai et kerro, vaadin oikeuden sen urkkia sinulta ja alastonkuvasikin sinusta otetaan, ihan vaan et mun turvallisuus ois taattu

Käyttäjän MattiAhlstedt kuva
Matti Ahlstedt

https://fi.wikipedia.org/wiki/Lex_Nokia

Sen verran muistan Lex Nokia:n uutisoinnista että sitä vastustettiin kovaan ääneen joka puolella, jopa media keksi tarinoita poliitikkojen painostamisesta.

"Laki tuli voimaan kesäkuun 2009 alussa, ja sen kumosi tietoyhteiskuntakaari tammikuun 2015 alussa"

Käyttäjän MattiAhlstedt kuva
Matti Ahlstedt

En vastusta viranomaisten laajempia tiedusteluoikeuksia, lakien ongelma vain tuppaa olemaan tulkinnanvaraisuus jolla lakia käytetään asioihin johon sitä ei alunperin ole tarkoitettu.

Jenkkilä esimerkki maana käyttää paljon resursseja sähköisen viestinnän ja sosiaalisen median valvontaan, tapaus jossa brittimies oli käyttänyt slangisanaa twitterissä liittyen lomamatkaansa Las Vegasiin sai virannomaiset käännyttämään hänet rajalta takaisin, vain koska tietokone joka ei osaa tulkita kieltä ja kontekstia oikein oli merkannut hänet uhkaavaksi avainsanojen mukaan.

Ei meikäläistä siis pelota tietojen urkinta vaan niiden väärinymmärtäminen tai käsittely, tilanne jossa joudut tulevaisuudessa miettimään jokaista kirjoittamaasi sanaa ettet joudu terroristilistalle.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Vapauden vaihtaminen turvallisuuteen tuhoaa vapauden. Jos rakennamme totalitarismin mahdollistavan järjestelmän, meidän on kuviteltava vallankahvaan pahin mahdollinen porukka. Jos totalitarismiin siirtymisen mahdollisuus on nollaa suurempi, ajan lisääntyessä todennäköisyys lähestyy sataa. Siksi järkevä vapauden ja demokratian ystävä vastustaa aina, kaikkialla ja järkähtämättä totalitaristisia tendenssejä väristä ja aatteesta riippumatta.

Marokkolaisesta oltiin ilmoitettu poliisille, tieto oli kulkenut Supolle. Mies oli saanut kielteisen päätöksen ja oli ollut siitä huolimatta maassa jo pitkään. Ei tämä tiedoista ja kontrollista kiinni jäänyt, vaan isku jäi estämättä aivan muista syistä johtuen.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Olen ollut pitkälti samaa mieltä kuin Leivo ja vastustanut esim. kilometriperustaista, satelliittivalvontaan perustuvaa autoverotusmallia tuolla perusteella. Tietoja ei kuulema "käytettäisi väärin". Mikä takaa, ettei joku valtaan nouseva hallinto käyttäisi väärin, kun järjestelmä on kerran luotu?

Eurooppaan ja nyt Suomeen rantautunut terrorismi (onhan sitä Euroopassa toki aikaisemminkin ollut esim. 70-luvulla) ja itänaapurin informaatiovaikuttaminen on kuitenkin pistänyt miettimään, pitäisikö viranomaisten tiedusteluvaltuuksia lisätä, kuten nyt suunnitellaan. Toteutuneiden terrori-iskujen vaikutukset ovat vielä paljon syvemmät kuin välittömät uhrit, ne luovat yhteiskuntaan epäluottamuksen ilmapiirin ja lisäävät tuulta ääriryhmien purjeisiin. Niiden ennalta torjuminen olisi ensiarvoisen tärkeää, vaikka terrorismin syihin ei valvonnalla vielä voitaisikaan puuttua. Totta on, että tietoa viranomaisilla saattaa ollakin, mutta toimenpiteiden kynnys on oikeusvaltion yksilönvapauden periaatteen vuoksi korkea. Pahoin pelkään, että lähivuosina kynnystä on pakko laskea.

En olisi muutama vuosi sitten uskonut kirjoittavani näin. Terroristit ovat toiminnallaan näköjään pystyneet vaikuttamaan minuunkin.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo Vastaus kommenttiin #75

Mielestäni kaikkeen kontrolliin tulee suhtautua kriittisesti ja jos kyse on totalitarismin mahdollistavista toimista, niitä on vastustettava. Terrorismin voima on hyvin mitätön, mutta me itse voimme tuhota vapaan yhteiskunnan.

Jos ostamme turvaa myymällä vapauden, meille ei tule jäämään lopulta kumpaakaan.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #79

Vapaa yhteiskunta kuuluu vapaan yhteiskunnan kansalaisille ja heidän kutsutuille vierailleen, ei asiattomasti maahan tulleille ja laittomasti jääneille. Vapaata yhteiskuntaa ei olisi ilman lakeja ja sääntöjä sen suojaksi ja että niiden noudattamsita valvotaan onnistuneesti.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo Vastaus kommenttiin #81

Olet aika sinisilmäinen, jos uskot että se jäisi siihen.

Mitä laittomasti maassa oleviin tulee, niin kommentoinkin sitä jo ja myös TPH-tilannetta.

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

V-P.L: "...Älä lietso ja levitä pelkoa ja hysteriaa,... sillä sitä he sinulta haluavatkin. Jos autat terroristeja Kun puhut, kirjoitat ja vaadi toimia, muista että terroristit haluavat että heitä käsitellään viiteryhmiensä edustajina ja mitä ikinä teetkin, rakenna sen sijaan että lähdet terroristien avuksi repimään tätä yhteiskuntaa hajalle..."

Pelko liittyy itsesuojeluvaistoon ja tunnetta on mahdotonta kieltää, tai vaientaa uhrin kokemuksen jakamista toisten ihmisten kanssa.

Eilen sieniretkelläni istahdin erään tyhjän urheilukentän laidalla olevaan "katsomoon". Pian kentän vastakkaisella laidalla käveli aikuinen tummaihoinen mies, joka ei herättänyt pelkoa. Mutta mies muuttikin kulkusuuntaansa ja lähti tulemaan minua kohti. Odottaako vai lähteäkö pois. Itsesuojeluvaisto voitti ja lähdin nopeasti pois.

Mitä jos mies olikin ystävällisissä aikeissa? Tästä tulikin mieleen, että tilanteissa - aiheen kuuma ilmapiiri nyt huomioon ottaen - tilannetaju miehen osalta olisi ollut paikallaan.

Timo Tuovinen

"Terrorismi on ideologista väkivaltaa, jonka tavoitteena on poliittiseen päätöksentekoon vaikuttaminen muun muassa ohjaamalla yleistä mielipidettä, äänestäjiä, tai poliitikkoja toimimaan tavoilla, joiden terroristit katsovat edistävänsä aatettaan. "
Niin ISIS ei ole siis terroristinen järjestö. He ei tavoittele mitään muuta kuin rikollista hyötyä johtajilleen. Se että he käyttää jotain ideologiaa hyväkseen on vain osa, mutta heidän todelliset tarkoitusperät ei ole mitenkään tavoitella päämäärää millekkään ideologialle, päin vastoin saada vain nämä ideologiat sekasortoon jolloin se rikollinen toiminta chaoksessa on paljon paljon helpompaa kuin järjestäytyneessä tilassa. Ei siellä niil mitään aatetta ole, ainoastaa valta jota hakevat. Käyttävät kyllä hyväksi joitakin aatteita, mut luulen ettei aatteella ole yhtikäs mitään väliä jos se vaan palvelee heidän pyrkimyksiään pysyä vallassa.
Kyllä ihan mitätahansa aatetta voidaan käyttää puhtaasti itsekkäisiin tarkoituksiin. Vallan haluisen ei tarvitse välittää yhtikäs mitään aatteesta, mutta jos se tuo hänelle sen, niin miksi hän ei valehtelisi et aate on ok hänellekkin henk. koht.
Kyllä minun mielestä kannattaisi edes ajatella, onko jollain ISIS johtajalla oikeasti mitään aatetta edes pääkopassaan, vai onko hänen hihulointi ainoastaan itsekästä vallan keruuta.
Syntymekanismit on samanlaiset kuin mafia ja katollinen kirkko eli hankitaan ideologia joka pesee tarkoituksen, pyhittää keinot ja teot jotka voivat olla täysin ideologian vastaisiakin.
Helpointahan on ottaa se lähellä olevin ideologia, sillä saa lähiseudut paraiten valtaansa.
Miettikääpä missä on nämä rikollisjärjestöjen ideologistit, jotka kertoo sen miksi toiminnalla oikesti saavutetaan jotain. Ei heitä ole, on vain ajattelijoita, jotka ajattelee kuinka kaos saadaan jatkumaan ja rikokset pidettyä kannattavina. Jos ne jotain sanoja jostain jumalista käyttääkin, niin ei niistä paita se et ne mitenkään ajattelis jumalien olemassa oloa ollenkaan.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

ISIS on wahhabistisesta/salafistisesta uskontulkinnasta ponnistava poliittis-uskonnollinen kultti. Se pyrkii rakentamaan oman visionsa mukaisen ihanneyhteiskunnan keinoja kaihtamatta. Toki taustalla on monia vaikuttimia ja vaikuttajia, mutta kyllä kyseessä on myös terroristijärjestö. Se kuinka tiiviit yhteydet marokkolaisten joukolla siihen on, on toki oma lukunsa.

Timo Tuovinen

ihan teoreettisesti, kun lavennamme terorrismin käsitystä loputtomiin, niin jokainen meistä lopulta on terroristi

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo Vastaus kommenttiin #90

Rajat ovat pääosin sangen selkeitä..

Käyttäjän TarjaPitknen kuva
Tarja Pitkänen

Petri Hämäläinen! Lainataanpa tuolta Niko Sillanpäältä: Mikään ei ole niin rasittavaa kuin joku tulee tyrkyttämään aikuiselle ihmiselle jotain maailmankuvaa ja moraalihössötystä."

Ei sinulle Hämäläinen tämän enempää muuta kuin, että kirjoituksesi on yksi kaikkein käsittämättömin viime päiviltä. En ymmärrä.

Antti Ukkosella sen sijaan ei ollut.

Olen hyvin mykistynyt tästä kaikesta. Tiedän ihmisiä, joiden lapsia norjalainen mielipuoli lahtasi: 77 nuorta ampumalla Utöyan saarella ja pommilla Oslossa. Mies on muuttanut nimensä nyt Fjotolf Hanseniksi. Tuomittiin terveenä. Kysyn, että onko viha-ääripäiden ryöstäytyminen viime päivinä myöskin tervettä ja onko se tervettä kansallista itsetuntoa?

Norjan oikeussalissa tunnettiin suurta mielihyvää silloin aikoinaan kun salissa ollut uhrin omainen onnistui heittämään monolla murhaajaa kohti mikä valitettavasti osui vain hänen puolustusasianajajansa. Ensin oli lamaannus, sitten raivo ja katkeruus mutta norjalaiset onnistuivat tulemaan lujemmiksi kansana joka koostuu monista kansallisuuksista.

Tunteet syntyvät estämättä - niin minullakin. Se on niin, että tunsin suurta helpotusta kun kuulin, että miehet olivat ajaneet Turun murhaajaa takaa, ettei enempää naisia tapettu.

Miehet ovat jakautuneet Suomessa: Meillä on miehuullisia miehiä ja miehiä, jotka vihaavat naisia. Juuri tuollainen vihervasemmistohöttö, suvakkipuheet ja kukkahattunimittely jne kylvät ainakin siemeniä naisten vähättelyyn ja vaientamiseen.

Käyttäjän PenttiTepsa kuva
Pentti Tepsa

"Mitä laajemmin yhteiskunnassa muslimit ja islam nähdään uhkana tai vieraana pelottavana toisena, sitä pahemmin yhteiskuntamme repeytyy elämään omissa todellisuuksissaan ja sitä väkevämmän kaikupohjan terroristinen viesti saa."

Bloggaus on kaikkinensa hyväntahtoinen yritys, kiitos siitä, mutta mielestäni Leivon lämäri ei mene maalia kohti vaan rännin kautta vastapelaajien hyödyksi. Se hyödyttää terroristeja, koska terrorismin tavoite onkin saada aikaan alistunut (islam) vaste, reseptio. Taustalla on ns. Banduran kokeista lähtien sosiaalipsykologeja puhuttanut teoria aggressiivisen käytöksen havainnoijista. Aggressiivinen toimija saa jäljittelijöitä ja alistujia, koska sosiaalisesti koettu pelko tuottaa aggressoriin samastumista, vrt. Tukholma -syndrooma.

Varoisin myös jakamasta kansaa tilanteen kriittisiä arvioijia tuomitsemalla ja hiljentämällä. Samaa mieltä olen Leivon kanssa siitä,
että impulsiivisella väkivallalla, huutelulla tai mustamaalaamisella emme saa vastata.

Poliittisesti meillä on silti oikeus nähdä islamismi yhteiskunnallisena uhkana ja myös laillisin keinoin toimia tuota uhkaa vastaan.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Islam poliittisena liikkeenä on aina riski yhteiskunnalle.

Timo Tuovinen

mikä poliittinen liike ei olisi riski

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Lue uudestaan, jos kuvittelet tuossa tuettavan alistumista.

Selvähän se on, että wahhabilainen/salafistinen uskontulkinta on ongelma ja niihin ripustautuvat ryhmät turvallisuusongelma ja uhka. Wahhabismiin pitäisi suhtautua vähintään samalla vimmalla kuin natsismiin.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Terroristien avustaminen näyttää olevan nyt esillä:
http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201708212200341014...

Kelaa ei mainita, vaikka eikö sekin rahallisesti tue Suomesta lähteneitä terroristeja?

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Selvähän se on, että täältä tuetaan toimintaa kun sotimaankin on lähdetty.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Mikä on ideologinen väkivalta?

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo
Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Siitähän minä just kysyinkin: onko muutakin idiologista väkivalta kuin tässä selittämäsi.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Äsken juuri tv1-uutisissa epäävän turvapaikkapäätöksen saanut irakilaisurho uhosi, ettei missään nimessä hyväksy sitä että hänen liikkeitään alettaisiin seurata kännykkäpaikannuksella. Hän ei kuulemma ole tullut eikä jäänyt laittomasti maahan leikkiäkseen!

Noh, uskoakseni vielä tässä maassa oma hallintomme ja omat kansalaiset määrittävät demokraattisessa järjestyksessä tällaiset säännöstöt, oli tulijan lähtömaassaan sisäistämät yliegoiset auktoriteettikoodit peräisin minkä planeetan millaisesta miliisistä tahansa. - Vai onko terroristiyhteistyoimintarike olla tuota mieltä?

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Väliaikainen seuranta tällaisessa tilanteessa on/olisi mielestäni hyväksyttävää ja jopa toivottavaa.

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

Daesh haluaa enemmän kuin mitään muuta sitä, että se nähdään islamin ja muslimien edustajana. He toivovat, että ihmiset alkavat pelätä kaikkia muslimeita, jotta he voivat väittäää puolustavansa muslimeita. Samalla he toivovat muslimeihin kohdistuvan syrjinnän, vihan ja vääryyksien lisääntymistä, sillä se alleviivaa heidän propagandansa viestiä muslimiyleisölleja repii yhteiskuntia hajalle."

Näinhän se juuri on, mutta ...

"Älä aloita sitä työskentelemällä terroristien hyväksi lietsomalla pelkoa ja vihaa, tai vaatimalla poliitikoilta ja viranomaisilta toimia, jotka lisäävät vastakkainasettelua ja ruokkivat vain vääryyttä. Äläkä missään nimessä niele purematta poliitikkojen ja viranomaisten puheita, joilla pyritään saamaan lisää valtaa ja oikeuksia julkiselle vallalle ja rajoittamaan vapauksia. Vapautta ei voi vaihtaa turvallisuuteen."

... näin se ei ole.

Yhteiskunnalla tulee olla keinot ja menetelmät ennaltaehkäistä maahan ja sen kansalaisiin kohdistuvia uhkia. Vähän niin kuin autoilijoiden ajamisen vapautta pitää rajoittaa esimerkiksi nopeusrajoituksilla. Nopeusrajoituksilla ennaltaehkäistään tehokkaasti liikennekuolemia ja vammautumisia.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Itse itseäni lainaten:

" toimia, jotka lisäävät vastakkainasettelua ja ruokkivat vain vääryyttä. Äläkä missään nimessä niele purematta poliitikkojen ja viranomaisten puheita, joilla pyritään saamaan lisää valtaa ja oikeuksia julkiselle vallalle ja rajoittamaan vapauksia. Vapautta ei voi vaihtaa turvallisuuteen.""

Tuolla ei ole mitään tekemistä sen kanssa, etteikö erinäisiä asioita voisi ja pitäisi tehdä.

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

Julkinen valta on se joka omalta osaltaan pyörittää tätä yhteiskuntaa. Poliitikkojen tehtävä on ohjata ja valvoa tätä vallan käyttöä. Eduskunnan, hallituksen ja vielä myös presidentin rooli on vallan käytössä merkittävä. Mehän tavalliset kansalaiset valitsemme nämä vallankäyttäjät , käytännössä poliitikot , eduskuntaan. Meillä on toki sitten oma vastuumme valvoa sitä, miten nämä valitsemamme vallankäyttäjät sitä valtaa käyttävät, jonka me olemme heille anteneet.

Nythän onkin kysymys siitä, mitä nämä mainitsemasi "erinäisiä asiat" voisivat olla.

Itse näen, että tiedustelulaki osaltaan on yksi tärkeä työkalu viranomaisille näissä erinäisissä asioissa. Ottaen huomioon kuinka paljon meitä jo tällä hetkellä yhteiskunnan, netin ja kaupallisen somen-puolelta valvotaan ja ohjataan en näe tiedustelulain enää suurestikaan lisäävän kansalaisten ahdinkoa siitä, että heitä "isoveli" valvoo.

Mutta kuten sanoin, valvokaamme me tavalliset kansalaiset niitä, joille olemme valtaa antaneet. Siinä tämä netti on hieno työkalu. Itse olen jo vuosia monen muun kanssa täällä ottanut kantaa useisiin asioihin. Jotkut asiat ovat jopa nousseet poliitikkojen puheissa vähitellen esiin, esimerkiksi tolkuttomat julkisella varoilla rahoitetut tuulimyllytukiaiset, Suomen energia- ja liikennestrategia tai Suomen turvallisuus- ja puolustuspoliittiset ratkaisut tulevaisuudessa.

PS.
Seurataan nyt tarkasti, mitä se tiedustelulaki tarkasti ottaen oikeasti tulisi sisältämään. Tosin saattaa olla, että ihan kaikkea ei sen lain mahdollistamista keinoista yksityiskohtaisesti kerrota, mutta varmasti päälinjat kuitenkin.

Joka tapauksessa asian käsittelyä eduskunnassa ei saa enää vetkutella.

Käyttäjän pasianttila71 kuva
Pasi Anttila

Tässä taannoin Pääministeri Sipilä ja Kok. johtaja Orpo kieltäytyivät hallitusyhteistyöstä Perussuomalaisten uuden johdon kanssa vedoten täysin erilaisiin arvoihin puheenjohtaja Halla-Ahon ja varapuheenjohtajien kanssa.
Kyseessä lienee suhtautuminen maahanmuuttoon ja pakolaiskysymykseen.

Nyt muutama päivä Turun traagisten tapahtumien jälkeen kun lukee suomen hallituksen ministereiden ja hallituspuolueiden edustajien kannanottoja ko.asioihin huomaa että mitään arvoeroja hallituspuolueiden ja perussuomalaisten nykyjohdon välillä ei ole. Onko koskaan todella ollutkaan. Hyvänä esimerkkinä on keskustelu tai ehdotukset palautuskeskuksista. Saa nähdä meneekö edustaja Packalenin ehdotus läpi sellaisenaan hallituspuolueissa vai "liventävätkö" sitä hiukan korostaakseen hallituksen ja perussuomalaisten arvojen jyrkkää eroa. Onhan Ps. suorastaan ihmisvastainen puolue kun taas hallituspuolueet edustavat liberaaleja arvoja kuten ihmisten tasa-arvoa suvaitsevaisuutta ym.

No aika näyttää

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Kyllä sanahelinää mahtuu, mutta käytännön teot jää tekemättä

Presidenttikään ei ymmärrä, että muutkin maat (Saksa, Tanska ja Ruotsi) ovat sulkeneet rajojaan ilman matkustusasiakirjoja liikkuvilta.

Samaten oli typerää vedota että Venäjältäkin tuli, mutta omaa hölmöyttä että otti vastaan, olisi voinut tehdä pika käännytyksen Venäjälle kuten Norja alkoi tehdä. On kyse siitä kenen oikeuksia presidentti haluaa ajaa suomalaisten vai maahantulijoiden, joiden joukossa on tullut rikollisia ja jotka on esiintynyt eri nimillä Saksassa ja Ruotsissa. Saaneet kielteiset päätökset Ruotsista. Silti Suomessa olleet pitkään oleskelulupa prosessissa. Suomi maksaa kovaa hintaa!

Tämä maahantulo ei ole hallituksen eikä presidentin hanskassa.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Aika näyttää... nimenomaan.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Jokainen rajan yli saapunut tuntematon muslimi on mahdollinen terroristi, eivät he rajalla tai VOKeissa kuuluta terrorismikytköksiään ja jotkut saattavat radikalisoitua vasta Suomessa. Viranomaiset ja poliitikot epäonnistuivat täysin tämän Saksassa toimineen marokolaisrosvojoukon kanssa eli tiedustelutiedot jäivät hyödyntämättä. Tuntemattomat rajanylittäjät olisi internoitava ja turvattava suomalaisten arki, hylsyn saaneet olisi välittömästi poistettava maasta.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Terrori-iskujen määrää ja todennäköisyyttä voidaan ja pitää vähentää.

Markokkolaisten taustoja ei edes kunnolla selvitetty, nyt saatu tietää että Saksassa aiheuttaneet ongelmia ja ruotsissa ja esiintyneet useilla nimillä ja saaneet Ruotsista kielteisen päätöksen. Miksei karkota näitä selviä tapauksia? Tekoja tekoja tekoja

Holtiton maahantulo aiheuttaa rauhattomuutta, rikoksia ja terroritekoja.

Liiallisen maahanmuuton seurauksia on joka puolella Eurooppaa, Ruotsissa on maahanmuuttaja enemmistöisiä lähiöitä minne poliisi ei uskalla yhden partion voimin esim Rinkeby / Rosengård.

Kaikissa maissa on ongelmia lähiöissä, joissa valtaosa maahantulijoita. Terrorismin uhka sitä suurempi mitä enemmän päästetty maahan.
https://yle.fi/uutiset/3-9779632

Ilman matkustusasiakirjaa ei oteta maahan. Ruotsi turvallinen maan ja EU tuomioistuimen mukaan ensimmäinen valtio on vastuussa. Tänne ei siis mitään asiaa.
Kielteisen oleskeluluvan saaneet otettava säilöön ja pikaisesti kotimatkalle eikä miettiä mitä palveluita järjestää heille.
Jokaista ulkomaalaista joka tehnyt rikoksen tai on yhteyksissä terroristijärjestöihin, ei seurata vaan välitön karkoitus.

Toimituksen poiminnat