Kitinää Näläkämaasta ..mitäpä se hyvejää..

Kelvoton ja kyvytön: Laura Huhtasaari

  • Huhtasaari ei ymmärrä, että avoin tuen/vastustuksen ilmaisu on aivan eri asia kuin laiton ja/tai salainen vaikutustyö.
    Huhtasaari ei ymmärrä, että avoin tuen/vastustuksen ilmaisu on aivan eri asia kuin laiton ja/tai salainen vaikutustyö.
  • Tälla asenteella puolustusvoimien ylipäälliköksi...
    Tälla asenteella puolustusvoimien ylipäälliköksi...

Laura Huhtasaaresta on mitä todennäköisimmin tulossa Perussuomalaisten ehdokas ensi vuoden presidentinvaaleihin. Se ei ole varsinaisesti yllättävä ratkaisu heille, jotka tuntevat puolueen kehityksen nykymuotoaan kohti, mutta Suomen olosuhteissa on kuitenkin poikkeuksellista, että merkittävä puolue on valitsemassa ehdokkaan, jolta vaikuttaa puuttuvan tyystin niin kansainvälisen politiikan kuin turvallisuuspolitiikankin ymmärrys.

Huhtasaari toteaa Suomen kaatuvan päivässä, jos Putin haluaisi tulla tänne ja kuulemma ei edes Nato pystyisi auttamaan. Kun asiasta tivatiin, niin hän alkoi selitellä asiaa ydiniskuilla. Tällaiset kommentit osoittavat totaalista ymmärtämättömyyttä oikeastaan jokaisella olennaisella tasolla. Kun tämän yhdistää Huhtasaaren Nato-vastaisuuteen ja haluun erota niin eurosta kuin EU:sta ja intoon vakuutella sellaisen olevan Suomen etu muun muassa lisääntyvän idänkaupan kautta, on selvää mitä Huhtasaari ajaa: ei isänmaallista suomalaisten etua toisin kuin väittää, vaan tavoitteena on palauttaa Suomi Kremlin varjoon ja osaksi itänaapurimme etupiiriä. Tällaisenko presidentin maamme tarvitsee nyt?

Todellisuudessa Huhtasaari on pelinappula ja koepallo. Istuvan tasavallan presidentin haastaminen on aina vaikeaa ja Niinistön kannatus yli puoluerajojen on hyvin vankkaa. Muiden puolueiden marssittaessa esiin 5- 10 % kannatukseen kykeneviä ehdokkaita ja potentiaalisia ehdokkaita, on Perussuomalaisten hyvä kokeilla siipiään. Huhtasaari on räväkkä esiintyjä, näkyvyys on taattua ja hän ei jätä ketään kylmäksi. Kreationismi, evoluutiovastaisuus ja natsien kanssa hengailu aiheuttavat tiedostavassa luokassa juuri sellaista närästystä, huokailua ja kukkahattujen havinaa kuin perussuomalaiset kaipaavatkin. Heille parasta mahdollista peeärrää olisi Huhtasaaren henkilöön ja vakaumukseen iskevä vastustaminen, jolla tästä - ja siten puolueesta saataisiin jälleen kerran uhri. Kaikkein eniten Perussuomalaiset tarvitsevat sitä, että soinilaisten hillotolppien ja audimatkojen jälkeen heidät alettaisiin uudelleen nähdä jonain muuna kuin yhtenä lukuisasta joukosta puolueita, jotka kaikki tarjoavat vain lisää sitä samaa. Huhtasaari on tässä kontekstissa loistava irtiottomahdollisuus ja keino repäistä puolue irti soinilaisesta riippakivestä käyttäen Atlanttin molemmilla puolin toimivaksi havaittua sapluunaa. 

Itänaapurin edessä rähmällään oleva, EU- ja euroeroa kannattava ja sammakoita suustaan päästävä ehdokas on hyvä koepallo, jolla voidaan testata kuinka paljon maastamme löytyy tällaiselle geneeriselle taantumukselliselle kansallismielisyydelle kannatusta. Hän tulee erottumaan ehdokkaiden joukosta ainoana todellisena haastajana. Halla-aho voi vallan hyvin päästää Huhtasaaren irti, sillä tappio ei merkitse heille mitään ja mahdollisuus - ei todellakaan mielestäni edes kovinkaan pieni- toiselle kierrokselle pääsemiseen, olisi heille suuri voitto.  Huhtasaaren kannatus ei tule perustumaan siihen, että häntä pidettäisiin osaavana ja sopivana, vaan siihen kuinka paljon maastamme löytyy heitä, joiden mielestä Suomi pitää saattaa kansainvälisessä politiikassa tuuliajolle ja siten tilanteen tiedostaen tai sitä tiedostamatta Kremlin armoille ja kuinka paljon meillä on autoritäärisyyden ja ksenofobisen politiikan kannattajia, joille vaihtoehtotodellisuudesta kumpuavat käsitykset eivät ole ongelma. Todellisuudessa tällä pohjustetaan jo myöhempiä vaaleja, sillä Huhtasaaren kaltainen henkilö ei tulevia vaaleja voi voittaa. Hän voi kuitenkin auttaa ratkaisevasti Perussuomalaisia pääsemään irti menneisyydestä ja siten pohjustaa tulevaa, kun puolueen pitää kyetä osoittamaan jälleen kerran, että se tarjoaakin jotain muuta kuin lisää sitä samaa, mitä mitä olemme saaneet todistaa Vanhasen ensimmäisestä hallituksesta alkaen.... 

 

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (54 kommenttia)

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

"Huhtasaari ei ymmärrä, että avoin tuen/vastustuksen ilmaisu on aivan eri asia kuin laiton ja/tai salainen vaikutustyö."

Oletko varma, ettei hän ymmärrä? Tuo lauseesi minusta kertoo, että Venäjä olisi varmasti tehnyt salaista vaikutustyötä, mutta EU:ssa ei olisi varmasti tehty julkista eikä salaista vaikutustyötä.

Muuten aika hyvä kirjoitus.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Rinnastus on selkeä, joten se on joko tahallinen virhe tai typeryysperustainen väärinymmärrys. En ole varma, kumpi vaihtoehdoista on huolestuttavampi.

Mitä Venäjään tulee, niin kyllähän asia on lähes 100 % varma, että Kreml on tehnyt aktiivista ja salaista vaikutustyötä. Kremlin ja eurooppalaisen uusifasismin kytkökset ovat selviä ja avoimia, minkä ohella maa tukee itselleen sopivia populisteja.

EU on toki potkinut jäsenmaita ruotuun, mutta se ei ole todellakaan mikään yhtenäinen toimija, jolla olisi yhtenäinen linja, kun kyse on vaaleihin vaikuttamisesta. Se että Juncker pelaa kännipäissään Brexitin pussiin, ei tarkoita että se olisi EU:n aktiivista toimintaa.

Jos EU:n haluaisi tässä tuoda mukaan, pitäisi puhua esimerkiksi eurokriisin alkuvaiheiden Italiasta, Itävallan kohtelusta populistien aikanaan voitettua vaalit siellä ja nyt Puolan sanktiouhkailuilla. Ne demonstroivat sitä, kuinka EU toimii silloin kun/jos se toimii.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

"Mitä Venäjään tulee, niin kyllähän asia on lähes 100 % varma, että Kreml on tehnyt aktiivista ja salaista vaikutustyötä."

Luultavasti kaikki suurvallat ovat sellaista alusta asti tehneet. Tuskin silti Venäjä pystyi valitsemaan haluamansa lopputuloksen USA:n ja brittien äänestyksissä. Vai millaisen painoarvon arvioisit Venäjällä olleen?

EU:ssakin varmasti on tahoja (mm. Juncker), jotka haluaisivat sellaista vaikutustyötä tehdä, mutta joilla ei ole keinoja siihen.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo Vastaus kommenttiin #31

Ei voida puhua valitsemisesta, vaan nimenomaan vaikuttamisesta. Lisäksi jo eripura on sinänsä voitto, kun tavoitteena on toisen osapuolen heikentäminen.

Ja siitä ole samaa mieltä, että ei se tahdosta ole kiinni. Juncker vaikuttaa olevan ihan ohjaillun demokratian kannattaja.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Kovin kevyeltä vaikuttaa tämä ehdokas Sauli Niinistöön verrattuna.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Höyhensarjalainen, mutta merkittävä koepallo tekstissä mainittujen asioiden kannatuspohjan testaamiseen...

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Huhtasaaren sujuva kirjoitus-,luku- ja puhetaito korvaavat hänen kokemattomuutensa muihin persujen kansanedustajiin nähden.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Vaihtoehtofaktojen maailmassa sillä saattaa tosiaan pötkiä yllättävän pitkälle...

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Räväkkää ja hyvin tiivistettyä tekstiä. Eilen oli tarkoitus kirjoittaa samansuuntainen blogi Huhtasaaresta otsikolla "Kuinka typerän presidenttiehdokkaan laki sallii?". Vastaus on hämmästyttävä: Ehdokkaan typeryydelle ei aseteta ennakkoehtoja kunhan on vain Suomessa syntynyt.

Huhtasaari on lyhyessä ajassa osoittanut olevansa idiotismeja viljelevä Venäjän hyödyllinen idiootti Suomessa. Hän erottuu muista yhtä hyödyllisistä ehdokkaista lähinnä siinä että hänellä ei ole trump-suodatinta vaan lännen suuren pöljän sanomiset niellään kritiikittä. Kun maailmakin on vain muutama tuhatta vuotta vanha ja polveutuu Aatamista, Huhtasaaressa olisi meillä loistava armeijan ylipäällikkö.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Kiitoksia :)

Rimahan meillä ei korkealla ole, mutta toisaalta ei oikeastaan pidäkään olla. Se on poliittisten vastustajien ja äänestäjien tehtävä pitää minimitasoa yllä - vaikka välillä siihen luottaminen vähän pelottavaa onkin.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Suomen tasavallan presidentin tulee olla syntyperäinen Suomen kansalainen.

Pelkästään syntyminen Suomessa ei täytä perustuslain pykälää.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Kyllä kait ehdokkaaksi voi ilmoittautua kuka tahansa, esim. Janitskin vankilasta, mutta valita ei voida ketä tahansa.

Jokuhan voi olla ehdokkaana vaikuttaakseen sillä vaaleihin, tai heikentääkseen jotakin toista ehdokasta. Venäjällä sai takavuosina vaaleissa antaa negatiivisia ääniä.

Miksi Huhtasaari on PS:n presidenttiehdokas?

Koska kuka tahansa voi olla PS:n presidenttiehdokas.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #36

Väärin.

Myös ehdokkaan tulee olla syntyperäinen Suomen kansalainen.

Jari Ikonen

Ehkä Huhtasaarella sentään on hyviäkin puolia joidenkin mielestä. Verrattuna vasemmistoliiton (olemattomaan) ehdokkaaseen tulee äänisaalis olemaan massiivinen. Voisiko kirjoittaja, sen sijaan että haukkuisi toisen puolueen ehdokasta, kehua ja vähän perustellakin oman puolueensa ehdokkaan näkemyksiä, ai niin mitä ehdokasta?

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Miksi minun pitäisi kehua yhtään minkään puolueen ehdokasta tekstissä, jossa kritisoin ksenofobisen Kremlin edessä rähmällään olevan amatöörin nostamista merkittävän puolueen presidentinvaaliehdokkaaksi? Muiden puolueiden ehdokkaista toki sanoin jo tuossa tarvittavan.

Ja tottahan se on, että maassamme on ihmisiä, joiden mielestä ulkopoliittinen tuuliajo, Kremlin edessä rähmällään olo, länsimaisten arvojen romukoppaan heittäminen ja ulkopolitiikan johtajaksi siitä ymmärtämättömän valitseminen ovat tavoittelemisen arvoisia asioita.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

Voisiko blogisti esittää faktaa jossa kävisi selväksi, että Huhtasaari on rähmällään Kremliin ja heittänyt romukoppaa länsimäiset arvot.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #26

Laura Huhtasaaren yleissivistys ei oikeasti ole riittävä presidentin virkaan: https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/2062...

Lähde: Laura Huhtasaaren Facebook sivu

Suomi on perinteisesti menestynyt PISA tuloksissa ja olemme voineet olla ylpeitä koulutusjärjestelmästä, niin mielestäni presidentiksi ei kelpaa mikään litteän maan kannattaja tai muu vastaava joka hylkää viimeisen 500v aikana saavutetun ymmärryksen.

Jos laki ei vielä rajoita noin heikon yleissivistyksen omaavaa ihmistä olemassa jossain tärkeässä virassa, sitten lakia pitää muuttaa kiiresti että sinne saadaan jonkinlainen pääsykoe.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Ei minkään puolueen jäsenyys tai kannattaminen vie sananvapautta ja oikeutta arvioida muiden puolueiden ehdokkaita. Sitä tekevät myös Perussuomalaiset. Viime aikoina esimerkiksi Sauli Niinistöä ja Pekka Haavistoa on arvosteltu jopa kansanedustajatason Persussuomalaisten toimesta.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Vasemmistoliiton äänestäjät saattavat hyvinkin hoidella Haaviston toiselle kierrokselle.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

On todella hankala sanoa, että toistuuko viimekertainen. Tuollainen hype kun tuppaa vaatimaan aika monta asiaa, jotka loksahtavat kohdalleen. Minä epäilen, että tällaista ei nähdä - ei ainakaan Haaviston osalta. Kuten Rehn aikanaan, voi joku toki onnistua vaalikampanjan ja -väittelyiden kautta nousemaan haastajaksi, mutta kyllä Niinistön asema on nyt erittäin vahva. Vihreillä toki on vahva noste, joten voi olla että kakkostilasta väännetään Vihreiden ja PS:n välillä.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Jos Putin tänne tulisi ei Veli-Pekka Leivo tosiaan rähmällään olisi vaan turvapaikanhakijana Bahamalla. Koomista riehumista Huhtasaaren twiitistä jonka normaali ihminen lukee kannanotoksi puolueettomuuden puolustamiseksi sekä realismiksi että, Putinin saapuessa eu:n suurin huoli olisi miten Suomen nettomaksujen kävisi. Toivottavasti Huhtasaari jatkaa kuplaihmisten heiveröisen pallon tökkimistä siinä määrin hauska tämäkin blogi oli.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Mielenkiintoinen ajatus, mutta toivottavasti tuollaisten horinoiden uskottavuutta ei tarvitse koskaan testata. Ehkäpä vuosien vapaaehtoinen maanpuolustustyö on tosiaan saattanut minut rantakuntoon. En minä kyllä minnekään Bahamalle täältä lähtisi ;)

Jos nyt ihan vakavasti puhutaan, niin on aavistuksen väsynyttä länkytystä tällainen.

Käyttäjän JukkaLaine2 kuva
Jukka Laine

Sehän on aivan totta, että jos Venäjä haluaisi vallata Suomen, niin sehän valtaisi.

Virhe tapahtui tuossa että hän rupesi selittelemään.

Mielestäni kannattaisi keskustella Puolustusvoimien tarpeellisuudesta. Käy todella kalliiksi, eikä sillä tee tosipaikan tullen yhtään mitään.

Aihe on suuri tabu. Tiedän että tulee vastauksia, että kyllä suomalainen sisu jyrää, ja että Venäjä kärsisi niin suuret mies- ja kalustotappiot kun suomipoika taistelee. Ja muuta höpöä.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

. Tiedän että tulee vastauksia, että kyllä suomalainen sisu jyrää, ja että Venäjä kärsisi niin suuret mies- ja kalustotappiot kun suomipoika taistelee. Ja muuta höpöä.

Tuossa just kerroit miksi meillä on armeija.. Liian kovat tappiot tulisi Venäjälle siitä että alkaisi meidän kanssa kinastelemaan! Ei meillä ole mitään Venäjälle.. Saa vaan suuremmat vihat päälle.. Itä-Ukrainan "valloituksen" "ymmärtää" jos katsoo puolueettomana, ja faktoina.. Tosin en silti tue tietenkään tuota Venäjän toimia.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Ei pidä paikkansa. Reaalimaailman esimerkit osoittavat, että Suomen kaltainen maa nimenomaan tarvitsee itsenäisen puolustuskyvyn ja varsinkin idealistinen haihahtelu asevoimien tarpeettomuudesta, tai länsieurooppalaistyylinen kuvittelu ketteristä ammattiarmeijoista ja kv-toimintaan sopivista ammattijoukoista maanpuolustuksen uskottavina työkaluina ovat haitallisia ja vaihtoehtofaktojen maailmasta peräisin olevia kuvitelmia.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Paljon tekstiä mutta silti et kerro miksi hän on Kelvoton ja Kyvytön..

Mut eipä sillä väliä kun häntä ei valita (Näin taisin sanoa myös Trumpista)

Mutta ääniä hän kyllä tulee saamaan!

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Trump on kyllä sekä kelvoton että kyvytön, sen hän on jo osoittanut.

Mutta pitääkö Suomen presidentin ylipäätänsä olla kelvollinen ja kyvykäs, eihän sillä ole mitään valtaoikeuksiakaan ja ulkomaanvierailulla viralliselle presidentille osoitetaan aina yhtä suurta kunnioitusta, riippumatta hänen kelvollisuudestaan ja kyvyistään.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Asiasta toiseen, miten Trump on ollut kelvoton ja kyvytön?
Eikös juuri Venäjän ja Usan suhteet alkanut paranemaan, mutta kongressi pilasi kaiken ja nyt heillä on huonoimmat välit sitten Ohjuskriisin??

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Veli-Pekka todistaa väkevästi, että Huhtasaari on jotenkin trumpmainen.

Mika Sarivaara-Satta

Laura on sitä, mitä impotentissa konsensus-Suomessa tarvitaan: jotain uutta, jotain vanhaa ja sinistä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Jotain uutta jotain vanhaa ja sinistä. Mökille dyykattu sadevesitynnyri.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Istuvan tasavallan presidentin haastaminen on aina vaikeaa..."

- Totta. Vuonna 2000 demarit hoitivat homman itse sivuuttamalla Martti Ahtisaaren tavalla, joka ainakin minulle on jäänyt hämäräksi. Ehkä Paavo Lipposen muistelmien kolmas osa ilmestyy joskus, ja asiaa valaistaan.

"... Niinistön kannatus yli puoluerajojen on hyvin vankkaa. Muiden puolueiden marssittaessa esiin 5- 10 % kannatukseen kykeneviä ehdokkaita..."

- Jos vastaehdokkaita on kahdeksan, kullekin heistä riittää (tasajaolla) 6,26% kannatus vaalien ykköskierroksella. Pidänkin varmana, että toinen äänestyskierros tullaan tarvitsemaan, ja silloin lähdetään taas nollasta.

PS. Yhdysvalloissa presidenttinä toimii tällä hetkellä "kelvoton ja kyvytön" henkilö. Joskus tulee heidänkin vuoronsa - se on demokratiaa se!

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Kenelle tämä kirjoitus on tarkoitettu? Jos kirjoittajalla on aito huoli mm. Suomen asemasta idän ja lännen välisessä etupiirijaossa, niin eikö tuo huoli olisi syytä kanavoida oman puolueen ohjelmaan. Ja voi herran Jumala, että joku jaksaa jauhaa noista kreationismeista ja natseista. Nyt ei auta vaikuttava lista ajattelijoita henkilöesittelyssä, jos itse turvautuu banaaleimpiin mahdollisiin retorisiin heittoihin, joilla tavoitellaan "oikein ajattelevan" yleisön suosiota. Tämä on pseudoakateemista populismia, jos mikä.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Kenelle tämä kirjoitus on tarkoitettu?"

- Lukijoille.

"Tämä on pseudoakateemista populismia, jos mikä."

- Sijansa sellaisellakin!

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Blogi on tarkoitettu blogin lukijoille ja se mitä touhuan puolueeni riveissä on taas oma lukunsa.

Mitä natseihin ja kreationismiin tulee, niin lukaisetkos uudelleen.

Kiitoksia tämän tekstin nostamisesta pseudoakateemiseksi. En ihan noin korkealle tähdännyt, kun rykäisin pienen mielipidekirjoituksen.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Olen täsmälleen samaa mieltä Veli-Pekka Leivon kanssa! Hienoa, että vasemmistoliitossakin on itsenäisiä, Suomen etua puolustavia ajattelijoita. Sisä- ja talouspolitiikassa puolueiden välillä on näkemysten kirjo ja niin pitää demokratiassa ollakin, mutta ulkopolitiikassa toivoisin suomalaisten olevan yhtenäisiä Venäjän vaikuttamisyrityksiä vastaan.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Leivo on hieno ajattelija ja kirjoittaja.

On kuitenkin annettava Leivolle sama vinkki, jonka Jungner sai:

"Vaihda ajatuksia tai puoluetta."

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

En koe millään tavalla tarpeelliseksi. Kun tuota muuta puoluekenttää katsoo, lähinnä puistattaa ;)

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Mielenkiintoinen yhdistelmä on myös, että puolueen puheenjohtaja on selkeästi Nato-myönteinen ja puolueen presidenttiehdokas Nato-vastainen. No yhdistävä tekijä lienee EU-vastaisuus mutta muilta osin on katto korkealla ja seinät leveällä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Halla-aho on omien sanojensa mukaan nimellisesti Natomyönteinen. Hän sanoi ettei aio tehdä mitään Natoneuvottelujen jouduttamisen hyväksi. Kahdet rattaat mutta toiset vaan näön vuoksi.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Näitä kaksilla rattailla ratsastavia piisaa. Kokoomus ja Keskusta ovat tässä touhussa oikein mallikelpoisia ja olihan Keskustalla eurovaaleissa ehdokkaanakin sekä äärimmäisen EU-/eurokriittinen että myöskin Brysselille loppuun asti lojaali kandidaatti. Pientä tämä Huhtasaari/Halla-aho & Nato-linjaukset-sompailu on vielä..

Toki tämä on myös sisäänrakennettu piirre, kun puolueet pyrkivät olemaan koko kansan puolueita ja hallituskelpoisia kaikkien kanssa... pitää olla mistä valita.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Kai tuohon on vain pakko todeta, että osui ja upposi. Tosin niin euro- kuin eduskuntavaaleissakin puolueiden sisälle voi monissa yksittäisissä asioissa osua varsin laaja mielipidekirjo. Väyrynen tosin nyt näyttää pitävän keskustan EU-/eurolinjaa itselleen liian löysänä. Mutta ehkä hän vaalien aikaan vielä arveli pystyvänsä vaikuttamaan puolueen yleislinjaan. Joten on veteen piirretty viiva, olisiko Väyrynen pitänyt jättää pois eurovaalilistalta.

On kohtuullisen vaikea tehtävä asettaa asiakohtaiset rajat, minkä sisällä puolueen ehdokkaiden on pysyttävä. Pikemminkin on ehdokkaiden päätettävä, uskovatko pystyvänsä sopimaan valitsemaansa ryhmään.

Hyvä opetus minulle joka tapauksessa. Jälleen kerran...

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo Vastaus kommenttiin #49

Jokainen puolue tekee valintansa ja toki näissä on kyse myös siitä, että testaillaan puolueen linjaakin ja äänestäjät voivat vaikuttaa siihen. Itse en todellakaan ole puoluekurin puolustaja ja yhtenäinen linjakin on usein aika vaikea toteuttaa demokratian hengessä. Tasapainoilua se ainakin vaatii...

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Tulee olemaan mielenkiintoista nähdä, kuinka paljon Venäjä pyrkii vaikuttamaan presidentinvaaleihin ja pyrkiikö se vaikuttamaan nimenomaan Laura Huhtasaaren puolesta. Ei Venäjä tietenkään usko Huhtasaaren voittoon, mutta hänen toiselle kierrokselle pääsemisensä pitäisi esillä Venäjän etuja ajavia näkemyksiä ja antaisi Putinin hallinnolle myöhemmin mahdollisuuden väittää, että näillä on kannatusta Suomessa.

Venäjämieliset ja suoranaiset trollit tulevat pitämään Huhtasaaren lippua korkealla erilaisilla keskustelupalstoilla ja sosiaalisessa mediassa, valemediat mukaanlukien. Koska venäjämielisiä on Suomessa sittenkin pieni vähemmistö, pyritään tuomaan eniten esiin EU-vastaista ja maahanmuuttovastaista agendaa. Paavo Väyrysen näkemykset ovat lähellä Huhtasaarta ja jos Paavo saa kannattajakortit kerättyä, näiden samoista äänistä kilpailevien välillä tullaan käymään kova sanasota, jossa luulen kokeneen Paavon vetävän pidemmän korren. Johan Bäckman tulee liputtamaan hännystelijäkaartinsa kanssa varmaankin molempien puolesta.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Virallinen Venäjä pitänee matalaa profiilia, sillä heidän kannaltaan on nyt kolme hyvin myötämielistä ehdokasta jo plakkarissa sekä yksi harmiton, eikä mikään ole estänyt Niinistön kanssa yhteistyötä. Riidankylvö ja luottamuksen nakertaminen sen sijaan tulevat kuulumaan asiaan ja aivan varmasti näemme muutamankin mielenkiintoisen mediamanööverin.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kelvoton ja kyvytön : Merja Kyllönen

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Sympaattinen Merja Kyllönen.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen
Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Ei kuulu tämän tekstin aihepiiriin. Lisäksi hän on kyllä MEP:pinä ja ministerinä osoittanut osaamisensa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Merja Kyllönen on Vasemmistoliiton presidenttiehdokas.

Kyllä hänet pitäisi puutteistaan huolimatta ottaa tasavertaisesti mukaan keskusteltaessa eri puolueiden ja valitsijayhdistysten presidenttiehdokkaista.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo Vastaus kommenttiin #50

Ilman muuta. Kaikki pitää ottaa.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Tiedä häntä Laura Huhtasaaresta kun häntä ei juuri tunneta. Ei hänestä presidenttiä tule vaikka tulisikin, hänen pitäisi olla tosi huono tehtävissään jos hän alittaiai globalisti Tarja Halosen, jolle tärkeämpiä kuin Suomen sotaveteraanit oli Nigaraguan sandinistit.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Tämä Halosen haukkuminen on kyllä niin kuultu. En itsekään häntä hääppöisenä pidä, mutta kyllä Halonen ja Huhtasaari ovat aivan, avain eri sarjassa...

Toimituksen poiminnat