Kitinää Näläkämaasta ..mitäpä se hyvejää..

Ensin ne tulivat hakemaan homoja...

Saksalainen teologi Martin Niemöller kirjoitti runon, joka arvosteli 1930-luvun saksalaisen älymystön selkärangatonta suhtautumista natseihin. Eräs runon suomennoksista kuuluu seuraavasti:

           Ensin ne tulivat hakemaan sosialistit, enkä puhunut mitään, koska en ollut sosialisti.

Sitten ne tulivat hakemaan ammattiyhdistysaktiivit, enkä puhunut mitään, koska en ollut ammattiyhdistysaktiivi.

      Sitten ne tulivat hakemaan juutalaiset, enkä puhunut mitään, koska en ollut juutalainen.

        Sitten ne tulivat hakemaan minut, eikä ollut enää ketään, joka olisi puhunut puolestani.

Meidän on kovin helppoa katsoa toisaalla, kun vääryys kohdistuu muihin – erityisesti jos se kohdistuu sellaiseen ryhmään, jonka emme syystä tai toisesta koe kuuluvamme meihin. Suuri osa meistä on vääryyttä todistaessaan pelkureita, jotka valitsevat itselleen turvallisemman ja mielyttävimmän tien päättäen katsoa toisaalle - ja toivoen parasta. Jospa se tästä. Kyllä tämä tästä. Kyllä joku tähän puuttuu.  

Venäjällä on toimeenpantu homoseksuaaleihin kohdistunut pogromi. Tšetšeniassa viranomaiset ovat suorittaneet operaation, jossa Argunin kaupungin lähellä olevaan keskitysleiriin - anteeksi pidätyskeskukseen on vangittu kolminumeroinen määrä seksuaalivähemmistöihin kuuluvia tai tällaisiksi epäiltyjä. Lisäksi ihmisiä on kadonnut ja useita on murhattu. Liikkeellä olevien tietojen perusteella vangittuja on kidutettu ja heitä pidetään epäinhimillisissä oloissa.

Vaikka Tšetšeniassa valtaa pitävä demokratiaa Yhdysvaltain sepitteeksi kutsuva Ramzan Kadyrov on monin tavoin varsin itsenäinen hallitsija, on selvää ettei tällainen tapahdu ilman Kremlin hyväksyntää. Seksuaalivähemmistöihin kohdistuva vaino on arkipäivää itänaapurissamme ja nyt nähtävä uusi vaihe on loogisella jatkumolla. Jos tämä ohitetaan ilman vakavaa ja välitön reaktiota, on selvää että kyse on siitä, että reaktio-/puuttumiskynnystä on nostettu taas hiukan ylemmäksi.

Kunhan tämän koepallon seuraukset ovat selvillä, kysymys on siitä että kuka lähtee seuraavaksi. Pelkään pahoin, että seuraava askel on vain ajan kysymys, sillä maailma on kovin kovin hiljaa... Ja yhä täältäkin löytyy heitä, jotka hurraavat Venäjän toimille ja selittävät ne parhain päin. Putinin fasismi on heille antifasismia, vaikka kehitys ei jätä kenellekään mitään arvelun varaa.

Mutta mitä tekevät Suomen poliitikot? Miksi tällainen hädin tuskin ylittää uutiskynnyksen? Kuinka tällainen on edes mahdollista armon vuonna 2017?

 

 

 

 

 

 

 


 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Kadyrov toimii käytännössä Putinin pyövelinä. Joten homojahti lienee harhautusyritys. Putinin asema on niin heikko, että Kadyrovin palvelukset kelpaavat hänelle.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

En kutsuisi asemaa heikoksi, vaikkakin se on kaikkea muuta paitsi varma pidemmän päälle. Kadyrov miehineen on toki kätevää porukkaa hoitamaan likaisia hommia kotona ja muualla

Hannu Töyri

2010-luvun suomalaisen älymystön selkärangatonta suhtautumista poliittiseen islamiin on pidettävä huolestuttavana älyllisenä epärehelisyytenä.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Salafi-/wahhabirahoilla rakennettava moskeija vaarallinen esimerkki tuosta, mutta tässä on kyse Venäjästä.

Toimituksen poiminnat