Kitinää Näläkämaasta ..mitäpä se hyvejää..

Suostuvatko Kokoomus ja Keskusta nuivien perussuomalaisten sote-kiristykseen?

  • Suostuvatko Kokoomus ja Keskusta nuivien perussuomalaisten sote-kiristykseen?

Yhdeksän perussuomalaisten kansanedustajaa vaatii maahanmuuttopolitiikan tiukennuksia vastineena sote-uudistuksen tukemisesta. Veto on kiistämättä ovela, sillä paine uudistuksen pysäyttämiseksi kasvaa koko ajan ja on kaikkea muuta kuin selvää, että pitäisivätkö hallituspuolueiden rivit muutenkaan. Yhdeksän kansanedustajan mahdollinen siirtyminen uudistuksen vastustajiin voi vetää muitakin mukanaan ja lienee selvää, että monet jättäytyvät myös pois äänestyksestä. Temppu on myös ilmeisen laskelmoitu.

Poliittisessa mielessä kyseessä on suoraviivainen provokaatio ja se voi hyvinkin johtaa hallituskriisiin. Halla-ahoa tukevilla on selvästikin pyrkimyksenä nostaa profiiliaan ja vahvistaa asemiaan ennen kesää. Tällainen tempaus korostaa heidän merkitystään Perussuomalaisten sisäisenä oppositiona, joka ei ole myöntyväinen enää jatkamaan Soinin kompromissivalmiimmalla (takinkääntö-)linjalla. Saa nähdä mitä tästä tulee, mutta selvää on ettei Keskustan ja Kokoomuksen suunnalla tulla hihkumaan riemusta. On myös selvää, että hallituskumppaneiden ja myös Soinin linjaan sitoutuneiden perussuomalaisten on reagoitava.

Toisaalta jälleen kerran näemme sen, että mistä on todella kyse. Nuivan siiven perussuomalaiset eivät jätä tilaisuutta käyttämättä, jos se mahdollistaa maahanmuuttovastaisen politiikan vahvistamisen. He ovat valmiita vaarantamaan hallituksen toiminnan ja vetämään maton alta hallitukselta, johon itse kuuluvat. Laskelmoitu riski maahanmuuttopoliittisten tavoitteiden edistämiseksi, vai todellinen yritys kaataa hallitus? Joka tapauksessa nyt on Kokoomuksen ja Keskustan aika näyttää, että maahanmuuttovastaista toimintaa ei voida määrättömiin hyväksyä. Suomen linja on jo nyt tiukka ja toiminta monilta osin epäinhimillistä ja oikeusvaltion kannalta kyseenalaista.

Jos pääministerimme ei ole valmis laittamaan kovaa kovaa vasten, on entistä selvempää, että perussuomalaisten politiikan maahanmuuttovastaiset motiivit ja linjaukset nauttivat hallituksen tukea. Sama pätee Kokoomukseen ja Keskustaan ylipäätään. Puhe on helppoa ja halpaa, teot ovat toinen asia. Nyt on näytön paikka.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen

Kyllä Sipilä ja Orpo taipuvat. Kepun valtapolitiikka ja Kokoomuksen aivoton yksityistäminen ovat sote-uudistuksen tärkeimmät elementit. Ei tätä historiallista tilaisuutta voi hukata, joten kyllä ne nykyistä pahempaan rasismiin taipuvat.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Niin siinä voi valitettavasti hyvinkin käydä.

Käyttäjän uskap kuva
Pasi Kortesuo

Onko kokkareiden mandra "ei maakuntauudistusta ilman valinnanvapautta" myös kiristystä vai normaalia hallitusyhteistyötä?

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Sekoitatkohan hallitusyhteistyön ja siihen liittyvät kompromissit opportunistiseen yllätysvetoon - jota joku voisi jopa kutsua selkään puukottamiseksi?

Käyttäjän tp83 kuva
Vesa-Matti Saarakkala

Kaikille perussuomalaisille on tärkeää toteuttaa ja toimeenpanna hallituksen mahanmuuttopoliittinen toimenpideohjelma, mutta se tapahtuu hallituksen eduskuntaryhmien voimalla, ei yhdeksällä kansanedustajalla, jotka tekevät nyt omaa henkilökohtaista politiikkaansa. Tällainen ulostulo vahingoitti pahasti puoluettamme ja hajotti sitä sisältä. Ei hyvä. Toivottavasti puolueen johtaminen ei päädy tällaisiin käsiin.

Käyttäjän uskap kuva
Pasi Kortesuo Vastaus kommenttiin #5

Voisiko asia olla myös niin, ettei hallituskumppanit oikein ole olleet halukkaita toteuttamaan kaikkea sovittua maahanmuuttoon liittyen.

Ainakin näyttää olevan vaikeuksia toteuttaa sovittua kielikokeilun mahdollisuutta. Se näyttää siirtyvän ettei onnistu vielä alkavaksi ensilukukaudella. Saattaa kokonaankin vesittyä.

Soini ei enää ole aikoihin välittänyt pysyykö kokkareet ja kepulaiset sovitussa. Onhan hän saanut "hillotolppansa" säätiön ja mahdollisen palkkioviran. Mitä sinulle on luvattu jotta olet pomppasi, et ainoastaan kääntänyt vaan jopa myynyt?

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo Vastaus kommenttiin #6

En osaa sanoa mitä ovat sopineet, mutta kyllä halla-aholaisten kädenjälki näkyy ja tuntuu - varsinkin jos ottaa huomioon sen, että mukana on Kokoomus, jolle kansainvälisyys, verrattain vapaa maahanmuutto ja arvoliberalismi ovat olleet tosiasiassa keskeisessä roolissa jo pitkään.

Soini tosiaan näyttää tehneen sen, mistä aikanaan soimasi muita. Pelimies.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo Vastaus kommenttiin #5

Nuivan linjan/"halla-aholaisten" esiinmarssi ei sinänsä yllätä, mutta ehkä hiukan tällainen kovilla panoksilla suoraan pelaaminen kuitenkin. Toisaalta jos ajattelee suppeasti heitä itseään, niin silloin temppu on kyllä looginen. Joko vauhdilla johtoon, tai sitten kaadetaan koko puulaaki. Tai otetaan ainakin jälkimmäisen riski.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Ja Saarakkalalle kiitokset siitä, että kommentoi tällaisen rivibloggarin sanomisia. Arvostan jalkautumista rivikansalaisten blogosfääriin, vaikken politiikasta samaa mieltä olekaan :)

Käyttäjän tp83 kuva
Vesa-Matti Saarakkala

Kiitos. Tein tästä nyt sitten ihan omankin blogini, koska puolueessamme on käynnissä kilpailu puheenjohtajapaikoista, ja nyt näyttää siltä, että panoksia nostetaan erittäin korkealle ja tuntuu jopa siltä, että se tehdään toisten kustannuksella.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Kyllä tämä tosiaan haiskahtaa all in-vedolta

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Vaalipuheita, joilla ei ole mitään tekemistä hallitustyön ja soten kanssa.

Onko halukkaita vedonlyöjiä, että tämä vvalitempaus ei johda yhtään mihinkään.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Nämä on kovan linjan porukkaa. Mutta tietysti tällä haetaan nuivalle sektiolle ääniä ja näkyvyyttä - toisin sanoen vaalien kautta myös PS:n sisäistä painoarvoa. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Kyllä nämä pelaa tämän johonkin muuhun lopputulemaan paitsi takavasemmalle poistamiseen asti.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Koskaan ennenhän ei ole "Tämä on minulle tärkeä asia, tuo sinulle tärkeä asia" sulle-mulle kauppaa politiikassa käyty...

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Tällainen ei vain kuulu normaaliin hallitustyöskentelyyn kolmannen vuoden lähestyessä. ..

Jaakko Häkkinen

"Kiristyksessä" ei ole mitään väärää, jos siinä kehotetaan toteuttamaan kaikki hallitusohjelmassa sovitut jutut. Persuilla on aito pelko, että heidän tavoitteensa jätetään toteuttamatta täysimääräisinä, ja vain keskustan ja kokoomuksen päätavoitteet toteutetaan.

Siksi tällainen vaatimus hallitusohjelman noudattamisesta on täysin oikein. Väärin olisi, että persujen tavoitteet jätettäisiin toteuttamatta.

Toimituksen poiminnat