Kitinää Näläkämaasta ..mitäpä se hyvejää..

Venäjän kukkoilu on tulossa tiensä päähän

  • Venäjän kukkoilu on tulossa tiensä päähän

Venäjä teki 2000-luvulla paluun maailmanpolitiikan ykkösriviin ja viimeistään hyökkäys Ukrainaan ja Krimin valloittaminen osoittivat sen, että maan johdon näkökulmasta maan suurvalta-aseman palauttamiseen kuuluu myös se, että politiikkaa jatketaan tarpeen tullen häikäilemättömästi sotilaallisella voimankäytöllä.

Monet täällä Suomessakin ovat selitelleet Kremlin toimia parhain päin ja hiljaiseksi hakattu Suomi-neito on ollut kovin hiljaa ja varovainen kannanotoissaan. Johtomme selkärangan pehmeyttä selittää osaltaan yhteistyöpuolue Keskustan pitkät perinteet Kremlin valtiaiden mielistelyssä ja tähän päivääns saakka jatkuneet sekä taloudelliset että henkilökohtaiset intressit. Ei koira karvoistaan pääse ja saavutetusta asemasta on vaikea luopua, vaikkei Putinin puudelina oleminen kenenkään moraalisesti ryhdikkäämmän itsekunnioitusta voi hivellä. 

Mutta pää on tulossa vetävään käteen ja reaaliteetit iskevät päin näköä samoin kuin Neuvostoliiton loppusuoralla tai 1990-luvulla Venäjän rypiessä itse aiheutetussa katastrofissa. Kuten parisen vuotta sitten kirjoitin, Venäjä ei ole Neuvostoliitto. Sillä ei ole väestöpohjaa, taloutta, imperiumia tai muitakaan edellytyksiä nousta samaan sarjaan. Itse asiassa nyt alkaa näyttää sille, että Putinin imperialistiset haaveilut ja seikkailut ovat varmistamassa sen, että Venäjä ei nouse edes kakkossarjaan, vaan häilyy jo uuden kriisin partaalla.

Venäjällä on havahduttu karuun todellisuuteen ja ymmärretty, että öljyn ja kaasun hinnat eivät tule enää koskaan nousemaan entiselleen. Liuskeöljyn tuotanto (ja tuottavuus) on luonut katon, jonka läpi hinnat eivät voi murtautua ja lihavina vuosina kartutetut reservit on aika lailla syöty. Kehittyneet maat ovat enemmän tai vähemmän vauhdikkaasti irrottautumassa niin fossiilisista polttoaineista kuin Venäjän huolella rakentamasta ja maan eurooppalaisen energiapolitiikan keskiöön saattaneesta energiajärjestelyistä. Kymmenen vuotta sitten Venäjä kelpasi maailman salonkeihin, nyt se on paariavaltio, jolla on lähinnä kyseenalaisia ystäviä. Diplomatian saralla Venäjä on jo romahtanut. Talouden osalta ilman dramaattisia ratkaisuja kassan pohja on vastassa tämän vuoden jälkipuoliskolla tai viimeistään seuraavan alussa. 

Hetki sitten hyväksytty budjetti sisältää ruplamäärissä mitattuna 25,5 % leikkaukset puolustusmenoihin. Se on Venäjän Federaation historian toiseksi suurin pudotus ja vain piirun verran vähemmän kuin 1990-luvun pahimman kriisin aikaan nähty. On kuitenkin huomioitava se että toisin kuin silloin, nyt maan aseteollisuuden tuotantokustannukset nousevat ja tahti ylittää inflaation. Ostovoimalla korjattuna todellinen supistuminen lienee noin 30 %. Tämän seuraukset tulevat olemaan rajuja. Jo aiemmin nähty puolustusbudjetin ei raju nostaminen syöksi suohon yhden maan tärkeimmistä kärkihankkeista kun viidennen sukupolven hävittäjän PAK-FA:n tilauskirjaa leikattiin 80 %. Samoin varusteluohjelman aikatauluissa ja määrissä nähtiin voimakkaita korjausliikkeitä kauttaaltaan. Nyt tehdyt päätökset tulevat takaamaan sen, että jälleen kerran Muskoviittivaltakunnan yhden inkarnaation armeijareformi tulee epäonnistumaan. Toki 25 vuotta alamäkeä menneiden eurooppalaisten länsimaiden ei kannata huokaista helpotuksesta, sillä suhteellinen tasapaino on aivan toisenlainen kuin Neuvostoliiton romahduksen jälkeen. Suuri osa länsimaiden armeijoista kun on tällä hetkellä lähinnä työllistämisohjelmia, joilla on saavutettu rajallinen kyky näyttää lippua tarkasti valikoiduissa ja suppeissa kansainvälisissä operaatioissa. Kansalaisten maanpuolustustahdosta nyt puhumattakaan.

Toinen yli 20 % leikkaus kohdistuu terveysmenoihin, joten lienee selvää, että 2000-luvulla nähty viime vuosiin saakka jatkunut yleinen positiivinen kehitys terveysoloissa on niin´ikään tulossa tiensä päähän. Jos konservatiivisen itsepetospolitiikan ja budjettiromahduksen yhdistää, lienee selvää ettei maan HIV-epidemia tule ainakaan helpottamaan. Joillakin alueilla lastenhankintaikäisten ja asevelvollisten ikäluokkien HIV-prevalenssi on jo afrikkalaisella tasolla. Vuonna 2010 maassa oli noin 500 000 rekisteröityä tapausta ja miljoonan raja meni rikki 2016. Riippuen siitä kenen lukemia haluamme uskoa, niin rekisteröimättömiä tapauksia on satoja tuhansia - toinen mokoma tai enemmänkin.

Muilta osin budjetti tasapainoilee inflaation perässä laukkaamisen ja niukemman kurjuuden jakamisen välillä. Mutta aika kultainen ei palaa. Kun pari vuotta sitten kirjoitin että talous on minkä tahansa imperiumin perusta, totesin Neuvostoliiton olleen ilman imperiumiaan loppusuoralla horjuessaankin maailman toiseksi suurin talous, mutta Venäjä olisi EU-maana jäsenmaista neljänneksi tai viidenneksi suurin, niin nyt tuolloin kutakuinkin samalla viivalla ollut Italia on laukannut omia matkojaan. Italian BKT on nyt lähes puolitoistakertainen ja tällä kertaa puolestaan Espanja on pian puskemassa ohi.

Väestöllisesti maa on palaamassa aiempaan tilanteeseen. Sadattuhannet koulutetut pakkaavat laukkunsa ja jättävät maan samalla, kun syntyvyys on jälleen jäämässä kuolleisuuden jalkoihin. Vuosien 2013 - 2016 nettolisäys oli yhteensä noin 10 % kurjimman vuoden (2000) luonnollisesta väestövähentymästä. Edelleenkin valtakunnan monilla alueilla kuolleisuus on niin korkea, että vastaavia lukemia pitää etsiä Afrikan kurjilta alueilta tai Afganistanistanista. Ei uskoisi kun seuraa Kremlin propagandaöyhötystä siitä, kuinka Venäjän väestötilanteen kerrotaan parantuneen. Tänä vuonna mennään lähelle nollaa ellei jo miinukselle ja sitten kylmä kyyti vasta alkaakin. 

Pitkän aikavälin kannalta olennaisin kysymys on se, että mitä Venäjästä jää jäljelle kun Putinin kleptokratia aikanaan tulee tiensä päähän. Nykyjohto ei maata pysty alennustilastaan nostamaan ja oppositio on nujerrettu, joten järjestelmän itsensä toiminnan kautta tapahtuvan uudistuksen mahdollisuudet ovat pienet. 

 

 

 

 

-----------------

Allekirjoittaneen poliitikkoprofiilin löydät täältä ja Kitinää Näläkämaasta Facebook-sivun seuraamista puolestaan kannattaa harkita, jos tämän blogin ja sen aihepiireihin liittyvien uutisten ja artikkelien seuranta kiinnostaa. Sanaa ja tätä artikkelia on suotavaa levittää :) 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

18Suosittele

18 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (90 kommenttia)

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Siinä vaiheessa kun enemmistö vasureista on Leivon kaltaisia hyvään analyysiin kykeneviä, liityn vasemmiston kannattajaksi. Pitkästä aikaa todella hyvä kirjoitus.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Kiitoksia! Meillä on toki raskasta historian taakkaa ja vielä sellaista väkeä, joille Kreml on aina oikeassa tai ainakin pitää muistaa sanoa, että entäamerikkalaisetsitten!?!?!, mutta kyllä tällä sektorilla toisin kuin vaikkapa Keskustassa menneisyyteen tehdään koko ajan pesäeroa, mustaa selitellään entistä vähemmän valkoiseksi ja totalitarismia ei siedetä missään sen muodossa.

Mutta tie on pitkä.

Käyttäjän jannepohjala kuva
Janne Pohjala

Enemmän Leivon tapauksessa näyttää olevan se että hän puolestaan uskoo että kaikki toisen puolen sotapropaganda on totta, eli USA:n tekemä ja EU:n toistama.

Sodassa, kuten nyt käytävässä info- ja taloussodassa, totuus on aivan ensimmäinen mikä katoaa. Tämän Leivo on unohtanut täysin.

Itse en ole sen enempää vasemmalla kuin sen enempää Irak kuin Venäjä -fani, mutta jo 2002 sanoin ääneen Hans Blixin tapaan että Irakin sodan perustelut olivat tekaistut ja sodan alla USA levitti aivan täyttä disinformaatiota maasta johon se sitten hyökkäsi ilman YK:n mandaattia. 2016 Chilcottin raportti osoitti kiistatta että asia oli näin, kuten 15 vuotta sitten sanoin sen olevan

Otetaan muutama esimerkki:

Krim

Krim on julistautunut itsenäiseksi kolme kertaa. 1990 Neuvostoliiton laki sen hajoamisesta antoi oikeuden myös autonomisille alueille oikeuden itsenäistyä. 1991 Krimin asukkaat äänestivät itsenäisyydestä, Ukraina vastaanotti päätöksen, mutta liitti silti Krimin mukaan omaan itsenäisyysjulistukseensa.

Tämä aiheutti mielenosoituksia Krimillä ja 1992 Krim julistautui uudelleen itsenäiseksi, mutta sai vain autonomian. 2014 oli kolmas kerta kun Krimin asukkaat ilmaisivat tahtonsa.

Venäjän ei siis todellakaan tarvinnut pakolla ottaa mitään, mutta asian todellisen tilan myöntäminen ei käy USA:lle eikä Ukrainalle.

Venäjän joukot

YLE, Munchenin turvallisuuskokous 2015: "Näemme satoja venäläisiä sotilaita Ukrainassa suorittamassa tehtäviä ilmapuolustuksesta ja elektronisesta sodankäynnistä tykistöön ja johtotehtäviin. Emme ole nähneet suuria [venäläisten] joukkojen taisteluryhmityksiä, Breedlove kertoi.

http://yle.fi/uutiset/ukraina_separatistit_keraava...

Jokainen armeijan käynyt tietää ettei muutamalla bussilastillisella sotilaita pidetä hallussa Oulun läänin kokoista aluetta hyökkäävää armeijaa vastaan. Alueen 40 000 sotilasta ovat siten NATO:n komentajankin mukaan alueen asukkaita. Tämä on väistämätön tosiasia em. lausunnon perusteella.

Ja näin sanoi Ukrainan armeijan yleisesikuntapäällikkökin:

The Chief of Staff of Ukraine’s Armed Forces, General Viktor Muzhenko, is saying, in that news-report, which is dated on Thursday January 29th, that the only Russian citizens who are fighting in the contested region, are residents in that region, or of Ukraine, and also some Russian citizens

Ranskan tiedustelupalvelun johtaja, kenraali Christophe Gomart Ranskan kansalliskokoukselle: Venäjä ei ole valmistellut hyökkäystä Ukrainaan, mikään mitä heillä on ei tue väitettä, joita NATO:ssa määräävässä asemassa oleva USA:n tiedustelu on jatkuvasti esittänyt.

Mutta meillä media on jauhanut propagandaa asiasta niin että Leivokin on vakuuttunut asiasta, vaikka Nato, Ukraina ja tässä Ranskan tiedustelu sanovat toista.

Nyt on mennyt kaksi vuotta tuosta 2015 Munchenin kokouksesta, eikä uutta näyttöä Venäjän joukoista ole esitetty.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri Vastaus kommenttiin #24

Venäjä rikkoi sen ja Turkin tekemää sopimusta ja miehitti Krimin jo 1783. Venäjä siten anasti Krimin alueen itselleen petoksella.

Ensimmäisen maailmansodan jälkeen Ukrainan sisällissodan seurauksena Krim liitettiin Ukrainaan, joka yritti itsenäistyä 1918. Nyt Ukrainan alueesta taisteli myös Puola. Venäjä ja Puola kävivät lyhyen sodan jossa maat jakoivat alueita Ukrainasta. Krim jäi bolsevikeille 1920 eli Neuvosto-Venäjän haltuun.

Tämä ei riittänyt Neuvostoliitolle vaan se hyökkäsi syyskuussa 1939 Puolaan heti Saksan perään ja sopimuksen mukaisesti miehitti Puolan omalta osaltaan. Ukraina liitettiin Neuvostoliittoon ryöstösodan seurauksena samalla tavalla kuin osat Suomesta.

Krimistä tuli virallisesti Ukrainan osa 1954 Neuvostoliiton päätöksellä. 1991 Ukraina itsenäistyi ja se tunnustettiin NL:n seuraajien IVY:n ja Venäjän toimesta, myös Krimin osalta.

2014 Venäjä hyökkäsi Ukrainaan kuuluvalle Krimille asevoimin ja miehitti Krimin jo kolmannen kerran.

Edellä mainitusta voi helposti todeta että Venäjällä ei ole koskaan ollut oikeutta Krimiin. Se on kolme kertaa ottanut alueen itselleen joko petoksella tai hyökkäämäällä alueelle ja anastamalla alueen itselleen. Täsmälleen samalla tavalla maa on toiminut Suomen kanssa.

Käyttäjän jannepohjala kuva
Janne Pohjala Vastaus kommenttiin #33

Tuolla logiikalla suomalaisilla ei ole oikeutta Suomeen, vaan kuulumme Ruotsiin.

Krimin kaanikunta luotiin mongolien vallan loputtua 1441 ja sen johtajaksi asettui Hacı I Giray, joka oli etäistä sukua Tšingis-kaanille. Krimiläiset hallitsivat melkein koko aluetta Kuban- ja Dniestrjokien välillä, mutta eivät pystyneet valloittamaan genovalaisia kaupunkeja ennen ottomaanien apua 1475.

Kutšuk Kainnardžin rauhassa vuonna 1774 tataarit joutuivat luovuttamaan alueen turkkilaisille, jotka rauhassa sitoutuivat tunnustamaan Krimin itsenäisyyden ja ortodoksisen uskon. Ennen aselepoa 1772 Venäjän keisarikunta neuvotteli Krimin kaanin kanssa sopimuksen, jonka mukaan Krim vapautuisi Turkin vallasta ja saisi itsenäisyyden Venäjän keisarikunnan alaisuudessa.

1783-1954 Krim kuului Venäjään.

1954 Hruštšov jolla oli lämmin suhde Ukrainan sosialistiseen neuvostotasavaltaan, luovutti omavaltaisesti Krimin Ukrainalle.

Tämä oli Neuvostoliiton perustuslain vastainen toimi, koska siirtoon olisi tullut olla alueen asukkaiden enemmistön kannatus.

Tsinsis-kaanilleko Krimi pitää palauttaa? Ei se näin toimi.

Kansainvälinen laki määrittelee asian täysin yksikäsitteisesti, kansojen itsemääräämisoikeuden osiossa.

Kansakunta saa itsenäisesti päättää siitä mihin se haluaa kuulua. Eikä tätä katsota historiasta _vaan siitä mitä alueella nyt asuvat ihmiset ovat mieltä_, mihin haluavat kuulua.

Hyökkäys

Näyttöä Venäjän hyökkäyksestä ei ole. Se on olemassa vain USA/Ukrainan väitteissä. Kukaan paikan päällä ollut silminnäkijä ei ole sitä havainnut. Päin vastaisesta on runsaasti näyttöä.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri Vastaus kommenttiin #36

Mikset puhu NL:n Suomelta 1939-44 ryöstämistä alueista? Venäjällä ei ole niihin mitään oikeutta, heidän oman logiikkansa mukaan: NL hyökkäsi Suomeen ilman laillista oikeutta ja vei alueet petoksella. Laki ja sopimusten pitäminen tosin eivät ole koskaan kuuluneet itänaapurimme vahvuuksiin joten silloin kun omaisuutta otetaan laittomasti, sen saa Venäjön mukaan pitää, mutta jos omaisuutta luovutetaan laittomasti, sen saa ottaa takaisin, tietenkin laittomasti.

Kas kun et lähde selittämään alkuräjähdyksestä. Trollaat pelkkää Putinin hallinnon virttä, tutkitusti samalla tavalla kuin Venäjän hallinto. Et osaa edes erottaa Venäjää Neuvostoliitosta etkä selvästi ymmärrä kansainvälisiä sopimuksia.

Sinulta jäi kunnon trollina huomaamatta se että IVY ja Venäjä joka tapauksessa hyväksyivät Ukrainan alueen myös Neuvostoliiton jälkeen. Ukrainan asema taattiin useilla kansainvälisillä sopimuksilla mutta ne rikottiin Venäjän hyökätessä asevoimin Ukrainaan 2014. YK on lausunut Krimin miehityksestä ja kansanäänestyksen laillisuudesta sen verran selvästi että trollina sinäkin olet niistä kuullut.

Miksi et uskalla esiintyä omalla nimelläsi ja kasvoillasi?

Käyttäjän jannepohjala kuva
Janne Pohjala Vastaus kommenttiin #51

Miten se tähän liittyy? Avaa niistä blogikirjoitus niin keskustellaan.

Ja kun majurilta loppuvat esittämieni tosiseikkojen valossa argumentit, niin hän käy trollaamaan. Wikipedia:

"Trolli on internet-slangisana, jolla tarkoitetaan viestiä tai henkilöä, jonka ensisijainen tarkoitus on ärsyttää ihmisiä, aiheuttaa ristiriitoja, turhien viestien kirjoittamista ja saada vastaukseksi fleimejä tai ennalta-arvattavia viestejä taikka peittää kirjoittajan puutteet käsiteltävänä olevan asian tuntemuksessa"

https://fi.wikipedia.org/wiki/Trolli_(internet)

Ja täältä löytynee tietoja:

https://www.linkedin.com/in/jannepohjala/
https://www.facebook.com/janne.pohjala

Laitapa Pasi puhelinnumerosi tänne niin soitan sinulle niin voit vakuuttua siitä että olen olemassa.

Käyttäjän jannepohjala kuva
Janne Pohjala

Sitten kannattaa huomioida, että mediamme on uutisoinut kaiken lännestä tulevan sellaisenaan ja etusivulla. Journalismiin kuuluisi kuitenkin kertoa myös mitä toinen osapuoli sanoo, jotta lukija voi itse päättää mitä mieltä on. Eikä vain kertoa mitä läntinen ajatushautomo sanoo mitä mieltä toinen osapuoli on.

Otetaan esimerkki viime vuoden Valdain kokouksesta 27.10.2016.

"Putin: Venäjä ei aio hyökätä kenenkään kimppuun

Venäjä ei hae globaalia dominointia tai laajentumista

Venäjällä ei ole mitään aikomusta hyökätä kenenkään kimppuun, sellainen näkemys on naurettava ja järjen vastainen. Luen analyytikkojenne materiaaleja, joita ovat kirjoittaneet myös ne jotka ovat täällä paikalla, sekä amerikkalaisien ja eurooppalaisien analyytikkojen kirjoituksia.

On järjen vastaista ja epärealistista väittää muuta. Yksin Euroopassa NATO -maissa on 300 miljoonaa asukasta ja USA:ssa 600 miljoonaa, kun Venäjä on 146 miljoonaa. On suorastaan huvittavaa puhua tästä asiasta."

Lähde: http://tass.com/politics/909099

Eipä tätäkään ole meillä uutisoitu. Jokainen voi siitä olla mitä mieltä hyvänsä, paitsi että ei voi olla, jos ei edes tiedä asiasta.

Mielestäni se mitä Putin tuossa sanoi on reaalipolitiikkaa. Jos tutkitte viime vuosien taustat, mistä väitteet "Venäjän uhkasta" ovat tulleet, niin ne ovat lähes täysin läntisien ajatushautomoiden väitteitä siitä mitä Venäjä "aikoo" tai "ajattelee".

Ja kun muistaa että tämän Venäjän "uhkan" lanseerasi tismalleen sama henkilö, entinen Reaganin puheiden kirjoittaja, joka käynnisti myös Irakin sodan vastaisen mustamaalauksen, niin siitäkin tulee jotain voida päätellä.

Näin ollen saattaisin suositella Leivolle että vain yhden osapuolen infosodan väittämien uskominen ilman analyysia tuskin tuottaa realistista kuvaa asiasta.

Se on samaa kuin ottaisi toisesta maailmansodasta Göbbelsin puheet ja esittäisi että näin se asia oli.

Käyttäjän jannepohjala kuva
Janne Pohjala

Ja lyhyesti vielä 2017-2019 budjetista. Tässä Ilya Sokolovin budjettianalyysi englanniksi.

https://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_i...

Sivun 7 taulukosta voit havaita että Venäjän SoTe eli sosiaali + terveys on 2016 yhteensä 5097 miljardia ruplaa. 2019 se on 5414, eli +6,2%.

Kyllä, on totta että budjetin kohta "terveydenhuolto" pienenee, koska siihen kuuluneita toimintoja siirretään maksettavaksi sosiaalibudjetista, joka ei pienene vaan kasvaa.

Mutta kun kerrotaan asiasta vain puolitotuus, eli vain toinen luku mutta ei toista, voidaan kirkua että "Terveydenhuollosta leikataan 23%!"

Vaikka Venäjän SoTe on budetoitu kasvavan 6,2% 2019 mennessä.

Näistä syistä Veli-Pekka, älä usko mitä luet vaan ota selvää, tutki itse. Ja huomaat että moni asia ei ole ihan niin kuin ne meille jostain syistä halutaan kertoa.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #29

Blogisti, Veli-Pekka Leivo voisi myös kommentoida Janne Pohjalan kommentteja.
Vai ovatko liian vaikeita, koska hän antaa myös asianmukaiset linkit?

Olen itse jonkin verran tutkinut, lukenut, katsonut vidoita, dokumentteja jne. Ukrainan tilanteesta ja täytyy sanoa, ettei blogisti ole muuta lukennut kuin lännen "totuuksia", jos blogiinsa uskoo.

Henry

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri Vastaus kommenttiin #30

Pohjala näyttää olevan pelkkä trolli joka mättää Putinin propagandaa spämmäämällä sitä nopeasti kyhätyllä nimimerkillä. Nimimerkin jutut eivät ole vaikeita vaan naurettavia.

Käyttäjän jannepohjala kuva
Janne Pohjala Vastaus kommenttiin #34

Eli kun ei ole kykyä esittää vastanäyttöä, Herra majuri ajatteli kokeilla trollaamista?

Hätäisesti kyhätty nimimerkki?

https://www.linkedin.com/in/jannepohjala/

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri Vastaus kommenttiin #37

Juuri näin. Miksi kyhäsit itsellesi hätäisen nimimerkin etkä esiinny omalla nimelläsi ja kasvoillasi? Vai luuletko tosiaan että hätäisesti kyhätty linkkisi osoittaa jotain muuta?

Käyttäjän jannepohjala kuva
Janne Pohjala Vastaus kommenttiin #54

Jos katsot tuonne sivun alalaitaan, niin siellä on kirjautuminen Uuden suomen profiililla, Facebookilla ja Google-ID:llä.

Nämä ovat kaikki Uuden Suomen hyväksymiä profiileita. Käytän mieluummin FB / Google -tunnuksia, koska on helpompaa muistaa muutama salasana kuin joka sivuston oma tunnus ja salasana.

Ja jos satuit katsomaan niin Linkedin profiilini on lähes yhtä vanha kuin LinkedIn ja siinä on yli 640 kontaktia. Saatat jopa löytää ihan itse FaceBook -tilini joka on julkinen, 10 vuotta vanha ja siinä on yli 500 kaveria.

Puhelinluettelossa oli ainakin kun viimeksi katsoin tällä nimellä tasan yksi numero ja se on minun.

Tässä vaiheessa suosittelen Pasi että lopetat trollaamisen. Se on typerää eikä ole sinulle eduksi. Jos sinulla on jotain itse asiaan liittyvää, mieluiten lähteiden kautta perusteltua näkemystä esittää, niin hyvä.

Ilkka Huotari

Venäjähän ei ole suoraan kukkoillut (kovin näkyvästi ainakaan?) EU:lle.

Turkki sen sijaan on. Nyt kannattaisi keskittyä siihen jos kukkoilijoista/uhkailijoista puhutaan.

--------------------

"Erdoganin mukaan Saksassa asuvien turkkilaisten olisi tehtävä kolmen lapsen sijasta viisi lasta, lähetettävä lapsensa parempiin kouluihin, muutettava parempiin kaupunginosiin ja ajettava paremmilla autoilla."
https://www.facebook.com/pertti.ronkko/posts/10154...

+ uhkailut pakolaisilla
+ puheet uskonsodista

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Whataboutismi ei nyt tässä auta. Kyse on Venäjästä. Turkki on oma lukunsa, vilkaise vaikkapa täältä: http://vpleivo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/233398-erd...

Mutta onhan nuo uhkailleet, uhonneet ja ryhtyneet sanoista tekoihinkin.

Ilkka Huotari

Millä tavalla Venäjä on kukkoillut suoraan EU:lle? Ukrainalle kyllä. Mutta suoraan EU:lle?

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Ei hyvältä näytä. Joskin maaseutulaiset jonkin verran ruuan suhteen aika omavaraisia.

Yli 40 prosenttia venäläisistä kykenee palkallaan ostamaan ainoastaan ruokaa. Joskus rahat eivät riitä siihenkään. Järkyttävät luvut käyvät ilmi Venäjän presidentin kansantalouden ja julkisen hallinnon akatemian tuoreesta tutkimuksesta.

37 prosenttia kertoi palkan riittävän ruoan lisäksi myös vaatteisiin ja kenkiin. 15 prosenttia kokee lisäksi pystyvänsä ostamaan myös kodinkoneita. 8 prosentilla oli nykyisellä palkkatasolla varaa autoon.

Lähde http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170316220008694...

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Maatalous on maassa itse asiassa aika hyvässä hapessa, joskin raskaasti subventoituna (missäpä ei olisi...) ja sitä on kauppasota auttanutkin. Mutta tosiasiaankin keskiluokka on palannut ostovoimaltaan Putinia edeltäneeseen aikaan ja jossain vaiheessa se alkaa näkyä... Viimeisimpien vaalienkin tulos oli kertova: Yhtenäinen Venäjä sai vain hiukan yli puolet äänistä, vaikka suurin osa äänestäjistä jäi kotiin ja ihan Kremlinkin hyväksymien tietojen mukaan hävisikin Moskovassa ja monissa muissa tärkeissä paikoissa.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Olisi kiva nähdä tilasto suomalaisten ostovoiman kehityksestä, joka on suhteessa myös samaa luokkaa, voi olla jopa heikompi.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Tuolla http://data.worldbank.org/indicator/NY.GDP.PCAP.PP.CD on Maailmanpankin tilastoja ostovoimakorjatusta bruttokansantuotteesta.

Sieltä kun klikkaa maan nimeä, niin ko. maan tilastoja pääsee tarkastelemaan lähemmin, ja oikean reunan valintapalkistosta voi valita muita kansantalouden tunnuslukuja (inflaatio, BKT:n kehitys vuosittain ym.).

Käyttäjän indy kuva
Torsten Sandberg

onkos tämä eurokommunismin uusi inkarnaatio vai synnintunnustus isien pahoista töistä?

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

En koe mitään syyllisyyttä asioista, joihin en ole voinut vaikuttaa ja en ole minkään sortin kommunisti.

Käyttäjän indy kuva
Torsten Sandberg

eurokommunismin kuivanneilla sämpylöillä sinä jonglööräät!

Käyttäjän MikkoPunkari kuva
Mikko Punkari

Tämä on harvinaisen asiantuntematon ja typerä blogi Leivolta. Ensinnäkin Ukrainan sotilastarkkailusta vastaa OSCE-ETYJ ja heidän mukaansa Ukrainassa ei ole nähty ainoatakaan Venäjän armeijan asetta tai sotilasta. Krim on tietenkin Venäjän sotilastukikohta ja autonomian väestö on hakenut liittymistä Venäjään, mikä on hyväksytty kansainvälisen lain mukaisesti.
Öljyn hinta on Venäjän kannalta nyt ideaali mutta mm. Norja ja USA kärsivät pahasti kalliin tuotantonsa vuoksi. Liuskeöljyä ei kannata hyödyntää alle 80 dollarin barrellihinnalla ja tämä sopii Venäjälle. USA:n liusketeollisuus on jo nyt tehnyt konkurssin. Venäjän budjetti elää tietenkin maan tulojen mukaan ja nyt tilanne on palautunut varsin hyväksi kun öljyn hinta on ihanteellinen ja maan oma tuotanto on ryöpsähtänyt käyntiin. Venäjän osakemarkkinoiden arvo on noussut 70% vuodessa.
Maailmanpankin mukaan Venäjä on ostovoimaltaan (ppp) maailman 5. tai 6. suurin valtio ja Euroopan 1. tai 2. (eri tilastot osoittavat, että Saksa ja Venäjä ovat tasoissa). BKT ei ole varallisuuden mitta.
Suhoi T-50 PAK hävittäjän tilausten peruuttaminen johtui siitä, että stealth-tekniikka ei ole enää ajanmukainen kun tutkat näkevät kaiken. Venäjä panostaa lukuisiin muihin konetyyppeihinsä mitkä monet ovat maailman parhaita. USA:n F-35 "kalkkuna" on NATO:lle katastrofi - se laitettiin tuotantoon vaikka kone on täysin epäonnistunut, lähes aseeton ja näkyy aivan perustutkissa hyvin. USA itse palaa ikivanhoihin F-15 koneisiin.
Tämä Leivon artikkeli on siis täysin puhdasta roskaa - kannattaa ensin selvitellä edes alkeelliset faktat ennen kuin kirjoittaa suurmaan tilanteesta. Leivo kuulostaa vanhalta sionistikommunistilta.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Älä puhu paskaa. Venäjän hyökkäys on dokumentoitu aukottomasti ml. vakinaisten joukkojen osallistuminen taisteluihin.

Krimin valloitus oli ja on laiton. Aivan turha tulla putinistien paskaa jauhamaan tähän blogiin.

Venäjän kannalta hinta ei todellakaan ole ideaalinen, vaikkakin ruplamääräisesti maksettavat kulut ja tulot kovalla valuutalla ovat tuoneet joustavuutta, joka on mahdollistanut kannattavan toiminnan. Whataboutismi muista ei kuulu asiaan, tuo teikäläisten kuvio on nähty aivan kyllin usein. Jatka toisaalla.

Ostovoimakorjattu BKT on toki elintasomittarina parempi kuin raaka BKT, mutta jälkimmäinen on se, mikä maat todella laittaa järjestykseen. Venäjä on alamäkeä luisuva ja kiihtyvällä vauhdilla autioituva autoritäärinen kleptokratia.

Hävittäjähankintoja leikattiin nimenomaan, koska rahat loppui. Toisaalta PAK-FA häivekoneena ei ole todennäköisesti kummoinen etusektoria vaille, mikä toki voi aiheuttaa resurssipriorisointia ja panostamista kylmän sodan kaluston modernisaatioon. Maailaman parhaista puhuminen ei tähän kuulu, mutta vilkaise joutessasi pudotustilastoja ja sitä, mistä koneet ostetaan silloin, kun maalla on pääsy kaikille markkinoille.

Whataboutismiin en koske, kannattaa mennä jonnekin kremloidien luo johdattelemaan keskustelua muualle.

Mutta kiitoksia loppukaneetista, joka helpotti diagnostiikkaa.

Käyttäjän taistolainen kuva
taisto vanhapelto

Lämmin kiitos Mikko Punkari ja Rauno Lintunen,

arvostan Teitä länsimaissa harvinaiseksi kääntyneen propgandaviihteen ahkerina harrastelijoina. Neuvostoliitossa propaganda oli tärkeässä asemassa ja sen opiskelu sekä tekeminen arvostettua; perinne on (tietenkin) jatkunut, ja Venäjällä monipuolinen propagandan ja harhaanjohtamisen taito on kehitetty erinomaiselle tasolle. Uskovat ehkä itsekin.

Suomessa elämme kuitenkin demokratiassa ja vapaan tiedonvälityksen maassa, jossa ihmisiä on vaikea hämätä olipa hämääjä sitten taitava harrastelija tai peräti ammattilainen.

Toivotan kuitenkin harrastuksen ja työn iloa!

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Vasemmistoliiton Leivo on elävä esimerkki typeryydestä ja Vihreän puolueen kylkeen liimautumisesta. Kahdet verkot samassa kalaparvessa eivät kasvata kalojen määrää.

Leivon Venäjä-vastainen vuodatus on russofobiaa, joka ei perustu tosiasioihin.

Venäjä ei ole hyökännyt Ukrainaan. Ukrainan vallankaappauksen jälkeisessä sekasorrossa uusnatsit hyökkäsivät Itä-Ukrainaan ja Ukrainan armeija yhtyi myöhemmin sotaan.

Venäjä ei le hyökännyt Krimille tai käyttänyt väkivaltaa alueella. Krim on kansanäänestyksen jälkeen irrottautunut Ukrainasta, julistautunut itsenäiseksi ja hakenut Venäjän federaatioon liittymistä. Venäjän duuma on maan lakien mukaisesti hyväksynyt Krimin hakemuksen.

Miksi Leivo menee merta edemmäs kalaan. Tässä muutama esimerkki Suomen yhteiskunnallisesta rappiosta ja köyhyyden kasvusta, joka on Kainuussa maan suurimpia.

- Suomessa on puoli miljoonaa työtöntä (TEM, laaja työttömyys).
- Noin 10 prosentilla suomalaisista eli yli puolella miljoonalla tulot eivät riitä vähimmäistoimeentuloon (THL, raportit).
- Noin 12 prosenttia suomalaisista elää EU:n määrittelemän köyhyysrajan alittavilla tuloilla.
- 10 prosentilla suomalaisista tulot eivät riitä asumiskustannuksiin.
- 4 prosentilla suomalaisista tulot eivät riitä jokapäiväiseen ruokaan.
- Suomessa on noin 65 000 köyhää lapsiperhettä ja niissä on 130 000 lasta.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Valheita, propagandaa ja whataboutismia. Opetetaanko tuo kattaus jossain?

Miten minua naurattaa huomata, kuinka kommunistit ja sionisteista horisevat tulevat molemmat puolustamaan Putinin fasismia?

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Ei tässä ole kyse keksimästäsi Putinin fasismista. Kyse on blogikirjoituksestasi, joka ei perustu tosiasioihin ja on russofobiaa.

Kuplia kannattaisi puhallella kotipihan nurmikolla eikä kaikille näkyvillä blogipalstoilla.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Lintunen on "jähmäkommunisti"

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo Vastaus kommenttiin #14

Russofobiaa, voi hellantuutelis. Kyllä nyt sanoit pahasti! On jokseenkin huvittavaa, kuinka nätisti tuo kortti heilahtaa, kun Kremlistä vähän sanoo poikkipuolisesti.

Mitä fasismiin tulee, niin tiedän kyllä, että kommunisteissa on väkeä, joille Venäjä on antifasistinen, vaikka siellä pistettäisiin hakaristiliput liehumaan ja uuneja alettaisiin lämmitellä. Mutta siltikin tämä sokeus välillä vähän yllättää. Mutta ilmeisesti kumartelua on harrastettu niin kauan ja hartaasti, ettei suuntaa saa kerta kaikkiaan vaihdettua.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen Vastaus kommenttiin #15

Venäjä käyttää russofobiaa leimakirveenä aivan analogisesti Israelin käyttämän antisemitismin mukaisesti.

Siis kaikki kritiikki käännetään ikään kuin arvostelijan asenteelliseksi rasismiksi, ja siten pelataan mustapekka kritiikin esittäjän käteen.

On kyllä järkyttävää lukea miten häiriintyneitä kommentteja blogikirjoitus on saanut liikkeelle! Siis aivan täyttä ja totuudenvastaista paskaa Lintusen&co kirjoitukset.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen Vastaus kommenttiin #15

Olen kyllä nähnyt enemmän "hakaristilippuja ja polttouuneja" Helsingissä kuin Moskovassa.

Mitä sitten tulee demokratiaan ja fasismiin totean vain, että veljespuolueemme Venäjän kommunistinen työväenpuolue saa osallistua vaaliväittelyihin maansa mediassa.

Toisin on meillä Suomessa. Kommunistinen työväenpuolue on suljettu lähes kaikista Ylessä, ja porvarimediassa tietenkin kokonaan.

Älä puhu minulle sokeudesta. Näen sitä ympärilläni kaiken aikaa. Sitä kun on muuallakin kuin Vasemmistoliitossa ja Kainuussa.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #26

"Toisin on meillä Suomessa. Kommunistinen työväenpuolue on suljettu lähes kaikista Ylessä, ja porvarimediassa tietenkin kokonaan."

Kun kussakin vaalipiirissä on teidän kannattajianne sen verran, että vaalipiirissä asuvat kannattajat joutuvat tilaamaan tilataksin tavallisen sijaan Stalinin palvontamenoihin osallistuessaan, silloin voitte päästä paikallisradion vaalitenttiin.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen Vastaus kommenttiin #28

Kommunistinen työväenpuolue (KTP) on 30 vuotta toiminut ja puoluerekisterissä ollut puolue. Emme olisi päässeet Ylen palstoille edes neljän vuoden välein ellei ETYJ olisi puuttunut epädemokraattiseen syrjintään ja antanut Ylen johdolle varoitusta.

Olisiko em. syrjinnällä jotain vaikutusta vaalikannatukseen? Mitä mahtaisi tapahtua Kokoomuksen tai minkä tahansa valtapuolueen kannatukselle, jos ne suljettaisiin median uutisoinnin ulkopuolelle? Tai jos niitä ei tuettaisi kymmenien miljoonien eurojen puolue- ja tiedotustuella?

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #32

Olemattoman pieni vaalikannatuksenne on syynä vähäiseen näkyvyyteenne, yleinen periaate mediassa on se, että tyhjäntoimittajat jäävät sivuun.

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

"Leivon Venäjä-vastainen vuodatus on russofobiaa, joka ei perustu tosiasioihin."

Kun heittää tuollaisen väitteen, niin silloin täytyisi määritellä mitä termi russofobia tarkalleen ottaen tarkoittaa ja miten Leivon kirjoitus ei perustu tosiasioihin. Muuten tuo jää vain ilmassa olevaksi one-lineriksi, jonka on esittänyt Putinin nationalistista hallinnoa tukeva suomalainen vanha kommunisti.

"Venäjä ei ole hyökännyt Ukrainaan. Ukrainan vallankaappauksen jälkeisessä sekasorrossa uusnatsit hyökkäsivät Itä-Ukrainaan ja Ukrainan armeija yhtyi myöhemmin sotaan."

Ainoat fasistit, jotka hyökkäsivät Itä-Ukrainaan, tulivat rajan yli Venäjän puolelta ja Putinin hallituksen myötävaikutuksella. Nykyään nuo samat miehet pyörittävät Luhanskin ja Donetskin alueita.

"Venäjä ei le hyökännyt Krimille tai käyttänyt väkivaltaa alueella. Krim on kansanäänestyksen jälkeen irrottautunut Ukrainasta, julistautunut itsenäiseksi ja hakenut Venäjän federaatioon liittymistä. Venäjän duuma on maan lakien mukaisesti hyväksynyt Krimin hakemuksen."

Tuossa syydät aivan surutta vaihtoehtoisia tosiasioita. Jopa Putin on myöntänyt, että Krimille lähetettiin venäläisjoukkoja:

http://yle.fi/uutiset/3-7195717

Otetaan muutama lainaus tuosta YLE:n artikkelista:

"Venäjän presidentti Vladimir Putin on ensi kertaa myöntänyt, että venäläisjoukkoja oli Krimin niemimaalla jo ennen kuin alue liittyi Venäjään."

Tämä tarkoittaa, että ennen Krimin "liittymistä" Venäjään siellä oli venäläisjoukkoja.

"Putinin mukaan venäläisten joukkojen lähettäminen Krimille oli välttämätöntä paikallisen väestön suojelemiseksi ja jotta Krimin tulevaisuudesta käyty kansanäänestys voitiin viedä läpi häiriöttä. Venäläisjoukot avustivat paikallisia kodinturvajoukkoja, Putin sanoi."

Paikallisen väestön "suojeleminen" oli Putinin hallinnon tekosyy lähettää sotlaitaan sinne naamioituneina. Todennäköisesti Venäjän armeijan pääesikunnalla oli ollut tämän kaltainen Krimin valloittamissuunnitelma valmiina kassakaapissa jo hyvän aikaa. Sen takia se voitiin toteuttaa niin nopeasti. Kannattaa myös muistaa, että "kansanäänestyksessä" ei ollut vaihtoehtoa äänestää siitä, että Krim pysyisi osana Ukrainaa.

"Krimin levottomuuksien aikaan kansainväliset sotilasasiantuntijat olivat vakuuttuneita, että Krimille tulleet sotilaat, joilla ei ollut minkään maan tai yksikön tunnuksia, olivat lähtöisin Venäjältä. Venäjän johto, presidentti Putin ja pääministeri Dmitri Medvedev kiistivät kuitenkin tiukasti asian."

On hyvä muistaa, että Krimille tulleiden pienten vihreiden miesten aseet, kypärät, taisteluliivit ja maastopuvut olivat sellaisia, joita käyttivät yksinomaan Venäjän eliittijoukot:

http://research.omicsgroup.org/index.php/Little_green_men_(2014_Crimean_crisis)

"The article points to a number of weapons and pieces of equipment that it asserts are issued only to armed forces in the Russian Federation:
New EMR camouflage combat uniforms
New 6Sh112 tactical vest
New 6B27 composite helmet
New 7.62 mm PKP machine guns
6B26 composite helmets (used only by airborne troops of the Russian Federation)
6Sh92-5 tactical vest (used only by airborne troops of the Russian Federation)
Gorka-3 combat uniform (used only by Russian special forces and mountain troops)
Smersh AK/VOG tactical vest (used only by Russian special forces)"

Krimin pienillä vihreillä miehillä oli aivan liikaa Russian Federation only -varusteita, että ne olisivat voineet olla satunnaista nostoväkeä. Vaikka heillä ei ollutkaan tunnuksia, niin satojen miesten tuollaiset varusteet liittivät heidän suoraan Venäjän asevoimiin.

Joko he olivat Venäjän armeijan väkeä taikka sitten joku oli onnistunut varastamaan huomattavan paljon Venäjän asevoimien varusteita ja toimittamaan ne Krimille. Kun asiaa katsotaan kokonaisuutena, niin ainoa looginen selitys on se, että ne olivat Venäjän asevoimien joukkoja ilman tunnuksia.

Käyttäjän jannepohjala kuva
Janne Pohjala

Tämä on jotenkin tyypillistä, että arvuutellaan että "ketähän ne vihreät miehet ovat?"

Ne kaikki ketkä lukivat BBC:n uutisia, tiesivät jo samana päivänä ketä nämä olivat, kenen alaisuuteen kuuluivat ja kenen pyynnöstä he toimivat.

http://www.bbc.com/news/world-europe-26397323

Käännös:

"Ukrainan kriisi: Krimin johtaja pyytää Putinilta apua

Autonimisen Krimin johtaja pyytää Venäjän presidentti Putinilta apua Krimin rauhan turvaamiseksi.

[Krimean parlamentin johtaja] Aksynovin mukaan Krimillä olevan Mustan meren laivaston sotilaat auttavat vartioimaan strategisesti tärkeitä rakennuksia"

Venäjän sotilaat auttoivat Krimin itsenäisyyden julistaneen johdon pyynnöstä Krimille muodostettuja turvallisuusjoukkoja. Näillä joukoille ei päivässä saatu mitään tunnusta tehdyksi, koska turvallisuusjoukot eivät voineet käyttää Ukrainan tunnuksia eikä Venäjänkään tunnuksia, koska joukot toimivat Krimin alueparlamentin alaisuudessa.

Turvallisuusjoukot perustettiin, koska Krimin poliisivoimat olivat poistuneet / vedetty alueelta.

BBC:tä lukeville ei jäänyt mitään epäselvää keitä nämä olivat ja kenen pyynnöstä olivat paikalla. Samaan aikaan Suomessa arvottiin asiasta, koska Suomen media ei uutisoinut tätä BBC:n uutista.

Entä oliko tämä pyyntö kansainvälisen oikeuden mukainen?

Itsenäisyyden julistaneella valtiolla on täysi oikeus puolustaa aluettaan. Kosovon itsenäisyyden julistanut hallinto antoi USA:lle luvan perustaa kolme sotilastukikohtaa Kosovoon. En ole huomannut että kukaan olisi tästä tuolloin valittanut?

Lisäksi kannattaa huomioida että ei vain BBC asiasta uutisoinut sillä paikalla oli BBC lisäksi myös YLE:n toimittaja Marja Manninen

"Manninen sanoi A-studion raportissa Krimiltä, että Venäjän joukot eivät ole alueella omaehtoisesti vaan kutsuttuna."

”Tilanne oli juuri näin, sille ei mahda mitään. Krimillä suurin osa ihmisistä oli Venäjään liittymisen kannalla, vaikka kansanäänestyksen tulos olisi kuinka tekaistu. Heidän mielestään liitos Venäjään oli parempi ratkaisu kuin pysyminen osana Ukrainaa."

”Mutta kyllä minä sen huomasin, että näin ei saa Suomessa kertoa.”

”Suomessa ei saisi kertoa mitään, mikä on Venäjälle edullista. Mutta minä teen näitä juttuja sen perusteella, mitä koen, näen ja mitä tietoa hankin, enkä sen perustella, miellyttääkö tieto Suomessa tai jossain muualla.”

Lähde: Journalisti

http://www.journalisti.fi/artikkelit/2014/12/viral...

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #35

"Manninen sanoi A-studion raportissa Krimiltä, että Venäjän joukot eivät ole alueella omaehtoisesti vaan kutsuttuna."

Ukrainan valtio ei kutsunut venäläisiä joukkoja Krimille.

Pohjalan logiikalla olisi aivan OK, että Pohjanmaan maakuntajohtaja kutsuu Ruotsin joukot Pohjanmaalle sillä perusteella, että Pohjanmaalla ruotsinkieliset sitä haluavat.

Käyttäjän jannepohjala kuva
Janne Pohjala Vastaus kommenttiin #38

Ei ole minun logiikkani, vaan näin sanoo kansainvälinen laki:

“YK:n Kansainvälinen oikeus on YK:n peruskirjan 1. artiklan 2. kohdan nojalla hyväksynyt tämän ja todennut 22. heinäkuuta 2010 antamassaan päätöksessä kirjaimellisesti seuraavaa:

"Turvallisuusneuvoston käytännöstä ei ole johdettavissa minkäänlaista yleistä kieltoa yksipuoliselle itsenäisyysjulistamiselle Yleinen kansainvälinen oikeus ei sisällä mitään sovellettavaa kieltoa itsenäisyyden julistamiselle.

Kun jatkuvasti vedotaan kansainväliseen lakiin, olisi myös hyvä lukea mitä siinä lukee?

Vastaavasti Suomen ei 1917 tarvinnut kysyä Venäjältä, saako se puolustaa itseään. Eikä Viron kysyä itsenäisyysjulistuksen jälkeen kysyä Neuvostoliiton mielipidettä.

On myös hyvin erikoista että tietyt tahot haluavat tukita kansainvälistä lakia aina oman etunsa mukaan. Tässä viittaa esimerkiksi Kosovon tapaukseen, jossa USA kirjallisesti todisti YK:lle em seikan sekä tämän:

USA:n samaiselle Kansainväliselle oikeudelle Kosovo-kuulemisten yhteydessä 17. huhtikuuta 2009 esittämästä kirjallisesta muistiosta:

"Itsenäisyysjulistukset saattavat olla sisäisen lainsäädännön vastaisia, ja näin usein tapahtuukin. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kansainvälistä oikeutta olisi rikottu."

Mutta kun sitten käykin niin että Krimin tapauksessa alue ei tullutkaan USA:n etupiiriin, niin kansainvälinen laki kääntyi USA:n mielestä päälaelleen ja muuttui siksi että USA:n etu on kansainvälinen laki?

Tämä on ilmiselvää kaikille, jotka kyseisen lain ovat lukeneet.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #40

Nyt Janne Pohjala laukaisi uutispommin! Krim ei kuulukaan Venäjälle vaan se onkin itsenäinen valtio.
Lööppikamaa, ilmoita Janne tiedostusvälineille asiasta.

Käyttäjän jannepohjala kuva
Janne Pohjala Vastaus kommenttiin #42

Useimmat varmasti ymmärtävät mitä itsenäisyysjulistus tarkoittaa, ehkä Sirenkin sen vielä oppii.

Vaikka tämä voi tulla Sirenille yllätyksenä, niin saman kansainvälisen lain mukaan Virosta tuli itsenäisyysjulistuksella itsenäinen valtio joka sitten liittyi Euroopan Unioniin.

Piti asiasta tai ei niin Krimin asukkaiden enemmistön tahdosta Krimistä tuli tasavalta:

https://en.wikipedia.org/wiki/Republic_of_Crimea

Krimin tasavalta taasen on osa Venäjän liittovaltiota, hieman vastaavalla tavalla kuin Oregon on osa USA:n liittovaltiota. Itse asiassa USA:n ulkoministeriö konsultoi Jeltsiniä 1991-1992, joten Venäjän liittovaltiomalli ei ole sattumalta samankaltainen kuin USA:n

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_districts_in...

Se kuinka itsenäinen Oregon on tai Suomi on, mikäli EU -liittovaltio syntyy, on sitten toinen keskustelu.

Mutta siinä olet toisaalta oikeassa että mediassa olisi ehkä ihan hyvä olla näistäkin tietoja, koska harva tuntuu tietävän miten URD (United States of Russia) tuossa naapurissa toimii, useimmat tietävät vain USA:n osavaltiot, mutta harva niistäkään tietää miten asiat on jaettu liittovaltion ja osavaltion välillä.

Ja kyllä, USA:ssakin päätösvalta liittovaltioon kuulumisesta on Osavaltion äänestäjille. Väläyttihän joku USA:n presidentinvaalin yhteydessä että Kalifornia järjestää äänestyksen USA:sta eroamisesta, mikäli Trump voittaa.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #44

Krim oli osa suvereenia Ukrainan valtiota ja Krimin liittämisestä Venäjään olisi pitänyt sopia Ukrainan kanssa. Tämä on yksiselitteinen kansainvälisoikeudellinen sääntö. Venäjä anasti Krimin kansainvälisen oikeuden vastaisesti. Krim ei ole julistautunut itsenäiseksi valtioksi.

Käyttäjän jannepohjala kuva
Janne Pohjala Vastaus kommenttiin #45

No ei ole:

“YK:n Kansainvälinen oikeus on YK:n peruskirjan 1. artiklan 2. kohdan nojalla hyväksynyt tämän ja todennut 22. heinäkuuta 2010 antamassaan päätöksessä kirjaimellisesti seuraavaa:

"Turvallisuusneuvoston käytännöstä ei ole johdettavissa minkäänlaista yleistä kieltoa yksipuoliselle itsenäisyysjulistamiselle Yleinen kansainvälinen oikeus ei sisällä mitään sovellettavaa kieltoa itsenäisyyden julistamiselle.

Kukaan ei ollut vaatimassa että Viron tulee sopia Neuvostoliiton kanssa saako se itsenäistyä. Eikä Viro koskaan olisi näin itsenäisyyttään saanut, koska Gorbatshovhan piti ehdottomasti sitä linjaa että NL on pidettävä koossa.

Ja Viron itsenäistyminen ei ollut myöskään Neuvostoliiton lain mukainen.

Siren sortuu jatkuvasti siihen että hän uskoo että kasainvälisestä laista olevan monta eri versiota, mutta ei ole. Sama kansainvälinen laki päti niin Viroon kuin Krimiin.

Se että asia menee näin sekaisin, johtuu siitä että tietyt tahot ovat halunneet viesti lain olevan aina sen mukaan mikä kulloinkin on maan etu.

Ikävä tosiasia on että kun USA saa laajennettuaan omaa etupiiriään tai maita irtaantumaan toisen alueesta, kaikki on aina kansainvälisen lain mukaista ja "läntinen arvioyhteisö" kilvan komppaa asiaa.

Mutta jos käykin toisin päin niin sama kansainvälinen laki käännetään päälaelleen ja huudetaan rikosta ja tehdään asiasta jäätynyt kriisi.

Eihän Krim ole edes ensimmäinen tapaus. Etelä-Ossetia ja Abhasia ovat halunnet Krimin tapaan vuodesta 1990 olla osa Venäjää eikä jatkaa olemista Neuvosto-Georgian osana.

Neuvosto-Georgia siksi että Georgia koottiin Neuvostoliiton aikana näistä osista kuten Tsekkoslovakiakin. NL:n hajottua Neuvosto-Georgian osat halusivat eri teille kuten Tsekki ja Slovakia.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #50

Pohjala, turha jankata itsenäisyyjulistuksista Krimin kohdalla, koska Krim ei julistautunut itsenäiseksi. Menikö perille?

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto Vastaus kommenttiin #35

Niin Krimille menneet pienet vihreät miehet olivat Venäjän erikoisjoukkojen sotilaita, vaikka Rauno Lintunen väittää, että Venäjä ei hyökännyt Ukrainaan.

"Venäjä ei le hyökännyt Krimille tai käyttänyt väkivaltaa alueella. Krim on kansanäänestyksen jälkeen irrottautunut Ukrainasta, julistautunut itsenäiseksi ja hakenut Venäjän federaatioon liittymistä. Venäjän duuma on maan lakien mukaisesti hyväksynyt Krimin hakemuksen."

Jos kerran aletaan puhumaan Krimin "itsenäisyyden" laillisuudesta kansainvälisen oikeuden näkökulmasta, niin suosittelen vakavasti Pohjalaa lukemaan Cambridgen yliopiston kansainvälisen oikeuden professori Marc Wellerin tekemän analyysiin BBC:lle:

http://www.bbc.com/news/world-europe-26481423

Wellerin keskeinen teesi on seuraava:

"Russia has clearly and unambiguously recognised Ukraine and its present borders"

Toisin sanoen Venäjä on selvästi ja ristiriidattomasti tunnustanut Ukrainan ja ennen vuotta 2014 olleet rajat. Toisin sanoen miehittämällä Krimin ja liittämällä sen itseensä Venäjä on rikkonut tekemiään sopimuksia vastaan. Weller listaa näiksi sopimuksiksi Alma-Atan julistuksen vuodelta 1991, Budapestin muistion vuodelta 1994 ja Mustanmeren laivastosopimuksen vuodelta 1997.

Tämän jälkeen Weller alkaa listaamaan Venäjän tekemiä muita sopimusrikkomuksia, kuten sen, että Venäjä on sopimuksien vastaisesti vahvistanut joukkojaan Krimillä ilman Ukrainan suostumusta ja auttanut sotavoimillaan Krimillä venäläismielisiä syöksemään lailliset vallanpitäjät vallasta. Tätä tointa Weller kutsuu käytännössä Venäjän tekemäksi interventioksi.

Toinen analyysi, joka kannattaa lukea koskien Krimin "kansanäänestystä" on Yalen yliopiston kansainvälisen oikeuden professorin Lea Brilmayerin kirjoittama:

https://www.theguardian.com/commentisfree/2014/mar...

Hänen mukaansa Krimin kansanäänestys aiheutti useita ongelmia. Hänen mielestään venäläisjoukkojen näkyvä läsnäolo Krimillä saattoi vääristää kansanäänestyksen tulosta ja hän piti mahdollisena, että Venäjä olisi jollain tavoin pyrkinyt vääristämään vaalien lopputulosta.

Brilmayerin mukaan myöskään Ukrainan perustuslaki ei salli sitä, että yksittäiset maakunnat järjestävät kansanäänestyksen siitä, että kuuluvatko Ukrainaan. Brilmayerin mielestä Krim kuuluu selvästi Ukrainalle:

"Arguments about ethnicity also overlook the central question: who owns the territory that constitutes Crimea? The answer is unambiguous: the Ukraine does. If people living in Crimea want to be Russian citizens, they can move to Russia – and that’s the right recourse."

Viime kädessä Brilmayerin mukaan Venäjää kiinnosti Krimillä ennen kaikkea Sevastopolin laivastotukikohta:

"Make no mistake: what matters to Vladimir Putin about Crimea is not the thousands of Russian speakers living there, who allegedly might suffer at the hands of the new Ukrainian government. What matters is the land – the port and its value to the Russian fleet."

Sevastopolin laivastotukikohta oli yksi kylmän sodan jäänteitä. Alunperin sen olisi pitänyt tämän vuoden aikana siirtyä takaisin Ukrainalle, mutta sen laina-aikaa pidennettiin vuonna 2010 Harkovan sopimuksessa Ukrainan perustuslain 17. viimeisen momentin hengen vastaisesti. Kyseinen momentti kieltää vieraiden valtojen sotilastukikohdat Ukrainan alueella:

https://en.wikisource.org/wiki/Constitution_of_Ukr...

"The location of foreign military bases shall not be permitted on the territory of Ukraine."

Venäläiset luonnollisesti tiesivät tämän kaiken ja Ukrainan sisäiset levottomuudet vuonna 2014 antoivat Venäjälle mahdollisuuden kaapata Sevastopol ja Krimin niemimaa sille.

Käyttäjän jannepohjala kuva
Janne Pohjala Vastaus kommenttiin #39

Eli USA on hyökännyt Suomeen koska sen sotilaita on Suomen maaperällä?

Ei se näin mene. Kun toistuvasti olemme saaneet kuulla miten itsenäisellä valtiolla oikeus kuulua EU:hun ja vaikkapa NATO:n niin sitten tämä loppuukin kuin seinään, kun se sama oikeus oli kuten edellä todettiin kansainvälisen lain kautta myös Krimillä.

Ja asia tulee myöntää kiistattomaksi mikäli meillä on osoitus siitä että itsenäisyydelle ja liittymiselle oli kansan enemmistön tuki.

Kaikista maailman lähteistä voimme ottaa vaikkapa lähteeksi USA:n liittovaltion:

Tässä liittovaltion elimen, jonka johtokunnassa istui tuolloin John Kerry, kesäkuussa 2014 tekemä tutkimus siitä mikä oli Krimin asukkaiden mielipide asiaan. Dokumentti suoraan liittovaltion palvelimella:

http://www.bbg.gov/wp-content/media/2014/06/Ukrain...

Sivu 28: 82,8% Krimin asukkaista kannatti tapahtunutta

Kanadan tutkimus 2015

Helmikuussa 2015 Kanadan hallitus tutki mikä Krimin asukkaiden kanta asiaan on, tutkimuksen teki saksalainen GfK

Kysymykseen kannatatteko liitosta vastattiin:

82% Kyllä ehdottomasti
11% Kyllä enimmäkseen
2% Ei osannut vastata
2% Ei kannata
3% Ei ottanut kantaa

Eli asiassa ei juurikaan ole epäselvää, että tapahtunut oli Krimin asukkaiden tahto ja siten kansainvälisen lain mukainen.

Brilmayerin kantaan voisin todeta saman kuin USA YK:lle 2009:

USA:n samaiselle Kansainväliselle oikeudelle Kosovo-kuulemisten yhteydessä 17. huhtikuuta 2009 esittämästä kirjallisesta muistiosta:

"Itsenäisyysjulistukset saattavat olla sisäisen lainsäädännön vastaisia, ja näin usein tapahtuukin. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kansainvälistä oikeutta olisi rikottu."

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto Vastaus kommenttiin #41

Mitä sinä nyt horiset? Lue uudestaan mitä kirjoitin ja lue mitä Weller ja Breilmayer kirjoittavat ennen kuin syydät puutaheinää.

Toukokuussa 2013 International Republican Instituten mielipidekyselyn mukaan 53% kannatti autonomiaa osana Ukrainaa ja 23% kyselyyn vastanneista krimiläisistä kannatti Krimin liittämistä Venäjään (sivu 17):

http://www.iri.org/sites/default/files/2013%20Octo...

Tässä on se pointti, että tämä mielipidemittaus ja venäläinen "kansanäänestys", jossa käytännössä pistetään pistooli äänestäjien ohimolle, antavat ristiriitaisia tietoja.

"Eli asiassa ei juurikaan ole epäselvää, että tapahtunut oli Krimin asukkaiden tahto ja siten kansainvälisen lain mukainen."

Kansanäänestyksellä ei ollut legitimiteettiä. Weller osoitti hyvin, miksi Venäjän toiminta "kansanäänestyksen" suhteen rikkoi Venäjän tekemisiä sopimuksia, joten Venäjä rikkoi kansainvälistä oikeutta anastamalla Krimin. Unohdat autuaasti sen, että kansainvälinen oikeus perustuu tehtyihin sopimuksiin ja niiden noudattamiseen.

Krimin ja Kosovon silmiinpistävin ero oli se, että Kosovo on itsenäinen valtio, kun taas Krimin "itsenäisyys" oli vain välivaihe, jonka jälkeen se pakkoliitettiin Venäjään. Siinä on huomattava ero, sillä Kosovon itsenäisyys nähtiin parhaana suojana kosovolaisille, koska Serbia käytti etnisissä puhdistuksissa samoja yksiköitä niin Bosniassa kuin Kosovossa, kuten pahamaineista Scorpions-puolisotilaallisia joukkoja:

https://en.wikipedia.org/wiki/Scorpions_(paramilitary)

Sen sijaan Venäjä ei pystynyt todistamaan, että Krimin alueella tapahtui etnisiä puhdistuksia. Toiseksi Venäjän tavoitteena oli liittää Krimin niemimaa itseensä keinoja kaihtamatta.

""Itsenäisyysjulistukset saattavat olla sisäisen lainsäädännön vastaisia, ja näin usein tapahtuukin. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kansainvälistä oikeutta olisi rikottu.""

Kuitenkin itsenäistyneen maan olisi hyvä saada emämaansa suostumus itsenäisyydelleen. Miehittämällä Krimin Venäjä saattoi kylvää uuden konfliktin siemenet ja antaa muilla maille, jotka ovat vastaavassa tilanteessa, perusteita liittää alueita itseensä. Samoilla perusteilla Irak voisi liittää Kuwaitin itseensä taikka Kiina voisi miehittää ja alistaa Taiwanin.

Käyttäjän jannepohjala kuva
Janne Pohjala Vastaus kommenttiin #43

Minä luin jo vastasin sinulle mitä kansainvälinen laki sanoo.

Jos kansainvälinen laki on sinulle tai sinusta puutaheinää, niin sitten on toki varmastikin vaikeaa sinulle asiaa enemmän perustella.

Kuten varmasti huomaat niin ainoa asia millä tapahtunutta voi yrittää väittää on se että

1) Tapahtunut ei olisi kansan tahdon mukaista
2) Että asukkaat ase ohimolla vietiin äänestyskoppiin

Nämä ovat molemmat Ukrainan väitteitä. Näille ei kuitenkaan löydy näyttöä.

Sen sijaan on lukuisia tutkimuksia jotka osoittavat päin vastaista. Erikoisinta on että USA / Kerry on tiennyt kesäkuusta 2014 täysin kiistatta oman liittovaltion tutkimuksen kautta mikä Krimin asukkaiden kanta on, mutta silti USA on väittänyt mitä on väittänyt.

Koska tässä ei ole kyse siitä mitä Krimin asukkaat haluavat tai mikä on totuus, vaan siitä mikä on USA:n ja sen tukeman Ukrainan hallinnon etu.

Silloin kun oma etu vaatii kansainvälinen laki unohdetaan ja levitetään perättömiä väitteitä tapahtuneesta jolla voitaisiin luoda jokin syy miksi Krimin asukkaat eivät saisi haluamaansa vielä kolmannellakaan kerralla.

Kun USA:n oma tutkimus osoittaa että liitoksen kannatus oli 82,8%, ei voida puhua pakkoliitoksesta.

Käyttäjän jannepohjala kuva
Janne Pohjala Vastaus kommenttiin #43

"Kuitenkin itsenäistyneen maan olisi hyvä saada emämaansa suostumus itsenäisyydelleen. "

Ei haitannut Kosovoakaan. Serbia ei ole tänä päivänäkään antanut suostumusta, vaikka EU sitä yrittää siltä kiristää.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #48

Ukraina ei julistautunut itsenäiseksi. Siksi itsenäisyydestä väitteleminen on turhaa.

Käyttäjän jannepohjala kuva
Janne Pohjala Vastaus kommenttiin #52

Onko tässä joku puhunut Ukrainasta?

Vai yritätkö sanoa että kun Viro julistautui itsenäiseksi, niin Neuvostoliitto ei julistautunut itsenäiseksi?

Ymmärrän kyllä että argumentaatiosi muuttuu sitä erikoisemmaksi mitä vähään sinulla on argumentteja jäljellä.

"Pohjala, turha jankata itsenäisyyjulistuksista Krimin kohdalla, koska Krim ei julistautunut itsenäiseksi. Menikö perille?"

Näin Krimin alueparlamentti teki. Agumenttisi on tyhjä, koska yrität loogisesti väittää että Viro ei julistautunut itsenäiseksi koska sehän oli Neuvostoliittoa.

Ja kaikki tietävät miten asia oli. Ja tietävät myös Krimin tapahtumien vaiheet, joita ei kannattaisi kiistää, kannatti asiaa tai ei. Tosiasioiden myöntäminen on viisauden alku:

https://en.wikipedia.org/wiki/Declaration_of_Indep...

The Declaration of independence of the Republic of Crimea was a joint resolution adopted on March 11, 2014 by the Supreme Council of Crimea and the Sevastopol City Council where they expressed their intention to self-declare themselves independent in the event of a Yes vote in a referendum to join the region to Russia, that was to be held on March 16 .

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #55

"The Declaration of independence of the Republic of Crimea was a joint resolution adopted on March 11, 2014 by the Supreme Council of Crimea and the Sevastopol City Council where they expressed their intention to self-declare themselves independent in the event of a Yes vote in a referendum to join the region to Russia, that was to be held on March 16 ."

Tuossahan tuo on selvästi ilmaistu. Itsenäisyysjulistus oli ehdollinen. Krim itsenäistyisi vain jos äänestystulos olis sellainen, että enemmistö haluaa liittyä Venäjään. Eli vaaleja ei siis järjestetty itsenäisellä Krimillä. Krimin Venäjään liittämisosapuolina olisi siis pitänyt olla Ukraina ja Venäjä. Krim ei siis ollut itsenäinen ja suvereeni valtio kun kansanäänestys Krimillä järjestettiin, vaan osa itsenäistä ja suvereenia Ukrainaa.

Tuo lainaus kertoo, että itsenäisyyden julistamisen aikomus esitettiin 11. maaliskuuta. Kyseessä oli siis vain aikomus.
" expressed their intention to self-declare themselves independent" = ilmaisivat a i k o m u k s e n s a julistaa itsensä itsenäiseksi.

"in the event of a Yes vote in a referendum to join the region to Russia, that was to be held on March 16 ." = S i i n ä
t a p a u k s e s s a, että "Kyllä"- kanta voittaisi Venäjään liittymiseksi.

Juridisesti asia on kestämätön, Krimillä ei ollu toimivaltaa asiassa. Tuo englanninkielinen teksti on myös juridisesti pätemätön, koska itsenäisyyden ehtona on sen menettäminen.

Käyttäjän jannepohjala kuva
Janne Pohjala Vastaus kommenttiin #63

Ei tarvitsekaan. Aina kun järjestetään äänestys silloin tekstin muoto on tuo. Ei maan tarvitse olla itsenäinen voidakseen tehdä julistuksen siitä tai päätöksen itsenäisyydestä äänestämisestä.

Eli kuten tuossa viitattiin Kosovoon:

The court delivered its advisory opinion on 22 July 2010; by a vote of 10 to 4, it declared that "the adoption of the declaration of independence of the 17 February 2008 did not violate general international law because international law contains no 'prohibition on declarations of independence'"

https://en.wikipedia.org/wiki/International_Court_...

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #76

Krimillä ei ollut toimivaltaa Venäjään liittymiseen. Toimivalta kuului Ukrainalle. "Aina kun järjestetään äänestys silloin tekstin muoto on tuo." Ei pidä paikkaansa!

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #55

Huomasin tuossa aiemmassa viestissän #52i, että olin kirjoittanut "Ukraina", tarkoitin Krimiä.

Käyttäjän jannepohjala kuva
Janne Pohjala Vastaus kommenttiin #39

Otetaan nyt tämänkin asia:

"Wellerin keskeinen teesi on seuraava:

"Russia has clearly and unambiguously recognised Ukraine and its present borders"

Entä sitten? Eihän Venäjä tässä ole mitään julistanut, vaan Krimin alueparlamentti Krimin asukkaiden enemmistön tahdon mukaisesti Krimin itsenäiseksi.

Tämä on sama argumentti kuin jos sanoisi että Viro ei olisi saanut itsenäistyä, koska Neuvostoliitto on sopinut jostain rajoista. Ei kuulu asiaan.

Samaten vaikka kuinka etsisi Budapestin sopimuksesta Krimiä sopimusosapuolena, niin ei sitä siellä ole. Viron itsenäistymistä ei estänyt mikään NL:n tekemä sitoumus.

Eikä Budapestin sopimus millään tavoin kiellä Venäjää ottamasta uusia valtioita Venäjän liittovaltioon, ei vaikka ne olisivat ennen kuuluneet Ukrainaan.

Se että ei pidä tapahtuneesta on toinen asia kuin se että juridisesti ja kansainvälisen oikeuden mukaan tämä on näin.

Krimin itsenäisyyttä vastustetaan nyt samoilla argumenteilla kuin vastustajat olisivat Neuvostoliiton kommunisteja. Hehän näkivät Viron itsenäistymisen juuri kuten nyt nämä näkevät Krimin itsenäistymisen.

Tämä on varsin erikoista. Kaipa jonkun blokin kannattajat ovat aina olleet samanlaisia niin idässä kuin lännessä?

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto Vastaus kommenttiin #60

Väännetään sitten tämä asia rautalangasta kun et muuten tunnu ymmärtävän.

Venäjä LUPASI useissa sopimuksissa kunnioittaa Ukrainan rajoja ja sen alueellista KOSKEMATTOMUUTTA.

"Entä sitten? Eihän Venäjä tässä ole mitään julistanut, vaan Krimin alueparlamentti Krimin asukkaiden enemmistön tahdon mukaisesti Krimin itsenäiseksi."

Venäjä olisi hyvinkin voinut sanoa, että se kunnioittaa tekemiään sopimuksia ja siksi se ei liitä Krimiä osaksi Venäjänmaata. Putinin hallinto ei toiminut siihen tapaan, koska se SUUNNITTELI Krimin liittämisen Venäjään alusta pitäen.

"Eikä Budapestin sopimus millään tavoin kiellä Venäjää ottamasta uusia valtioita Venäjän liittovaltioon, ei vaikka ne olisivat ennen kuuluneet Ukrainaan."

Otetaan lainaus Budapestin muistiosta:

https://en.wikipedia.org/wiki/Budapest_Memorandum_...

"1. Respect Belarusian, Kazakh and Ukrainian independence and sovereignty and the existing borders."

Tuon kohdan mukaan Yhdysvallat, Britannia ja Venäjä tulet kunniottamaan Valkovenäjän, Kazakstanin ja Ukrainan itsenäisyyttä, suvereniteettiä ja VALLITSEVIA RAJOJA. Toisin sanoen Budapestin muistio kieltää Venäjää liittämästä itseensä Ukrainaan kuuluvia. Tuo vain osoittaa, että et todellakaan tiedä mistä puhut.

"Krimin itsenäisyyttä vastustetaan nyt samoilla argumenteilla kuin vastustajat olisivat Neuvostoliiton kommunisteja. Hehän näkivät Viron itsenäistymisen juuri kuten nyt nämä näkevät Krimin itsenäistymisen."

Tuossa taas olet täysin väärässä. Venäjälle Krimin "itsenäisyys" oli vain välivaihe, jonka jälkeen Venäjä hyväksyi Krimin osaksi itseään. Putinin hallinto on tässä asiassa ollut takapiruna, koska Krim siirtyi Ukrainalta "itsenäiseksi" ja oli ruhtinaallisen viikon "itsenäisenä" aikavälillä 11.03.2014 ja 18.03.2014. Sen jälkeen se päätyi osaksi Venäjää, joka keräsi tapahtumaketjusta kaikki hyödyt.

Viron ja Krimin itsenäisyyttä ei voi verrata, koska ensinnäkin Viro oli itsenäinen I ja II maailmansodan välisenä aikana ja se saavutti itsenäisyytensä uudestaan vuonna 1991. Toiseksi Viro ei päätynyt osaksi mitään maata, vaan se on ollut itsenäinen valtio vuodesta 1991. Krim sen sijaan luopui "itsenäisyydestään" ja liittyi osaksi Venäjää.

Käyttäjän jannepohjala kuva
Janne Pohjala Vastaus kommenttiin #66

Petri, Venäjä ei ole liittänyt Krimiä itsensä.

Sen sijaan Krimin asukkaat USA:n liittovaltion ja Kanadan tutkimuksien mukaan yli 80% kannatuksella julistautuivat itsenäisiksi ja halusivat liittyä Venäjään.

Tämä on se oleellinen pointti. Krimi ei ole Budapestin sopimuksen osapuoli eikä sitä sido Ukrainan tekemät sopimukset, sen enempää kuin Viroa sitoivat Neuvostoliiton tekemät sopimuksen.

Koska Ukrainan rajoja ei muuttanut Venäjä vaan Krim (Kimin asukkaat) ei Budapestin sopimukseen voi vedota. Ymmärrän kyllä että siihen yritetään vedota.

Budapestin sopimuksesta et myöskään löydä kieltoa sille että Venäjän liittovaltioon ei saisi ottaa uusia jäseniä.

Ja tottahan toki Krimin itsenäisyys oli välivaihe, kun Krim 1991 ja 1992 julistautui itsenäiseksi oli selvä että he halusivat NL hajottua palata osaksi Venäjää. Tässä YLE:n arkistossa 1992 Krimillä kuvattu dokumentti asiasta:

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/03/21/krim-halus...

Sitten se onko Oregon itsenäinen, tai Krim tai Suomi, niin periaatteessa kaikki ovat, koska liittovaltiosta ja näköjään jopa EU:sta voi erota, jos maan / osavaltion kansalaisien enemmistö näin päättää.

Tämä pätee noihin kaikkiin kolmeen. Näin ollen tulee todeta että Oregon ja Krim ovat mukana liitovaltiossa kansalaisiensa enemmistön tahdosta. Koska osavaltion senaatilla / parlamentilla on kuitenkin oikeus päättää kuulumisesta ovat osavaltiot edelleen suvereeneja koska voivat päättää.

Nämä kaikki on jo käyty läpi, eikä niistä validia estettä löydy.

Ainoa asia millä Krimin itsenäisyyttä voi kansanvälisen lain perusteella kyseenalaistaa on esittää että kyseessä olisi ollut hyökkäys ja väestö pakotettiin vastoin tahtoaan näin tekemään.

Ja kuinka ollakaan, juuri näin USA/Ukraina väittää. Ongelma kuitenkin on se että USA:n oma tutkimus osoittaa mikä kansan tahto oli, eikä paikan päällä olleet toimittajatkaan (tässä mainittu BBC ja YLE) tätä hyökkäystä havainneet.

Hyökkäys Krimille on kuin Irakin joukkotuhoaseet, USA väittää jälleen että sellaiset olisivat mutta kukaan ei niitä löydä.

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto Vastaus kommenttiin #77

Emme ole tehneet sinunkauppoja.

"Petri, Venäjä ei ole liittänyt Krimiä itsensä."

Jopa Russia Today on tuosta toista mieltä:

https://www.rt.com/news/putin-include-crimea-sevas...

"Treaty to accept Crimea, Sevastopol to Russian Federation signed"

Venäjän ei olisi tarvinnut hyväksyä Krim osaksi Venäjää. Venäjä kuitenkin päätti liittää Krimin itseensä.

"Budapestin sopimuksesta et myöskään löydä kieltoa sille että Venäjän
liittovaltioon ei saisi ottaa uusia jäseniä."

Väärin, Budapestin muistio edellyttää. Lue uudestaan viestini 66. Siellä on lainaus Budapestin muistiosta ja kommentoinnistani:

""1. Respect Belarusian, Kazakh and Ukrainian independence and sovereignty and the existing borders."

Tuon kohdan mukaan Yhdysvallat, Britannia ja Venäjä tulet kunniottamaan Valkovenäjän, Kazakstanin ja Ukrainan itsenäisyyttä, suvereniteettiä ja VALLITSEVIA RAJOJA. Toisin sanoen Budapestin muistio kieltää Venäjää liittämästä itseensä Ukrainaan kuuluvia. Tuo vain osoittaa, että et todellakaan tiedä mistä puhut."

Toisin sanoen Venäjän odotettiin KUNNIOITTAVAN vallitsevia rajoja ENNEN vuoden 2014 tapahtumia. Syydät kyllä urakalla vaihtoehtoisia tosiasioita, kun väität, että Budapestin muistio sallii Venäjän ottavan maakuntia Valkovenäjän, Kazakstanin tai Ukrainan alueista.

Tuo Oregon-heitto on naurettava, koska ensinnäkin se on whataboutismia ja toiseksi eroaminen Yhdysvalloista todettiin laittomaksi Yhdysvaltain korkeimmassa oikeudessa Texas vs. White tapauksen mukaan vuonna 1869:

https://en.wikipedia.org/wiki/Texas_v._White

"Ja kuinka ollakaan, juuri näin USA/Ukraina väittää. Ongelma kuitenkin on se että USA:n oma tutkimus osoittaa mikä kansan tahto oli, eikä paikan päällä olleet toimittajatkaan (tässä mainittu BBC ja YLE) tätä hyökkäystä havainneet."

Venäjän tekemä hyökkäys tapahtui vihreiden miesten muodossa. Kuinka yllättävää oli se, että heidän varusteensa olivat pitkälti "Russian Federal Military Forces only" -tavaraa. Varusteilla tarkoitan kypäriä, maastopukuja ja taisteluliivejä, en pelkästään vihreiden miesten aseita. Koskien tätä asiaa niin suosittelen sinua lukemaan uudestaan viestini 17, jos olet unohtanut tämän yksityiskohdan.

Linkki tuohon viestiin:
http://vpleivo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/233673-ven...

Loppuun lainaan omaa huomiotani tuosta viestistä:

"Krimin pienillä vihreillä miehillä oli aivan liikaa Russian Federation only -varusteita, että ne olisivat voineet olla satunnaista nostoväkeä. Vaikka heillä ei ollutkaan tunnuksia, niin satojen miesten tuollaiset varusteet liittivät heidän suoraan Venäjän asevoimiin."

Käyttäjän jannepohjala kuva
Janne Pohjala Vastaus kommenttiin #79

No herra Luosto sitten.

Jos herra Luosto osaisi englantia hän olisi havainnut että Venäjä hyväksyi Krimin liittymispyynnön, jolle oli kansanäänestyksessä USA:n mukaan 82% kannatus.

Se ei ole todiste siitä että Krimi olisi vastoin sen asukkaiden tahtoa liitytty mihinkään, se on itse asiassa todiste siitä miksi Venäjän ei ei tarvinnut hyökätä Krimille.

Tämä pitäisi olla varsin helppo ymmärtää.

Ja edelleenkään, Venäjä ei ole muuttanut Ukrainan rajoja, vaan Krimin asukkaat, julistautumalla itsenäisiksi ja sen kansanäänestyksellä vahvistamalla.

Krimin asukkaat eivät ole edes sopimusosapuoli Budapestin sopimuksessa. Ja raha muuttuu itsenäisyysjulistuksessa, ei siinä että Krim liittyy liittovaltioon.

Loppuosa kommentistasi on hyödytön. Kyllä ihan varmasti Kosovossakin oli sotilaita Naton varusteissa ja kaikki paitsi suomalaiset lukivat BBC:ltä keitä ja mistä nämä vihreät miehet olivat. Ja lukivat myös että he olivat pyynnöstä paikalla kuten Naton sotilaat Kosovossa.

Ja siitä ei kukaan valittanut. Koska itsenäisyyden julistaneella on kansainvälisen lain mukainen oikeus turvata itsensä.

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto Vastaus kommenttiin #87

Älä jauha paskaa. Ensinnäkään sinä esität väitteitä tällä viestilläsi, mutta sinä ET todista niitä millään tavalla. Sinun väitteisisi ei voi luottaa, koska syydät valheita sarjatulella. Toivottavasti sinulle maksetaan hyvin propagandasi levittämisestä etkä tee sitä pro bono -periaatteella.

Toiseksi sinä lähetit tämän viestin kello 03:24 yöllä. Tuohon aikaan järkevillä ihmisillä on parempaakin tekemistä kuin postittaa viestejä keskustelupalstoille nimittäin nukkua tai jos he ovat yötöissä, niin keskittyä omien töidensä tekemiseen niin hyvin kuin vain on mahdollista.

Käyttäjän jannepohjala kuva
Janne Pohjala Vastaus kommenttiin #66

Luosto on hyvä ja lopettaa vääntämisen, kun väännät väärää asiaa.

Ei Venäjä ole muuttanut Ukrainan rajoja. Vaan Krimin asukkaat julistautumalla itsenäiseksi USA:n mukaan 82,8% kannatuksella.

Eli he tekivät saman 2014 kun tekivät jo 1991 ja 1992.

Näin ollen Budapestin sopimuksella ei ole mitään yhteyttä tähän.

Lue se sopimus niin ymmärrät mitä se sanoo. Siinä sopijaosapuolet takaavat etteivät ne muuta Valkovenäjän, Kazakstanin ja Ukrainan rajoja.

Eivätkä ole muuttaneet. On ilmiselvää että kun jopa USA:n tutkimuksen mukaan yli 80% Krimin asukkaista kannatti itsenäisyyttä ja liittymistä Venäjän liittovaltioon, niin on selvää kuka rajoja muutti:

Krimin asukkaat.

Ei Venäjä. Ei Venäjä äänestänyt eikä Venäjä vastannut USA:n liittovaltion tutkimukseen, vaan Krimin asukkaat.

Sopimuksessa ei ole yhtään kohtaa, joka kieltää ketään osapuolista ottamasta itsenäisiä maita liittovaltioonsa.

Ainoa millä ja miksi USA vetoaa Budapestiin, koska sen "Irakin joukkotuhoaseet" tässä pelissä on väitetty hyökkäys Krimille.

Mutta kun edes läntisen median toimittajat eivät sitä havainneet, vaikka olivat paikan päällä Krimillä. Vaan sanoivat että joukot olivat paikalla pyynnöstä (YLE Manninen / Journalisti)

Siksi tämä asia on kuten Irakin joukkotuhoaseet, ne olivat olemassa vain USA:n väitteissä mutta kukaan ei ole niitä luonnossa nähnyt. Ja Chilcott 2016 teki lopullisesti kiistattomaksi että ne oli keksitty tyhjästä.

Kuten hyökkäys Krimille 2014.

Ja tämän mukana kaatuvat vaateet, vetoomukset, väitteet kansainvälisen lain vastaisuudesta ja tietenkin Krimiä perusteluna käytetyt pakotteet.

Siksi todelliset tapahtumat on raivolla pyritty salamaan ja määrätty poliitikot ja media hokemaan "Irakin joukkotuhoasetta" jotta se muuttuisi totuudeksi.

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto Vastaus kommenttiin #81

Älä jauha paskaa Pohjala.

"Ei Venäjä ole muuttanut Ukrainan rajoja. Vaan Krimin asukkaat julistautumalla itsenäiseksi USA:n mukaan 82,8% kannatuksella."

Tuo kansanäänestys ei ollut juridisesti pätevä. Sen hyväksyminen tarkoittaisi sitä, että miehitysvaltojen kansanäänestykset täytyy hyväksyä. Toiseksi kyseinen kansanäänestys rikkoi Ukrainan perustuslakia vastaan. Kolmanneksi mitään Venäjän väittämiä paikallisen venäläisväestön kaltoinkohtelemisiä ei Krimillä tapahtunut.

Tiedätkö, kuinka montaa on tunnustanut Krimin itsenäisyyden Venäjän lisäksi? Vastaus on kahdeksan ja ne maat ovat Bolivia, Kuuba, Nicaragua, Pohjois-Korea, Sudan, Syyria, Venezuela ja Zimbabwe:

https://en.wikipedia.org/wiki/Political_status_of_...

Toisin sanoen maailman lähes 200 maasta vain kahdeksan tunnusti Krimin itsenäisyyden.

Hyväksytkö sen, että 2010-luvun Euroopassa joiltakin valtioilta voidaan anastaa alueita ja liittää ne toiseen sotilaallista voimaa käyttämällä?

"Lue se sopimus niin ymmärrät mitä se sanoo. Siinä sopijaosapuolet takaavat etteivät ne muuta Valkovenäjän, Kazakstanin ja Ukrainan rajoja."

Kyllä minä ymmärrän tuon, mutta kysymys kuulukin, että ymmärrätkö SINÄ? Venäjä MUUTTI Ukrainan rajoja kun se hyväksyi Krimin osaksi itseään. Suosittelisin sinua lukemaan tämän BBC:n uutisen:

http://www.bbc.com/news/world-europe-31796226

"Mr Putin said on TV he had ordered work on "returning Crimea" to begin at an all-night meeting on 22 February."

Suomennan tuon sinulle kun kerran et tunnu ymmärtävän englantia. "Putin sanoi televisiossa, että hän määrisi työn "Krimin palauttamisen" aloittamisesta yöllisessä kokouksessa 22, helmikuuta." Kyseinen käsky rikkoi selvästi Budapestin muistiota vastaan.

"Ainoa millä ja miksi USA vetoaa Budapestiin, koska sen "Irakin joukkotuhoaseet" tässä pelissä on väitetty hyökkäys Krimille."

Irakin joukkotuhoaseilla ei MITÄÄN tekemistä Krimin tapahtumien kanssa vaikka muuta väität. Tuo ei ole mitään muuta kuin halpahintaista whataboutismia. Samalla periaatteella voi väittää, että sinulla on oikeus tappaa joku ihminen, jota inhot ja perustella se sillä, että toisetkin ihmiset ovat tappaneet inhoamiaan ihmisiä. Yksi väärä teko, kuten Irakin vuoden 2003 sota, ei oikeuta toista väärää tekoa, eli tässä tapauksessa Krimin miehitystä.

"Ja tämän mukana kaatuvat vaateet, vetoomukset, väitteet kansainvälisen lain vastaisuudesta ja tietenkin Krimiä perusteluna käytetyt pakotteet."

Mitä sinä nyt höpötät? Miehittämällä Krimin Putinin mahtikäskyllä Venäjä rikkoi Budapestin muistiota vastaan, kuten tuon BBC:n linkin avulla todistin. On aivan selvää, että ulkomaisille toimittajille annettiin lievästi sanottuna väritetty kuva tilanteesta. Heitä manipuloitiin tarkoituksella.

Käyttäjän jannepohjala kuva
Janne Pohjala Vastaus kommenttiin #83

En jauha, vaan paska -sanaa käyttää herra Luosto, koska on häviämässä keskustelun.

Krimin äänestys oli täysin kansainvälisen lain mukana ja osoitti sinulle jo aiemmin että erityisesti vielä USA:n 2009 kirjallisen lausunnon mukaan oli.

Se että USA/Ukraina tietenkin väittää muuta koska heillä on siihen syynsä, ei tarkoita sitä että nämä olisivat oikeassa. Vaan asia tulikitaan laista ja ennakkotapauksesta, kuten Kosovo.

YK:n äänestyksellä ei ole juurikaan merkitystä asiassa, koska nämä äänestivät USA:n esittämän väitteen perusteella, joka on nyttemmin paljastunut olleen Irakin joukkotuhoaseiden tasoinen tai Libyan pommitysten perusten tasoinen tietoinen väärä tieto.

Ja ei, en minä epäile ollenkaan etteikö Venäjä ole ollut tietoinen tilanteesta, ihmehän jos eivät 22.2 olisi tietäneet, heillähän on Krimillä iso laivaston tukikohta.

Enkä lainkana ihmettelisi jo jos tuolloin Krimiltä olisi kysytty että mikäli he julistautuvat kolmannen kerran itsenäisiksi, niin hyväksyykö tällä kertaa Venäjä heidän liittymisensä osaksi liittovaltiota.

Jos minä olisin ollut Aksyonov, niin olisin kysynyt etukäteen, koska näyttää aika typerältä jos Venäjä olisikin sanonut syystä tai toisesta ei.

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto Vastaus kommenttiin #88

"En jauha, vaan paska -sanaa käyttää herra Luosto, koska on häviämässä keskustelun."

Sinä jauhat paskaa. Missään vaiheessa et ole esittänyt mitään todistusmateriaalia tueksesi. Olet ainoastaan tulkinnut yhtä ainoata YLE:n uutisartikkelia. Kuinka monen eri asiantuntijan mielipiteisiin olet nojautunut?

Et yhdenkään, kun taas Cambridgen yliopiston kansainvälisen oikeuden professori Marc Weller ja Yalen yliopiston oikeustieteellisen tiedekunnan professori Lea Brilmayer kumpikin pitivät Krimin Venäjään liittämiseen liittyviä tapahtumia laittomina. Lue ne artikkelit:

http://www.bbc.com/news/world-europe-26481423
https://www.theguardian.com/commentisfree/2014/mar...

Sinä toista mieltä kuin kumpikaan heistä. Ensinnäkään sinulla ei varmastikaan ole saman tason osaamista kansainvälisen oikeuden suhteen kuin kummallakin heistä on. Toiseksi sinä edelleen syydät valheitasi, jotka ovat ristiriidassa heidän perusteltujen mielipidensä kanssa eli suoraan sanottuna sinä jauhat paskaa.

Sen lisäksi olet spammannut omia valheellisia tulkintojasi sarjatulella vuorokaudenajasta riippumatta. Tämän viestin postitusajankohta oli 03:34, jolloin normaalit ihmiset joko nukkuvat tai keskittyvät omiin työtehtäviinsä eivätkä rieku keskustelupalstoilla.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Reaalimaailma kutsuu, joten totean tähän:

En pidä ennakkosensuurista, joten kommentointi pysyy vapaana.

Mutta jahka joskus taas vääntäydyn netin puolelle, niin whataboutismista tulee lippu banaanilaivaan ja kremloidisetillä pääsee arvioitavaksi viihde- ja informaatiosisällön perusteella.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Minkä merkityksen näkisitte itänaapurin manipulointipyrkimyksillä olevan siihen, että Suomessa näyttäisi olleen jonkinasteista valhemediaa jo ennen ns. totuudenjälkeistä aikaa, esim syksyllä 1968? Ks. http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/233691-v...

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Ei tarvitse olla porvari-Putinin kannattaja, todetakseen, ettei propagandaan kannata uskoa, vaan kaikki tulee tutkia ristiin.
Putsku pöllii omaisuuksia, se on aivan totta. Mutta en näe hänessä sotahulluutta ja jos tutkit mistä ja kenen toimesta tämä Ukraina-kriisi alkoi, voit paremmin arvioida tilannetta.

Henry

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Tulee väkisin mieleen NL:n Tsekkosslovakian miehitys 1968 ja siihen suhtautuminen. Suomen kommunisteista löytyi enemmistö suoraselkäisiä tyväenaatteen miehiä ja naisia, jotka tuomitsivat miehityksen silloin, kun porvaripuolueet eivät sitä uskaltaneet tehdä. Aarne Saarinen ja SKDL:sta Ele Alenius olivat todella suoraselkäisiä miehiä, joita ei peloteltu.

Vasemmistoliiton on otettava lopultakin pesäero stalinismiin. Putinin kannattajat löytyvätkin enimmäkseen äärikansallismielisten porukoista.

Leivolta selkeäkielinen blogi :)

Käyttäjän jannepohjala kuva
Janne Pohjala

Ei oikeastaan lainkaan. Tšekkoslovakiassa kyse oli enemmänkin halusta muuttaa kommunismia "ihmiskasvoiseksi sosialismiksi".

Tälle oli kansan enemmistön kannatus.

Jos haluat välttämättä verrata näitä kahta, niin Tšekkoslovakiaa vastaisi se että Ukraina vyöryttäisi tankit Krimille, pakkovaihtaisi Krimin johdon ja vastoin kansan tahtoa palauttaisi Krimin hallintaansa.

Siksi Praha 1968 ei ole sinulle hyvä verranto.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Jos viittisit poistua sivuilta.

Käyttäjän jannepohjala kuva
Janne Pohjala Vastaus kommenttiin #64

Keskustelun tarkoitus on oppia jotain. Myös silloin kun oppi ei miellytä.

Ilmiö jossa ei kykene muuttamaan mielipidettään tosiasioiden edessä vaan haluaa pysyä entisessä mielipiteessään, tunnetaan nimellä kognitiivinen dissonanssi.

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Veli-Pekka Leivo kirjoitti:

Liuskeöljyn tuotanto (ja tuottavuus) on luonut katon, jonka läpi hinnat eivät voi murtautua ...

Tilanne ei ole ihan tuollainen. Maailmalla on piilolama, joka on syönyt energian kysyntää. Siksi öljyn hinta on alhainen. Saudi-Arabia yrittää myös saada USAn liuskeöljytuottajat mullan alle. Nämä taas eivät luovuta, koska ala on niin velkainen ja iso, "ettei se voi kaatua". (Tuttu tarina vuoden 2008 pankkikriisistä).

Veli-Pekka Leivo kirjoitti:

Venäjän budjetti ... sisältää ruplamäärissä mitattuna 25,5 % leikkaukset puolustusmenoihin.

Venäjä on viimein ymmärtänyt, että lännen pullistelu ei voi johtaa sotilaalliseen hyökkäykseen Venäjän alueelle (se olisi täydellinen propagandatappio lännelle). Siksi puolustusbudjettia voi itse asiassa leikata. Onhan se myös rauhoittava ele lännen suuntaan. USAn sotilasmenojen kasvattaminen on taas rauhoittava ele omille äänestäjille. Tällä tavalla maailmanrauha kasvaa.

Jos länsi yrittäisi vallata Krimin, tarvittaisiin vähintään kansanmurha tyyliin Turkki-Armenia 1915 (eli melkein kaikki tapetaan ja media ei saa olla paikalla). Muutoin kyseessä on propagandatappio jälleen kerran.

Venäjän puolustusbudjetin leikkaus on reaalipolitiikkaa ja tapahtuu täsmälleen oikeaan aikaan.

Veli-Pekka Leivo kirjoitti:

...mutta aika kultainen ei enää palaa...

Tämä kun ymmärrettäisiin myös lännessä. Aika kultainen ei tosiaan enää palaa.

Käyttäjän jannepohjala kuva
Janne Pohjala

Otetaan nyt tämä puolustusotusbudjettikin. Business Insider 2015:

http://www.businessinsider.com/russia-continues-ma...

"The military budget, meanwhile, rose by 33 percent "

Venäjällä on käynnissä 2011 alkanut ja 2019 saakka kestävä armeijan modernisointi. Vuodelle 2015 sotilasbudjettiin tehtiin 33% väliaikainen korotus.

2017 budjetissa sotilasmenoja laskettiin 25,5%, eli palattiin alkuperäiseen suunnitelmaan, tosin edelleen 7,5% suuremmalla budjetilla kuin uudistus laitettiin liikkeelle 2011.

Jo vuosia sitten Venäjä ilmoitti ettei se aio lähteä mukaan sotilaalliseen kilpavarusteluun ja juuri näin se nyt toimi.

http://www.telegraph.co.uk/news/2016/12/23/vladimi...

Venäjä siten on päättänyt jättää asevarustelukilpailun USA:lle ja NATO:lle.

Käyttäjän jannepohjala kuva
Janne Pohjala Vastaus kommenttiin #69

Keskustelun tarkoitus on oppia jotain. Myös silloin kun oppi ei miellytä.

Ilmiö jossa ei kykene muuttamaan mielipidettään tosiasioiden edessä vaan haluaa pysyä entisessä mielipiteessään, tunnetaan nimellä kognitiivinen dissonanssi.

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto Vastaus kommenttiin #74

Sinä et pysty propagandistina opettamaan mitään kenellekään. Tunnut tuntevan itsesi hyvin, kun tiedät että kärsit kognitiivisesta dissonanssista.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #84

Petri Luostolle: Pohjalalla on maaninen kausi meneillään. Hänen kanssaan on silloin aika raskasta väitellä. Sinun sinällään asialliset argumenttisi eivät vaikuta, lääkitykseen palaaminen vähentää Pohjalan oireita.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Sanoisin että Venäjä on vähiten vahingollinen Suomelle sekä talouden että turvallisuuden kannalta. Suomen ongelma on yhteisvaluutta ja länsimaiden velkaan perustuva talous sekä natokiihkoilijoiden eli russofobisten sotaintoilu.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Osin Venäjän takia Suomi liittyi EU:öön ja Euroon... mahdollisimman keskiöön... ja nyt ne ovat ainoa turvallisuustae... olisi pitänyt liittyä kaiken tuon sijaan NATO:on silloin 1995.

Joskus 1990-luvulla veikkailtiin, mihin suuntaan Venäjä kääntyy, ja oltiin toiveikkaita... jopa itse muistan niitä keskusteluita venäläisten tuttavieni kanssa. Toiveiden tynnyri oli täysi ja kaikkia mahdollisuuksia nähtiin tulevalle hyvinvoinnille.

Venäjän Karjalassa on Jablokon ja muiden oppositioryhmien kannatus suurta.... lieneekö esimerkkinä ollut Suomen demokratia...

Nyt kun olemme vuodessa 2017, niin pahin skenaario on toteutunut... tätä ennakoimme venäläisten ystävieni kanssa jo v.2001.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Osin Venäjän takia Suomi liittyi EU:öön ja Euroon... mahdollisimman keskiöön.."

Ja nyt ollaan ytimessä ja vaikutetaan mihin?

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Näkisin mielenkiinnolla lähteitä tähän väittämääsi...

Käyttäjän jannepohjala kuva
Janne Pohjala

Jablokon kannatus oli muistaakseni alle 5%

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Mitenkehöhän näille median sekoittamille ihmisille menisi jakeluun Krimin osalta, että krimiläisillä ei ole, eikä ole koskaan ollutkaan halua olla osa Ukarainaa. Krimiläiset saivat vihdoin oikeutta 13 vuotta kestäneen itsenäisyystaistelun seurauksena. Silloin kun Ukraina vei Krimiltä 1998 tasavaltaoikeudet ja alisti sen oman läinsäädäntövaltansa alle, krimiläiset alkoivat saada tarpeekseen ja loppu onkin propagandasotaa. Fakta ainakin on se, että krimin kansa sai tahtonsa läpi ja eikö kansan tahto ole oleellisempaa kuin kiista irtautumisprosessin muotoseikoista?

Mun faija eli Krimillä lapsuutensa ja teini-iässä vuonna 1944 hänet ja äitinsä karkoitettiin tataarien, kreikkalaisten ja muiden kansallisuuksien (suomalaiset ja baltit myös) kanssa härkävaunuilla Keski-Aasiaan, Ferganan työleirille. Ukki oli jo viety Sevastopolin vankilaan odottamaan kuolemantuomiota, lähinnä suomasuutensa takia, virallisesti maanpetturuudesta.

Karkotettujen tilalle asutettiin venäläisiä Stalinin mielipuolisen väestönsekoittamispolitiikan mukaisesti. Krimin tataarit alkoivat palata kotiseuduilleen neukkujen hajoamisen jälkeen, mutta moni kotiutui keski-aasiaan tai muualle NL:oon. Isäni karkasi leiriltä kreikkalaisen ja tataarikaverinsa kanssa haudattuaan sinne mummoni ja päätyi vaiherikkaiden seikkailujen jälkeen oman perheensä kanssa Suomeen 1964.

Itsekin työskentelin Krimillä 1980 puolen vuoden ajan matkatoimiston edustajana ja kyllä se on sanottava ,että mentaliteetiltaan Krim on niin etelävenäläinen, ihan kuin mustanmullan Kubanissa ja Krasnodarissa olisi elellyt, juuri sieltäpäin mistä itsekin olen syntyisin, paljon etelän kasakoita, yrittäkääpä vaan niitä alistaa, ei onnistu, ne pistivät viimeisinä bolshevikeillekin hanttiin vallankumuoustaisteluissa, vaikka häviö oli varma, eivät antautuneet.

Mun mutsikin on Tshernigovin kasakoita, itsepäisiä ja itsenäisiä, ei niitä voi väkisin ottaa. Ja vieläpä tottelemattomia, olisi Ukraina vaan tyytyväinen., että pääsi moisista niskottelijoista eroon, ennemmin tai myöhemmin olisivat jotain pahaa tehneet, juonitelleet kostoksi vaikkapa vallakumouksen Ukrainaan:)))

Kyllähän länsimedia voi kitistä mitä haluaa, siitäkös krimiläiset piittaa!

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Kerrot että venäläiset karkottivat sukusi Siperiaan ja toivat venäläisiä tilalle. Minutkin on karkoitettu kodistani Suomeen ja venäläiset ovat asuttaneet kotiseutuni.

Minä olen venäläisille elämäni loppuun asti katkera ryöstöistä ja murhista.
Miten sinä voit tällaisen hyväksyä? Uljaat tataarit ja kasakat ajettiin pois ja tilalle venäläisiä! Ja nyt venäläiset valloittivat Krimin.

Nyt Krimi on puhtaasti venäläinen ja Putinin hallussa.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Erinomainen analyysi Leinolta! Fiksuin osa vasemmistoakin on huomannut, että ryöstökapitalistisella ja naapurimaitaan kohtaan aggressiivisesti käyttäytyvällä, Putinin klikin omistamalla nyky-Venäjällä ei ole vaatteita -eikä aatteita. Luonnollisesti nämä meille niin tutut Venäjän agendan ajajat niin äärivasemmalta kuin -oikealtakin kävivät heti vastahyökkäykseen tutuin argumentein. Janne Pohjalakin on saanut taas kirjoitusvaihteen päälle. Väittelin viime syksynä täällä Puheenvuoro-palstalla hänen kanssaan Krimin miehityksestä ja Venäjän järjestämästä "kansanäänestyksestä" ja osoitin ne molemmat laittomiksi.

Käyttäjän EsaVistbacka kuva
Esa Vistbacka

Minua ihmetyttää se,että hyväksytään Ukrainan nykyjohto ,joka syrjäytti istuvan presidentin EU-tuella.Sittenkun Ukrainan itäosat ei halua kuulua Ukrainaan samaten kuin Krim se on muka laitonta.Onko maasta irtaantumiselle jokin lupa jos se on EU-myönteinen jos se taas on jotakin muuta se on laitonta.Siis jos esim.Lappi ei haluaisi kuulua Suomeen saako se itsenäistyä vai pitääkö sen kuulua vastentahtoisesti Suomeen.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Öljyn hintaan perustuvan banaanivaltiotaloutensa tosialllista rahapulaa Venäjä yrittää paikata monin tavoin. Esimerkkinä presidentti Niinistön uusi paljastus itärajan pakolaisvyörystä loppuvuodesta 2015: "..jälkikäteen venäläiset totesivat hoitavansa rajavalvontansa samanaikaisesti, kun EU maksaa samasta asiasta miljardeja Turkille." Siis tarkoitus oli kiristää EU_lta rahaa, jotta se jatkaisi rajavalvontaansa Turkin tyyliin, ks. http://www.aamulehti.fi/kotimaa/tiilikainen-uutta-...

YYA-aikojen virallisen valhetiedotuksen faktataustat paljastuvat vuosikymmeniä myöhemmin usein pelkästään tutkijoiden sinnikkyyden ansiosta. Jotkut merkit indikoivat kehitystä tapahtuneen sikäli, että nykyajan valtiollinen uutisointi toimii noin vuoden viipeellä, tosin uusvanhaan tapaan Ruotsin median kautta. ;)

Toimituksen poiminnat