Kitinää Näläkämaasta ..mitäpä se hyvejää..

Meidän Suomemme ei ole Suomi ensin-liikkeen Suomi

 

Homo homini lupus est. 

Toissapäivänä 8.3. Ateneumin edessä nähtiin itsemurhayritys, joka jäi paikalla olleiden väliintulon ansiosta onneksi yritykseksi. Jo aiemminkin on ollut tapauksia, joissa kyse on ollut turvapaikanhakijoiden itsetuhoisesta käyttäytymisestä, mikä kertoo osaltaan epätoivoisesta tilanteesta, jossa monet heistä ovat. Järjestelmämme on rikki, eikä se enää toimi inhimillisesti.

Tilanteen järkyttävyyden nosti kuitenkin aivan uudelle tasolle Suomi ensin-joukon toiminta ja sitä seurannut elämöinti sosiaalisessa mediassa. En ole kiinnostunut antamaan roskajoukon mylvinnälle yhtään enempää näkyvyyttä lisäämällä linkkejä, kuvakaappauksia tai videoita tähän tekstiini, mutta sanonpahan sen, että jos ihmisen itsemurhayritykseen reagoidaan kannustamalla ja loukkaamalla, minkä jälkeen tapahtumalla elämöidään ja kerrotaan siitä, että ollaan valmiita "auttamaan" muitakin vastaavassa, niin olemme laskeutuneet aivan uudelle pimeyden ja pahuuden tasolle.

Askel askeleelta ihmisvihan taso nousee, eikä yksikään askel silti tunnu suurelta muutokselta aiempaan nähden. Mutta suunta on selvä. Ei ole enää mitään haihahtelua ajatella, etteikö maastamme löytyisi roskajoukkoa, joka olisi julkisella paikalla valmis hurraamaan ihmisen kuolemalle. Minun Suomeni ei ole sellainen maa ja uskon ja toivon, etten ole yksin. Itse asiassa monet turvapaikanhakijat pakenevat alueilta, joissa moinen uhkaa esimerkiksi erilaisiin vähemmistöihin kuuluvia. Jos tällaista ei nousta vastustamaan, annamme sille tosiasiassa hyväksyntämme ja jos tänään roskajoukko hurraa itsemurhaa yrittävälle turvapaikanhakijalle, pian kyse voi olla aivan jostain muusta. Ihmisvihan nousussa ihmisarvon vieminen ja askel askeleelta tapahtuva toiminnan radikalisoituminen ovat historiasta niin tuttuja, niin kovin tuttuja ilmiöitä. Jos me emme laita sille stoppia nyt, kehitys tulee jatkumaan. Loppujen lopuksi vuosikymmenien päästä meiltä saatetaan kysyä, miksi emme toimineet? 

Huomenna on mahdollisuus näyttää se, että Suomi on jotain muuta kuin mylvivien äärinationalistien temmellyskenttä. Kansallismielisillä sivustoilla on levitetty tietoa, että silloin "laittomasti maassa oleville tullaan kertomaan mielipide asiasta". Rautatientorin mielenosoitukseen liittyen puhutaan "puhdistuksesta". Me tiedämme jo tuon joukon mielipiteet ja -halut sekä sen, mitä "puhdistus" tarkoittaa, jos nämä uskaltautuvat sanoista tekoihin.

On aika kertoa heille, että Suomi ja suomalaiset ajattelevat toisin. Menkäämme sankoin joukoin huomenna näyttämään, että meidän Suomemme on toisenlainen. Näyttäkäämme tukemme rauhanomaisesti asiansa puolesta mieltään osoittaneille ja kertokaamme, etteivät Suomi ensin-joukon kaltaiset Suomen ja suomalaisuuden vastaiset ryhmät ole millään tavalla maamme ja sen ihmisten edustajia. He eivät edusta Suomea ja suomalaisia, mutta olisi kohtuullista, että heiltä voitaisiin odottaa edes ihmismäistä käyttäytymistä. 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Jaakko Häkkinen

Pakanan aamen.
Suomi Ensin -liike kusi nyt kyllä omille nilkoilleen tuolla käytöksellä. Kukaan tolkun maahanmuuttokriittinen ei halua enää liikkeeseen samaistua.

Minun Suomeni ei ole minkään ääripään Suomi. Lainmukaista karkotuspäätöstä pitäisi turvapaikkajärjestelmää väärinkäyttäneiden elintasosiirtolaisten tietenkin noudattaa ja poistua maasta.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Niin, jokainen tietää että samanlaiset hurraavat toisaalla, kun vähemmistöjen edustajia nakellaan katoilta alas.

Mitä turvapaikkalinjaan tulee, niin lain mukaan on tietysti mentävä, mutta mielestäni nykylinjamme on liian tiukka ja epäinhimillinen/arvaamaton.

Ilkka Huotari

Pakolaisia pitäisi ottaa vain kiiintiöpakolaisjärjestelmän kautta, niin kenenkään ei tarvitsisi yrittää tehdä itsemurhaa keskellä kaupunkia.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Ei vain, mutta tosiaan fiksuinta olisi tiukahko linja rajoilla ja riittävän suuri kiintiö. Tuorein "kriisi" on länsivaltojen omaa syytä.

Toimituksen poiminnat