Kitinää Näläkämaasta ..mitäpä se hyvejää..

Jäsenyysneuvottelut Turkin kanssa on keskeytettävä

Turkki aloitti jäsenyysneuvottelut EU:n kanssa hiukan yli kymmenen vuotta sitten. Tuolloin maan tilanne oli kehittynyt suotuisasti ja suunta vaikutti hyvälle, vaikka (vakaviakin) ongelmia oli. Ongelmien Lähi-idässä Turkki näytti olevan positiivinen poikkeus.  Valitettavasti olemme saaneet oppia, että islamistit olivat sittenkin uhka ja jälkiviisaasti on helppo todeta, että näiden ryhmien pitäminen kurissa viime kädessä oli turvannut nähdyn positiivisen kehityksen.  

Neuvotteluiden myötä EU on rahoittanut Turkin uudistuksia ja kaudelle 2014 – 2020 rahoitusta päätettiin antaa yli 4 miljardia euroa. Kyse oli siitä, että maan kehitystä ja muutosta aidoksi oikeusvaltioksi haluttiin tukea. Näin ei kuitenkaan ole käynyt.

Nykytilanteessa taloudellinen apu tarkoittaa sitä, että EU tosiasiallisesti rahoittaa Erdoganin ja AK-puolueen valtaan perustuvan islamistisen diktatuurin rakentamista. Se mitä olemme nähneet kuluvan vuoden aikana Turkissa tapahtuvan, on nopeampi ja rajumpi muutos kuin Iranissa koettiin Reza Shahin diktatuurin jälkeen maan siirtyessä monarkiasta islamilaiseen tasavaltaan. Eurooppa ei näytä tekevän yhtään mitään, vaikka rajoillemme on nousemassa enenevässä määrin radikaaliin islamismiin, avoimeen fasismiin ja äärinationalismiin perustuva hallinto, joka tukee ääriryhmiä ja terrorismia sekä syyllistyy systemaattisiin ihmisoikeusloukkauksiin samalla, kun se tuhoaa demokratian ja kansalaisyhteiskunnan perustaa omien rajojensa sisällä.

Euroopan ja Suomen on tuettava Turkin demokratiaa. Se edellyttää sitä, että ellei Turkki välittömästi ja uskottavasti palaa demokratian tielle, tulee jäsenyysneuvottelut lopettaa ja kaikki taloudellinen tuki maalle on katkaistava. Samoin on käynnistettävä tutkinta maan rikoksista ihmisyyttä vastaan sekä asetettava maa vastuuseen sen tuesta terrorismille. Maa on asetettava asevientikieltoon ja siihen on kohdistettava pakotteita. Se että maa on ”lännen ystävä” ja Nato-maa ei saa olla tekosyynä sille, että Erdoganin neo-ottomanistisia linjauksia katsotaan läpi sormien.

Jokainen meistä tavallisista ihmisistä voi puolestaan äänestää lompakolla. Älä matkusta Turkkiin. Älä osta turkkilaisia tuotteita. Älä lennä turkkilaisten lentoyhtiöiden koneilla. Rahoittamalla Turkkia, rahoitat diktatuurin rakentamista.

 

 

 

 

 

 

 

 

Jos haluat saada blogin parhaat palat Facebook-seinällesi ja aiheisiin liittyviä uutisia, käyhän tykkäämässä: https://www.facebook.com/KitinaaNalakamaasta 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Täysin samaa mieltä blogistin kanssa. Unioni ei tarvitse paimentolaistasolle taantuvaa Turkkia jäsenekseen. Pakolaisongelma tulee ratkaista omien toimien kautta, ei tule antautua kiristykselle perua sopimus.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Hienoa, kohta miljoonat pakolaiset joista puolet turkkilaisia ryntäävät Europpaan, presidentti Erdogan antaa vielä vauhtia. Siinä aidat Unkarissa vain ryskyy. Sipilän kannattaa jo kilpailuttaa muutama satatuhatta uutta VOKkia ettei ihan hurjia summia ehdä vaatia hotelleissa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

EU:n laajeneminen on edennyt jo pitkän aikaa sitten suunnitellun agendan mukaan.

Olin syksyllä 1989 eräällä internaattikoulutusjaksolla Belgiassa ja yhdellä luennolla puhetta piti sama kaveri, joka oli valistanut Euroopan johtajia Bilderberg kokouksessa hiukan aiemmin samoista asioista.

Silloin elettiin kylmänsodan päättymisen aikaa ja kehityskuvat edessä olivat huikeat. EU:n laajeneminen oli kenties tuon luennon merkittävin topikki. Muistan kun luennoitsija mainitsi kaksi ongelmamaata: Marokko ja Turkki. Molemmat olivat nimittäin kolkutelleet EU:n (tai EY:n kuten silloin sanottiin) ovea.

Toteamuksena hän sanoi, että Marokosta selvitään kertomalla heille, että te ette kuulu Eurooppaan, mutta Turkin kanssa tilanne on ongelmallisempi. Hän puki asian jotenkin näin: "We will enter into membership discussions and move forward in a positive way, but eventually we will say NO."

Jossain vaiheessa näytti jo siltä, että hän ei tiennyt oikein, mutta ehkäpä sittenkin ...

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Jäsenyysneuvottelut olisi pitännyt lopettaa viimeistään siinä vaiheessa kun Erdoganista tuli presidentti. Pitäisi olla jo tyhmemmällekin selvää, että Turkki ei vastaa kymmenen vuoden päästä minkäännäköisiä euroopalaisia arvoja, jos maan menolle ei laiteta jotain stoppia. Turkin demokratia ja ihmisoikeudet ovat muutoinkin olleet aina sitä ja tätä. Mutta EU-poliitikkoja taitaa kiinnostaa enemmän EU:n laajentaminen kuin yrittää olla valikoiva.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Eipä hajoavaan Eu:iin kannata mitään maata lisää ottaa, kun nykyisetkin mieluummin pyrkivät sitä eroon ,kuin jäseneksi.

Eu hajoo, kuten Neuvostoliitto, molemmat yhtä järjettömiä tekeleitä.

Toimituksen poiminnat