Kitinää Näläkämaasta ..mitäpä se hyvejää..

Mitä voimme oppia Rami "Lelumies" Adhamin tapauksesta?

  • Adham jossain päin Syyriaa. Kuva oli vielä hetki sitten saatavilla miehen julkisesta FB-profiilista.
    Adham jossain päin Syyriaa. Kuva oli vielä hetki sitten saatavilla miehen julkisesta FB-profiilista.

Rami "Lelumies" Adhamin tapaus on opettanut muutamankin asian. Ainakin heille, jotka haluavat oppia.

Ensinnäkin sosiaalidemokraatit menettivät aivan loistavan mahdollisuuden toimia perussuomalaisia fiksummin. Vielä eiliseen mennessä emme olleet nähneet suorasanaisia kannanottoja tapahtuneen virheen seurauksena, vaan Adhamin valkopesu on jatkunut. Lisäksi perisuomalainen tapa vaientaa kritiikki on näyttänyt myös voimansa, sillä ongelmia esille nostanut Anter Yasa on joutunut tukalaan tilanteeseen. Sekularistina ja maltillisena toiminut Yasa teki Suomelle ja puolueelleen suuren palveluksen, mutta sen sijaan hänen toimintansa näyttää olevan puolueen johdon mielestä tuomittavaa.

Toiseksi Adhamin tapaus osoittaa sen, että ihmiset uskovat tarinoita, joihin haluavat uskoa. Vielä siinäkin vaiheessa kun vyyhti alkoi purkautua, hyvin monet selittelivät miehen sanomisia, tekemisiä ja kavereita parhain päin tavalla, jota olemme päässeet todistamaan lukuisia kertoja perussuomalaisten osalta. Surullista, tekopyhää ja suoraan sanottuna naurettavaa.

Kolmanneksi suomalaisen median töpeksintä tapauksen tiimoilta on käsin kosketeltavaa. Sinisilmäiset ja naiivit kansalaiset vielä ymmärtää, mutta kyllä ammattilaisten pitäisi tehdä työnsä. Itse asiassa monet Adhamiin liittyvät negatiiviset seikat ja epäilyt ovat olleet meille asioita seuranneille selviä jo pitkään ja jäljille olisi päässyt parin minuutin googlauksella. Muun muassa rasistinen kurdien halveksunta, vähemmistöjen vastainen vihanlietsonta, shiiamuslimien demonisointi sekä ääriryhmien tukeminen ja ymmärtäminen ovat jatkuneet vuosia. Samoiin Adhamin järjestö on kytketty aivan oikein ko. toimintaan.  Hän on myös puolustanut Al-Qaidaa suomalaisessa seminaarissa, eikä sekään ylittänyt uutiskynnystä. Onneksi jatkuva rummutus, Yasan ulostulo ja hiljaiset vinkit sinne ja tänne ovat viimein kantaneet hedelmää. Tuore Helsingin Sanomien artikkeli olikin jo suorastaan ansiokas. Eilen käynnistyneessä tutkinnassa etenemislinjoja ovat ainakin kiihottaminen kansanryhmää vastaan ja rahankeräysrikos, mutta epäilen, ettei se jää siihen.

Lopuksi totean, että jokaisen sivistyneen ja radikalismia vastustavan ihmisen on ymmärrettävä se, että ongelmien esille nostaminen ei ole vihanlietsontaa. Se että tällainen nostetaan esille, ei tarkoita sitä, että perussuomalainen tai islamofobinen narratiivi olisivat totta. Rami Adham edustaa vain sitä, mitä hän edustaa - ei Syyrian pakolaisia, eikä maailman muslimeita. Hänen kaltaisensa toimijat ovat osa ongelmia, mutta ratkaisua niihin ei löydetä kuuntelemalla islamofobisia kannanottoja.

Mutta rehellisyyden nimissä on todettava, että sosiaalidemokraatit ovat tehneet itsestään osan ongelmaa. Toivottavasti tilanteen selventyessä puolue kykenee suhtautumaan asiaan sen vaatimalla tavalla. Selkärangattomuus, hyssyttely ja mustan selittäminen valkoiseksi eivät auta. En tosin ole sitä odottaessani pidättelemässä hengistystäni.

 

 

Palautetta voi lähettää osoitteeseen vpleivo@gmail.com


Jos haluat saada blogin parhaat palat Facebook-seinällesi ja aiheisiin liittyviä uutisia, käyhän tykkäämässä Kitinää Näläkämaasta FB-sivuani. 

 

Poliitikko-profiilini naamakirjasta myös nimelläni Veli-Pekka Leivo - siellä käsittelen enemmän, mutten ainoastaan Kajaanin ja Kainuun asioita sekä turvallisuuspolitiikkaa. 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Enpä voisi olla kanssasi enempää samaa mieltä. Ideologinen sokeutuminen on erittäin vaarallista.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mä en edelleenkään näe tällä mitään eroa esim. näiden Suomalaisten tyyppien keräyshuijaukseen syöpälapsilla, tai isommassa piirissä Nordean Panamahuijaukset.

Hyvähän se on että huijarit paljastuu, mutta ei tästä nyt mitään ideologista tapausta tarvitse tehdä.

Huijareita on varmaan ihan joka maassa ja maanosassa.

Ihminen uskoo luontaisesti, kun joku sanoo tekevänsä hyvää, demarit toimivat aivan samoin, kuin kaikki muutkin puolueet, kaikki ne kosivat julkisuuden henkilöitä kiihkeästi. Tällä kertaa nyt vaan tuli huti, mutta on niitä tullut muillekin puolueille.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Tästä tulee mieleen, että miten voisimme tukea valistuneita sekulaareja kansalaistoimijoita, niin yksilöitä kuin järjestöjäkin? Moni maahantullut on ollut aktiivinen kansalainen ja joutunut sen vuoksi lähtemään pakoon kotimaansa ahtaita uskonnollisia oloja. Tämä pitäisi ottaa paremmin huomioon jo vastaanotossa ja sitten myöhemmin kotoutuksessa.

Media saisi muuten paremmin muistaa, että huijari jäi kiinni Anter Yasan ja muiden maahanmuuttajien valppauden ansiosta. Nyt kaikki näyttää lähinnä entisten kaverien riitelyltä, joka johti ilmiantoon tai journalismin voitolta.

Niko Sillanpää

Tosiaan media saisi muistaa. Käräyttämisen motiivi oli niinkin jalo kuin riitautumisesta johtuva antipatia tuttua kohtaan.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Onhan siinä vissi ero, viluttaako t-viivoilla toisen naama vai haluaako pistää huijauksen poikki tai ääriliikkeiden kanssa flirttailun.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

On kauhisteltu nallekarhumamumme lelusalakuljetusbisnekseen liittyviä väärinkäytösepäilyjä. Myös on arveltu jonkun antaneen valheellisia tietoja. On hyvä muistaa, että valehtelijoita on monta ja myös kantasuomalaisten piirissä, ja olemme kansakuntana taipuvaisia uskomaan aina ihmisten vilpittömyyteen - mainitaan nyt kaksi molempia eturivistä: Rami ja Kari.

Ramiin oli houkuttelevan helppoa uskoa, kun hän näyttää niin kiltiltä ja edustaa poliittisesti korrektia symppauskohderyhmää. Arkkipiispaamme oli myös houkuttelevan helppoa uskoa, kun hän näyttää niin uskottavalta ja edustaa virallisesti uskovaiselta vaikuttavaa symppauskohderyhmää.

Adham on myös ymmärretävän arvattavasti ovela peluri, joten hänelle voinemme antaa yhden kerran anteeksikin vierasmaalaisena ja tapoihimme tottumattomana. Mäkistä voisi muistuttaa siitä, että vaikka ihminen on erehtyväinen ja se on annettava anteeksi, hänen ei ole suotavaa antaa tieten enää toista pikkusormea pahalle. Kirkon päänkin tulisi pysyä totuudessa silloinkin, kun kiusaus on suuri esittää poliittisen korrektiuden tai ylikasvaneen egon nimissä valkoisen miehen muunneltua totuutta mm. nykypakolaisuuden ja ilmastonmuutoksen suhteesta ja maamme 'velanmaksutaakasta siirtomaaherroina ja ristiretkeläisinä riistämillemme muunuskoisille' unohtaen mm. maurien, ottomaanien ym. jihadistisen miekkalähetysimperialismin. Kirkon johto maksakoon mahdollisissa tunnontuskissaan omista pusseistaan muinaisten johtajiensa synnit, seurakuntalaiset ovat niihin syyttömiä:
http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/215295-a...

Toimituksen poiminnat