Kitinää Näläkämaasta ..mitäpä se hyvejää..

Sillä ei ollut mitään tekemistä kristinuskon kanssa

Vuonna 1095 käynnistyneellä ensimmäisellä ristiretkellä ei ollut mitään tekemistä kristinuskon kanssa. Paavista ja valtiollisista tukijoista huolimatta yli 99,9 % eurooppalaisista ei osallistunut ristiretkeen ja myöhemmät hyökkäykset Lähi-itään saivat vielä vähemmän kannatusta.

Inkvisitiolla ei ollut mitään tekemistä kristinuskon kanssa. Uhreista suurin osa oli sitä paitsi kristittyjä. Kyseessä oli katolinen kontrolliorganisaatio, joka ei edustanut kristinuskoa. 

Uskonsodillakaan ei ollut mitään tekemistä todellisen kristillisyyden kanssa. Kyse oli valtioiden välisistä sodista ja sisäpolitiikasta ja uskontoa käytettiin vain poliittisten päämäärien ajamiseen. 

Noitavainoilla ei myöskään ollut mitään tekemistä kristinuskon kanssa. Kyse oli tietämättömyydestä, taikauskosta ja joukkohysteriasta. Tietämättömyys luo pelkoa, pelko vihaa ja viha väkivaltaa. Misogyynisessä maailmassa naiset olivat haavoittuvia. Uskontoa tai sen pyhää kirjaa on turha syyttää moisesta.

Giordano Brunon polttamisella, Galileo Galilein vaientamisella ja kiellettyjen kirjojen listoilla ei ollut mitään tekemistä kristillisyyden kanssa. Uusi on pelottavaa ja maailmankuvan muutosta vastustetaan yhä tänäkin päivänä.  

Ku Klux Klanilla ei ollut eikä ole mitään tekemistä kristinuskon kanssa. Kiihkoprotestanttisuus on vain tekosyy ja keinotekoinen oikeutus ksenofobialle, rasismille ja katolisten vastustamiselle.

Millään näistä ei ollut tekemistä kristinuskon kanssa, joten kristinuskon tulkintojen ja uskonnon yhteiskunnallisen aseman muutos ei voi selittää sitä, että läntinen maailma alkoi hylätä tällaiset käytännöt  ja siirtyi kohti humaanimpaa maailmaa, jossa tällaiset ääri-ilmiöt ovat käyneet yhä harvinaisemmiksi. Joka väittää toista, syyllistää kristittyjä ja ei ymmärrä uskonnon todellista aitoa luonnetta. Kristittyjen valtava enemmistö on aina ja kaikkialla ollut osallistumatta tällaisiin rikoksiin, mikä todistaa sen, etteivät teot ja oppi liity toisiinsa. Todellinen kristinusko ei siis voi olla selittävänä tekijänä rikoksissa, joita uskonnon nimissä on tehty. Erasmus Rotterdamilaisesta alkaen valistusajattelun kautta tähän päivään saakka ulottuneella kristinuskoon kohdistuneella raskaallakin kritiikillä ei siis ollut mitään tekemistä läntisen yhteiskunnan muutoksen kanssa, haukkuivathan he aivan väärää puuta. 

 

 

Vai olikohan näillä sittenkin jotain tekemistä kristinuskon kanssa?

 

 

Palautetta voi lähettää osoitteeseen vpleivo@gmail.com


Jos haluat saada blogin parhaat palat Facebook-seinällesi ja aiheisiin liittyviä uutisia, käyhän tykkäämässä Kitinää Näläkämaasta FB-sivuani. 

 

Poliitikko-profiilini naamakirjasta myös nimelläni Veli-Pekka Leivo - siellä käsittelen enemmän, mutten ainoastaan Kajaanin ja Kainuun asioita sekä turvallisuuspolitiikkaa. 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Aijjai, nyt voi keskittyä jännittämään, kumman laidan hönö nousee ensimmäisenä koukku suupielessään.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Entäs jos vedän kikka kolmosen ja sanon että uskonnot pitäisi kieltää kun ei niillä tee muuta kuin keksitään tekosyitä väkivaltaan ja sortamiseen?

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Ei uskontoja, tai muita aatteita tule kieltää. Kyse on perusvapaudesta. Sen sijaan kaikkia aatteita tulee kohdella samalla tavalla.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Sinä ulkoistat ongelman. Se on ihminen, joka sitä väkivaltaa ja sortamista haluaa ja tarvitsee. Jos "frameworkkia" ei ole, sellainen luodaan. Todistettavasti.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen Vastaus kommenttiin #10

Näinhän se on. Onneksi voin vetää tuohon kommenttiini sarkasmi-kortin :^)

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen Vastaus kommenttiin #12

Enpä tunnistanut, vaikka harrastuksena on ollut itselläkin.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen Vastaus kommenttiin #13

Pahoitteluni, syytän Poen lakia.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Albaniassa Hoxhan aikana kiellettiin uskonnot.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Jopa ev.lut. kirkon johto sälyttää pakolaiskriisin syyn ilmastonmuutoksen ja "valkoisen miehen taakan" syyllisille, eikä näe mitään syyllisroolia ääriuskontopiireillä eikä näe tarvetta globaaliekumeeniselle maailmanuskonpuhdistukselle terrorismin kieltämiseksi. Jihadistiryhmittymäthän kuitenkin noudattavat kaikki islamin kirjoitettuja sääntöjä ainakin uskontoasiantuntijoiden mukaan, ks. esim. http://blogit.iltalehti.fi/alan-salehzadeh/2015/12...

Pakolaisaalto terrorismeineen ei johdu olennaisilta osin ilmastonmuutoksesta ja siirtomaa-aikojen vääryyksistä ristiretkineen ym. "valkoisen miehen taakkoineen", vaikka jotkut ymmärtämättömyyttään pahan kelkkaan istahtaneet ovat ihan vakavanoloisesti niin väittäneet unohtaen kokonaan mm. islamilaisen kolonialismin Euroopan suuntaan maurien ja ottomaanien aikoina sekä nykyislamististen miekkalähetysjärjestöjen (ISIS, al-Qaida, al-Shabaab, Boko Haram...) synnit, vrt. pehmoisia puhuva arkkipiispa: http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/215295-a...

Syrjäytymistä ja terrorismiin radikalisoitumista eivät tosiaankaan aiheuta yksin ne tekijät, jotka syrjäyttävät myös kantaväestöä ja ei-islamilaisia maahanmuuttajataustaisia. Keskeinen syy on näiden syrjäytymistekijöiden lisäksi otollisena yhteistekijänä toimiva 'altistava' kulttuuritausta, jonka osana on valmius uskonnon muinaisfundamenttien oikeaoppiselle tulkinnalle. On väärin, että joissakin vok-bisneksessä mukana olevissa ja kotoutujajärjestöjä ohjeistavissa painostuslobbyissa koko syrjaytymisilmiön hallinta halutaan ohjata mieluummin vastaanottavaa kantaväestöä ja eurooppalaista yhteiskuntaa syyllistäviin suuntiin kuin osaksikaan vastaanotettavien ja heidän lähtökulttuuriensa vastuulle. On hienokseltaan kiristyksen makua, kun terrori-iskujen jälkeen muistutetaan, että 'mitäs ette olleet suvaitsevampia ja antaneet riittävästi eväitä olla syrjäytymättä' ja vaaditaan lisää panostusta sosiaalitukeen positiivisen diskriminoinnin hengessä.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Olet oikeassa. Kaikki yksittäistapauksia... :-)
Erasmuskin oli katolinen joka ymmärsi oikein hyvin revari Lutheria. Molemmat säilyttivät päänsä tästä huolimatta. - Kirjaimellisesti...

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Ja jatkoksi samaan linjaan:
Stalinin vainoilla ei ollut mitään tekemistä vasemmistolaisuuden kanssa.
Kiinan suuren harppauksen ja kulttuurivallankumouksen aiheuttamilla uhreilla ei ollut mitään tekemistä vasemmistolaisuuden kanssa.
Pol-Potin suorittamalla oman kansansa murhalla ei ollut mitään tekemistä vasemmistolaisuuden kanssa.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Aika lailla saman verran kuin oikeistolaisuudenkin.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Se on kumma, että ihmisyksilön ja ihmisjoukon vuorovaikutusta ei pystytä näkemään, vaan ihminen on muka joko yksilö tai osa joukkoa. Ihminen on kumpaakin. Saumattomasti ja luonnostaan.

Silmänkääntötemppu on helppo tehdä. Trendi lakkaa muka olemasta sillä, että jokin sen osa ei vastaa sen suuntaa. Tai osa lakkaa olemasta, kun se ei sovi trendiin.

Todellisuudessa muutosvastarintakin on osa muutosta. Mikä tahansa sosiaalinen ilmiö on todennäköisesti lainalaisuuksiltaan samankaltainen minkä tahansa muun kanssa. Jokainen sen osa on kiinteästi kiinni siinä. Roolit on jaettu ja jäljitettävissä.

Ja todellisuus on se, mikä tapahtuu puheista, aikomuksista ja tarkoituksista huolimatta.

Käyttäjän MarkkuJohannesLikitalo kuva
Markku Likitalo

Lopulta kristityillä ja kristinuskolla ei ole mitään tekemistä keskenään.

Ilkka Huotari

Mikäs tämän kirjoituksen pointti oli? Että ääri-islam liittyy islamiin? No niinhän nimikin jo kertoo (molemmissa islam).

Toimituksen poiminnat