Kitinää Näläkämaasta ..mitäpä se hyvejää..

Byroslaviasta päivää: Tukes loi maahamme juuri satojatuhansia rikollisia

  • Byroslaviasta päivää: Tukes loi maahamme juuri satojatuhansia rikollisia

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes on tullut siihen tulokseen, että maassamme ei ole tarpeeksi rikollisia. Eilen voimaan astuneet vaatimukset ampumatarvikkeiden säilyttämisestä ovat kuin tuulahdus hullujenhuoneelta. Todellisuudesta ja käytännön elämästä irtautunut säätely on saavuttanut maassamme uuden tason ja samalla sadoistatuhansista suomalaisista on tehty rikollisia. 

Tukesin uuden linjauksen mukaan patruunoiden kotisäilytykseen vaaditaan tästä eteenpäin 30 minuutin palorasituksen kestävä kaappi, joka on merkitty räjähdemerkinnällä, varastoinnista vastaavan henkilön yhteystiedoilla sekä tupakoinnin ja avotulenteon kieltävillä merkinnöillä.  Voi tätä järjen riemuvoittoa. Suurin osa ampumatarvikkeista on kotisäilytyksessä ja jokainen normaalijärkinen ymmärtänee sen, kuinka älyttömiä nuo merkintävaatimukset ovat. Lisäksi määräyksen ilmeisen tahallinen [ei tällaista sekopäisyyttä kukaan voi vahingossa tehdä] seuraus on se, että suurin osa aseenomistajista on nyt tilanteessa, jossa he rikkovat viranomaisten määräyksiä. Palosuojattuja kaappeja on mahdollista hankkia, mutta ne maksavat maltaita ja hyvin harvalla sellaisia on entuudestaan. 

On hienoa elää maassa, jossa terve järki ja kohtuullisuus eivät rasita virkamiesten päätöksentekoa. Yhdellä päätöksellä maahamme saatiin juuri satojatuhansia rikollisia. Valitettavasti meistä aseita omistavista kansalaisista tuntuu tulleen vapaata riistaa, kun kyse on viranomaisten mielivallasta. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jos haluat saada blogin parhaat palat Facebook-seinällesi ja aiheisiin liittyviä uutisia, käyhän tykkäämässä: https://www.facebook.com/KitinaaNalakamaasta

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Jaakko Häkkinen

Aika pimeältä kuulostaa. :D

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Joo, ei tässä oikein mitään järkeä ole...

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Pitäisiköhän ruutikaappiin laittaa myös valot? Nythän avotulentekokielto ei pimeässä kaapissa erotu ja joku voi tehdä nuotion ihan tietämättään ja hyvässä uskossa. Toisaalta ylimääräiset sähkölaitteet lisäävät kipinöintiriskiä.

Sellainen huoli myös tuli, että palonkestovaatimuksen myötä pitää oven olla automaattisesti sulkeutuva. Nyt kun joku murtovarkaaksi koulutettu kääpiö menee kaappiin pitämään nuotiota, hän jääkin lukkojen taakse ja tukehtuu häkään. Oven pitäisi siis olla myös sisäpuolelta avattava samaan tapaan kuin autojen tavaratilat nykyään.

Elämme vaarallisia aikoja. Toivottavasti kaapit saadaan nopeasti turvallisiksi. Muistattehan, että joku voi tehdä nuotion myös ruotsiksi, mikä on huomioitava varoitustekstissä.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Kyllähän tämän vitsin voisi tosiaan viedä vieläkin äärimmäisemmälle tasolle..

Reijo Tossavainen

Mielestäni kaapin oveen pitäisi kiinnittää myös tarra, jossa varoitetaan punavihreistä hyysäreistä.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

Punavihreitä hyysäreitä? Asetuksen on allekirjoittanut ministeri Jari Lindström. Mistäs puolueesta hän olikaan?

http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2015/20151101

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Lindström vaikuttaa olevan koko ajan pahemmin ja pahemmin pihalla...

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Kotona saa säilyttää erittäin helposti syttyviä, palavia nesteitä sekä palavia aerosoleja yhteensä enintään 25 litraa, nestekaasua enintään 25 kg ja bensiiniä asuintiloissa enintään 25 litraa.
Silloin kun säilytettävien patruunoiden energia alkaa ylittää nuo arvot, olisi edes teoreettisia edellytyksiä vaatia niille muista poikkavia säilytysolosuhteita. Esimerkiksi hirvikiväärin patruunassa on ruutia noin 3 grammaa.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Tässä taitaa olla kyse tahallisesta haitanteosta. Aseet kun ovat Saatanasta ja jokainen aseenomistaja potentiaalinen breivikisti.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Voi sinua Jussi, minkä teit. Avasit Pandoran lippaan. Tukes alkaa nyt värkätä uusia sääntöjä. Siivousaineet pitää panna lukolliseen, palonkestävään kaappiin, jolle nimetään vastuuhenkilö jonka hallussa avainta säilytetään. Vastaava sääntö tullaan ulkottamaan myös väkeviin alkoholijuomiin, ja kaikkiin muihinkin nesteisiin, jotka voidaan saada palamaan. Ennen pitkää huomataan myös, että keittiöveitset ja puukot täytyy panna lukolliseen kaappiin, mahdollisesti jonnekin asunnon ulkopuolella olevaan keskitettyyn säilytykseen. Niillähän tunnetusti tehdään ampuma-aseisiin verrattuna moninkertainen määrä henkirikoksia. Samaa rataa edeten valvottuun säilytykseen tulee saada myös veitsiä vaarallisemmat työkalut kuten moottorisahat, kirveet, porakoneet ja muut vastaavat.

Ehkä sittenkin viisain määräys olisi vaatia näihin valmisteluelimiin eräs pakollinen laite, nimittäin paperisilppuri. Ja sitä tulisi myös käyttää.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Olen iloinen että nykyinen hallitus, toisin kuin edeltäjänsä, on määrätietoisesti lähtenyt karsimaan turhaa sääntelyä.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Sillälailla. Jaa a, mitenköhän nyt tulis toimia kun ei näytä kaapista löytyvä EI30 merkintää.. Pitää varmaan kantaa vanha metallikeräykseen ja hakea jostain uusi palosuoja-ase-räjähdysainekaappi ja kasa tarroja. :D

Tai sitten ei..

Poliisihallituksesta kehotettiin "tuunaamaan" asekaappia kipsilevyillä, jotta palosuojausvaatimukset täyttyy. Oi näitä aikoja.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Tässähän luodaan uutta perustetta viedä aseet ihmisiltä. Parempi kun unohtaa koko jutun, eikä päästä palotarkastajaa tai poliisia asuntoon. Kiva seurata naapurustossa yhä yleistyvää karhu-rymän piiritystoimintaa uppiniskaisten metsästäjien vuoksi. Lindström, nyt silmä ja järki käteen.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Syntiset armahdetaan:

https://www.tem.fi/kuluttajat_ja_markkinat/tiedott...

"Työ- ja elinkeinoministeriö ottaa saadun palautteen vuoksi räjähteiden turvallisuutta koskevan asetuksen patruunoiden kotisäilytystä koskevan kohdan välittömästi uudelleen arvioitavaksi. Tarkoituksena on palauttaa kotisäilytystä koskeva säännös entisen sisältöiseksi vielä syyskuun aikana"

KIITOS! Vaikka asia ei juuri minua koske, niin ihan muutenkin on mukava nähdä jos järki voittaa.

Toimituksen poiminnat