TUKES: Montako tulipaloa Alkoissa on tapahtunut?

Aika lailla tasan kaksi vuotta sitten Liikennevirasto suuressa viisaudessaan päätti, että majakat ovat liekehtiviä surmanloukkuja.  Kaikki alkuvaiheessa tarkistetut majakat laitettiin muodollisten paloturvallisuussyiden takia kiinni, koska ne eivät täyttäneet virallisia määräyksiä. Näin siitä huolimatta, että viimeksi majakka on tässä maassa kärähtänyt itänaapurimme suorittamien pommitusten takia. Liekkö Liikennevirastossa sitten jotain russofobeja, kun moinen koettiin tarpeelliseksi. Tällainen ratkaisu tehtiin Museoviraston tietämättä ja vaikka jokainen tajuaa, että vailla käyttöä rakennusperintöä ei kukaan tule pitämään kunnossa.

Pienenä kompromissina Liikennevirasto päätti sittemmin rahoittaa kymmenen majakan raiskauksen, anteeksi "kunnostamisen vierailukuntoon". Kyseessä on murto-osa majakoista ja on sanomattakin selvää, että vaaditut muutostyöt tekevät merkittävää hallaa kulttuurihistoriallisessa mielessä.  Mutta saadaanpahan toteuttaa suomalaiskansallista kaiteet kaikkialle ja kypärä päähän-politiikkaa (KK&KP™).

Tämän vuoden paloturvallisuusälynväläyspalkinnon voisi jo tässä vaiheessa myöntää TUKES:ille. Uusien ohjeiden mukaan muoviset alkoholipullot, joissa on yli 20 % vahvaa alkoholia olisi siirrettävä Alkon ja muiden myymälöiden hyllyiltä paloturvallisuussyistä turvakaappiin. Kansanedustaja Jaana Pelkonen on onneksi tehnyt asiasta kirjallisen kysymyksen. Jospa järki voittaa? 

Tällaisen ohjeistuksen naurettavuuden tajuaa jokainen. Alkoissa tapahtuvien tulipalojen määrästä minulla ei ole mitään käsitystä, mutta epäilenpä ettei kunnon tulipalon sattuessa sillä niin kauheasti ole väliä, onko liemi millaisessa astiassa tahansa ja vähäiset tulipalot nyt eivät joka tapauksessa kummia murheita ehdi aiheuttamaan.

Jos tällainen typerehtiminen on kuitenkin Oikea Ratkaisu, ehdotan että TUKES puuttuu myös ainakin seuraaviin asioihin erilaisissa myymälöissä:

– Sytysnesteiden ja grillihiilien säilytys. Paperiset hiilikassit syttyvät paljon muovipulloja helpommin ja jos viina kuuluu turvakaappiin, niin ehdottomasti myös sytysnesteet.

– Paloherkät lakat, maalit ja muut muoviastioissa säilytettävät kemikaalit tulee laittaa turvakaappeihin, puhumattakaan huoltoasemilla kaupattavista paloaroista nesteistä. Samoin turvakaappeihin kuuluvat ehdottomasti koivuhalkokassit, koska kuivat koivuhalot – tai siis tuoho – roihahtaa oikeasti tulee kipinästä toisin kuin muovinen viinapullo.

Ja mitä vielä muuta?

Tällainen säätelyvimma ylittää kyllä käsityskyvyn. 

 

 

 

 

 

 

 

vpleivo
Vasemmistoliitto Kajaani

Marcus Aurelius, Seneca, Thomas Jefferson, George Washington, Jeesus ja John Stuart Mill olivat kovia kavereita.
Palautetta voi lähettää osoitteeseen vpleivo@gmail.com
Jos haluat saada blogin parhaat palat Facebook-seinällesi ja aiheisiin liittyviä uutisia, käyhän tykkäämässä: https://www.facebook.com/KitinaaNalakamaasta

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu