Kitinää Näläkämaasta ..mitäpä se hyvejää..

Juhannus palaa jälleen - oletko valmis perinteiseen seurapeliin?

  • Kalat kuolee rannalla, ihmiset järvessä
    Kalat kuolee rannalla, ihmiset järvessä

Alla oleva kirjoitus on niin huono ja mauton, että jos olet yhtään taipuvainen kukkisteluun/paheksuntaan, tai et arvosta huonoa huumoria, niin älä lue. Ihan oikeasti.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Kuten kaikki tietävät, maassamme lotrataan tulevana viikonloppuna luvattoman paljon viinan kanssa, ajellaan ruuhkissa autoilla ja ollaan vesillä ties missä kunnossa. Viinaa ottaessa saattaa epähuomiossa tulla tirpaistua toveria nekkuunkin. Ja kun kikkailee, napsahtaa. Jo itänaapurin suuri humoristi Josif Stalin tiesi kertoa, että yksilön kuolema on tragedia, tuhannen (vai liekkö ollut miljoonan) tilasto. Oli lausahdus totta, tai ei, esittelen teille tämän seurapeliklassikon:

Raatolotto:

Pelin juoni ja henki on tämä: alla on listattu klassiset suomalaiskansalliset tavat päättää päivänsä juhannuksena. Veikkaa niihin jokaiseen jokin luku. Kerää kaveriporukka ja pistäkää sopiva panos pottiin. Se joka saa eniten oikein, voittaa. Tasatilanteissa voittaja ratkaistaan sen perusteella, kenellä huti menneet arvaukset menivät vähiten väärin. Itse kukin voi määritellä aikarajat, mutta itse aloittaisin laskennan tästä päivästä kello 12:00 alkaen ja päättäisin maanantaiaamuun kello 08:00.

 

Väkivalta............................. (    )

Itsemurha.............................(    )

Hukkuminen..........................(    )

Liikenneonnettomuus..............(    )

Muu tapaturma humalassa.........(    )

 

Oikeasti ja vakavasti: hyvää ja turvallista juhannusta itse kullekin! Pitäkäähän huoli itsestänne ja toisistanne. Juhannus on kerran vuodessa, mutta selvitkäämme seuraavaankin asti:)

 

 

Palautetta voi lähettää osoitteeseen vpleivo@gmail.com


Jos haluat saada blogin parhaat palat Facebook-seinällesi ja aiheisiin liittyviä uutisia, käyhän tykkäämässä Kitinää Näläkämaasta FB-sivuani. 

 

Poliitikko-profiilini naamakirjasta myös nimelläni Veli-Pekka Leivo - siellä käsittelen enemmän, mutten ainoastaan Kajaanin ja Kainuun asioita sekä turvallisuuspolitiikkaa. 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Erkko Korppaanmäki

Suomessa kuolee vuosittain ~55000 henkilöä = 150/hlö/vrk. Joten määrittelemälläsi Juhannuksen aikavälillä kuolee noin 425 henkilöä. Tapaturmaisesti heistä kuolee kaikista kuolemantapaukista noin 9hlö/vrk, joten Juhannuksen aikavälilläsi 26 hlö.
Lähde: duodecim ja tilastokeskus

Fyysisen vamman aiheuttavia tapaturmia aiheutuu Suomessa vuosittain yli miljoona, eli 2750/vrk. Juhannuksen aikavälilläsi siis ~8000 fyysisen vamman tapaturmaa.
Lähde: tapaturmapäivä.fi

Koska Juhannuksena ihmiset liikkuvat, harrastavat, kokoontuvat ja touhuavat tavallisuudesta poikkeavasti (elävät elämäänsä) on todennäköistä, että tapaturmia sattuu hieman tilastollista keskiarvoa enemmän. Jos iltapäivälehtien otsikoita (ja sensaatiohakuisia blogeja) on uskominen, 'Juhannuksena kuolee' yleensä 'yhteensä' vajaa parikymmentä ihmistä. Joten Juhannus lienee hämmästyttävä pienen kuolleisuuden tilastoihme.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset