Kitinää Näläkämaasta ..mitäpä se hyvejää..

Haluatko maksaa lisää veroja? Tartu siis toimeen!

Viime aikoina julkisuudessa on ollut montakin (1, 2, 3)ulostuloa siitä, että erilaiset hyvät ihmiset olisivat valmiita maksamaan lisää veroja, tai auttamaan muuten vähäosaisia. Tottahan toki maassamme on paljon ihmisiä, jotka voisivat luopua suuremmastakin siivusta kuin mitä julkinen valta heiltä jo vie, mutta monille  nykytasokin on kipurajan tuolla puolen.

Vapaaehtoiseen auttamiseen tunnutaan vetoavan pääosin kahdelta suunnalta. Toisaalta perinteistä oikeustolaista ajattelua edustavat korostavat sitä, kuinka auttamisen tulisi olla vapaaehtoista hyväntekeväisyyttä ja julkisen sektorin roolia pitäisi vähentää. Toisaalta vasemmalla laidalla huokaillaan siitä, kuinka ainakin  minä itse olisin valmis maksamaan ja osallistumaan talkoisiin, mutta kun....

Mutta hätä ei ole tämän näköinen! Meillä jokaisella on mahdollisuus maksaa aivan vapaaehtoisesti lisää veroja yhteiseen kassaan, josta päättäjämme suuressa viisaudessa ne käyttävät. Näinhän joka tapauksessa käy, koska veroista ja veroluontoisista maksuista vain pieni osa on korvamerkittyjä.

Jos siis olet valmis maksamaan lisää veroja, toimi jo tänään! Ohessa ovat kaikki tiedot, jotka siihen tarvitset. Valtiolle tulevat lahjoitukset voi tehdä nimittäin seuraaville tileille:


Nordea/FI50 1660 3000 1009 02
Pohjola/FI04 5000 0120 3779 31
DanskeBank/FI41 8000 1900 0033 37

Viestiksi ’Lahjoitus’

Lahjoituksia ei voi kohdentaa mihinkään tiettyyn kohteeseen vaan ne tulevat valtion yleiseen kassaan.

Tiedot Valtionkonttorin sivulta.

Jos olet aidosti sitä mieltä, että voisit maksaa enemmän kuin nyt maksat, niin mene verkkopankkiin ja laita kuukausittainen lisävero maksuun tilipäivillesi. Vai onko taas niin, että kuuluisan Jonkun Muun pitäisi tarttua toimeen ja maksaa? Vai oletko jo kipurajan tuolla puolen ja todennut, että nyt riittää? Ihan kuinka vain, mutta muistakaahan, että yhteiseen kassaan voi jo nyt rahaa kaataa aivan vapaaehtoisesti. 

Täältä tähän.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Ajallemme tyypillistä on se että kaikkien muiden pitäisi tehdä jotain. Tasa-arvon nimissä ei kannustetakaan enää naisia tekemään parastaan, vaan heille vaaditaan sukupuoleen sidottuja, virallistettuja etuoikeuksia. Maahanmuuttopolitiikasta puhuessa haukutaan tomerasti omasta edullisesta ja etnisesti melko yhtenäiseltä alueelta niitä jotka muuttavat maahanmuuttajavaltaisilta alueilta pois. Itse sinne ei sentään muutettaisi saati pistettäisi omaa jälkikasvua kouluun jossa moninaisuus kukoistaa. Kun joku ansaitsee vapailta markkinoilta rahaa omalla toiminnallaan, niin hänellekin ollaan monelta taholta kertomassa kuinka kaikki muut tarvitsevat niitä rahoja häntä enemmän ja se on aika itsekästä haluta päättää omista rahoistaan, ahnetta jopa. Muiden rahojen siirtäminen omaan päätäntävaltaan sen sijaan on humaania ja "hyvinvointivaltion" periaatteiden mukaista...

Laura Keva

Valtiolle menevät lahjoitukset menisivät Kreikalle tai eliitin bileisiin: Haluansitä vastoin kohdentaa ne Suomen vähäosaisten aktiiviseen työllisyys- ja sosiaalipolitiikkaan sekä siihen, ettei pienituloisten eläkeläisten, sairaiden eikä lasten asemaa heikennetä!! Jos emme saa kohdentaa verojamme edes osittain, joudumme maksamaa pian kauhean laskun huostaanotto- ja terveyspalvelukulujen kasvamisesta.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Huostaanotot ja terveyspalvelujen kustannukset ovat nousseet tasaisesti vaikka on yritetty myös tätä leveän rahan politiikkaa. Sehän se ongelma näissä on ollut että monelle puolueelle on laadun mittarina pelkästään se kaadetaanko lisäälisäälisää rahaa, kysymys mitä tuolla rahalla saadaan aikaan on heille liian monimutkainen. Työvoimahallintoonkin on satsattu, mutta eipä siitä ole suurta hyötyä ollut. Poliitikoilla sekä monilla politiikan seuraajilla on vaikeuksia ymmärtää mistä vauraus muodostuu sekä ettei paras tapa järjestää palveluja ole synonyymi kalleimmalle tavalle.

Toimituksen poiminnat