Rikoksia ei torjuta syrjinnällä

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Juho Eerola tiivistää niin sanotun maahanmuuttokriittisen ajattelun syrjivyyden niin kauniisti omalla seinällään, ettei sitä voisi enää selvemmin sanoa:

"Tässä menee moni asia sekaisin tai ristikkäin. Yhtä kaikki, toisen polven mamut hakkaa suomalaisia ja se on huono homma, johtui sitten geeneistä, kulttuurista, syrjäytymisestä tai mistä tahansa. Koska Suomen kansalaista ei voi karkottaa, on nuorisotyö ja kotoutus tärkeää. Olen vain työnikin kautta jo nähnyt, että huonosti toimii ja valtiolta loppuu rahat. Siksi pitäisin ennaltaehkäisevänä sitä, että tietyistä ilmansuunnista tulevia ihmisiä ei yksinkertaisesti Suomeen enää otettaisi. Loppuisi rasismi, isistely, kuvatunlainen väkivalta, sosiaalityöntekijöiden työ helpottuisi yms."

Näin kirjoittaa mies, joka omien sanojensa mukaan on työnkin kautta asiaan perehtynyt. On surullista, ettei hän ole senkään takia ymmärtänyt, mitä syrjintä on ja mistä monet ongelmat kumpuavat. Ihmistä on kohdeltava yksilönä.  Jokainen ansaitsee tulla aina kohdelluksi yleisten ja yhtäläisten kriteerien mukaan omien ansioidensa perusteella. Vaikka olisi olemassa sellainen selkeästi rajattava ryhmä, jonka edustajista 99 % olisi taparikollisia, jäljelle jäävä 1 % ansaitsee oikeuden tulla kohdelluksi yksilöinä. Todellisuudessa tällaisia ryhmiä ei juuri ole ja reaalimaailman rajat ovat usein epämääräisiä, tai jopa kuvitteellisia. Pääkaupunkiseutua terrorisoinut jengikin on epämääräinen joukko ulkomaalaisia, ulkomaalaistaustaisia, vähemmistöihin kuuluvia kansalaisia ja ihan kantaväestöäkin. He ovat jokainen itse vastuussa omista teoistaan, vaikka juridinen vastuu onkin hiukan toinen juttu.

Jos hyväksymme Eerolan vaatimuksen siitä, ettei alueen X ihmisillä ole oikeutta muuttaa maahamme, koska heidän edustamansa kuvitteellisen, tai todellisen viiteryhmän edustajat ovat täällä syyllistyneet rikoksiin muita enemmän (ovatko edes?), hyväksymme järjestelmän, jossa yksilön oikeudet ja velvollisuudet ovat sidoksissa hänen edustamansa ryhmän asemaan. Tällaisia yhteiskuntakokeiluja on nähty koko joukko.

Todellisuudessa syrjimättömyys ja tiukka suhtautuminen asioihin eivät sulje toisiaan pois. Kollektivisteille (joita rasistit väistämättä ovat) sellaisen hahmottaminen näyttää kuitenkin olevan vaikeaa. Toisin sanoen jos joku haluaa vaikkapa "ulkomaalaiset rikolliset"  kuriin, on lopetettava sössötys alueista, kansallisuuksista, uskonnoista ja etnisistä ryhmistä. Sen sijaan on vaadittava tiukempia maahantulokriteerejä kaikille.  Jos "rikollisten hyysääminen" sieppaa, vaaditaan selkeitä rajoja, joiden rikkomisesta seuraa karkotus ulkomaalaisille. Vaadi sitä, että samat säännöt koskevat kaikkia. Hyväksy ja ymmärrä se, että ihminen, jonka kohtaat on kohdattava yksilönä, eikä hän ole vastuussa siitä, mitä hänen (kenties) edustamansa (todellisen/kuvitellun) ryhmän muut jäsenet tekevät. Sama päteen viranomaisiin, joiden kanssa hän asioi.

Mutta kyllähän tällaisen toistelu vielä tässä vaiheessa tuntuu hiukan turhalle. Valitettavasti vaikuttaa sille, että jälleen kerran ikävää tapahtumasarjaa käytetään keppihevosena, jonka avulla lietsotaan vihaa vähemmistöjä vastaan ja marinoidaan oma rasistinen ajattelu hyväksyttäväksi – onhan se joka tapauskessa totta, että tällaiset jengit on saatava pikimmiten kuriin ennen kuin tilanne riistäytyy käsistä. Ihmisoikeudet ovat kuitenkin universaaleja, eivätkä pääkaupunkiseudun typerysten touhut oikeuta perusoikeuksien polkemista.

Ihmisten oikeudesta yhtäläiseen kohteluun ei tule tinkiä. Koskaan.

 

 

vpleivo
Vasemmistoliitto Kajaani

Marcus Aurelius, Seneca, Thomas Jefferson, George Washington, Jeesus ja John Stuart Mill olivat kovia kavereita.
Palautetta voi lähettää osoitteeseen vpleivo@gmail.com
Jos haluat saada blogin parhaat palat Facebook-seinällesi ja aiheisiin liittyviä uutisia, käyhän tykkäämässä: https://www.facebook.com/KitinaaNalakamaasta

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu