Kitinää Näläkämaasta ..mitäpä se hyvejää..

Vapaaehtoiseksi Ukrainaan?

Itänaapurimme johtoportaalle voisi myöntää jonkinlaisen absurdin huumorin palkinnon, ellei kyse olisi hyvin vakavasta tilanteesta ja elleivät Kremlin valtiaiden kädet olisi tahriintuneet viattomien vereen. Dogmaattisiin Kremlin myötäilijöihin propaganda uppoaa kuitenkin vielä kuin kuuma veitsi voihin, vaikka Suomen päähuilon Johan Bäckmanin tiedotteet alkavat vetää vertaa jo Irakin tiedotusministeri "Bagdad Bobin" horinoille Irakin sodan aikaan.

Tuorein Kremlin Suomea huumoripläjäys koskee italialaisen Il Giornale-lehden artikkelia, jossa kerrotaan, että vapaaehtoisista koostuvassa Azov-pataljoonassa taistelee muun muassa suomalaisia.  Venäjän ulkoministeriö reagoi asiaan tiedotteella, josta kertovan uutisen mukaan siinä sanottiin, että

"Jos julkaisun tiedot pitävät paikkansa, niin tämä on uusi todiste ulkomaalaisten taistelijoiden sekaantumisesta Ukrainan sisäiseen aseelliseen konfliktiin. Vaadimme, että näiden maiden viranomaiset tekevät perusteellisen tutkimuksen näistä väitteistä sekä tuomitsevat palkkasotilaiden osallistumisen Itä-Ukrainan aseellisiin vihamielisyyksiin."

Millaisiin toimiin Venäjä on sitten ryhtynyt seuraavien herrasmiesten osalta?

Igor Girkin ("Strelkov") - separatistien puolustusministeri

Igor Bezler ("Bes") - yksi sotilaskomentajista

Aleksandr Borodai  - kapinallisten pääministeri

Nikolai Kozitsyn - kasakkakomentaja

He kaikki ovat nimittäin venäläisiä Venäjän kansalaisia, jotka ovat osallistuneet Venäjän sotatoimiin Balkanilta Kaukasukselle ja johtavat nyt Ukrainan vastaista sotaa. Toki joukkoon on mahtunut ukrainalainen Pavel Gubarev, josta on tehty kansankuvernööri - varmastikin sopiva virka puolisotilaallisessa natsijärjestö Русское Национальное Единствоssa huseeraaneelle pikkunilkille.

Separatistijohtajat ovat siis käytännössä kaikki joko Venäjän venäläisiä, tai sitten ukrainalaisia panslavismiin, tai muuhun kansallisfasistiseen ideologiaan hurahtaneita.  Mutta mitäs pienistä. Olemmehan jo toistuvasti saaneet nähdä, että Kremlin logiikka toimii jokseenkin aukottomasti itsereflektion kautta. Se mistä Venäjä muita syyttää tarkoittaa lähes aina sitä, että Venäjä toimii juuri näin. Venäjä ei liene myöskään tutkimassa "lomamatkaa", jonka takia Moskovassa järjestettiin muistotilaisuus kaat... onnettomuudessa menehtyneille erikoisjoukkojen sotilailla.

Mitä Il Giornalen artikkeliin tulee, niin tällaistahan se suuressa maailmassa on ollut jo pitkään. Aikanaan Suomi sai vapaaehtoista apua talvisodassa ja nyt Ukraina tarvitsee kaiken sen avun, minkä maa vain voi saada. Azov-pataljoonaan on mitä ilmeisemmin liittynyt erityisesti äärioikeistolaisia, mitä ei voida pitää erityisen hyvänä, vaan kyse on ihan siitä samasta ilmiöstä, minkä takia nuoret muslimit lähtevät jihadiin milloin minnekin.  Turhautuneet ja eri syistä aseisiin tarttumaan valmiit lähteävät taistelemaan sellaisen asian puolesta, johon he uskovat. Kyse on Valkoisen Miehen™ jihadismista, eikä asia muuksi selittelemällä muutu. Mutta toisin kuin separatistijoukoissa, Ukrainan asevoimat ja ukrainalaiset itse kantavat päävastuun sotatoimista. 

Kyse on kuitenkin lopulta Ukrainan puolustamisesta, jolloin toiminnan tuomittavuus kytkeytyy oikeastaan kahteen kysymykseen: ovatko vapaaehtoiset todella vapaaehtoisia, vaiko palkkatappajia ja taistelevatko he sodankäynnin lakien mukaan. Silloin jos taistelija on vapaaehtoisena käymässä puolustussotaa ja kunnioittaa sodankäynnin sääntöjä, en voi itse ainakaan pitää toimintaa erityisen vääränä. Valitettavasti näin ei kuitenkaan taida olla ainakaan kaikkien Azov-pataljoonan joukkojen osalta. Maltti ja kohtuullisuus kun ovat harvemmin olleet jihadistien hyveitä. 

Mutta joka tapauksessa Ukraina ansaitsee ja tarvitsee nyt kaiken sen avun, jonka voimme maalle antaa. Jos Venäjän agressioita ei pysäytetä Ukrainassa, seuraava näytös tapahtuu jossain toisaalla ja otteet tulevat kovenemaan muiltakin osin.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (27 kommenttia)

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä

Sinänsä tämä olisi varmaankin ensimmäinen rähinä euroopassa noin tuhanteen vuoteen, jonne joku tältä nurkalta lähtenyt ei olisi eksynyt..

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Kun Ukrainan itäosissa viimeksi (1941-44) sodittiin, meikäläisiä todellakin oli mukana. Iskulause "suomalainen sotilas ei pelkää ryssää eikä pimeää" tulee rivien välissä väittäneeksi, että SS:n riveissä palveli myös arkajalkoja.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Voisiko joku yrittää edes periaatteellisella tasolla selvittää, että vaikka esitetty väite olisi tottakin, niin mitä se Venäjälle kuuluu millään muotoa?

minnam ahonen

Venäjä vain kiristää peililtä selitystä siitä miksi sen oma naama on vino. Ei siis kuulu sille millään muotoa.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Italialainen oli haastatellut paikan päällä porukkaa, ks. linkki blogauksessa.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Luin linkin vaikken italiassa kovin hyvä olekaan.

Mutta edelleen - jos linkin väite pitää paikkansa niin se on sitten asianomaisten henkilöiden ja Ukrainan valtion välinen asia. Se ei kuulu kovin vahvasti Suomen valtiolle eikä sitten yhtään millään tavalla Venäjän valtiolle.

Käyttäjän JuhaDubbe kuva
Juha Dubbe

Venäjä on aktivoitunut sotilaallisesti ja sen toimille pitää laittaa joitakin rajoja, että ei lähde homma lapasesta. Taannoin oli Georgia, nyt on Ukraina - kuka tietää, mitä seuraavaksi? Silti en edistäisi suomalaisten osallistumista sotatoimiin Ukrainassa.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Moldovassa on vanha NL:n peruja oleva venäläisongelma Transnestrian muodossa ja siellä on jo ennestään Venäjän joukkoja...

minnam ahonen

po. Transdnestria (tai suomalaisille helpoin, Transnistria). Tulee Dniester-joesta, jonka sen ja Ukrainan rajan välissä tämä alue.

Bäckman näyttää suosivan venäjänkielistä Pridnestroviaa, tosin kirjoittaen sen blogissaan toistuvasti väärin (Prinestrovia).
http://kohudosentti.blogspot.fi/2014/05/musta-ever...

Transnistriassa on Bäckmanin lisäksi suomalaisista aktiivisesti, tosin arvaisin että antagonistisesti, toiminut rauhannobelisti-Ahtisaaren kriisinhallintajärjestö CMI
http://maanpuolustus.net/threads/ukrainan-j%C3%A4l...

Jyrki Kuusirati Vastaus kommenttiin #12

Dnestrjoen molemmat rannat ovat suomalaisille tutut muustakin kuin vuonna 1713 sattuneesta Benderin kalabaliikista.

Benderin kalabaliikin jälkeen Transnistrian alueella vierailleita suomalaisia ovat ulkoministerit Ilkka Kanerva ja Alexander Stubb, Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen varapresidentti, kansanedustaja Kimmo Kiljunen, jonka blogiteksti on julkaistu myös hänen kirjassaan Satakolmetoista viikkoa - politiikkaa siltä puolelta (2009) ja eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Pertti Salolainen sekä Anna Kontula, joka 8.9.2009 kirjoitti blogitekstin ”Maasta jota ei ole”.

Presidentti Martti Ahtisaaren kriisinhallintajärjestö CMI ei siis ole ainoa suomalainen, joka on toiminut Transnistriassa aktiivisesti.

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön Etyjin puheenjohtajana ulkoministeri Ilkka Kanerva tammikuussa 2008 pyrki käynnistämään neuvottelut Transnistrian kiistasta, matkusti ”Ukrainan kautta Moldovaan” (niin kuin Helsingin Sanomat otsikoi 18.1.2008) ja kävi matkallaan myös Transnistriassa.

Kun Kanerva joutui eroamaan niin sanotun tekstiviestiskandaalin takia Suomen ulkoasiainministerin tehtävästä huhtikuussa 2008, hänen seuraajakseen ulkoministeriksi nimitettiin Alexander Stubb. Ulkoministeri Stubb jatkoi Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön Etyjin puheenjohtajana, jossa tehtävässä hän joutui selvittämään paitsi Venäjän ja Georgian välistä sotaa myös Transnistrian jäätynyttä konfliktia. Esimerkiksi Moskovassa huhtikuussa 2008 Sergei Lavrovin luona vieraillessaan Stubb kiinnitti huomiota muun muassa Transnistrian jäätyneen konfliktin sovitteluun.

Syyskuussa 2008 Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö pyrki käynnistämään Transnistrian konfliktin statusneuvottelut. Kun kansanedustajat Kimmo Kiljunen ja eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Pertti Salolainen vierailivat tuossa ”Neuvostoliiton ulkomuseossa” - kuten Kimmo Kiljunen Transdniestriaksi kutsumaansa aluetta luonnehtii - syksyllä 2008, tämän vierailun jälkeen Salolainen totesi: ”Jos ennen vierailua olimme hämmentyneitä, niin tämän vierailun jälkeenkin sitä olemme, nyt vain astetta korkeammalla tasolla.”

Jyrki Kuusirati

Etenkin kun Transnistriaan liittyvät moninaiset maantieteelliset nimet ovat monille tuiki tuntemattomat, muutama Transnistrian nimistöön liittyvä sekava selvennys on paikallaan.

Dnestr on Bessarabian ja Transnistrian välinen rajajoki, joka laskee Mustaanmereen. Venäjäksi se on Dnestr (Днестр), moldovaksi Nistru ja ukrainaksi Dnister (Дністер). ”Dnister ei ole vähäinen joki”, kirjoitti ukrainalaissyntyinen Nikolai Gogol romaanissaan Taras Bulba.

Nistru on Dnestrjoen romaniankielinen nimi. Nistru-nimeen pohjautuu Dnestrin vasemman rannan – ja bessarabialaisen Chisinaun ja romanialaisen Bukarestin näkökulmasta Dnestrin takaista – aluetta tarkoittava Transnistria, mutta dnestriläiset itse käyttävät omasta alueestaan mieluummin nimitystä Pridnestrovie (venäjäksi Приднестровье), joka on Transnistrian venäjänkielinen nimi. Suomeksi Pridnestrovien luontevin käännös olisi ehkä Dnestrinranta.

Kaikki Transnistrian alueen nimet viittaavat Bessarabian ja Transnistrian väliseen rajajokeen, joka on venäjäksi Dnestr ja moldovaksi Nistru.

Nimityksen Transnistria tekee dnestriläisten näkökulmasta ongelmalliseksi se, että trans-etuliite tarkoittaisi alueen olevan Nistrujoen takana – eikä dnestriläisten itsensä mielestä alue ole tietenkään minkään takana, vaan siinä Dnestrin rannalla. Nistrun takana se on ainoastaan Chisinausta tai – mikä dnestriläisen historiannäkemyksen ja toisen maailmansodan aikaisten kokemusten mukaan vielä pahempaa – Bukarestista katsoen. Siksi Pridnestrovie on perusteltu, ja Tiraspolin hallinto suosittaakin ja käsittääkseni suorastaan lailla säätää, ettei maan nimen virallista lyhytmuotoakaan käännettäisi millekään kielelle, vaan se olisi esimerkiksi englanniksi Pridnestrovie.

Transnistria (moldovaksi Транснистриа) on Dnestrin vasemmalla rannalla olevan alueen nimi romaniaksi. Nistria tulee joen romaniankielisestä nimestä Nistru. Nimi Transnistria tulee alueen sijainnista Dnestrjoen takana – siis Moldovasta ja Romaniasta katsoen. Transnistrian itsensä mielestä se tietenkään sijaitse minkään takana, vaan se sijaitsee Dnestrjoen rannalla. Toisen maailmansodan aikana akselivaltoihin kuulunut Romania kutsui valtaamaansa Nistrun ja eteläisen Bugjoen välistä aluetta Transnistriaksi. Tästä Transnistrian kuvernementista (Guvernământul Transnistriei) tuli tuhoamisleirien saaristo, ja tässä on se toinen syy dnestriläisten Transnistria-nimeä kohtaan tuntemaan inhoon.

Kansainvälisessä julkisuudessa Transnistrian aluetta kutsutaan Katalin Miklóssyn mukaan joko ”Dnestrin toisen puolen alueeksi” tai yksinkertaisesti Transnistriaksi. Moldovan tasavallan hallitus käyttää Transnistrian alueesta virallisesti nimeä Dnestrin vasemman hallintoalueyksikkö, joka on moldovaksi Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului eli lyhyemmin Stînga Nistrului.

Sen sijaan Transnistriaa tarkoittavat erilaiset sekamuodostelmat, joiden alussa on latinalainen trans ja sen jälkeen venäläinen tai ukrainalainen joennimi tai sen johdos, eivät ole esimerkiksi kirjan The Moldovans – Romania, Russia, and the Politics of Culture kirjoittaneen Charles Kingin mukaan toivottavia. Tällaisia epätoivottavia sekamuodostelmia ovat muun muassa Transdnestria ja Transdniester.

Transnistria, jossa alussa on latinalainen trans ja lopussa romanialaisesta Nistru-joennimestä johdettu loppuosa, on näistä trans-alkuisista kaikkein selkein ja johdonmukaisin. Tämä siitä huolimatta, vaikka Transnistriassa ei tästä lännestä vakiintuneesta nimestä pidetäkään.

Minusta Suomessa ja suomessa voitaisiin puhua Transnistriasta, kun tarkoitetaan maantieteellistä aluetta, ja Transnistrian separatistisesta tasavallasta puhuttaessa voitaisiin käyttää vaikkapa sen moldovankielistä virallista lyhytmuotoa Nistrenia, kun tarkoitetaan Dnestrin moldavialaista tasavaltaa. Ne molemmat – sekä Transnistria että Nistrenia – sopivat suomalaiseen suuhun.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Leivo voisi päästellä höyryjään vähän rauhanomaisemmalla tavalla. Eli isoisän pystykorva ja kaukopartioreppu vain takaisin ullakon puruihin. Porvareilla on jo isommat aseet.

"Yhdysvaltalaisen satelliitin tekemät kuvat näyttävät, kuinka ukrainalaiset sotilaat ampuivat alas malesialaisen matkustajakoneen. Tästä ilmoitti tunnettu yhdysvaltalainen toimittaja ja analyytikko Robert Parry.

Hänen tietojensa mukaan, USA:n tiedustelupalvelulla on kuvia, jotka todistavat, että vastuun siviililentokoneen alasampumisesta, kantavat ukrainalaiset sotilaat.

Parry ei paljasta tietolähdettään USA:ssa, mutta vakuuttaa sen olevan luotettavan, koska jo aiemmin on saanut häneltä pätevää tietoa vastaavista tapahtumista.

Malaysia Airlinesin Boeing 777 lentokone, joka oli matkalla Amsterdamista Kuala Lumpuriin, tuhoutui heinäkuun 17. päivänä Ukrainan itäosassa. Koneessa oli 298 matkustajaa, jotka kaikki kuolivat."

Lue lisää: http://finnish.ruvr.ru/news/2014_07_22/Yhdysvaltal...

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Sieltähän tuleekin paikalle ensimmäinen putkoslais-bäckmanilainen putinisti.

Tosiasia on se, että KAIKKI viittaa separatistien ampuneen koneen alas. Ukrainalaisen Antonovin pudottamisesta uutisoi Lifenews heti paikan päältä (kuten monesti aiemmin...krhm..), Girkin hehkutti asiasta Vkontaktissa ja terroristit twiittasivat ja someilivat koko rahala... kunnes sitten paljastuikin, ettei taivaalta pudonnutkaan Antonov. Mutta Internet ei unohda.

Lisäksi BUK M1 järjestelmän olemisesta kapinallisten käsissä raportoitiin Venäjän mediaa myöten, minkä ohella Torezissa bongattiin ko. aparaatti juuri samaan aikaan, mutta hetkeä myöhemmin lavetin kyydissä oli vehje yhtä ohjusta köyhempänä.

Turhaan te kiemurtelette. Ei noita valheita usko kukaan täyspäinen.

Lisäksi tämän blogauksen aihe ei ole malesialaiskoneen alasampuminen, tai muukaan venäläisen terrorismin muoto.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

.ru ei kelpaa tietolähteeksi ja toisekseen,Parry on"teidän mies" jo valmiiksi joten hänen luotettavuus on yhtä tyhjän kanssa,-taas syyllistytte pelkkään propagandaan !
Mikään ei tule pesemään valkoiseksi putinia tai separatisteja,-syyllisiä !

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Kiitos Leivolle tervetulotoivotuksesta. Loma on pidetty.

Ukraina ampui edellisen kerran alas venäläisen matkustajakoneen, jonka kaikki 78 matkustajaa saivat surmansa koneen syöksyessä Mustaan mereen. Ukraina kiisti kuukausien ajan tapahtuman.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Muistanet mitä tapahtui parille eteläkorealaiselle koneelle?

*huoh*

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä
Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Vaikka blogin ei pitänyt olla lentoturmasta en malta olla lisäämättä että on kohtalon ivaa että hutilaukaus osui juuri hollantilaisia kuljettaneeseen koneeseen. Putinhan halusi uudeksi Pietari suureksi joka oli hollanninystävä ja visioi Pietarista uutta Amsterdamia.

minnam ahonen

Arvelen, että Pietari Suuri olisi persoonana tosin suvaitsevaiseen hollantilaiseen tapaan hyväksynyt homot ja parrakkaat naiset. :)

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Muistaakseni Pietari suvaitsemattomaan tapaan määräsi jopa miesten parrat verolle. Historian tuntijat korjatkoot, jos muistan väärin.

minnam ahonen Vastaus kommenttiin #18

Nuo miesten parrat olivat ylimistöluokan, pajareiden pukinpartoja. Pietari halusi pistää pajarit polvilleen, koska he vastustivat myös eurooppalaistyylistä modernisaatiota. Pajariparta edusti menneisyyttä, keskiaikaa.

Pietari muuten halusi hoviinsa asumaan kääpiöitä, jättejä, siamilaisia kaksosia, koska tykkäsi luonnonoikuista ja ihmeistä. En siis epäile yhtään etteikö hän olisi ollut aivan fashinoitunut Parrakkaasta nainesta (jolla ei ole pukinpartaakaan).

Pietari ei muuten sylkenyt lasiin,päinvastoin, mutta Putinista en ole aivan varma...

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Hieman faktaa suomalaisista palkkasotilaista:

http://www.studio55.fi/vapaalla/article/uskoisitko...

Muukalaislegioona on yksi parhaista paikoista kouluttautua ja luoda verkostoja. Työkkäristä näitä paikkoja ei löydä.

Balkanin sodasta voivat kertoa esim. Rolf Ollakka ja Marco Casacrande eli Luca Moconesi.

Kenellä on "munaa" väittää ettei yhtään suomalaista ole tällä hetkellä Ukrainassa?

Missä sotilaallinen kriisi, siellä myös ainakin yksi suomalainen.

Sitä paitsi kaikki suomalaiset eivät ole "suomalaisia." Eivät ainakaan Syyriassa.

Osa Syyriassa taistelevista "suomalaisista" ei taida kunnolla edes Suomen kieltä.

SUPO:lta näistä on turha kysyä mitään. Vapaa liikkuvuus EU-alueella takaa sen, ettei viranomaisilla ole aavistustakaan, jos joku päättää hakeutua sotimaan vaikkapa Ukrainaan. SUPO peittelee tietämättömyyttään vaikenemalla.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Putinin sydänystävän omistama Il Giornale lehti on siis haastatellut yhtä satunnaista sotilasta, joka tiettävästi on ollut siinä uskossa, että muiden maiden ohella myös Suomesta on matkustanut Ukrainaan henkilöitä sotimaan.

Big deal!

(Kaikille tiedoksi, Hemmo bannasi minut sen jälkeen, kun peukut eilisen bloginsa kommentilleni nousivat toiselle kymmenelle, siksi en tämänpäiväiseen pääse ottamaan kantaa.)

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Uusnatsit ja äärioikeiston palkkasotilaat siirtyivät Kiovan vallankaappauksen jälkeen Itä-Ukrainaan. Satoja palkkasotilaita on kiireellä perustetussa kansalliskaartissa ja oligarkien yksityisissä asejoukoissa.

Radio Venäjän Ääni: "Venäläinen uutissivusto vesti.ru kertoo, että Luhanskin kapinalliset ovat ilmoittaneet pidättäneensä ruotsalaisen Mikael Skilltin.

Ukrainan hallitus on vahvistanut tiedon. Tarkempaa tietoa ruotsalaismiehen kohtalosta ei ole.

Mikal Skillt saapui Ukrainaan maaliskuussa. EU-maidanin jälkeen hän lähti Oikean sektorin miesten kanssa Harkovaan. Skillt osallistui Mariupolin taisteluihin. Mies ylpeili saavutuksillaan Facebookissa. Facebook-kuvissaan hän poseeraa ase käsissä. Skillt oli erityisesti ylpeä siitä, että kapinalliset etsivät häntä.

Italialaisen Il Giornale-lehden reportaasissa Azov-erikoisykiskön tukikohdassa Mikael Skillt kertoo avoimesti itsestään. Toisin kuin muut palkkasotilaat, hän ei edes peittänyt kasvojaan.

Venäjän ulkoministeriö on vaatinut Ruotsin hallituksella selitystä."

Lue lisää: http://finnish.ruvr.ru/news/2014_07_22/Kapinallise...

Jari Leino

Minä veikkaan, että jos Suomesta on joku Suomen kansalainen lähtenyt Ukrainaan sotimaan puolelle tai toiselle, kyseessä on Suomen kansalaisuuden saanut ukrainalainen tai venäläinen.

Minun mielestäni järkevä reaktio tähän on peruuttaa ko. henkilön saama Suomen kansalaisuus ja olla ottamatta häntä takaisin Suomeen. Lisäksi tämä asia tulisi huomioida jatkossa harkittaessa sitä, kannattaako tuolta Venäjän ja Ukrainan suunnalta ylipäätään ottaa maahanmuuttajia Suomeen ja kannattaako heille missään tapauksessa myöntää Suomen kansalaisuutta.

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

Veli-Pekka Leivo.

Hyvä kirjoitus!

Ukrainaan lähtemisen sijasta keskittyisin itse kuitenkin Suomen ja suomalaisten valmistamiseen tulevaan Putinin hyökkäykseen. Lue seuraavat tekstini:

Putin ad portas - syökö Putin Suomen?
http://jorikostiainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/178...

Suomeen on perustettava välittömästi ammattiarmeijaosasto!
http://jorikostiainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/178...

Suojeluskunnat perustettava välittömästi uudelleen!
http://jorikostiainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/179...

Toimituksen poiminnat