Kitinää Näläkämaasta ..mitäpä se hyvejää..

EU kohdistaa Venäjä-pakotteita.... Suomea vastaan?

  • EU kohdistaa Venäjä-pakotteita.... Suomea vastaan?

Euroopan Unionin toiminta Ukrainan kriisin osalta on ollut tehottoman lisäksi surkuhupaisaa ja Brysselin valtiaiden idiotismi on saavuttamassa uudet sfäärit - jälleen kerran uuden kriisin hoitamisessa.

EU on nimittäin harkitsemassa Venäjän ja EU-maiden yhteisten rajaohjelmien lakkauttamista. Aikomus on sinänsä aivan oikein. Kun Venäjä käy tosiasiallisesti julistamatonta sotaa Ukrainaa vastaan, on juuri valloittanut naapuriltaan luonnonvaroiltaan rikkaan strategisesti tärkeän alueen samalla kun se tukee maata tuhoavia asejoukkioita, on sangen kyseenalaista kantaa naapurin laariin rahaa, vaikka siitä itsekin hyödymme.

Mutta miettivätkö nämä Brysselin valopäät mitä he tekevät nyt? Jos EU-rahojen menetyksiä ei kompensoida rajamaille, kyse on tosiasiallisesti myös pakotteista näitä rajamaita vastaan. Satummoisin kyseiset maat kärsivät jo muutenkin tilanteesta kaikkein eniten ja toisaalta Venäjän voimapolitiikan aiheuttama uhka on myös näissä maissa suurin. Suomelle lasku on pahimmillaan 200 miljoonaa euroa, mutta kaikkien raja-alueiden osalta puhutaan paljon suuremmasta summasta. EU ei tule varmastikaan palauttamaan noita keräämiään euroja jäsenmaille, vaan ne valuvat muihin tarkoituksiin, jolloin tärkeätä olisi varmistaa rahojen pysyminen Suomessa.

Toivottavasti Suomen ja muiden rajamaiden poliitikot ovat terävinä pian alkavassa kokouksessa. Eihän tässä ole mitään järkeä, jos rajamaita puukotetaan selkään samalla, kun itäkin aiheuttaa ongelmia.

Erityisen surullisen tilanteesta tekee se, ettei unioni vaikuta kyseenalaistavan vakavasti Ranskan asekauppoja Venäjän kanssa. EU:n ydinmaa kun on myymässä Venäjälle Mistral-luokan aluksia, joiden merkitys Venäjän laivaston hyökkäysvoiman kohottamisessa on merkittävä.

Kaikkea sitä joutuukin todistamaan. Tällainen hölmäily pelaa vain ja ainoastaan Kremlin pussiin.

 

 


 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Älä sinä poika nuori mitään tuollaista huoli.

Jyrki Katainen on sitä varten EU:ssa nyt, että hän hoitaa tunnetulla taidollaan Suomen etua. Onhan hän jo tehnyt esitöitä Suomessa niin paljon, että palkinto odottaa EU:ssa.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Joo, näin se varmasti menee:)

Pekka Iiskonmaki

Suomen kannattaa panostaa enemmän länteen. Idässä on riskit toistaiseksi liian suuret.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Pystyykö Suomi kilpailemaan idän kanssa (missään)?

Käyttäjän MikaPeltokorpi kuva
Mika Peltokorpi

Tottakai Suomen pitää neuvotella kompensaatiosta. Ihan samalla tavalla EU korvaa maatalouden ja taloustilanteen aiheuttamia menetyksiä. Miksei siis näitäkin. Kunnon evästeet Rinteen Brysselin-reissupussiin, niin hyvä tulee.

Tuli muuten mieleen, että jos Suomella on puolet Venäjän EU-rajasta ja Norjankin kanssa on jokunen kilometri rajaa, että saako Suomi myös suurimman osan EU:n maarajojen kehitys- ja ylläpitorahoista?

Käyttäjän mctimo kuva
Timo Korpelainen

Sosiaalidemokratiaan kuuluu se että kaikki kärsii.

Käyttäjän leilamustanoja kuva
Leila Mustanoja-Syysmeri

Hoitaahan Itävaltakin täysipainoisesti omia kaupallisia ja energiaintressejään Venäjän kanssa välittämättä EU:n pakotteista. Samoin tekee Ranska - ja varmaan tekevät jotkut muutkin EU -maat, vaikka eivät sitä mainosta. Ei Suomen poliittisen johdon pitäisi taas kerran olla niin naiivi, että kuvittelee EU:n jäsenvaltioiden ajattelevan jotain idealistista yhteistä etua - ei sellaista ole olemassakaan. Stubb on valitettavasti niin EU:hun kallellaan, että taitaa hyväksyä ihan mitä vain sieltä määrätään. Ja sama meno jatkuu...

Kim Niemi

Suomi on luokan kiltein oppilas. Kuten mainitsit, niin Ranska on nyt ehkä paras esimerkki Ranskan etujen ajamisesta. Maalla on erittäin syvällistä yhteistyötä Venäjän kanssa, kuten vähemmän tunnettu esimerkki: Venäjä tekee Ranskalle perustutkimusta ydinteknologian alalta, auttaen mm. Arevaa uusien voimalasukupolvien tuomisessa markkinoille.

Käyttäjän HaMi kuva
Hannu Rautomäki

Mutta kun niitä EU:n rajaohjelmia ei lakkautettu.

Toimituksen poiminnat